zondag, april 21, 2024
HomeNieuws uit SurinameBrunswijk wil waar voor zijn Surinaams voetbalgeld zien

Brunswijk wil waar voor zijn Surinaams voetbalgeld zien

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 3 okt – “Als zaken bij de SVB niet van de grond komen, zal ik mij na dit seizoen uit het Surinaamse voetbal terugtrekken.” Dit zegt Ronny Brunswijk, politicus en eigenaar van Suriname’s voetbalkampioen Inter Moegotapoe. Het vele geld dat hij in het voetbal stopt, ziet hij niet voldoende beloond. De Surinaamse Voetbal Bond, SVB, zou veel beloven, maar weinig nakomen. Zoals een goed stadion.

Een stadion dat voldoet aan standaarden van onder meer de regionale voetbalfederatie, Concacaf. Het gebrek laat zich voelen. “Wij investeren zoveel geld en moeite in de clubs en kunnen bijna geen Concacaf-voetbal spelen. Wij blijven alleen maar uitgeven en nu ben ik echt al moe geworden van de SVB”, zegt Brunswijk tegenover de Ware Tijd. Het kampioenschap van Suriname boet zo aan glans in.

SVB-voorzitter John Krishnadath heeft ook een profleague aangekondigd. Maar zo’n beroepscompetitie komt maar niet. “Krishnadath had gezegd dat de Fifa zoveel miljoen per jaar zou geven en had beloofd dat de kampioen tweehonderd en vijftig duizend dollar zou krijgen. Dat was een grote stimulans en wij gingen ervoor, maar er is tot nu toe niets meer daarover gezegd”, aldus Brunswijk.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

16 REACTIES
 1. Ai gekke lonnie rot op met je voetbalteam ik kan je een paar plaatsen voorstellen; Cayenne waar ze op jou zitten te wachten, 2 Langa tabbetje, 3 Belem etc etc. Vergeet niet dat je een aanloop van 4000 meter nodig hebt voor een free kick


  Maak melding
 2. Zomaar ingi erbij halen, waarom niet blanke boerenzoon uit Zeeland? Of is dat het enige wat jij weet over jou president? Komt een beetje dom uit de hoek.


  Maak melding
 3. Het is onmogelijk en onsportief om je tegenstanders te bedreigen met een wapen tijdens het spelen van wedstrijden. Dat Moegotapoe het zover heeft geschopt komt niet door kennis van het voetballen maar aan Brunswijk te danken met zijn wapen. In feite hebben wij dit alles te danken aan Nederland en Venetiaan of in samenwerking met het nieuw front. Een man dat zoveel schade heeft toegebracht aan Land en Volk en nauwelijks uit z`n woorden kan komen zit vandaag de dag in de hoogste college van staat. Is onbegrijpelijk. Nogmaals dit hebben wij te danken aan Nederland en Venetiaan. Mijn landgenoten zijn geen doordenkers en blijft maar blindelings in die Hollanders geloven. In een woord gezegd al de politiekpartijleiders dat wij gekend hebben vanaf de onafhankelijkheid zijn stuk voor stuk machtswellustelingen. Suriname met haar bevolking is op tweedeplaats!


  Maak melding
 4. @ Redskin,
  Wanneer gaan de Indianen hun woongebied,waar de Djoeka’s nu wonen in het binnenland, op eisen als hun oorspronkelijke
  land/woongebied, dat door blanken is gestolen en is wegegeven aan de Marron-Djoeka’s of zonder toestemming deze gebieden toe-eigenen, terug vorderen ???
  Onze Bauta verkoopt de Indianen aan de bosnegers om zetels binnen te halen !! Stem op Somo !!


  Maak melding
 5. Het is beter dat Suriname deze zogenaamde voetballers koe leert en laat grazen in de boerderijen!! Zij zien tenminste de melk, kunnen drinken en vervolgens de kracht krijgen om al deze boeven van de regering eruit te WIEPEN naar de koeien beerputten!!!!


  Maak melding
 6. Zelfs bankrovers komen met eisen en stellen ultimatums en het volk..wel het volk van Suriname vind het niet erg.Ze geven geen 1 piep.Het geld waarover brunswijk het heeft dat geld is van het volk die hij buit heeft
  gemaakt toen tijdens zijn bankroof.


  Maak melding
 7. Waar praat deze crimineel over, geld van de bevolking wat hij gebruikt, uit al die goud en houtconsessies, die tijdens zijn politieke loopbaan verkregen zijn, maar hem niet toebehoren.


  Maak melding
 8. Het zou goed zijn voor het Surinaamse voetbal als Brunswijk zich terugtrekt. Hij denkt in al zijn domheid natuurlijk dat hij onmisbaar is, maar we kennen hem ook als degene die scheidsrechters en officials mishandelt, bedreigt en voor vies en vuil uitscheldt. De SVB kijkt er naar en durft niet op te treden.
  Brunswijk staat symbool voor de teloorgang van het Surinaamse voetbal.


  Maak melding
 9. Is er dan geen goed stadion? Het stadion uit de vorige eeuw, waar ik als kleine jongen met mijn vader ging zal inderdaad niet meer zijn wat het is geweest.
  Maar, het Clarence Seedorf stadion (nooit in geweest overigens) is dat niks?
  Mocht het allemaal niets zijn, dan adviseer ik Brunswijk om contact te leggen met Barcelona. Immers straks hebben zij geen liga waarin zij kunnen voetballen.


  Maak melding
 10. Het zou een ware zegen zijn voor het Surinaamse voetbal als Brunswijk zich terugtrekt. Geen scheldpartijen meer, geen voorzitter die met een pistool het veld oploopt, geen voorzitter die de scheidsrechter bedreigt als hij het niet eens is met de beslissing, geen voorzitter die journalisten bedreigt. Brunsie, stop zo snel mogelijk, liever gisteren dan vandaag.


  Maak melding
 11. Laat hij wat extra dollars afdrukken in het binnenland met gestolen copieermachines. Deze bankrover, crimineel, moordernaar,drugsbarron gaat nu eisen stellen !!!!
  Wat is de meerwaarde van deze spermakwak geweest voor de samenleving?

  Deze ongeleide projetiel zwaait met een pistool in het stadion en nu wil hij met een pistool eisen stellen aan de bond !!!!

  Kan hij niet met zijn broer in een kooi verblijven te Diergaarde ?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES