Bouterse even uit beeld om ‘redenen van persoonlijke aard’

74

PARAMARIBO, 29 sep – Het Nationaal Informatie Instituut, NII, heeft officieel gewag gemaakt van het tijdelijk uitvallen van president Desiré Bouterse. Bouterse zal niet aanwezig zijn in het parlement op de dag van de jaarrede. Dit “vanwege redenen van persoonlijke aard.”

Het zou de eerste verschijning in het openbaar zijn van Bouterse sinds zijn terugkeer uit Cuba. Daar heeft hij een medische ingreep ondergaan. Hij moet nog herstellen. “Het Nationaal Informatie Instituut wenst de samenleving te informeren over een presidentieel besluit waarin is opgenomen dat de president zijn bevoegdheden tijdelijk zal neerleggen”, meldt het NII in een officieel bericht.

Bouterse heeft zijn taken tijdelijk overgedragen aan vicepresident Ashwin Adhin. Dit gebeurt op basis van artikel acht en negentig van de grondwet. De overdracht gaat per negen en twintig september in. Tot de eerste taken van Adhin als viepresident behoort het houden van de jaarrede. Het beleid voor 2018 zal worden aangegeven, Ook wordt de regeringsbegroting voor 2018 formeel ingediend.


74 REACTIES

 1. Gods molen maalt langzaam maar zeker!!!!
  Het land su heeft bouta in een avontuur gestort!
  Vandaag de dag pinaart de boel!
  Dan heb je nog de dec.moorden!
  Niemand ontkomt aan haar of zijn lot broer!


  Maak melding

 2. Een Israëlische dokter zei: ”In Israël is de geneeskunde zo geavanceerd dat we een stuk lever van een man in een andere man hebben gezet, en in zes weken zoekt hij werk.

  De Duitse arts zei: ”Dat is niets, in Duitsland, zetten we een deel van de hersenen in een andere man, en in 4 weken gaat hij op zoek naar werk.

  De Russische dokter zei: ”Heren, wij zetten een half hart van een man, in de borst van een andere en in 2 weken gaat hij op zoek naar werk.

  De Surinaamse arts lachte: ”Jullie lopen allemaal achter… Een aantal jaren geleden hebben we een man zonder hersenen, zonder hart en zonder lever als president gemaakt en nu is het hele land op zoek naar werk!


  Maak melding

 3. Hij was toch voor een reguliere medische check naar Cuba geweest werd in het land verkondigd!!! Hij lag in het ziekenhuis, daarom kon hij voor Irma niet ontvluchten. Leugenaar dat je bent.


  Maak melding

 4. of hij durft het slechte nieuws niet persoonlijk over te brengen en spant zoals immer een ander voor zijn kar …… of hij zoekt medelijden of …… hij is doodziek ……. antwoord krijgen wij nooit.


  Maak melding

 5. Bouterse of geen Bouterse, voor Suriname maakt het niet veel uit.

  De Surinaamse natuurlijke rijkdommen lijken een zegen voor het land maar feitelijk is het een vloek. Ze vormen een prooi van hebzuchtige lieden die alleen maar uit zijn op eigen belang en een alibi om niets aan ontwikkeling van alternatieve inkomstenbronnen te doen.
  De machthebbers achter de schermen beschouwen die rijkdommen als hun persoonlijke bezit en verkwanselen ze aan buitenlandse partijen, alleen maar om er zelf rijker en rijker van te worden. Het volk wordt zoet gehouden met nationalistische praatjes en het creëren van vijandbeelden.

  Bouterse mag op kortere of langere termijn verdwijnen, maar het systeem blijft. Suriname zal altijd een schijndemocratie blijven waar enkelen de ware macht bezitten. Wie denkt dat alles zal veranderen en beter gaat worden als Bouterse verdwijnt is onnozel en leeft in illusieland.

  Als Bouterse verdwijnt staat de volgende sterke man al klaar om zijn rol over te nemen. Jojo noemde Benschop. Wie weet, hij heeft er kijk op en Benschop ziet er uit als een daadkrachtig persoon. RobG zal vervolgens de politiek van Benschop gaan verdedigen. Er zal niets veranderen.

  Zou Suriname niet zo rijk zijn aan natuurlijke hulpbronnen dan zou het niet interessant zijn voor buitenlandse plunderaars en corrupte machthebbers, maar gedwongen zijn om aan het werk te gaan om te overleven. Het land zou er dan nu waarschijnlijk een stuk beter voor staan.
  De rijkste landen in de wereld zijn de landen die niets hebben aan natuurlijke rijkdommen. Hun enige rijkdom is het potentieel van het volk.


  Maak melding

 6. Het volk moet blij zijn dat deze idioot die geen verstand van zaken heeft uit beeld is.Die man is een ramp voor het land.Het land is leeggeroofd door hem en zijn handlangers.Er zijn mensen doodgeschoten onder zijn leiding en hij wilt niet dat hij berecht moet worden voor de moorden.Bouterse aan alles komt er een eind God zal ervoor zorgen dat je zo spoedig mogelijk verdwijnt.Het zal een zegen zijn voor het land.


  Maak melding

 7. Je zou toch willen dat er op een bepaald moment van ‘gedegen bestuur’ sprake is; geen corruptie, transparantie, onpartijdige rechtspraak etc.
  Als ik Surinamer zou zijn zou ik willen dat dat als allereerste wordt gerealiseerd, imemers alle andere ontwikkelingen worden geblokkeerd door een niet goed functionerende overheid.
  Ik vrees dat het probleem heel diep zit. De cultuur van de Surinamers lijkt mij niet, in mijn bescheiden opinie meer is het niet, een open, transparante cultuur. Helaas moet ik bekennen dat in mijn contacten, als witte Nederlander, mij steeds naar voren komt dat ‘de waarheid’ een beetje een flexibel begrip is. Kortom er is een ernstig mentaliteitsprobleem, de moraal lijkt bij veel mensen, zwak ontwikkeld. Zie het vele vreemdgaan.
  Een goede leider, een visionair, een Surinamer/Surinaamse, die het voor zich ziet, die zijn/haar volk vooruit wil brengen, ipv de eigen zakke te willen vullen. Een integere, onafhankelijke politicus/politica. Dat is wat nodig is daar.


  Maak melding

 8. Krijg het gevoel dat het niet even maar voor altijd zal zijn, waar zijn de bonomangs, a.u.b. verzamelen, baas no spang jepie dé!

  Tje potie oeng jép amang, na tranga ogrie ai.


  Maak melding

 9. Hans,
  jij onderneemt pogingen om over te komen als een calvinistische moraalridder met roots in Groningen, maar je bent in feite een ordinaire rampfantast. Je maakt dingen erger dan ze in werkelijkheid zijn. De mensen die hard werken in Suriname zien mogelijkheden om de crisis te overwinnen en hebben daardoor maar weinig last van de crisis. Gelukkig is de economie zich aan het herstellen. Maar het staat nu vast dat jij je slechte gewoonte als rampfantast niet overboord kan gooien. Ook bij een goed draaiende economie zal jouw rampenfantasie de overhand hebben.

  Hans van den Broek,
  Binnen de Surinaamse samenleving zijn er bepaalde machtsgroepen die achter de schermen hun belangen veilig stellen. Het maakt voor hen niet uit om welke regering de politieke de macht in handen heeft. De invloed van deze figuren is echter zeer groot in de VHP en NPS.


  Maak melding

 10. Heer van den Broek
  Regelmatig lees ik uw commentaren en het valt mij op dat u dit met in mijn ogen met grote deskundigheid doet
  Mijn complimenten.
  Suriname wordt door mij regelmatig bezocht en het is bedroevend dat ik bij ieder bezoek helaas moet constateren dat het steeds iets slechter gaat.
  Op dit moment zou ik niet weten door wie, welke partij of persoon dit prachtige land uit de economische ellende moet komen


  Maak melding

 11. De haat op WKN viert hoogtij.Maar vergeet 1 ding niet haat lijdt tot zelf vernietiging.Denken jullie maar daar aan.We zijn allemaal hier op bezoek en zullen ook weer allemaal vertrekken als wij dat nou willen of NIET.Ik wens jullie allemaal een gezegend weekend.GADO BLESSIE.


  Maak melding

 12. @ RobG

  Natuurlijk gaat het voor zij die de cashflow die er nog is kunnen aftappen heel goed.

  Helaas eindigt de cash inflow van lenen en neemt de cash outflow voor rente en aflossing sterk toe.

  Venetiaan liet de hele economie met 300% stijgen in 10 jaar

  Bouterse heeft de post rente en aflossing in 7 jaar met 600% laten stijgen.

  Baas boven baas.


  Maak melding

 13. Voeg de tekst van Hans en Rob samen en je hebt het volledige verhaal.
  Alle politieke groeperingen plunderen Suriname leeg.
  Maakt het dan niet uit wie er aan de macht is?
  Een ieder mag hier voor zich zelf antwoord opgeven.
  Wat ik waarneem is dat Su door een behoorlijk dal is gegaan, er weer bovenop kwam en nu weer door het dal gaat.
  Echter nu wordt het tafelzilver ook van de hand gedaan en alsof het niet genoeg is worden er ook schulden aangegaan die als een molensteen om de nek van de jongeren zal blijven hangen.


  Maak melding

 14. Even uit beeld, het beste voor het land is om voorgoed buiten beeld te blijven, als moordenaar en drugscrimineel, ben je al veels te lang in beeld geweest, terwijl je al die jaren opgesloten had moeten zijn.


  Maak melding

 15. Waarom wordt er eigenlijk niet duidelijk verteld wat Bouterse mankeert, waarom moet dat in een schemergebied blijven?

  Er zou toch transparant gecommuniceerd worden?
  De bevolking heeft recht op eerlijkheid.


  Maak melding

 16. RobG,

  Je kletst uit je pen. Ik ben in juli mijn vader is Suriname wezen begraven. Voor hem geen trip naar Cuba helaas. Maar ik heb wel gemerkt dat de mensen daar, de gewone werkende mensen, de crises wel degelijk voelen. Misschien dat er zich dingen aan het herstellen zijn in Suriname maar zeker niet de economie.


  Maak melding

 17. Bekijk de onderstaande video, die de nationale voorlichtingsdienst deed uitkomen na terugkomst van Bouta uit Cuba. Zet de video stil op 2:29 en bekijk zijn gezicht. Je ziet het grauwe gezicht van een kankerpatient. Bouta lijdt aan dezelfde ziekte als zijn grote vriend Hugo Chavez. Alleen is het te triest voor woorden, dat Louis Vismale moet gaan bedelen om zwaar zieke kinderen in het buitenland te laten behandelen, terwijl dit monster met behulp van zijn maatje Boefdraad een greep uit de monetaire reserve doet om zijn uiterst kostbare behandeling te kunnen bekostigen.

  https://www.youtube.com/watch?v=UPWiwmT … e=youtu.be


  Maak melding

 18. @2 RobGay!1 ga met de boef bouta mee naar de hel door een GROTE VUURZEE heen!! Neem Paraman als jullie gezel mee!! en nog een aantal jou soorten op deze site!!

  VAARWEL IN DE HEL!!


  Maak melding

 19. O erg zielig als dat zo is, eerst zien dan geloven als hij zn laatste adem blaast.
  Onderschat een militaire psycholoog niet, 1 keer psycholoog altijd psychopaat!
  Dat wat bouta doet is een weerspiegeling van een aan 1 schakeling van hoogwaardige scenario’s. Een combi van moord en drugs scenario’s. Nu ten tonele gebracht


  Maak melding

 20. Hij mag dokken zoveel hij wilt .zijn straf zal hij niet ontsnappen…al gaat hij naar Cuba…hij wordt gestraft.
  Dat hebben wij te danken aan de natuurgoden,de rechters kunnen het zware werk niet afmaken,,,liever de natuurgoden die het werk gaan afmaken!!


  Maak melding

 21. ‘De rijkste landen in de wereld zijn de landen die niets hebben aan natuurlijke rijkdommen. Hun enige rijkdom is het potentieel van het volk….’

  @Hans van den Broek
  O,we hadden 15 burgers eerder met een heleboel aan potentie.Ze zijn advocaten,journalisten,docenten en vakbondsleiders geweest.Hun einde is tragisch geweest ,een wrede dood die zij niet verdienden,Wat heeft het volk aan een lijder die een moordenaar is?!


  Maak melding

 22. Na ondro berie foe pikiningiebooi dee djie problema. USA en Cuba hebben de banden versterkt, De Kon Ondro Berie en het levert nu al het gewenste resultaat op.

  Mik a kon We Wakti pikinIngiebooi.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 23. Natuurlijk zijn de aardse krachten ,de rechters in deze ,niet in staat bouta te straffen en wij richten onze hoop op de natuurgoden.

  Arme RobG en de rest van de bouta volgelingen,
  Sjeesjes nu al zijn jullie in diepe rouw,wat zal er met jullie gebeuren als hij voorgoed verdwijnt?!
  Op dit moment is je baasje aan het schuilen,,kom nou hij is nog niet dood ,,,


  Maak melding

 24. @Ray,.

  Nee Ray, Boutaram is aan het nadenken hoe hij en zijn naasten Fédie-Sijsburg op een dwaalspoor kunnen brengen, want hij is niet ver meer!!!
  Ja misschien met een paar kilo’s goud, of een goudmijn.


  Maak melding

 25. Beste mensen,

  Ik heb een gesprek gehad met een rasechte NDPér, maar wat hij aan mij vertelde had ik nog niet zo gezien.

  Misiekaba heeft vele stemmen voor Bouterse binnen gehaald, maar heeft niet gekregen waarop hij had gehoopt, “vicepresident worden”
  Bouterse heeft bewust gekozen voor een hindoestaan en ook nog voor een familielid van een van de personen die hij vermoord heeft. De reden hiervoor is het volgende::::::

  Bouterse heeft namens de persoon een uitspraak gedaan dat een hindoestaan geld heeft en vele handelszaken, maar die afro Surinamer heeft niets.
  Tijdens het gesprek vertelde hij ook dat het losse floders was van Bouterse om te vertellen dat hij vele VHPérs zou opsluiten, dit omdat hij niet zonder deze mensen kan.
  Eigenlijk klopt het wel, omdat werkelijk de hindoestanen die voedselpakketten voor Bouterse in orde moet maken.

  De persoon die ik gesproken heb heeft een functie dicht bij Bouterse en ik ken de persoon al jaren. Deze persoon weet ook dat ik niets van Bouterse moet.


  Maak melding

 26. Jojo, ondanks alle financiële steun uit o.a. Nederland, was ex president Venetiaan echt niet zo succesvol zoals u ons aan het voorschotelen. Zijn beleid was hardvochtig en de president van de Centrale Bank voerde een streng sober beleid door de overheidsuitgaven op alle gebieden te beperken. De verarming en verwaarlozing in de samenleving, gepensioneerden, behoeftigen, infrastructuur,enz. had grote vormen aangenomen.

  Ray, de 15 slachtoffers waren een instrument in handen van de onzichtbare hand die achter de schermen alles in gereedheid had gebracht om de politieke en economische macht weer in handen te krijgen. Die arme sloebers hadden niet door dat zij misbruikt werden en dat het hen fataal zou worden.


  Maak melding

 27. die moordenaar liegt/bedriegt, hij is helemaal niet ziek wil/kan wat op papier staat niet voorlezen hij begrijpt er niks van te stom dronken te hai van het snuiven..

  let maar op,, na een paar dagen staat hij weer op en neemt zijn plaats weer in, dan is hij weer gezond en wel.., deze ellende duurt al 37 jaren..


  Maak melding

 28. Adhin

  Heeft in het 1ste half uur van de jaar rede al 10 beren geschoten en de huid verkocht zonder dat er kogels in zijn geweer zaten.

  Miljarden barrels olie en Triljoenen m3 gas maken Suriname tot een economische Hotspot volgens de VP.

  44.000 kg goud die pas na 2019 gewonnen kan worden doen nu alles veranderen.

  Hoe banaal is deze regering geworden


  Maak melding

 29. @ RobG

  Jojo, ondanks alle financiële steun uit o.a. Nederland, was ex president Venetiaan echt niet zo succesvol zoals u ons aan het voorschotelen.

  RobG
  Wijdenbosch heeft in 4 jaar even veel ontvangen als Venetiaan in 10 jaar.
  Er is ongeveer in 10 jaar Venetiaan ongeveer Euro 300.000.000 besteed. Er was nog wat over en er zat nog in potjes voor de dijken die Bouterse heeft kunnen verwerken.

  In de periode 2000 – 2010 is totaal ongeveer $ 10.000.000.000 door de regering besteed daarvan was ongeveer euro 300.000.000 afkomstig vanuit de steun uit Nederland.

  Waar heeft u het over.

  Venetiaan heeft gebouwd aan het fundament van de volgende regeringen BBP van $ 1.500.000.000 naar $ 4.500.000.000, Deviezen van $ 0 naar $ 700.000.000 en afbouw van de Schulden van 47% naar 25,5%

  Nu Bouterse
  BBP van $ 4.500.000.000 naar $ 3.000.000.000
  Deviezen van $ 1.000.000.000 naar $ 300.000.000. Het laatste is vooral gestut door het IMF en ander lenen.
  Schuld van 25,5% naar 100% van het BBP.

  RobG
  wie heeft het beste gepresteert. Letwel de crisis van 2007 en 2008 was veel extremer dan wat er de laatste jaren aan de hand is.


  Maak melding

 30. @RobG
  De wereld kan zien dat je een trouwe volgeling bent van bouta de moordenaar.
  Bouta de couppleger en moordenaar heeft 15 intelligente burgers van Suriname in 1 nacht afgemaakt,
  Suriname heeft gehuild op deze tragische dag en ik ook.
  Deze burgers werden vermoord omdat ze de meest intelligente burgers zijn geweest toen en je baasje met zijn IQ van -0 maakte hun af zodat
  dat hij met de domme massa zou achterblijven en hun baas zou spelen..Een couppleger verdiend straf en geen leiderschap in dit geval lijderschap.
  Hulde aan deze 15 burgers van Suriname.


  Maak melding

 31. @RobG

  Het merkwaardige van dit hele geval is dat Dew Baboeram’s broer John als advocaat juist een heldhafitige verdediging voerde voor Rambocus en daarom gemarteld en geëxecuteerd is.

  John Baboeram en de rest werden vermoord tijdens het uitoefenen van hun beroep.


  Maak melding

 32. Rayen moet Ray zijn,
  @RobG
  Om je geheugen een beetje op te frissen,

  De tekst van de vanochtend gehouden persconferentie van Dew Baboeram over het project “de Getuigenis” heb ik doorgenomen. De getuigenis van de heer Bouterse zoals die omschreven wordt in het verslag van Baboeram komt op mij erg ongeloofwaardig over.

  Het gaat dan vooral om de volgende punten:
  – ontkenning van de betrokkenheid van Bouterse bij Decembermoorden en de voorbereiding daarvan
  – ontkenning van de rol van kolonel Valk bij de Februaricoup
  – het verhaal dat Rambocus de heer Bouterse wilde vermoorden bij een door hem geplande coup in 1980.

  Voor al deze punten is een duidelijk motief aan te geven waarom Bouterse dit zo verklaart. De ontkenning van de betrokkenheid van Bouterse bij de Decembermoorden heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat Bouterse zich juridisch wil indekken. De nabestaanden zijn dus helemaal niets opgeschoten met dit met veel bombarie aangekondigde ego-project van Dew Baboeram.

  Ook voor de ontkenning van de rol van kolonel Hans Valk bij de Februaricoup in 1980 is een motief: het toegeven daarvan zou een einde maken aan het revolutionaire aura van Bouterse als revolutionaire held en “mastermind” van de Februaricoup terwijl hij waarschijnlijk alleen maar een plannetje van Hans Valk uitvoerde.

  Het verhaal over de zogenaamde moordplannen van Rambocus in 1980 dat Bouterse nu opdist kan als bedoeling hebben om deze in een kwaad daglicht te stellen. Dat past overigens precies in de ideologische kraam van Hira/Baboeram, die al in 1982 zich laatsdunkend en rancuneus uitliet over Surindre Rambocus: u hoeft er Hira’s artikelen in de Nederlandse krant De Waarheid van 1982 maar op na te slaan.
  Het merkwaardige van dit hele geval is dat Dew Baboeram’s broer John als advocaat juist een heldhafitige verdediging voerde voor Rambocus en daarom gemarteld en geëxecuteerd is. Verder zien we dat Dew Baboeram een geforceerde poging doet de Binnenlandse Oorlog en de Decembermoorden in één pot te stoppen en hiervoor kan ook een ideologisch motief aangewezen worden.

  Ik vind wel dat er meer aandacht moet komen voor het leed van de nabestaanden in die oorlog en dan aan beide zijden. Ook mensenrechtenschendingen uit die periode moeten onderzicht worden en wederom aan beide zijden. De amnestiewet voor de periode van de Binnenlandse Oorlog is nooit bedoeld geweest om mensenrechtenschendingen goed te praten; deze vielen erbuiten, in tegenstelling tot hetgeen Baboeram/Hira steeds suggereert.

  Tot slot kom ik bij het bezwaar dat ik vanaf het begin had tegen dit project, zie mijn eerdere column daarover op GFCNieuws: http://gfcnieuws.org/wat-een-vreemde-column-van-sandew-hira/ Dew Baboeram is helemaal niet de juiste persoon om zo een project te trekken, vanwege zijn eigen rol in 1980-82 als aanhanger van Maurice Bishop en medestander van de meest radicale stroming binnen de Surinaamse revolutie. Hij heeft zelf een ideologische agenda.

  Dit staat los van de vraag of zo een project als getuigenis gewenst is, zolang de rechtszaak nog loopt. Het lijkt mij van niet want dit verstoort de rechtsgang die nu juist weer op gang lijkt te komen door het besluit van het Hof van Justitie. Ik vind het daardoor een dubbel trieste dag voor de nabestaanden, zowel in Suriname als in Nederland als in andere landen waar zij nu wonen, vooral omdat zij juist op déze dag geconfronteerd worden met deze ongeloofwaardige verhalen.


  Maak melding

 33. Beste Rob G donder toch aub op met jou domme gelul om alles goed te praten. Jij bent geestelijk niet goed in je kop om constant maar wat krom is recht te praten. Eingelijk bent je gewoon een zielig persoon die aandacht zoekt.


  Maak melding

 34. Oer oer oer oer domme mensen zijn alle ndp’ ers gebleken. An no 2017 blijven ze oer oer oer oerdom tot op hun botten. Land, ndper’s en hun aanbeden paarse afgod zijn zieke geesten gebleken vanwege hun liefde voor de misdaad olv van hun baas ddb. Gelukkig zijn allen de Waarheid en Gerechtigheid als een gordel en borstpantser hebben aangedaan. Ze zijn beschermd tegen de paarse virus ddb en zijn paars bezeten zieke zombies, de ndper ‘s. Het recht zal ook zegevieren en wanneer deze duivelse machthebbers hun einde zien naderen zullen velen het weten, het waren maar nietige mensen, bezeten van megalomanie. Misdaad op misdaad, roof op roof, moord op moord is wat ze als erfenis achterlaten. Wo ka, een burgeroorlog zal vroeg of laat toch uitbreken, want die oer oer oer oerdomme ndper ’s zullen dit aangrijpen als vergelding.


  Maak melding

 35. Boefdraad heeft weer getoverd.

  Het BBP is bij decreet gestegen naar SRD 28.800.000.000.
  Terwijl het de afgelopen jaren daalde richting SRD 16.000.000.000.

  Boefdraad heeft een nieuwe economie uitgevonden de virtuele of vocale economie. Je typt het getal of je spreekt het uit en het is een feit.

  Ondertussen gooien de commissarissen van de DSB een berg zand en geen goud over een enorm verlies en een solvabiliteit die 90% lager is dan de Centrale Bank van Suriname vereist.
  Boefdraad zal weer wat SRD’s moeten laten printen om het land in leven te houden.


  Maak melding

 36. Redskin, jij bent ook zo’n rampfantast. Jij fantaseert/ hallucineert erop los. Het Wereld Natuur Fondszal zich wel zorgen maken om de vele beren die jullie uit de bossen kidnappen en op de weg plaatsen.

  Suriname maakte een economische recessie mee en jullie zien de wereld vergaan omdat er minder luxe uit het buitenland werd geïmporteerd.Hoe durven jullie…..? Neem maar het land Saoedi-Arabië. De regering van dat land moet overgaan tot verkoop van staatseigendommen om voldoende geld binnen te halen. In Suriname nemen de reserves juist weer toe door het beleid van de regering.


  Maak melding

 37. Ik hoop dat als Bouterse naar zijn graf gaat, het volk weer wakker wordt en na gaat wat deze spook met het land heeft gedaan.

  Ik hoop dat een ieder dan bedoel ik alle culturen weer met elkaar en naast elkaar samen gaan leven zonder haat. Er zullen zeker een paar zijn die het zullen verpesten.

  Een ieder mag zeggen wat hij of zij hebben wil, maar onder Venetiaan was er rust en saamhorigheid, maar onder Bouterse is er alleen maar HAAT en verdeeldheid.

  De geschiedenis liegt er niet om.


  Maak melding

 38. @ RobG

  “Neem maar het land Saoedi-Arabië. De regering van dat land moet overgaan tot verkoop van staatseigendommen om voldoende geld binnen te halen. In Suriname nemen de reserves juist weer toe door het beleid van de regering.”

  Beste RobG Saudi Arabie heeft ten minste gespaard om iets te kunnen verkopen. Bouterse heeft geleend toen het geweldig goed ging om te consumeren.
  Saudi Arabie is haar economie aan het transformeren en haalt investeringen in het buitenland terug.

  Beste RobG de reserves nemen niet toe. De reserves die u ziet toenemen is het geld van het IMF dat over 9 maanden terug betaald moet worden. dan en andere leningen die terug betaald moeten worden uit de verdiensten van het land,
  Omdat de mensen niets meer te besteden hebben en de investeringen door Newmont en staatsolie gestopt zijn is er enige groei in de deviezen voorraad maar Newmon zal die ook zo snel mogelijk naar huissturen als afschrijving of aflossingf of fees.

  Beste RobG u bent grandioos de weg kwijt en bedrijft economie op VMBO niveau.


  Maak melding

 39. Ira

  “Ik hoop dat als Bouterse naar zijn graf gaat, het volk weer wakker wordt en na gaat wat deze spook met het land heeft gedaan.”

  Waarom Ira,
  Hoop dat hij nog gaat ervaren wat hij gedaan heeft en dat hij de nabestaanden van zijn slachtoffers in de ogen zal moeten kijken danwel naar zijn tenen zal gaan staren om de confrontatie te ontgaan.
  Het ontdoen van zijn macht is de grootste straf die hij kan ondergaan.

  De grootste angst is het leed dat men vreest. De grootste straf voor Bouterse is de dag van zijn veroordeling mee te maken en het verraad van zijn “vrienden” zijn kameraden.


  Maak melding

 40. Ik heb mijnnezefff;krom en skeefgeleze; marrrrrr, ik heb niemand gehooooord zegge; Boy, er is een “Paleiscoup” gaande. Bouta is uitgespeeld, te zwak om uit ” loes en mama”te lezen. Dus,de hebberikken zijn nu in ” Charge”. Papa dacht Dino zijn misdaadbeleid voort te kunnen laten zetten.huh, no wat…..vanaf nu moet de oppositie laten zien wat ze waard zijn. De Coup is voltooid. Bouterse is dood!!!


  Maak melding

 41. waarom zo geheimzinnig doen over je ziek zijn..

  toen je het ka volk nodig had,, smeekte je om een stem,
  nu lig je op sterven en je laat niks weten wat jou scheelt..

  daarop heeft het ka volk het volste recht

  vergeet niet te vermelden, wie de 15 mensen dood geschoten heeft voordat je weg gaat..

  als je toch gaat, dat is zeker,, kom dan nooit meer terug in ons midden..


  Maak melding

 42. @Robje-huisslaaf-van-Opa-Desi, u zegt over de 8 december MASSAMOORD olv uw Opa :
  “Ray, de 15 slachtoffers waren een instrument in handen van de onzichtbare hand die achter de schermen alles in gereedheid had gebracht om de politieke en economische macht weer in handen te krijgen.”

  U komt steeds met ONWAARHEDEN, deze keer om een MASSAMOORD goed te praten !

  Noch uw Opa D of zijn advocaten zijn tot nog toe IN STAAT GEWEEST om een SNIPPER bewijs te leveren voor de onzin die u hier durft uit te kramen over de VERMOORDE SURINAAMSE HELDEN van 8 december 1982 !

  Dat zou anders het eerste verweermiddel hebben moeten zijn van Opa Desi en zijn militaire bendes, die deze ernstige mensenrechtenschendingen hebben gepleegd !

  Aangezien de KRIJGSRAAD tot op heden geen enkel verweer in deze richting, compleet met bewijzen heeft ontvangen, spreekt u wartaal uit ! Gewoon leugens !

  Uw baas heeft in deze massamoordstrafzaak al meerdere keren GELOGEN : Eerst waren de ongewapende Surinaamse helden “op de vlucht doodgeschoten”, nadat dit ONZIN bleek, meldde uw Opa dat hij bij een vriendinnetje “op het toilet zat” tijdens en na de massamoord.
  Getuigen hebben ook deze leugen van Opa D, meerdere malen weersproken bij de Krijgsraad !

  Uw Opa blijkt ook nog van mening dat een leger bevelen uitvoert die niet afkomstig zijn van de fungerend legerleider ! Uw Opa heeft ook na de moorden geen enkele afkeuring uitgesproken of straffe maatregelen genomen tegen de brute moord-daders !

  In feite opereerde ontspoorde Sranan-leger op het moment van de 8 december- massamoord, strafrechtelijk gezien als een Criminele Organisatie !

  Bekend is dat de legerbende olv Opa D in koel beraad (in tegenwoordigheid van diverse politici !) lijsten heeft gemaakt met de namen van de later vermoorde Surinaamse HELDEN !

  De KRIJGSRAAD zal niet trappen in de leugens die U, Robje de slaaf en de leden van de soldaten-moord-bende van Opa D naar voren brengen !

  De KRIJGSRAAD beschikt over zeer veel en overtuigend bewijs tegen de gehele moord-bende van Uw Opa , allen zullen zeer waarschijnlijk een zeer langdurige gevangenisstraf opgelegd krijgen ! Het recht moet zegevieren !

  GEEN ONGESTRAFTE MASSAMOORD OP SURINAAMS GRONDGEBIED TOESTAAN !

  LEVE DE SURINAAMSE RECHTSSTAAT !

  PS : Ook de NEP-complot-theorieen van RobjeG-de-slaaf en van de staats-leugenaar Limbosingh, zullen niet werken !

  A KRIJGSRAAD NO LAW !!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 43. Didibri zit zo netjes kaarsrecht lek wan sardien. Dies na wan ekte volluks pre-siden.

  Het mooie is, deze entiteit krijgt het voor elkaar zijn ‘wakamangs’ te laten pinaren, maar tegelijkertijd schreeuwen ze uit volle borst ‘ja papa’ of ete veefie

  De dienaren van dit uitwerpsel houden van gemarteld te worden. Emotioneel, Spiritueel , Lichamelijk.

  Dong moro volluk lek srananmang no de tap aarde.


  Maak melding

 44. Beste Jojo
  Ik schat zo in dat jij RobG iets te hoog aanslaat door hem op VMBO te laten bedrijven.
  Zelf schat ik in dat het niveau gerelateerd aan hetgeen RobG wegschrijft meet lijkt op een kleuterklas niveau.
  Want je moet wel een econoom ala RobG zijn om een cijferanalyse en een rapport beoordelen van 1 jaar zonder iets over de toekomst hierin mee te laten wegen. Het verleden is geweest maar de toekomst dat ziet hij niet.
  Dus evenmin de afname van de liquide middelen als gevolg van aflossing en of inkrimping van voorraden en schulden.
  De zogenaamde SHBM exclusief liquide middelen.
  RobG
  Geef me een brik en ga wat anders rondbazuinen ipv te zeggen dat reserves in Suriname weer toeneemt.
  Toeneemt met wat? Anders dan met lucht want als het verdampt kun je lucht niet waarnemen


  Maak melding

 45. Jojo, u hebt geen realistische kijk op de inkomsten en de uitgaven van de overheid. U schets een bepaald beeld dat op drijfzand is gebouwd. U rekent zich de overheid rijk en de fictieve bedragen die u opsomt zijn zwaar overdreven. Er wordt vaak gezegd dat de regering te veel uitgeeft, maar weinig mensen weten echt over welke bedragen het gaat. U wekt de indruk alles in details te weten. Geef uw bronnen prijs.

  Naar uw mening worden de gelden door de overheid verbrast terwijl een ieder weet dat de regering veel moest repareren dat door de regeringen Venetiaan I en II is verwaarloosd. U vergeet ook dat de groei van de overheidsuitgaven onder de regering Bouterse het gevolg is geweest van de groei van de mensen die recht kregen op voorzieningen die door de overheid beschikbaar zijn. Onder Venetiaan I en II waren o.a. deze voorzieningen niet toegankelijk voor alle Surinamers die er recht op hadden.

  Verhoging of uitgaven van bijvoorbeeld de kinderbijslag, de pensioenen en de oudedagsuitkeringen noemde u recent consumptieve uitgaven. Uw focus is gericht op uitgaven aan niet duurzame goederen om de behoeften van mensen op korte termijn te bevredigen. U geeft een zeer beperkte en een valse uitleg aan het begrip consumptieve bestedingen. Uw motieven zijn helder. U wilt voorkomen dat mensen de werking van economische processen beter gaan begrijpen. De overheid wilde juist de koopkracht van de gezinnen vergroten en de bestedingen van de gezinnen zorgden voor een economische groei. Jammer dat de crisis op de wereldmarkt roet in het eten gooide. De bedoelingen van de overheid zijn altijd goed geweest.


  Maak melding

 46. RobjeG, de huisslaaf van Opa D beschuldigt weer iedereen behalve de Paarse FAILLIETMAKER van SRANAN !

  De economische CRISIS weigert tot nu te om de staatsuitgaven FORS te VERMINDEREN ! (er zijn GEEN INKOMSTEN ! )

  De economische CRISIS heeft de Centrale Bank overgenomen en heeft nadat de Staatskas leeg was GEROMMELD, Ruim DRIE MILJARD aan ongedekte SRD-Biljetten gedrukt en uitgegeven !

  Door de economische CRISIS lijdt Sranan zwaar onder MASSALE PAARSE CORRUPTIE !
  (zie de OLIBIS-EBS-deal, zie de dure Ballast Ned bruggen, zie de Naschoolse Opvang-Boeverij, zie de Voedselpakketten-corruptie , zie de verdamping van het OW-Jaarbudget olv Abrakadamsky ! )

  De koopkracht van ALLE burgers is gedaald door het WANbeleid van Paars, ruim 70 % daling koopkracht !

  Binnenkort komt Opa D ook nog met VERHOGING olie/benzineprijzen, Motorrijtuigenbelasting, verhoging government-take, invoering BTW !
  Dus zal de Surinaamse productie nog verder krimpen !

  Paars Basiszorgstelsel is al mislukt, de 16.666 Volkswoningen zijn nog steeds onderweg, en Robje de slaaf maar beweren dat alles te wijten is aan de economische crisis !

  Intussen zijn is wel al onze Gelden, al ons Goudstaven ,al onze Deviezen (plus al onze Reserves) volgens de Paarse “deskundigen” VERDAMPT !

  De PAARSE “deskundigen” verkwanselen met hun LENINGEN-economie de toekomst van alle Surinaamse kinderen !

  PS : Volk zal BROODJE LENING ETEN !!!!


  Maak melding

 47. Update:
  Mensen het lijkt erger te zijn dan we denken. Die operatie in Cuba is dank zij Irma totaal mislukt en de boel is gaan infecteren. DDB is op sterven na dood. Laten we bidden dat hij nu mag lijden voor al die slechte dingen die hij Suriname en de Surinamers heeft gedaan. Hij mag niet snel doodgaan. Er is nu al een strijd binnen de NDP wie de nieuwe leider zal worden. de strijd gaat tussen Adhin, Missiekaba en Bensschop. Laten ze maar lekker vechten, want een verdeelde partij kan nooit een verkiezing winnen.
  Moraal van dit verhaal: een heleboel forummers hebben aan Irma gevraagd om DDB mee te nemen, Irma heeft uw verzoek niet direct, maar wel indirect vervuld.


  Maak melding

 48. Beste RobG

  De bedragen die ik aanhaal zijn helaas niet overdreven maar de realiteit.

  Beste RobG onder Venetiaan was alles in opbouw en groeide het land. Uw claim omtrent onderhoud en achterstand is niet correct.
  U roept veel maar onderbouwd niets


  Maak melding

 49. Wat duidelijk is dat de van moord verdachte drugscrimineel veroordeeld tot 11 jaar gevangenisstraf ernstig ziek is: Hij moet zich verantwoorden voor de moorden in 1982. God moet hem niet al te snel naar huis roepen.


  Maak melding

 50. Fedy seisburg judgement day is near …..suriname wordt verlost van alle elende laat er een frisse wind over suriname waaien fore a better future ……………..ik heb me bekomst van al dat zgn fransjepane beleid terwijl beleid nada………


  Maak melding

 51. waarom zo geheimzinnig doen over de ziekte van de moordenaar..
  is men soms bang voor een volgende revolutie, door wie, al zijn kinderen zitten opgesloten in de Amerika, s m e.

  laat hij lang heel lang lijden,,


  Maak melding

 52. Veel Surie´s ook die in den vreemde wonen hebben een bloekhekel aan DDB. Vooral degene die familie leden kwijt zijn geraakt onder zijn verschrikkelijke bewind .Ik persoonlijk heb geen hekel aan die man: maar wel aan zijn daden, ik wens hem ook niet een verschrikkelijk leven hier
  op aarde ! Maar laat alles over aan onze lieve Heer, hij zal wel een passende straf voor DDB hebben. En dat is reeds begonnen denk ik, hij zal zijn straf hier op aarde ondergaan. Want er is geen hemen en hel, hier is de hemel en hel tegelijk ! Ik wil niemand opzadelen met één of andere enge ziekte, dat is niet humaan. Van mijn wijlen vader heb ik het volgende geleerd : ” wat U niet wilt dat U
  geschied, doe het een ander ook niet ”
  Kondré mang no span, alla sani é go kon té a ting doro
  bikassi Gado no é sribie.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 53. Dit zijn de momenten van DDB boutersen hij moet straks voor de rechter . daarom deze movie trap der niet in lieve mensen god zij met ons . tand om tand .


  Maak melding

 54. gado pot in dja, no wan mang kang poer mie vollukspreesieden. Get ready for the next Dubai (Uganda) , met mij als president, en mijn koelie slaaf Ashwin als vieze president.


  Maak melding

 55. Robg@
  Ik laat me nog een keer verleiden, Rob je word wel ouder maar niet gouwe, maar het vergeten gaat steeds beter.
  Jij hoeft niets meer te onder bouwen in jou commentaar.
  Er komt toch geen waarheid uit jou toetsen boord.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.