maandag, juni 24, 2024
HomeNieuws uit SurinamePresident van Suriname legt taken tijdelijk neer

President van Suriname legt taken tijdelijk neer

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 28 sep – President Desi Bouterse heeft zijn taken tijdelijk overgedragen aan de vicepresident van Suriname Ashwin Adhin. Bouterse heeft onlangs een medische ingreep ondergaan in Cuba en moet van zijn behandelende artsen rust houden, meldt Starnieuws. Hierdoor kan hij zijn jaarrede, morgen in De Nationale Assemblee niet uitspreken.

De president van Suriname was de afgelopen dagen ook afwezig bij diverse evenementen. Volgens Starnieuws geschiedt de overdracht volgens artikel 98 punt b van de grondwet. Hierin staat dat ‘het ambt van de president wordt waargenomen door de vicepresident indien de president de uitoefening van zijn bevoegdheden tijdelijk heeft neergelegd’.

De buitengewone openbare vergadering is gepland voor vrijdag om 10.00 uur. De jaarrede zal worden gehouden door vicepresident Ashwin Adhin die de taken van de president zal waarnemen. Adhin zal ook de begroting aanbieden aan De Nationale Assemblee.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

79 REACTIES
 1. Hij is niet in staat zijn beroep uit te oefenen,karma neemt al over
  Moet hij dan niet aftreden,want de gehele bevolking heeft al genoeg van deze veroordeelde voor 20 jaar .

  Opo kondremang oe opo


  Maak melding
 2. Waarom liegen en bedriegen terwijl men geen arts hoeft te zijn om te zien dat de man ziek was en is.

  Hoeveel energie wordt er gestoken in besluiteloosheid.

  Nu zal blijken hoe strak de regie is en of kleuter Adhin nog wat meer kan dan als trekpop optreden.

  De sterke man achter de president zal zich nu moeten laten gelden anders valt in nu time de regering uit elkaar.

  Wat opvalt is dat Benschop steeds meer op de voorgrond treed als duidelijke bestuurder.


  Maak melding
 3. @jules antonius,

  Als dat zo zou zijn (waarom mij verlaten) dan wil dat alleen maar zeggen dat Jezus nog niet voltooid was. Hij kon nog geen dingen doen op eigen kracht en had zijn Vader nog steeds nodig. Dus of dat of hij heeft iets anders gezegd.


  Maak melding
 4. Ziet er naar uit dat Adhin president wordt en dat generaal Benzschop als VP. Bouterse treedt terug en wordt onder geen enkele voorwaarde vervolgd.
  De racisten zullen nu slapeloze nachten hebben. Een surinaamse hindu als president!
  wat zeg ik, nachtmerries!

  Overigens herstel van een driedubbele hart bypass is minimaal een jaar!


  Maak melding
 5. Struisvogel politiek van NDP. De massamoordenaar en drugsveroordeelde crimineel weet in wat voor ellende hij en zijn slaven het land gestort hebben. Deze misbaksel door en laat het vieze werk door een gewillige slaaf doen. Dat noem je de volksplee-si-dent. Misschien ligt hij al opgebaard te Broko-Bana!


  Maak melding
 6. Zeven jaren ndp olv ddb staan voor devaluatie, geestelijk en moreel verval, stijgende moorden, drugshandel en verslaafden, berovingen, diefstallen, toenemende armoede, onrust, onvrede, verarming van land en volk. Veel anti nationale domme partij mensen wisten een ding met volle zekerheid te voorspelen, same shit van de jaren tachtig hebben oeroeroer domme mensen, de ndpers ons gebracht. Vene en co, waren ook geen koekje, maar hielden noch rekening met land, volk en aanhang. Ndp houdt geen rekening met land, volk en eigen oerdomme aanhangers, nope alles valt, staat en draait om een mens, de grootste duivel van het land die ze olv Stef em Anus, Misjiesosoka en Dodson aanbidden en vereren. Vervloekt zijn moordenaars, maar nog meer vervloekt degenen die moordenaars de handen boven het hoofd worden uit eigen belangen en niet uit volksbelang of naastenliefde. oma nanga opa taki, a wiens ddb e dede, na moro paarse ka e go kong.


  Maak melding
 7. @Misababoi,

  Binnen de NDP zullen ze het niet pikken, een Hindoestaan als president en die ook nog geen lid is van de NDP.
  China gaat nu zijn man naar voren schuiven.

  Dus daarom misschien wilde de NDP nog geen Nederlandse ambassadeur. Die zou nu de zaak gaan opstoken…..betreffende de opvolging, zoals opgedragen zou worden door Den Haag.


  Maak melding
 8. Hieruit is af te leiden dat hij binnen kort in zijn onderbroek naar Havana gaat.

  Het wordt hem veel te benauwd in Suriname, alles is in verval, CIA/Seals houdt hem in de gaten, de rechtbank/krijgsraad doet binnen kort uitspraak in de 8 december 1982 moorden, een vonnis van 11 jaar gevangenisstraf voor veroordeling voor drugshandel naar Nederland door de rechter in Nederland, Sranan Skeer, moni no dé, het Surinaamse Volk heeft geen vertrouwen in ddb, daltons, neven daltons, Zsidonia, enz.

  Voor de kerst is die weg.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 9. Naarmate de mens een hogere leeftijd bereikt of anders uitgedrukt; naarmate de mens ouder wordt duurt het helingsproces na een operatie veel langer. De president heeft naar alle waarschijnlijkheid geen rekening gehouden met deze regel van de natuur.


  Maak melding
 10. Deze harteloze abangi zal in het universum in een blackhole getrokken worden. Zoals de ziel is, zal je aantrekken. En de plek waar dit beest zal zijn, zal geen protoon van licht binnen kunnen komen.


  Maak melding
 11. -Bouterse, die vloek doet langzaam zijn werk en blijf maar lang weg tot je graf.
  Ga nu maar lekker lijden zoals velen dit voelen en gevoeld hebben onder jou bestuur.

  Ik wens jou daarom slapelozenachten toe tot de hel.


  Maak melding
 12. De paleis revolutie zal nu losbarsten. Sterkte paarse jongens. Ik hoop niet dat de partijen de politieke prostituee’s van de NDP onderdak zullen bieden…


  Maak melding
 13. Jong Suriname

  Het Gaat De Heer Bouterse Sieren Als Hij Per Direct Bekend Zal Maken Dat Hij Liever Vandaag Dan Morgen Af zal Treden.. Deze Beste Heer Bouterse Is Al Tyden Ziek.

  Ik wens Hem veel kracht en strekte..


  Maak melding
 14. Gods molen maalt langzaam maar zeker voor deze moordenaar!
  Me barrrrrrr joeeeeeeeeee!
  Ie fuck a herie mppppp kondre up en deng sma ey kopie joe en vloek joe daarom ie nog mang lebi rustig dus…. draag over jere na noro betre safie sa ey bestang!


  Maak melding
 15. Bij de 8 December Massamoord, is met geen enkele regel van de natuur rekening gehouden !

  Krachtige Onschuldige en Ongewapende Srananmans die waarde en betekenis hadden voor Land en Volk zijn op wrede wijze uit hun bedden gerukt door muitende soldaten, gemarteld en doorzeefd met honderden kogels !

  Op bevel van hun zogenaamde legerleider, een man zonder een behoorlijke militaire opleiding !

  Dus, GO SRIBI LAW YAP YAPI !!!!!!


  Maak melding
 16. Ik weet nie hoor of werk so het. Self as hei gedaan heef wat se segge dat hei gedaan heef, dang tok is dit iets van ouderdom. Self al was hei hijlige, dang ook sou hei dese ouderdomsiekte kreige, denk ik. Hei is tok al 70. Dang al die kwaale van ligaam koome omhoog.


  Maak melding
 17. RobG sinds wanneer houd Bouterse rekening met iets of iemand. Het is beter als hij deze wereld verlaat. Daarna gaan de beloofde poorten voor Suriname pas open.


  Maak melding
 18. @Clinton,

  Die molen van God, is dat de moulin rouge soms?
  Denk ook maar voor een seconde niet dat God hier iets mee te maken heeft. Dan had God destijds al ingegrepen, in 1982.

  Die man lijdt al jaren aan een nierkwaal en bij het ouder worden leidt dat weer tot andere klachten en uiteindelijk volgt de dood, zoals zovele oudjes vandaag gestorven zijn en morgen zullen sterven. Niks bijzonders onder de zon dus en zeker niet Gods hand erachter. God grijpt alleen direct in bij bijzondere personen. Zo bijzonder is deze persoon niet.


  Maak melding
 19. Zwakka drank en drugs maakt meer kapot dan je lief is. En laat deze president een liefhebber zijn van 1 of beide producten.
  Het is algemeen bekend dat deze president niet vies is van een feestje.


  Maak melding
 20. Er staat duidelijk: legt taken TIJDELIJK neer. Sommigen denken al aan permanent, maar hij zelf dus niet. Veel bruine bonen met cassave eten, dan komt het wel goed.


  Maak melding
 21. Wanneer het te moeilijk voor deze moordenaar gaat worden, of hij moet veranwoording afleggen, is meneertje zwak ziek en misselijk, hopelijk niet van tijdelijke aard, maar voorgoed, het liefst tussen 6 planken, dat is wat hen toebehoord als vernietiger van dit land, met al zijn leugens en misleidingen.


  Maak melding
 22. Verzoek aan Bouta
  Meneer Bouta, Ik zie uw einde naderen. Wij wensen u nu reeds een zalige uiteinde toe. Alleen zitten wij straks met een groot probleem. Uw echte geschiedenis, Wordt het nu geen tijd om de rechters te vertellen over alles wat u heeft uitgespookt. U mag het een en ander ook in uw memoires opnemen. Liever nu dan later ter voorkoming dat wij ons straks, na uw overlijden, aan geschiedvervalsing moeten gaan doen omdat wij met teveel open gaten zitten en deze natuurlijk moeten verklaren. Ter voorkoming dat wij gaan fantaseren lijkt het mij verstandig dat u ons uw verhaal vertelt.


  Maak melding
 23. @ RobG

  Als de President naar Nederland komt krijgt hij in Scheveningen alle tijd om te herstellen.

  Wat voor een onzin schrijft u nu weer “De president heeft naar alle waarschijnlijkheid geen rekening gehouden met deze regel van de natuur”

  Eerst was het een check met een vakantie.
  Toen versprak hij zich dat er toch geoppereerd was.
  Limbo maakt er weer een verhaal van.

  Beste RobG een goede waarnemer kan al jaren zien dat Bouterse een en ander onder z’n Shirt verbergt. en dat hij voor optredens in de DNA gereviseerd moet worden.

  Bouterse leidt een niet te benijden leven tussen aasgieren en meelopers bang om te gaan slapen.


  Maak melding
 24. werkenemers van de universiteit krygen weer voor de zooveelste maal hun salaris laat.laten de asambleelden hun salaris niet op tijd krygen da ga je hun smoelwerk horen.


  Maak melding
 25. @ RobG …. nou niet slap lullen ! “Jouw ” … president … de van Drugsveroordeelde Moordenaar Desiré Delano Bouterse … heeft op vertrek naar Cuba toch gezegd dat hij KERN GEZOND was … ondanks alles wat boze tongen beweerden. Hij is toch naar Cuba gegaan voor de {een} jaarlijkse check-up en een weekje vakantie met gezin.

  @RobG … al is de leugen nog zo snel { jullie zijn wereld kampioen liegen } de waarheid achterhaalt het.
  Het duurt niet lang meer { een kwestie van tijd } … en de Nationale Dieven Partij … zal bij WET verboden worden.

  In Suriname mag/kan geen ruimte zijn voor een DIEVEN PARTIJ !!!!!! DIEVEN horen achter SLOT en GRENDEL !!!!!

  De Abanies van de Nationale Dieven Partij gaan achter slot en grendel … vluchten zal niet lukken. Al hun bankrekeningen in binnen- en buitenland zullen bevroren worden.


  Maak melding
 26. Breaking News

  De zichzelf benoemde ” bis-schop ” en de valse profeet uit Dubai hebben een ” geheim ” NDP-alarm bericht gestuurd naar sympatisanten … om dag en nacht … voortdurend te bidden voor DMDDB. Ze willen zelfs een Nachtwake in het geheim houden in Ocer.

  ” Als onze leider wegvalt ” … zegt het NDP-bericht … zijn we Morsdood en Einde van de partij.

  Het gebed vermag veel … maar … op bidden zonder BOETEDOENING … kan geen vergeving volgen.


  Maak melding
 27. De nieuwe nier die desi gekregen heeft van Misikaba is aan het afstoten.

  Ook is hij bang onder vuur genomen te worden door de oppositie morgen in het parlement voor de puinhoop die deze moordenaar met zijn plee partij SU heeft ingestort


  Maak melding
 28. Nou die medische check up is waarschijnlijk niet goed uitgevoerd. Bij terugkomst is de President ziek gebleken.
  Had dan toch beter gewoon naar AZ kunnen gaan was ongeveer 100.000 usd goedkoper uitgevallen.


  Maak melding
 29. Het is helaas niet zo dramatisch. Laten wij zijn vriend Damaru vragen om een benefitconcert te houden zodat ze in Suriname een extra zending Norit kunnen invliegen.
  Het komt hem (plesident de MOORDENAAR) weer dun de broek uit. Hoe verdedig ik deze puinhoop?! Wat zeg jij RobG(oebbels).


  Maak melding
 30. Bouterse er heerst een vloek op jouw en dat komt van die december moorden in 1982.Die geesten van die mensen slapen niet en willen jouw zo snel mogelijk met de hulp van god komen halen.Dan is Suriname bevrijd van die duivel.Aan alles komt er een eind zegt men.Die amnestie die je gekregen hebt werkt tegen jouw.IK zal blij zijn als je niet meer de president bent van mijn land zo dat er rust kan komen in Suriname.


  Maak melding
 31. Overmorgen is hij er weer. Of maandag…,,nieuwe week…Jaarrede is dan geweest!! Hij blijft gezond tot de volgende belangrijke taak of verantwoordelijkheid. Kan hij roepen a no mi lees a jaarrede…


  Maak melding
 32. Een jaarrede van niks, een begroting van niks, kritische vragen van de oppositie…, vind je het gek dat hij niet durft, zich ziek meldt en zijn mannetje ervoor laat opdraaien?? Ashwin, ik heb te doen met jouw….Tjepotie……


  Maak melding
 33. Fedi doro, hij klopt op de deur. Ie kan dok (ziek op bed liggen), maar Fedi ziet alles. Draag vast je beste kleren voor de laatste reis. En ga je slachtoffers onder ogen zien. Bouterse gaat ze binnenkort ontmoeten en zal dan verantwoording afleggen. God weet dat Bouterse een lafaard is.


  Maak melding
 34. Een Israëlische dokter zei: ”In Israël is de geneeskunde zo geavanceerd dat we een stuk lever van een man in een andere man hebben gezet, en in zes weken zoekt hij werk.

  De Duitse arts zei: ”Dat is niets, in Duitsland, zetten we een deel van de hersenen in een andere man, en in 4 weken gaat hij op zoek naar werk.

  De Russische dokter zei: ”Heren, wij zetten een half hart van een man, in de borst van een andere en in 2 weken gaat hij op zoek naar werk.

  De Surinaamse arts lachte: ”Jullie lopen allemaal achter… Een aantal jaren geleden hebben we een man zonder hersenen, zonder hart en zonder lever als president gemaakt en nu is het hele land op zoek naar werk!


  Maak melding
 35. allemaal mooi en waar, maar die rotzooi die dit wezen achter laat zal heeeeeeeeel moeilijk zijn om te herstellen. Ik hoop dat er OPRECHTE surinamers dan aan het bewind komen.


  Maak melding
 36. Ndper ’s zijn de domste mensen van het land. Ze hebben de ddb de grootste misdadiger als hun afgod en leidsman gekozen die land en volk, eigen zoon, stiefzoon en vele oerdomme paars misdadig verworden zombies de misdaad in heeft doen belanden. Met of titel voor hun naam zijn en blijven ndpers de oorzaak van de verdere verloedering van land en volk. Wo ka. A moro je warskow deng no do didibri wroko en sani na moro deng tege joe en krijs leki bakroe nanga leba……..neks no fout soso lobi didibri ddb.


  Maak melding
 37. Un libie mie baasje bouta no?
  Na karma ey tekie mie baasje je verstang???
  Baas heeft veel slechte dingen grens gedaan in het verleden en nu moet hy de prijs ervoor betalen zo simpel!
  Aan je lot ontkom je echt niet hoor!


  Maak melding
 38. Als je mensen omlegt omdat ze een andere mening hebben dan jij, en je komt dan zelf een keer aan de beurt omdat je een oude mannenkwaal hebt met je prostaat en je piemel niet meer omhoog gaat, dan nemen de geesten van die omgelegde mensen het over en maken je het leven zo zuur als maar kan zijn. En voor wie niet in geesten gelooft, dan is het in ieder geval in de herinnering van de mensen die je niet hebt omgelegd. Na jouw dood zal; de Surinaamsche gemeenschap zich pas schamen tegenover de internationale wereld dat ze jou hebben gekozen tot president. Want net zoals Trump nu denkt over ge-hurricanded Purerto Rico met “one billion dollar debt” zo zal Trump ook denken over Suriname. Dus als jullie bij de volgende verkiezingen weer verkeerd kiezen, ja jammer dan. Maar de mijlpaal in de geschiedenis is onverminderd bereikt, Suriname geeft Nederland niet meer de schuld van alles.


  Maak melding
 39. Ik vraag me af wat voor operatie heeft hij laten doen. Alles is zo geheim. De Surinaamse volk moet weten waar hun geld gaat en voor wat. En vooral voor wie.


  Maak melding
 40. surinamer’s ik lach mij in een deuk ha ha ha ha ‘ai mi gado’.
  als hij het echt aan zijn nieren heeft, sari tori.
  hoeveel surinamer’s onder zijn bewind zijn heen gegaan.
  beroerte-hartfalen-nierziekte enz-enz-enz gezondheidszorg onder de gewone bevolking is nul,nul.
  tja met zijn gestolen corrupte geld gaat naar cuba voor medische zorg.gezondheid kan je niet kopen.
  HIJ BEGINT NU AF TE TAKKELEN.


  Maak melding
 41. Bouta is in overgangsfase…hij is bezig het tijdelijke met het eeuwige te ruilen en hij doet ons allen een plezier.
  Wij gaan hem niet missen,helemaal niet!!

  Arme RobG….medelijden met jou hebben wij niet!!


  Maak melding
 42. Khadafie ka, bin laden ka, chavez ka, sadam hussein ka, so yu kan si tak alamala ey ka! ma no vergitie, a kaolo MA..P..ng.. fu bouta disi aw ka tu lek wan dede Awari tapa asfalt pasi!! ENNN asa tingie teh mi no mang taki!!

  En inderdaad!! met gestolen geld van de armen is hij gaan genezen in Cuba!! het gaat niet en val dood!!!


  Maak melding
 43. @Ouwe

  Begin de patienten die Niet naar Cuba kunnen gaan voor behandeling begin die patienten beterschap te wensen
  Maak je niet druk over je baasje,hij is gewoon bezig zijn lang verdiende straf in fasen te ontvangen.

  .


  Maak melding
 44. In 2018 komt er vervroegd verkiezing!
  Bouta is te ziek om pres te zijn bovendien is hy ongeschikt!
  Su heeft goeie en capable leiders nodig om het land weer op spoor te brengen.
  Dat heel ndp moet opgedoekt worden zijn rovers op hoog niveau!


  Maak melding
 45. Inderdaad. Wordt tijd dat jij nu gaat . Eindelijk zal hij voelen dat de hel hier op aarde is . En zal boeten voor alle slechte dingen die hij in zijn leven heeft gedaan.


  Maak melding
 46. @Bagson

  ‘Er staat duidelijk: legt taken TIJDELIJK neer…’

  En er werd duidelijk gezegd, dat hij voor een CHECK UP naar Cuba vertrok, terwijl dat een levensreddende operatie bleek te zijn.


  Maak melding
 47. @Ray,
  Ik ken zeker niet alle Surinamers, maar if i ziekie zeker, beterschap.
  Ik kon mij ook niets veroorloven vroeger wat al die kinderen boven op ‘Het park’ konden!
  Tankoni.


  Maak melding
 48. laat hij vooral heel langzaam heen gaan, niet te snel, laat hij lijden voelen hoe die 15 ” op de vlucht dood geschoten waren ” gevoeld hebben in het fort – zeelandia gewoon kool in de kamer door hem zelf dood geschoten..

  eigenlijk zou je nu een vrij brief moeten geven aan de nabestaanden, om met hem af te rekenen, gewoon op zijn ziek bed flink af te tuigen.. tot dat hij letterlijk stikt in zijn eigen stront..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES