zondag, april 21, 2024
HomeOnderwerpenEntertainmentFotoboek in muziek voor Surinaamse artiesten

Fotoboek in muziek voor Surinaamse artiesten

-

Does Travel - naar Suriname

Er komt een fotoboek in muziek uit, waarin Surinaamse artiesten vanaf de jaren tachtig voor het voetlicht worden geplaatst. Het boekwerk, dat een weergave moet zijn van de Surinaamse muziekwereld, wordt door Lituation Events en in samenwerking met Intiem Business Publications uitgegeven.

Suriname heeft volgens projectmanager Stephen Slagveer een flink aantal bekende artiesten en muziekgroepen voortgebracht. Sommige van ze zijn zelfs bekend bij het Nederlandse publiek. Natuurlijk zijn er veel artiesten en muziekgroepen uit Suriname bij die bekend zijn geworden met Kaseko, Hip Hop Rap, Pop, Reggae, Dance Hall, Bhangra, Baithak gana en Zouk. Ook in andere genres zijn Surinaamse artiesten of muziekgroepen met succes actief of actief geweest. Maar de Surinaamse artiest is toch nog steeds behind the scenes met zijn muziek en persoonlijkheid.

In het boekwerk zal informatie worden opgenomen over een aantal van de bekende artiesten en muziekgroepen uit Suriname, Nederland, de VS, Parijs kortom wereldwijd of met duidelijke Surinaamse wortels. “Het publiek weet maar weinig over de muziek van de Surinaamse artiest, muzikant of muziekgroep. Ook de biografie van de artiest of het verhaal vam de muziekgroep en muzikant is weinig bekend” stelt Slagveer.

Het fotoboek in muziek van Surinaamse artiesten, muzikanten en muziekgroepen verschijnt in maart 2018 in full colour. Slagveer roept ook de artiest zelf op om inzendingen te doen over hun verrichtingen vanaf de jaren tachtig.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

1 REACTIE
  1. Baithak gana. Toen ik in Surinaame woonde had ik een buurman die Baithak gana muziek maakte. Ik vond het niet mooi omdat iedereen iedereen probeerde te overstemmen.
    Het toeval wilde dat ik een keer met vakantie in Suriname was. Ik belandde in Nieuw Nickerie op het kermisterrein en er was een muziektent met van die grote boxen en een hele grote en dure geluidsinstallatie. De heer Gopal werd via de muziekinstallatie uitgenodigd om muziek te komen maken wat hij ook deed. Wel ik heb nog nooit zoveel genoten van de Baithak Gana muziek. Dit komt omdat de geluidstechnicus heel streng was en dat hij ervoor zorgde dat niemand een ander kon overstemmen. Ik hoop dat de heer Gopal ook vermeld wordt in dit boek. beluister dir genre muziek via zo een grote geluidsinstallatie en geloof me : je gaat ervan genieten. Overigens lijkt dit genre muziek op de Surinaamse kawina muziek.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES