wo 21 feb 2018 12:57
post thumbnail

Bouwregels in Suriname worden aangepast aan natuurgeweld

PARAMARIBO, 21 sep – Suriname zal ook rekening moeten houden met het natuurgeweld. Dit zegt kolonel Jerry Slijngaard van Het Nationaal Centrum voor Rampenbeheersing, NCCR. Het is geen ver van mijn bed show. Hoewel het land vrijwel ongedeerd periodes doorkomt van klimatologische onrust, is het oppassen geblazen. Nu al zijn er tekenen aan de wand.

Zo zouden de rukwinden kunnen worden gezien, die onlangs weer schade aanrichten. Van ruim tien woningen in verschillende districten zijn de daken weggewaaid. Het fenomeen heeft zich vaker voorgedaan de afgelopen jaren. Het NCCR wil de manier van bouwen onder loep nemen. “De manier waarop bepaalde constructies zijn neergezet zijn zodanig dat je niet eens een harde rukwind nodig hebt om die omver te gooien”, zegt Slijngaard.

Er zal dus mee moeten worden geïnvesteerd in weerbare stijlen. Goedkoper willen bouwen door aanschaf van goedkoop materiaal kan riskant zijn. “Dat is juist nadelig bij natuurgeweld. Het lijkt erop alsof je zelf vraagt om schade als je iets van mindere kwaliteit opzet. We zien wat er in het buitenland gebeurt en wij moeten lering daaruit trekken. Zet liever iets goeds neer, dan weet je dat het de wind aankan”, aldus Slijngaard.

<- klik hier om te reageren op dit bericht


17 Reacties | Plaats Reactie

 1. Jerry Slijngaard vergeet te vertellen waar de bouwers vaan de huizen het geld vandaan moeten halen. Met gedevalueerde srd’s kom je niet ver. Zelfs de verzekeringspremies kunnen de burgers van Suriname niet betalen.

  donderdag 21 september 2017 om 00:58 uur.
 2. Een geluk bij een ongeluk dat Bouta zijn beloofde 18000 woningen nog niet zijn gebouwd, nu kunnen ze volgens de voorschriften van Slijmgaard opgezet worden.

  donderdag 21 september 2017 om 05:55 uur.
 3. Wat deden Venetiaan, Santokhi en al de ministers uit dat kabinet altijd die tijd?

  donderdag 21 september 2017 om 07:19 uur.
 4. De vorige regeerders waren in ieder geval realistisch. Deze regering laat zien dat het volk van nu ( de jeugd) zo slim is als de achterkant van een varken, ze laten zich van alles aansmeren door een veroordeelde drugscrimineel. Suriname vooruit Lang leve de Republiek.

  donderdag 21 september 2017 om 09:16 uur.
 5. Worden de chinese woningen wel stevig genoeg gebouwd of zullen ze bij een klein natuurgeweld in elkaar storten?

  donderdag 21 september 2017 om 09:48 uur.
 6. Het is een heel goede raad. Ik ben van plan om in de toekomst terug te keren en te vestigen in Suriname. En het bouwen zou aan hele strenge regels moeten voldoen.

  donderdag 21 september 2017 om 10:09 uur.
 7. Dit is niet de zoveelste broodje ‘apen’. Maar vooruit zien zoals in mijn Dubai

  donderdag 21 september 2017 om 11:17 uur.
 8. De feestvierende aanhang van het Front heeft nog niet eens door dat de broedkamer van veel orkanen ligt in het gebied voor de kust van o.a. Suriname en de kust van West Afrika. De laatste jaren constateert men dat de broedkamer van orkanen zich steeds meer verplaatst naar de kust van Zuid Amerika. Voor Suriname is het dus oppassen geblazen.

  donderdag 21 september 2017 om 11:22 uur.
 9. Jahangier…

  teugkeren naar Suriname is als instappen in een roller-coaster zonder reminrichting…

  donderdag 21 september 2017 om 11:31 uur.
 10. velen hebben de handelingen van moeder natuur nog niet door of begrepen. alvast moeten wij een ding niet vergeten, dat niks is opgewassen tegen moeder natuur. wolkenkrabbers of ijzersterke bouwconstructies en niet te vergeten de dijken in Nederland. dus alle voorzorgmaatregels ten spijt. we doen echt ons best om niet in het beloofde land of paradijs terecht te komen, maar dit is chicken feet. niks en dan ook niks kan moeder natuur weerhouden als deze bezig is met haar grote schoonmaak beurt. wij mensen denken dat we geweldig zijn maar we hebben het natuurgeweld en dat van Fedi Sijsburg niet in de hand. als het moet gebeuren dan zal het zeker gebeuren. dus m.a.w. de maatregels dat wij getroffen hebben is uitstel van executies! vroeg of laat belanden wij allemaal in de onderwereld als je het paradijs wilt noemen is ook jou goedrecht.

  donderdag 21 september 2017 om 13:15 uur.
 11. beste meneer slijngaard, en verder: weg met zinkplaat erfafscheiding, en kijk ook naar wat natuurgeweld zou kunnen verergeren in het gebied dat de goudzoekers achterlaten. wij hebben ook al modderstromen gezien in Colombia en dat kan in suriname ook.
  en nu nog wettelijk bepalen.

  donderdag 21 september 2017 om 13:38 uur.
 12. @John: ik denk dat hij het niet vergeet. ik denk dat wanneer mensen doorkrijgen dat zij steviger huizen moeten bouwen zij niet langer zich zullen laten bedotten door valse predikers en rovers. tenminste, dat is mijn hoop, die laat ik niet varen.

  donderdag 21 september 2017 om 13:41 uur.
 13. Kunnen iemand niet vragen , of ze het het binnenland kunnen controleren op houtkap, zodat modderstromen niet de Dorpen en Paramaribo binnen kan komen.

  donderdag 21 september 2017 om 16:35 uur.
 14. Su kent siebie boesies en eens in de hondedrd jaar een aardbeving. Strengere bouwregels zijn op zijn plaats.

  Maar wat zijn regels als ze met geld -tjoekoe- vermeden worden?

  donderdag 21 september 2017 om 18:14 uur.
 15. Ma as die dak wegwaai dang se moete selfde soort setabeever gebruike as presiden, want die van presiden is sterk want hei is stevig fasgeplak op die stoel en kom nooit meer los.

  donderdag 21 september 2017 om 18:31 uur.
 16. Als je wilt dat de daken niet wegwaaien moet je ze ook niet bouwen als een ^ maar als een V. Maar geen enkele architect doet daat tot nu toe.

  donderdag 21 september 2017 om 18:47 uur.
 17. Steenhard de Waarheid@
  Alle architecten zijn achterlijk, maar jij staat ook in dat rijtje.
  Wat is het voordeel van een omgekeerde v als dak.

  donderdag 21 september 2017 om 19:51 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ads:
Bezoek ook:
www.suriname.nl

Adverteer ook op:
www.suritrade.com