woensdag, juni 12, 2024
HomeOnderwerpenEconomieChina schenkt volkswoningen aan Suriname

China schenkt volkswoningen aan Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken in Suriname en de Chinese ambassadeur Zhang Jinxiong hebben gisteren een samenwerkingsovereenkomst ondertekend, waarmee de basis is gelegd voor de bouw van 1.000 volkswoningen op kort termijn. Het project kost US$ 15 miljoen en wordt geschonken door China. In de eerste fase zullen 350 woningen worden gebouw in Wanica. Minister Christien Polak van Welzijn was ook aanwezig bij de ondertekening. Ze zegt dat de woningbouw op dit moment een prioriteit is voor de regering.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

55 REACTIES
 1. Voor niks gaat de zon op, maar tegenwoordig MOET je er voor betalen!!!

  Hopelijk komt het geld niet in verkeerde ZAK!! want je hebt van die KL… zakken!!!


  Maak melding
 2. Met deze actie komen we op 1100 wonigen van die beloofde 18000. Dus jullie moeten nog 70 jaar op ons stemmen, 15 jaar voor Wouterse en daarna 55 jaar voor zijn kleinzoon Walter Wouterse.


  Maak melding
 3. Moet ik nu alvast het chinese taal gaan leren ipv Sranan tongo ? Deze woningen zullen wel aan de vrienden van NDP toegewezen worden, zoals een ander politieke partij dat ook zou doen !

  sari tori

  Jacko


  Maak melding
 4. Hoe vaak is er al niet getekend voor dit project. Hoe vaak is het al niet gestart. Hoeveel is er al betaald door Suriname voor nog steeds niet gebouwde woningen. Hoeveel geld zit er al in de woningbouwfabriek en hoeveel woningen zijn er al geproduceerd en geëxporteerd

  Nu wordt er $ 15.000.000 geschonken maar er is ooit $ 5.000.000 betaald voor 150 Broadhome huizen.

  De getallen worden groter en de bedragen worden lager.

  $ 15.000.000 voor 1.000 woningen betekend met de Surinaamse bouwkosten huisjes 36 m2. of huisjes van Karton die uit China geïmporteerd worden.

  Dit zijn afspraken die minder waard zijn dan het papier waar ze opstaan.


  Maak melding
 5. Het draait allemaal op populisme in het land van misikubai. Zo gaat t immers ook in Afrika. Als de dronken ingi straks weer op t podium een dansje doet op een bob marley song, dan is t volk weer verkocht. De duivel weet heel goed te spelen met de domme bevolking. Ik bedoel domste, excuses.

  trefwoorden: grote hoogtes & samen


  Maak melding
 6. Er is al vaker onderhandeld over dit project, maar aangezien de overheid GEEN geld “had”, is dit project gestagneerd. Ook het feit dat de Chinezen voor het zeggen willen hebben.

  Zelfs denk ik dat de overheid mogelijk WEER rekent op het goudgeld. Het feit is dat NIETS GRATIS is.

  Die woningen zullen binnen twee jaren weer aan herstel toe zijn, dit door de waardeloze materialen die de chinezen zullen gebruiken.


  Maak melding
 7. In werkelijkheid valt China de eer. Maar niet voor gratis. Ze loeren op grote delen maagdelijk bos en ze weten een ding met volle zekerheid te spelen, geef die hebzuchtige oerdomme ddb en zijn debiele aanhangers een gratis lollipot van 5 bij 7. Dit mooi land wordt geregeerd door criminelen en dat weten de Chinezen heel goed. Criminelen die alles voor over hebben om land en volk voor de komende 100 jaar te verpachten. Vervloekt zijn misdadigers en moordenaars, maar nog meer vervloekt zijn allen die deze moordenaars vereren en aanbidden. Do ka.


  Maak melding
 8. Jojo, wees niet kritisch al je een cadeau krijgt. Een gegeven paard moet men niet in de bek kijken. Onder de regering Venetiaan zijn er in tien jaren maar een tiental woningen voor ambtenaren gebouwd. Wat hebben de mensen in de regering Venetiaan al die tijd zitten doen?


  Maak melding
 9. ala gado dei van die zelfde kleinzielige reacties!!!!!!!!!!
  Hoe sterk staan deze mensen kinderen in hub schoenen? Wat zijn jullie bijdrage 0,0 alleen maar vloeken en nogmaals vloeken.
  Suriname dit en Bouterse dat. maar vraagt aan de minister van Buitenlandse zaken om visum vrij te kunnen reizen naar dit land. principeloze mensen zijn dat.


  Maak melding
 10. @RobG
  Zeggen we al lang ,je baasje deugt niet!
  Het is China die Suriname bestuurt.
  Ga maar na, ontelbare leningen en ontelbare cadeau’s.
  China zorgt goed voor de surinezen(surchinezen),
  Heb je nog nieuws van je gestrande baasje uit Cubadie je met ons wil delen?!


  Maak melding
 11. @ RobG

  “Jojo, wees niet kritisch al je een cadeau krijgt. Een gegeven paard moet men niet in de bek kijken.”

  China geeft geen cadeau beste RobG.
  Er is door Suriname grond geleverd (Broadhomes fabriek) en $ 5.000.000 (vooraf) betaald. Er zijn slechts model woningen maar niet de 150 (betonnen) woningen.

  $ 15.000.000 komt niet overeen met 1.000 redelijke woningen beste RobG.

  Daarnaast is dit de zoveelste keer dat er gezwaaid wordt met deze gift en folders in leer of zijde die allerlei beloften doen.

  Als China voor dit geld 1.000 woningen gaat bouwen zal geen enkele Surinamer er in gaan wonen. Wie gaat de infrastructuur en de aansluitingen regelen.

  Beste RobG dit is geen gift maar loze propaganda van een instortend regime.


  Maak melding
 12. En het geval wil dat in Suriname zelf die woningen gebouwd kunnen worden als het goed georganiseerd wordt. Die woningen die de Chinezen gaan bouwen zijn betonnen blokken die alleen maar heel veel energie gaan kosten om weer koel gehouden te worden, Weer extra energie. En alle overige materialen die zijn erg slecht. Deze woningen zullen binnen 2 a 3 jaar helemaal kapot en verrot zijn. We kunnen in Suriname zelf betere woningen bouwen. Er zijn genoeg Surinamers die naar het buitenland zijn geweest om voldoende kennis en ervaring op te doen om kwalitatief goede fatsoenlijke woningen te kunnen bouwen. Die grote aantallen zijn echt geen probleem. Systeem bouw met kwalitatief goede materialen zijn goedkoper dan de huidige energie slurpende en te lang durende bouwmethode.
  Maar helaas krijgen wij niet de kans om ons te bewijzen dat we als Surinamers trend zetters en zelfs marktleiders kunnen zijn.


  Maak melding
 13. Ik ben langs de fabriek gelopen om waar te kunnen nemen naar de activiteiten.
  Maar niks nada activiteiten. Alleen 2 zittende wachters waargenomen die niet eens het terrein onderhouden tijdens hun lopende wacht. Zitten praten en sissen naar de vrouwen.
  Ik vroeg ze wat ze zoal doen en het antwoord is “oenoe e orie wakti, loekoe a presie”

  Hoezo fabriek die gaat produceren? een bergje scherpzand waargenomen aan de linkerzijde van het gebouw. Verder niets geen draaiende fabriek, niet eens de gewenste betonijzer waargenomen.
  Dus de vraag is:
  Wanneer gaat deze fabriek nu operationeel? Het staat al 3 jaar niets te doen.


  Maak melding
 14. Nog ‘bogo bogo”, onbewerkt rondhout laten meenemen door deze “gulle” schenkers !

  Nog veel meer verblijfsvergunningen afgeven en zonder bestemmingsplan-regels Mega-gebouwen neerzetten, waar deze gulle gevers maar wensen !

  Daar komt nog eens bij, de maandelijks (uit de Sranan economie) naar China wegvloeiende miljoenen US-dollars !

  PS Wij zitten gebeiteld bij onze Communistische vrienden China en Cuba !

  Nee hoor, babbel maar niet over de Mensenrechten, en importeer binnenkort maar het Cubaans-Venezuelaanse, ONDERDRUKKINGSMODEL !

  Dat zal welvaart en voorspoed in Sranan brengen !

  MORO DONG NO E BESTANG !!


  Maak melding
 15. @ Bigi Sma

  dat wat indertijd geopend is had ook helemaal niets met een prefab woningbouw fabriek te maken het was een soort theater voorstelling.
  De meest elementaire delen ontbraken gewoon terwijl Bouterse en co duizend tot drieduizend woningen beloofden.

  Als ze dat hadden gewild dan had men een eigen betoncentrale naast de fabriek moeten hebben en een eigen rebar yard en een opslag waar middels orderpicking transport geoptimaliseerd kan worden.

  Er was een lege hal met wat bekisting en de rest was Show.


  Maak melding
 16. Hoop niet dat de woningen gratis weggegeven worden maar dat er daadwerkelijk afgelost wordt. 15 duizend dollar per woning moet kwalitatief goed zijn.

  Ngers hebben altijd kritiek op andere volkeren maar zelf zijn ze de meest onderontwikkelde species ter wereld dat zeg ik niet het zijn feiten en statistieken.

  In principe teren ze op zweet en ontwikkeling van andere soorten in de wereld en doen ze zelf bijna niks als de hele dag kankeren op andere volkeren.


  Maak melding
 17. Die chienwas lachen zich suf whahaha.
  Even de toespraak van deze mevrouw gekeken , voor het tekenen van de overeenkomst. (tbn prime alert)

  De chinezen hebben een mentaal 10 jarige vrouw met overgewicht laten tekenen voor het ontnemen van Surinaamse grondstoffen hahaha. Je moet een kind niet een zak met lollies geven, maar 1 lollie. Daar is zij het levende ‘dikke’ bewijs van.

  Dies handlanger foe press ding dong moro kow whahahah


  Maak melding
 18. Die chinezen weten dat dit volk afkomstig uit Afrika niet een hoge IQ heeft. Want anders waren ze opgehaald met een cruiseschip en niet met een kroesschip !!!!!!


  Maak melding
 19. Drie criminelen hebben donderdag een beroving gepleegd in een carcenter te Paramaribo-noord.

  Starnieuws verneemt dat een aanzienlijk bedrag is buitgemaakt in SRD, US dollar en euro.

  De criminelen waren gewapend met vuistvuurwapens. Er zijn nog geen details bekend. De politie heeft nog geen aanhoudingen verricht.

  Elke dag op starnieuws een beroving !!!
  Ben blij dat mijn ouders dit kolere land heeft verlaten in de jaren 70.


  Maak melding
 20. Hoe staat het ook al weer met die woningfabriek die ook door China is geschonken en waar honderden woningen per maand van de band zouden rollen.

  Onze grote vriend Graanoogst was benoemd tot directeur….

  De fabriek zal wel dicht zijn nu maar Graanoogst zal zij salaris ongetwijfeld nog ontvangen…


  Maak melding
 21. China neemt Suriname al over voor een paar woningen bouwen voor het failliet land.Erger kon het niet met deze domkop als president van het land.Hij heeft het land leeggeroofd en loopt nu te bedelen bij China.Het arm volk weet niet beter maar het is hun eigen schuld dat de situatie in Suriname verslechterd is.Ik heb als Surinamer geen medelijden met hun.Bouterse is altijd een ramp geweest voor het land en dat het volk niet heeft ingezien dat ze belazerd zijn geworden al die jaren,


  Maak melding
 22. @ KOERIE NENRE,
  Ik ben overvallen door 4 gemaskerde ngers, zoals zovelen in SU, dit is geen racistische uitspraak en heeft niks te maken met karma. De meeste overvallers 99,99999 % zijn ngers…

  Vrijheid van feiten uiting is geen racisme.

  Andere landen willen helpen maar dan zijn het de parasieten die het meeste kritiek leveren.Terwijl ze wel teren op hun zweet.


  Maak melding
 23. Alsmaar dat negatieve en verzuurde gedoe. Het blijft continu bij negatieve commentaren. De een overdrijft meer dan de ander. wat zal de zuurgraad bij jullie hoog zijn. Het lijkt wel om een weddenschap te gaan wie het negatiefs commentaar kan leveren. Het is mij opgevallen dat de aanhang van de oppositie geen inzicht heeft over de impact die de recessie heeft op de bedrijvigheid in Suriname. Mensen oordelen over heel veel zaken terwijl zij de ballen verstand van hebben. China doet een schenking aan Suriname, maar de republiek Suriname moet ook een bijdrage leveren voor de realisering van dit project. Met andere woorden China geeft haar deel en Suriname moet ook haar deel leveren om het geheel te voltooien. Maar de aanhang van het Front denkt nog steeds dat gratis geld beschikbaar wordt gesteld door Nederland en dat Suriname geen inspanningsverplichting hoeft te leveren. Hoe durven jullie. De Surinaamse regering is op dit moment financieel niet in staat om haar deel te leveren. De recessie vertraagd het uitvoeringsproces van projecten. Het is me duidelijk de aanhang van het front bestaat uit leeghoofden. Deze leeghoofden kunnen niet op een hoger niveau de problematiek analyseren.


  Maak melding
 24. Alleen door te bedelen kan Suriname overleven. Het wordt heel triest met dat land waar een massamoordenaar, die ook nog eens totaal geen opleiding heeft genoten, zichzelf als een aap te kijk zet.


  Maak melding
 25. @ RobG

  U komt nooit ter zake en bij de feiten. Het is niet zuur als er vast gesteld kan worden dat:

  1 >>> Suriname China vooraf betaald heeft voor 150 woningen en dat er naast een namaak woningbouw fabriek niets gepresteerd is. Weerlegt u eens de reactie van Bigi Sma. Dat is niet zuur maar een constatering. Wij hebben allemaal de Youtube filmpjes gezien van de opening van de fabriek vlak voor de verkiezingen. RobG waar zijn de woningen waar voor BETAALD is.
  2 >>> Waar zijn al die projecten waar al vele malen voor getekend en mee gezwaaid is en zelfs start ceremonies gehouden zijn. Laat ik er 2 noemen:

  >>> Het ziekenhuis Wanica. De financieringsconstructie met Sardjoe (zie bureau voor staatsschuld) is ondertussen afgelost. Wat staat er ondertussen te verpieteren.
  >>> De doorsteek tussen Pengel International en Paranan. Ook met bravoure aan begonnen en snel gestaakt om dat Dalian IV na jaren gepraat niet functioneert.

  Beste RobG u verklaart steeds dat andere het niet begrijpen maar legt u eens uit waarom het gegeven Ziekenhuis er niet is terwijl Suriname haar 10 miljoen al ingebracht heeft en in het crisis en herstel plan miljoenen op genomen heeft.
  U zult dat toch wel moeten begrijpen als u anderen de maat neemt.
  Beste RobG waarom werkt men niet aan de Doorsteek nu Dalian IV al meerdere keren is opgestart. U zult het moeten begrijpen!

  Leest u aub wat er verklaart is over deze overeenkomst. China komt in met geld waarna Chinese deskundigen komen voor de uitvoering.

  U zegt terecht de regering zal met haar deel moeten in komen. Zolang dat niet gebeurd blijft China lekker boven op haar geld zitten en gebeurt er niets zie ziekenhuis Wanica en Doorsteek (Dalian IV).

  Het trieste is dat Venetiaan wel eigen middelen inbracht via de Pariteitsmiddelen en dat Hoefdraad dat soort eigen inbreng voor het gemak bij de Hulp uit Nederland op telt.

  RobG het is niet zuur, het is realisme. U sluit de ogen voor de realiteit en handel als Saddam Hoesseins minister van Informatie. De regering danst nog op de vulkaan


  Maak melding
 26. Jojo, ik twijfel aan de objectiviteit of de eerlijkheid van Bigi Sma met zijn / haar bevindingen. Bigi Sma is totaal negatief geprogrammeerd, een vat vol zuur. Alles over de regering dat uit het vat komt, in dit geval Bigi Sma, is verzuurd. Men hoeft niet in een glazenbol te kijken om te weten wat Bigi Sma gaat fantaseren. Van mij krijgt Bigi Sma een dikke onvoldoende.

  Jojo, u moet harde bewijzen aanlveren en aantoonbaar maken dat er voor de te bouwen huizen reeds is betaald. Het blijft maar bij insinuaties, beschuldigingen, verdachtmakingen, besmeuren van personen of de regering.

  Ook wat betreft de bouw van de andere projecten kan ik het volgende zeggen. In heel veel landen waar de recessie heeft toegeslagen vallen heel veel bouwactiviteiten stil en worden projecten gedeeltelijk of helemaal niet uitgevoerd.

  Met mijn eigen ogen o.a. in Portugal en Griekenland heb ik deze ontwikkelingen kunnen aanschouwen. In een land als Saoedi Arabië zijn honderdduizenden of misschien wel miljoenen werknemers ontslagen en teruggestuurd naar India, Pakistan, Filipijnen, Indonesië,enz.enz. Het zijn dezelfde wetten van de recessie die gelden voor Suriname. Dus Jojo, de beschuldigende vinger aan de autoriteiten in Suriname zijn gebaseerd op verzinsels op hebzucht naar politieke macht..


  Maak melding
 27. @Roots,

  Kan mij herinneren dat toentertijd Turkse sardines werd geïmporteerd met de zelfde naam.
  Wij zullen nog meer vreemde namen tegenkomen, wat denk je van mini-ster Botro of djakie of kawerie!


  Maak melding
 28. @ RobG

  Beste RobG het is geen insinueren maar alle maal terug te vinden op het internet. zoals bijvoorbeeld deze link.

  aub www voor voegen
  chinadaily.com.cn/business/2015-03/31/content_19958462.htm

  Er is doende gepubliceerd omtrent het contract van $ 5.000.000 voor 150 woningen als mede de verplichting grond te leveren. Er zijn vragen over gesteld in de DNA. etc.

  google zelf contract broad homes suriname en u ziet de berichten, foto’s en beelden van de wanstaltige opening van de Broad Homes fabriek.

  U bent de gene die insinueert en aanneemt etc. en andere ongefundeerd beschuldigt.
  Ik heb prefab woningbouw fabrieken van binnen uit ervaren en weet dat de fabriek zoals bij de opening gepresenteerd werd een grote grap was.

  Wie weet heeft u ook het filmpje gezien dat Bouters Broad Homes in China bezocht en lees dan het artikel van 31.03.2015 en huiver hoe dan nog allerlei dromen instand gehouden worden.


  Maak melding
 29. Bezit suriname geen bouwvakkers, is al het gereedschap weg, zijn er geen schroeven, spijkers, is het hout op, werken is een feest, je kan je eigen geld verdienen, dan kan je je ook luxe permitteren, waarom je hand ophouden, ik ben waarschijnlijk te simpel voor deze wereld, of is het luiheid, wat als er zoiets gebeurd als in St Maarten, God helpt suriname de brug over.
  Stop met elkaar de schuld geven gebruik je hersens, je hebt elkaar nodig het land uit de bagger te helpen,.
  Naar elkaar wijzen en elkaar de schuld geven helpt niet.
  Te lage opleiding ligt aan de oorzaken van jullie land doe er wat mee.
  Je barst van de mogelijkheden, maar gebruik die mogelijkheden met verstand, ik stop er mee voor lelijke ding ga schrijven.


  Maak melding
 30. Robg@
  Je word weer de oren gewassen, en je walst over de waarheid heen met je lompen benen, eigenlijk zouden we moeten dood zwijgen, meer ben je niet waard naar ik aanneem.!!!!!


  Maak melding
 31. Haco, je mist een ruggengraat omdat Jojo jou van alles wijs kan maken. Jojo laat zich (mis)leiden door de media in Suriname.Ik heb geen hoge pet voor de Nederlandse media laat staan voor de Surinaamse.Waardeloos.


  Maak melding
 32. Robg@
  Er is maar een waarheid en dat is die van jou, zielig zo dom als jij reageerd, hij stuurde jou links maar je verdomd het om te lezen, en wat de pet betreft, op z’n hoofd past geen enkele pet.
  Leeg hoofd.
  En met mijn ruige raad zit het wel goed hoor,
  Doei baai?????


  Maak melding
 33. @ RobG

  Geen Surinaamse media, Maar de Chinese en de Youtube filmpjes en de berichten van Limbo als mede de Livestream van de DNA en de publcaties van het Surinaamse bureau voor Staatsschuld als mede Gov.sr en de CBvS zijn de belangrijkste informatie bronnen.

  RobG ik heb veel info uit de zelfde bron waar Hoefdraad de DNA mee op het verkeerde been wilde zetten etc.

  U zwetst alles recht wat krom is zonder een gram feit of onderbouwing.


  Maak melding
 34. Haco, ik heb nooit beweerd dat ik de enige en juiste waarheid verkondig. Ik heb mijn waarheid, jij bezit jouw waarheid, jojo heeft zijn waarheid, maar de echte waarheid is in elk geval niet het verhaal die jij en Jojo verkondigen. Ik ben niet als herkauwer geboren zoals velen van jullie. Alles wat mensen jullie voorkauwen accepteren jullie als de enige en echte waarheid. Ik ben kritisch en laat me geen mening opdringen. Ik abstraheer informatie. Hiermee ontdoe ik de verkregen informatie van allerlei toetertjes, belletjes en foute emoties om tot de kern van de zaak door te dringen.


  Maak melding
 35. Robg@
  Je zou je wat meer in moeten lezen, en gebruik moeten maken van de diverse media die bestaat, zou misschien verhelderend werken, wat herkauwen betreft, ook jou is niks menselijks vreemd, wat er nooit door jou is verkondigd, zijn aannames, ook wij hebben gezond verstand, alle beloftes die door paars is gedaan, en niets van terecht is gekomen, heeft niets met herkauwen te maken, het zijn feiten.
  Volgens mij gaat er iets niet goed in Amsterdam-zuidoost.


  Maak melding
 36. @ RobG

  U verklaart de waarheid van anderen zonder argumenten onjuist. U weerlegt nooit de inhoudelijke argumenten.

  1 >>> waar zijn de woningen die Broad Homes zou produceren.
  2 >>> waar is de doorsteek tussen Pengel International en Paranan waar van het werk begonnen is en gestaakt.
  3 >>> waar is het Ziekenhuis in Wanica waar van de bouw begonnen is en miljoenen leningen aan Sardjoe voor afbetaald worden (zie bureau voor staatsschuld).
  4 >>> Waarom moest er bijna euro 40.000.000 geleend worden bij ABN AMRO om de dijken te kunnen betalen die geheel gefinancieerd waren met hulpmiddelen.

  Een paar feitjes waar u om heen gaat met aannames.

  Heeft u het crisis en herstel plan, de ontwikkelingsplannen gelezen en de idiote beloften en posten gezien die daar in opgenomen zijn. Beste RobG ik heb bouwkennis van over de hele wereld (Afrika, Verre Oosten en Midden Oosten). Ik zie corruptie van afstand (ook in Nederland). Al deze plannen stinken naar Corruptie en ik weet dat uit de eerste hand. Ik weet waar de baksjish geïnd worden.


  Maak melding
 37. Robg@
  Rob als je reageerd A u b niet met aannames maar met feiten, of hebt je weer een andere post gevonden om op te reageren.
  Dus nooit een gefundeerd antwoord, je draait er om heen.
  Maar je wilt wel serieus ( genomen) worden, ik begrijp dat dat best.
  Het valt ook niet mee, je wordt belachelijk gemaakt als econoom en psycholog en dan ook nog ict er,.

  Dan moet je ook niet raar op kijken als men jou uitspraken
  En ideeën niet meer serieus nemen.
  Ik ga ook niet meer op jou postings reageren,


  Maak melding
 38. als ik 15 nederlanders [dus ook surinaamse nederlanders] mag neer zetten in suriname om te regeren dan weet ik zeker dat wij binnen 5 jaar tot 10 jaar uit de problemen zijn.In nederland is er ook corruptie en zwendel maar op de een of andere manier gaat het toch goed. Surinaame is in theorie een van de rijkste landen ter wereld maar het lukt maar niet om het te verwezenlijken. we zullen ons waarschijnlijk hierin moeten berusten


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES