Arrestanten Surinaamse politie plegen berovingen buiten

30
politie in Suriname

PARAMARIBO, 14 sep – Arrestanten ingesloten bij een politiestation in Paramaribo, zijn betrokken geweest bij berovingen. Dit meldt het Korps Politie Suriname, KPS. De arrestanten hebben ‘op één of andere manier’ kans gezien ongemerkt in- en uit te lopen. Uit het ingestelde onderzoek blijkt dat politieagenten geen hulp hebben verleend. Wel is vastgesteld dat er van buitenaf is meegewerkt.

“Het vermoeden bestaat dat de arrestanten in contact hebben gestaan met nog niet aangehouden kompanen. Vooralsnog is niet gebleken dat diensdoende wetsdienaren hand- en spandiensten hebben verleend aan deze arrestanten”, meldt het KPS. Het gaat om ten minste drie berovingen. Zeker drie arrestanten zagen kans urenlang weg te blijven na het cellenhuis te hebben verlaten.

De arrestanten moeten misbruik hebben gemaakt van een routine. Bij elke dienstwisseling worden de arrestanten geteld. Hierna mogen ze baden en enige tijd vrij bewegen in de gang van het cellenhuis. “Van deze dagelijkse handeling hebben de drie arrestanten op de één of andere manier een vluchtweg geconstrueerd via de deur die leidt naar de ruimte om te luchten”, aldus het KPS.


30 REACTIES

 1. Denken ze dat mensen dom zijn?
  Misschien in Suriname wel.
  Dan waren ze niet aangehouden.
  OF 100% zitten agenten erachter dat ze konden gaan en komen.
  We zijn niet dom hoor.


  Maak melding

 2. Het verwordt met de dag paars misdadig erger in misdaadstaat Surboubabwe, waar oedomme debiele idiote ndpers, moordenaars de macht hebben gegeven. Zelf religieuze misleider vereren de duivelse beestmens ddb. Het volk krijgt de straf die het verdiend met de paarse ddb misdaadvloek. Ndpers zijn en blijven de schuldigen van alle geestelijk en moreel verval. Ndp is de vloek van het gehele land.


  Maak melding

 3. Sang,hoewel ze in de gevangenis zitten zien ze nog een kans hun beroep buiten uit te oefenen,Het lijkt zo een mafia movie wel.De crimineel verlaat op mysterieuze wijze zijn cel ,maakt nog een paar slachtoffers en keert terug naar zijn cel,
  Dan heb je een bepaald crimineel, met een strafeis van 20 jaar en hij is de lijder,Wat hij kan kan ik ook moeten de criminelen denken die in de cellenhuizen wonen.Hopelijk komt de gestrande crimineel op Cuba niet meer terug.1 crimineel minder.


  Maak melding

 4. Dit soort gaande van zaken, moet je aan de struisvogels van Suriname gaan vertellen!!
  En de rechters van Suriname zullen ook nog in geloven!!!

  Suriname is echt TOP!!! De onmogelijke maken zij mogelijk!! Zij hebben MAMA IRMA gefluisterd een andere wending te krijgen!! Dus de ramp wat heeft plaats gevonden, is SU zijn schuld.

  De politie’s of de bewaarders zijn de grootste handlangers!!!!


  Maak melding

 5. Dit zaakje stinkt. Hoe kunnen de arrestanten onopgemerkt terugkomen in hun cel. Deze gasten hebben van binnenuit ondersteuning gekregen. De selectie van politieagenten moet strenger worden.


  Maak melding

 6. @RobG
  Ja,ja we vragen ons ook af waarom de politie zo suf doet en waarom een crimineel met een strafeis van 20 jaar en amnestie nog steeds de lijder is en zich vrij begeeft onder hun neuzen.


  Maak melding

 7. Onder Bouta werd de doodstraf uitgevoerd
  Suriname werd steeds veiliger
  Nu de doodstraf is afgeschaft lachen de criminelen het hardst van heel Suriname
  Back to 1982


  Maak melding

 8. Kunnen de misdadigers ook in- en uitlopen in Santo Boma?
  Ik wist niet dat we goed waren in het bouwen van cellenhuizen.
  Was het ontwerp van een crimineel die op deze manier zijn soortgenoten wilde helpen?


  Maak melding

 9. Integriteit !

  Interessant dat meerdere reageerders streng optreden eisen tegen de politiemensen die eventueel een kwalijke rol hebben gespeeld, waardoor het mogelijk werd dat reeds ingesloten boeven en dieven, toch kans hebben gezien nieuwe misdrijven te plegen !

  Maar het optreden tegen corruptie en boeverij (integriteit-probleem) moet echter toch gestart worden bij de bestuurlijke en ambtelijke top van Suriname !

  Immers zien doen door de hooggeplaatsten, laat anderen ook ontsporen !

  Daarom moet in Sranan, met directe ingang, gestart worden met Verplichte Permanente SCREENING van ALLE politici en hogere ambtenaren, uit te voeren door een ON-AFHAN-KELIJKE INSTANTIE !

  Tevens moet bij wet worden vastgelegd dat steeds alle corruptie-gevallen worden onderzocht en dat de daders altijd vervolgd zullen worden door het Openbaar Ministerie !

  Jaag alle criminelen en corrupte figuren weg uit de politiek en uit het openbaar bestuur !

  Ook reeds gevonniste misdadigers die in Sranan vertoeven, met een buitenlands strafvonnis om hun nek, moeten worden uitgesloten !

  De figuren die verdacht worden van het plegen van ernstige misdrijven dienen ook uit de politiek te worden verwijderd !

  Dan hebben Land en Volk meer kans dat de nieuwe gescreende politici zich gaan richten op daadwerkelijke ontwikkeling van Sranan en haar bevolking !

  Weg met het nastreven van alleen maar individuele belangen en weg met de corruptie !

  PS : Kom op met de Pluk Ze wet, en pluk de boeven financieel kaal ! ! (“Tik Baka”- wetgeving ! )


  Maak melding

 10. @RobG

  “Dit zaakje stinkt. Hoe kunnen de arrestanten onopgemerkt terugkomen in hun cel. Deze gasten hebben van binnenuit ondersteuning gekregen.”

  Helemaal mee eens RobG.
  Of men is heel erg dom en dan is de leiding verantwoordelijk of het is een schema en dan is de leiding ook verantwoordelijk en wellicht medeplichtig.

  Ik wil hier mee zeggen dat de vis aan de kop begint te rotten en hier is heel veel verrot en laten beambten heel veel gebeuren. Als dit gebeurt is het KPI niet meer de baas in de gevangenis en dat is heel ernstig.
  In een normaal land was alles nu al vervangen en was het onderzoek urgent en kon de minister inpakken.


  Maak melding

 11. In een land waar de grootste crimineel president kan worden wiens kinderen wegens crimineel gedrag in gevangenissen zitten is alles mogelijk qua criminaliteit.

  Suriname gaat ten onder door criminaliteit en corruptie.

  Waar gaat dit land naartoe. Maar het zijn de soortgenoten die alles op alles moeten inzetten om het land nog te kunnen redden van de ondergang. Men moet inzien dat roven niet de norm is maar zweten vppr je centen.


  Maak melding

 12. Desi loopt toch ook vrij rond. De korpschef weet allang dat zulke zaken plaatsvinden. De bedoeling is om tegenstanders van de ndp (dus de oppositie) uit de weg te ruimen. De slag die de criminelen maken wordt verdeeld onder de bewakers. Desi weet het ook.


  Maak melding

 13. Jonge,sjonge, sjonge…sjong,sjon,sjo,sj,s,s; Meriba is in toen; Neks No Fout; NNF; rules, in-out beleid. ROBG zou zeggen; ” ik bekijk de zaak bedrijfsmatig: Input- throughput- output. Ja ROBG; big brother input, small brother input; what was the throughput according the systeemtheorie?


  Maak melding

 14. Camerabewaking overal plaatsen. Dit monitoren op afstand dan kunnen de rotte appels van zogenaamde agenten ook de bak in draaien want het is een feit dat deze gasten niet deugen om onze veiligheid te waarborgen dus weg ermee. De selectie van het aannemen van agenten moet strenger. Laten ze een zware psychologische test ondergaan dan vallen de rotzakken door de mand.


  Maak melding

 15. Misschien herhaalt de geschiedenis zich.

  Ik heb een geval meegemaakt eind jaren 60. Een heel jong buurmeisje werd verkracht door een oom. Meisje wordt veroordeeld tot het meisjesgesticht en oom loopt vrolijk fluitend rond. Ja dat kon in de jaren 60 en 70. Na enkele maanden wordt het meisje thuis gebracht. Ze was zwanger. Niet zij alleen maar ook al haar vriendinnen. Iedereen verrast natuurlijk. Bij navraag vertelde ze ons dat enkele van de psychisch gestoorde meisjes zware slaaptabletten kregen. Die deden ze ‘s-avonds in de koffie en thee van de bewakers. Zodra deze laatsten in slaap vielen klommen ze over het hek en deden wat ze moesten doen. Waarvoor ze moesten zorgen is natuurlijk terug zijn voordat de bewakers ontwaken.

  Met dit verhaal wil ik duidelijk de vindingrijkheid van menen benadrukken.


  Maak melding

 16. Overal in su tot in de distrikten en binnenland is niet veilig meer, buitens en binnenshuis. iedereen is actief in zwarte handel , roverij, belazerij ,wijverij,toverarij enz ,en alles in onheil. Huizen zijn gevangenissen geworden, met dievenijzer,camera, bewaker wachthond.Thuis kan je ook niet slapen, want er moet om de buurt de waak houden. En de overheid is al failliet en alles daar werkt niet meer.De burgelijke burgers worden aan hun lot overgelaten .wie veel gelooft wordt veel bedrogen En zo is zwitie sranang vervallen tot zwa Sranang.


  Maak melding

 17. Min van Juspol zou een diepgaand onderzoek moeten instellen naar deze praktijken . het ligt duidelijk voor de hand dat politie ambtenaren en cipiers hierbij betrokken zijn en delen in de buit.

  waar gaat het naar toe ! Su brokkelt steeds verder af ,richting Haiti .


  Maak melding

 18. A koulo kondre kies srefidensi, a heer ka kondre kong pori !!!
  Blakamang no musu draai kondre a no den sani ~!!!!
  Lakamang na yang dringie dansie pipel.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.