di 20 feb 2018 13:20
post thumbnail

Documentaire over Eric Lie in de race voor Gouden Kalf

2

De documentaire ‘De jacht op mijn vader’ met de Nederlands/ Surinaamse schrijfster Karin Amatmoekrim(m) en haar vader Eric Lie(r) is genomineerd voor een Gouden Kalf en wel in de categorie Beste Korte Documentaire. “Het was een verrassing voor me. Ik ben blij. Het is tevens een erkenning voor de kwaliteit van de regisseur Gulsch Dogen. En ook een beetje een beloning voor hoe kwetsbaar mijn vader en ik durfden te zijn tijdens het filmen”, zegt Karin Amatmoekrin.

In de documentaire gaat schrijfster Karin Amatmoekrim naar Suriname, op zoek naar haar vader Eric Lie. Hij een levende legende in Suriname en berucht vanwege zijn grote liefde voor vrouwen en zijn jachtpartijen in het regenwoud. Eric Lie geniet veel aanzien als een van de hoogstopgeleide Taekwondo-grootmeesters van de wereld. Maar voor schrijfster Karin Amatmoekrim is hij vooral de vader die in haar leven schitterde door afwezigheid. Ze ontmoette hem voor het eerst toen zij 22 was, maar durfde hem nooit echt toe te laten.

Het Gouden Kalf, de Grote Prijs van de Nederlandse Film, wordt sinds de eerste editie van het Nederlands Film Festival in 1981 jaarlijks uitgereikt aan onder meer de beste Nederlandse filmmakers, scenarioschrijvers, producenten, acteurs en actrices. De prijzen worden op 29 september uitgereikt tijdens het L’OR Gouden Kalveren Gala in de Stadsschouwburg.

<- klik hier om te reageren op dit bericht
22 Reacties | Plaats Reactie

  1. En terecht, ik ben fan van deze schrijfster!

    zondag 10 september 2017 om 18:52 uur.
  2. Eric Lie was helaas ook een hit en run kampioen meidman die in de ware Surinaamse traditie zijn sperma wijd en breed heeft verspreid. Hij heeft vast wel kinderen die niet weten dat zij broer en zus van elkaar zijn tot ze zelf een paar gehandicapte kinderen ter wereld brengen en na geneties onderzoek blijkt dat ze dezelfde grootvader (Eric) blijken te hebben.

    maandag 11 september 2017 om 06:15 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ads:
Bezoek ook:
www.suriname.nl

Adverteer ook op:
www.suritrade.com