donderdag, december 7, 2023
HomeOnderwerpenMaatschappijDocumentaire 'De jacht op mijn vader' 11 mei op NPO2

Documentaire ‘De jacht op mijn vader’ 11 mei op NPO2

-

Does Travel & Cadushi Tours

Op donderdag 11 mei is de documentaire ‘De jacht op mijn vader’ te zien in het programma ‘Het Uur van de Wolf’ op NPO2. In de documentaire gaat schrijfster Karin Amatmoekrim naar Suriname, op zoek naar haar vader Eric Lie. Hij een levende legende in Suriname en berucht vanwege zijn grote liefde voor vrouwen en zijn jachtpartijen in het regenwoud. Eric Lie geniet veel aanzien als een van de hoogstopgeleide Taekwondo-grootmeesters van de wereld. Maar voor schrijfster Karin Amatmoekrim is hij vooral de vader die in haar leven schitterde door afwezigheid. Ze ontmoette hem voor het eerst toen zij 22 was, maar durfde hem nooit echt toe te laten.

Nu gaat zij voor haar boek op jacht naar de man achter de mythische verhalen, in de hoop haar vader te vinden. Hopend op erkenning van zijn verloren dochter is hij verguld van het idee dat zij een boek over hem zal schrijven. “Het is de angstigste zet die ik ooit op papier heb gedaan”, tikt Amatmoekrim aan het begin van haar manuscript. Ze worstelt tussen haar rol van dochter en haar verlangen als schrijfster om haar werk centraal te stellen. Durft ze het aan om het werkelijke verhaal op te schrijven en nietsontziend te zijn? En ligt haar loyaliteit bij haar vader of bij haar boek?

In de intrigerende documentaire ‘De jacht op mijn vader’ onderzoekt regisseur Gülsah Dogan met haar scherpe blik het spanningsveld tussen vader en dochter. Een intieme film over de kracht van familiebanden en het verlangen elkaar te zien en gezien te worden.

De jacht op mijn vader
Het Uur van de Wolf
Regie: Gülsah Dogan
Producent: Pieter van Huystee Film & TV
Uitzending: donderdag 11 mei 2017 om 22.55 uur op NPO2

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

3 REACTIES
 1. Eric Lie is absoluut niet één van de hoogst opgeleide Taekwondo-grootmeesters ter wereld, maar een Surinamer van 71 jaar oud.

  Hij is hooguit de “hoogst gepromoveerde vechtsporter van zijn land”, wat dus geen reet voorstelt in Suriname.

  Hij wordt door velen gezien als een levende legende, omdat hij (ongehinderd door zijn leeftijd) hartstochtelijk blijft jagen op wild, en vrouwen.

  Dit even om deze mislukte, egocentrische en van nepotisme doorspekte klote-docu (van belastinggeld betaald) in een wat beter licht te zetten.


  Maak melding

 2. Hij jaagt hartstochtelijk op wild en vrouwen. Bij wild kan ik me iets voorstellen, maar wat doet deze Eric Lie van 71 jaar oud als hij een vrouw van 20 vangt….Welk kata expiereert hij op de mat van een twintigjarige in de jungle…laat die dochter thuiskomen, ik ben ook 71 en ik zal op haar jagen, kijken hoe het dan voelt om je achterbakse vader te zijn.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES