zondag, december 10, 2023
HomeOnderwerpenMaatschappijSuriname’s Onafhanelijkheidsplein blijft verboden gebied voor protest

Suriname’s Onafhanelijkheidsplein blijft verboden gebied voor protest

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 6 mei – Het Onafhanelijkheidsplein blijft verboden gebied voor protestdemonstraties. Het Kabinet van de President weigert toestemming te geven. De oppositie is ziedend, omdat het de tweede keer is. Gehoopt was dat het plein beschikbaar zou zijn op twintig mei. Het Kabinet van de President meldt dat de omstandigheden er niet naar zijn.

Het Onafhankelijkheidsplein zou in slechte fysieke conditie verkeren. De grasmat van het Onafhankelijkheidsplein zou er slecht aan toe zijn. Onlangs was al de toegang tot het plein geweigerd. Ook toen hadden de organisatoren van de demonstraties gevraagd om een vergunning. De vergunning werd wel gegeven. Maar de demostranten mochten het plein niet op. Net als toen heerst er verontwaardiging.

De weigering wordt als een beknotting ervaren van het recht op demonstreren. De gezamenlijke oppositie wenst nadrukkelijk aan te geven dat de weigering om het plein ter beschikking te stellen gezien wordt als het “weer beknotten van de fundamentele rechten en vrijheden van het volk van Suriname.” De oppositie wil op twintig mei een ‘protestmaniofestatie houden in het André Kamperveenstadion.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

56 REACTIES
 1. Tsja je krijgt als minderheid in de DNA niks voor elkaar dus ga je staan schreeuwen op het plein. Wegwezen met deze clowns. Protesteren doe je maar lekker in je eigen achtertuin. Niet te geloven wat voor grote broek mensen aan durven te trekken in dit theaterstuk. De NPS met maar 2 zetels en de heer Guno die überhaupt geen zetel heeft.


  Maak melding

 2. De grasmat van onafhankelijksheidsplein verkeert in deporable staat vandaar geen toestemming om daar een protestdemostratie te houden. Op het Brasaplein in Nickerie mocht het ook niet vanwege de tekort aan politie mensen. En zo zullen er meer smoezen volgen om grondrechten van het volk te desavoueren. Straks hoor je de DC van Paramaribo zeggen dat de bijeenkomst van 20 mei in het AndréKamperveen Stadion ook niet mag omdat het te klein is om daar duizenden mensen te accommoderen. De dictatuur heeft idd zijn tanden laten zien, maar we laten ons niet intimideren of zoals @Paul het zegt in onze achtertuin gaan demonstreren. Laat duidelijk zijn dat Suriname niet de eigendom van een politieke partij is. De oppositionele partijen moeten fel tegen dit besluit ageren en laten zien dat het onafhankelijksheidsplein van oudsher een volksplein is alwaar sinds mensen geheugenis activiteiten door het volk van Suriname gehouden is waaronder ook demonstraties. Een reden temeer om de opkomende dictatuur met wortel en al uit te roeien. Alle corruptelingen van paars achter slot en grendel alsmede de moordenaar die zich god waant om dit soort ka met het arme volk uit te halen. Eerst genoeg stemmen door omkoping binnenhalen en dan je ware bedoelingen Ten toon spreiden zonder enig schroom.


  Maak melding

 3. Door omstandigheden zijn we gedwongen om hier te komen demonstreren. We hadden dit liever niet gedaan,maar de regering verbiedt ons om op het onafhankelijksplein te demonstreren. Wij hopen dat u hier begrip voor hebt.
  Of woorden van gelijke strekking.
  Ik zou een dusdanige plek kiezen dat de binnenstad onbereikbaar wordt. Winkeliers leiden forse omzetschade. Men moet het gaan voelen in zijn portemonnee


  Maak melding

 4. Mensen ga aub door met dit potest. Alleeen door te protesteren en demonstreren zal de regering aangepakt en ook de hele criminele bende zooi van ondernemers, die de ndp voedt.


  Maak melding

 5. @ Paul

  Je lijkt op die paarse mongool van poelepandje, die in hongerstaking ging, vanwege een minderheid, die deze regering die toen door een meerderheid gekozen was, naar huis wil sturen.


  Maak melding

 6. Gewoon Gewoon Guno Gastellen Wilgo Valies en de heer Hofwijk op pakken en op sluiten. Wat kunnen ze veranderen?ze hebben geen geld geen contacten wat denken ze dat ze gaat veranderen?bovendien jullie ziet t weer he?het zijn de NERGERS.


  Maak melding

 7. Tsja, op het Onafhankelijkheidsplein wordt er wekelijks topvoetbal gespeeld, dus die grasmat daar MOET goed zijn!! De clubs betalen voor die grasmat!!


  Maak melding

 8. Mijn vorige posting is helaas niet geplaatst.
  Daarom een herziene versie:
  Protesteer op een dusdanige plek dat er schade aan de economie op financieel gebied wordt aangebracht. Bijv in de binnenstad of bij de centrale bank. Maak duidelijk wiens schuld dit is.
  Vertel er bij dat het onafhankelijkheidsplein zo slecht is onderhouden dat daar niet mag worden geprotesteerd.

  Helaas zijn er hier nog steeds achterlijke idioten die het n-woord gebruiken en de rassenhaat willen aanwakkeren.
  Ik ben een koelie ( ja hoor je mag mij zo noemen geen probleem) en ik heb veel creoolse vrienden


  Maak melding

 9. @Misterbojo; misschien moeten ze de drie mannen die je noemt idd oppakken. Hopelijk gebeurt dat ook, dan gaat de bom echt barsten. Nu willen we de boel op een vreedzame manier ombuigen. Maar als de paarse bende met een vinger aan onze mannen en vrouwen komt dan is het hek van de dam. Dit is geen losse flodder.


  Maak melding

 10. waardeloze landgenoten
  even nadenken, plein mag niet maar rondom plein veel mogelijkheden, creatief zijn, waterkant, straten langs plein, Gravenstraat en langs fort
  kortom maak een cordon rondom plein en voila protest a la Surinaams. de studenten van tegenwoordig zijn een verloren generatie, daar hoeven jullie niet op te rekenen, tijdens de protesten van de jaren 80 hebben de studenten veel meer bereikt en moesten ook veel incasseren maar ze hebben hun school middels hard werken wel gehaald
  waarom lukt het de huidige generatie niet? te veel kaboela party’s en dansies en noem maar op.
  tja ik heb hoop voor deze generatie al opgegeven.


  Maak melding

 11. In 1980 hebben de Clown Militairen zonder demonstratie een wettig gekozen Regering met geweld en moorden afgezet .

  Nu mogen demonstranten zelf een bord met MPP mee nemen volgens Limbo Bokasa van SRS Radio gisteren .

  Limbo MPP is een nieuwe auto merk voor NDP mensen als Misikaka en H .Herrerenberg .

  Laat van der San al vast de 1000 kg Cocaine verbranden dan praten wij over goed bestuur .

  Zelf een Hoofd Buro van Politie hebben NDP demonstranten in 1980 verbrand .

  meer volg .

  de groeten

  van Bo Bo Bouterse aan Damsco en de rest van NDP .


  Maak melding

 12. De oppositie had dit Kim Jung Un bevel naast zich neer moeten leggen en gewoon op het plein haar protestactie moeten houden.

  Zouden de gemaskerde mannen van het arrestatieteam de oppositieleiders ook in de laadbak van de pro wagens smijten als een stelletje criminelen?


  Maak melding

 13. Bijouterie dommer dan jou is er niet in Suriname,al het het geld is gestolen door Bouterse en zijn duivels. Waarschijnlijk hoort jou familie ook tot deze duivels.


  Maak melding

 14. Oppositieleden…Un Opo…Als het onafhankelijkheidsplein een volksplein is,breng dan het volk (met uitzondering van paarse kleurlingen) op het plein..
  No taki maar Doe !!!!!!!!!!!!!
  Geef een duivel niet langer de kans..


  Maak melding

 15. De hele republiek Suriname en haar/zijn bevolking de Surinamers zijn in zeer slechte staat, financieel, economisch, sociaal, enz.

  Wie is hiervan de oorzaak?

  oorzaak en gevolg komen van één en dezelfde man, nl ddb en zijn gang, daltons, neven daltons, zsiedonia, ka trijntjes, ndp, zwakzinnige aanhang ndp, waarvan velen afstammen van de afri-slaven van de slavernij.

  Triest voor woorden om de slechte staat van het onafhankelijkheid volkplein als excuus te gebruiken om de protest demonstratie van het Surinaamse Volk daar niet te laten plaats vinden.

  Gekker moet het niet worden, deze man en gangsters moeten zo snel mogelijk ophoepelen. Opzouten!, Oplazeren!

  Oe Tik Oe Bondroe Dan Oe Hoepel Op!

  Oe Har A Dan!

  Dat het slecht gaat in Suriname sinds 25 februari 1980 komt door de machtsgeile sergeant DDB en 15 andere coupplegers, die het draaiboek om een coup te plegen van kolonel Hans Valk hebben gekregen. DDB was in die tijd ook Nederlander.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 16. Het plein is niet van Bouta. Surinamers hebben het recht aanwezig te zijn op het plein!!!
  Bouta schijt alle kleuren van de regenboog op dit moment!!
  Volhouden surinamers laat je niet onderdrukken.
  Hopenlijk zullen de nederlandse en amerikaanse ambassades het opgemerkt hebben!!
  Het is pure dictatuur in Suriname!!


  Maak melding

 17. De koelbloedige moordenaar laat zien hoe bezorgd hij is over het gras,eerder toen hij burgers executeerde was hij niet bezorgd!Mensen executeren is een happy hobby voor hem!!
  Mensen laat de theorie van de arme staat van het gras op het plein ,jullie niet verslaan.Jullie gevecht is niet tegen het gras maar tegen de moordenaar die woont of zijn tijdelijke residentie heeft aan de overkant van het plein!


  Maak melding

 18. In o.a. de zestiger en zeventiger jaren,hadden we b.v. in diverse Latijns-Amerikaanse landen stads en plattelands guerrilla-organisaties;ze ontstonden,toen grote delen der diverse bevolkingen de straat opgingen om hun gal te spuwen richting smerig oer corrupte regiems.Deze volksopstanden werden wreed neergeslagen door het staand leger,de politie, etc. INDIEN DE PAARSE CORRUPTE BENDE MET AAN HET HOOFD EEN IN ALLE OPZICHTEN SUPERCRIMINEEL(massamoordenaar, drugsveroordeelde mislukkeling)dat willen,merken ze het wel.JULLIE ZIJN ZEER ERNSTIG GEWAARSCHUWD.OOK HET LANGSTE TOUW HEEFT EEN EIND!!!!!!!!!!


  Maak melding

 19. De DC van PBM heeft groot gelijk want het mag niet zo zijn, dat er bij elk wisje wasje polonaise gedanst wordt op het onafhankelijkheidsplein. Laten ze hun ding doen in theater Unique of elders !

  By the way, het is straks toch afgelopen met dit geneuzel want als de BvL & ALS eenmaal een compromis met Peneux hebben bereikt, dan is er voor deze groep geen reden meer om te protesteren !

  Het groepje van ‘Wij zijn moe’ zal dan een naamsverandering moeten ondergaan bv ‘Wij zijn uitgeschakeld’, want de massa van de meelopers valt dan weg !


  Maak melding

 20. @Milton
  Je baasje is bang voor Hofwijks!
  Kijk naar de wanhopige pogingen van je baasje om Hofwijks te stoppen.Nu komt je baasje met de meest belachelijke smoesje..het gras!Voor de rest van het jaar deert het je baasje niet hoe het gras op het plein met haar gras eruit ziet,Van de surinamers is het bekend dat ze geen eenheid kunnen vormen. De schuld ligt niet bij Hofwijks maar de rest van de bevolking die het niet durven. Hofwijks bezorgd je baasje en de ndpers nachtmerries. Slaap je baasje ooit ,milton?! Wij wensen hem slapeloze nachten toe,dit is slechts het begin!


  Maak melding

 21. Ik heb een beter idee ipv theater Unique ..het Fort Zeelandia.Maken jullie uit protest houten pistolen en geweren.Allemaal een witte t-shirt met van achter kogelgaten en wat rode kleurstof..wees creatief.Let wel alleen van achter want onze 15 broeders wilden vluchten.


  Maak melding

 22. Milton@
  Leven jullie in dictatoriaal suribabwe, vrijheid vieren we aan de andere kant van de plas,, en jullie onder drukken, geef een goede reden waarom er niet gestaakt mag worden, dat grasmat van het onafhankelijkheid plein niet in goede staat is, is een kwestie van goed onderhoud, ook dat geld is er niet broekzak vestzak, en zo kunnen we wel a4tje of 20 vol schrijven toch, en als je het niet snapt, komt toch uit dom dom dom


  Maak melding

 23. Milton@
  De wens is de vader van de gedachten, wanner denk jij dat alles weer goed komt, of durf je dat niet in te schatten??????
  Ik wel, een jaar of dertig, kunnen jou kleinkinderen er nog voor opdraaien, maar dat zal jou waarschijnlijk een rot zorgen, laat die ook maar pinaren
  Sari Tori


  Maak melding

 24. De Oppositie moet dit Kim Jung Un bevel naast zich neerleggen en de protestdemonstratie op het Onafhankelijkheidsplein organiseren.

  Gaan de organisatoren ook door Doodskop gemaskerde ME`ers in de achterbak van de pro wagens worden gesmeten als criminelen?

  De echte criminelen zitten helaas in het KUMAKOISI kabinet onder aanvoering van onze Drugssmokkelaar die veroordeeld is tot 11 jaar gevangenisstraf bij verstek.

  De protestdemonstratie MOET gehouden worden op het Onafhankelijkheidsplein en nergens anders.

  Go Maisha, Go Maisha samen met Curtis!!

  PARAMARIBO – Geachte organisatoren van de protestmanifestatie d.d. 20 mei 2017,onlangs hebben wij, leden en sympathisanten van de protestbeweging tegen het wanbeleid van de regering van Suriname, vernomen dat de oorspronkelijk beoogde locatie van de protestdemonstratie, het Onafhankelijkheidsplein van Suriname, u ontzegd is door het Kabinet van de President van Suriname.

  De daarvoor gevoerde drogreden had te maken met de staat van de grasmat op het Onafhankelijkheidsplein. Dit, terwijl onlangs de Telesurtrimloop (1 mei 2017) en een groots Phagwa Festival (13 maart 2017) op dezelfde locatie georganiseerd zijn waarbij door vele bezoekers gebruik gemaakt is van de grasmat zonder blijvende schade. Hiermee is de fictie waarop de weigering gebaseerd is ontmanteld.

  Voor zover er nog twijfels bestaan, zijn er ter zake deskundigen welke u een warm hart toedragen die nader onderzoek zouden kunnen doen, hetgeen ons overbodig lijkt. Nu u zich tot de media gewend heeft om uw verontwaardiging te uiten, stellen wij u de volgende oplossingen voor. Een eerste is gebruikmaking van uw grondwettelijk recht op vreedzame betoging, zonder daarbij strijdige wettelijke bepalingen van lagere rangorde in acht te nemen, gepropageerd door meerdere juristen, onder wie mr. Essed en mr. Van Der San.

  Een tweede oplossing is het aanspannen van een kort geding, om vervangende toestemming van de kantonrechter in het eerste kanton te vorderen. Ook op dit gebied zijn er ter zake deskundigen welke u een warm hart toedragen en u van rechtsbijstand zullen voorzien. Een derde oplossing is om publiekelijk en herhaaldelijk te appelleren tegen de beslissing van de afwijzende instantie, namelijk het Kabinet van de President.

  Wij en vele andere actievoerenden zijn bereid u in persoon daarbij te ondersteunen en vreedzaam te betogen ter waarborging van het recht om vreedzaam te betogen. Indien u een van de bovenvermelde oplossingen aangrijpt, hoeft u ons slechts hiervan op de hoogte te stellen en u kunt rekenen op onze volle ondersteuning in de aanloop naar en voorts op de datum van 20 mei 2017.

  Indien u ervan af ziet en het thans aangekondigde alternatief van een protestmanifestatie op een betaalde locatie, ver buiten het zicht en de aanwezigheid van de massa welke u vooruitgegaan is door huid, have, goed en vrijheid te riskeren bij de voorlopers van uw eigen acties, een massa die hunkert om haar misnoegen op vreedzame wijze kenbaar te maken op het Onafhankelijkheidsplein, grenzend aan het huis van het volk, De Nationale Assemblee en de residentie van de houder van haar mandaat, het paleis van de president van de republiek Suriname, kunt u op 20 mei niet rekenen op de steun of aanwezigheid van die massa.

  Wij zijn niet langer tot overleg bereid. De tijd van eindeloos praten en geduldig wachten is voorbij. Wij zullen op 20 mei 2017 protesteren op het plein samen met iedereen die tegen het wanbeleid van deze regering van de Republiek Suriname opkomt. Wij hopen u tot die groep te mogen rekenen en ons aan onze zijde te zien in die werkelijke strijd. Met vriendelijke groet, Maisha Neus

  Lees meer: INGEZONDEN: Open brief Maisha Neus – DWTonline.com http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2017/05/06/ingezonden-open-brief-maisha-neus/#ixzz4gJ9np8QN


  Maak melding

 25. Als de grasmat op het plein onderhouden zou worden dan zou het misschien in de politieverordening een punt kunnen zijn. Publiek eigendom mag niet worden vernietigd. Hey plein staat sinds het aantreden van paars dor en onverlaten bij. Money no deh fu onderhoud…tjepotie…nu wachten op de volgende paarse ka smoes.


  Maak melding

 26. We weten dat we met een orthodox LAF MONSTER te doen hebben,die koste wat kost in het machtscentrum moest belanden en blijven.Deze opgefokte egotripper,ja,deze puriteinse lafaard doet o.a. achter de schermen alles om niet in de gevangenis te belanden.Deze paarse supercrimineel en een aantal zijner gatlikkers moet SU. zien op te ruimen.HET EINDE VAN DEZE MEGACRIMINEEL IS IN ZICHT.TIJD MOET HAAR TIJD HEBBEN!!!.


  Maak melding

 27. Mokro bij deze:velen van wij Surinamers denken dat het buitenland met name Amerika of Nederland zullen ingrijpen Suriname.Wanneer of als het mis zouden gaan met BOUTERSE. Die mensen moeten wakker worden,want dat zal en gaat nooit gebeuren. Open jullie je ogen. Hebben ze al ingegrepen in Venezuela bijvoorbeeld verwijl ze daar belangen hebben?


  Maak melding

 28. in de zelfde telegraaf van afgelopen week stond ook,, dat hij 11 jaren is veroordeeld en moet komen zitten in Holland..,,

  maar wanneer..

  op Interpol staat hij ook nog op de lijst van “” WANTED “” de meest gezochte persoon ,, kan iemand de Interpol de weg wijzen..


  Maak melding

 29. Marcel, dat is wat ik bedoel. Toch snappen veel Surinamers het nog niet dat het een spel is.Bouters komen ze nooit oppakken,maakt niet uit wat hij gaat doen.alleen maar op afstand zitten bla bla bla.


  Maak melding

 30. @ milton
  “De DC van PBM heeft groot gelijk want het mag niet zo zijn, dat er bij elk wisje wasje polonaise gedanst wordt op het onafhankelijkheidsplein.”

  Niet de DC of U bepaalt wat een wissewasje is. De grondwet kent het recht van vrije demonstratie toe. De regering en haar functionarissen zullen dat moeten erkennen.

  Het kabinet van de President speelt geen enkele rol in het wel of niet verlenen van een vergunning. Als de Politie chef en de DC hun oren laten hangen naar een instructie van het Kabinet van de President dan is Suriname een bananenrepubliek geworden.


  Maak melding

 31. het onafhankelijkheidsplein is mag niet misbruikt worden.
  Gezag moet overal erkend worden.
  Het volk heeft democratisch immers gekozen. uit
  .
  Politiek moet in het parlement uitgevochten worden ,
  En niet op het plein misbruikt worden.
  Zaken van vakbond ,onderwijs of gezondheidszorg mogen niet gemengd worden met enge politieke belangen.
  Zeker niet op zo’n centraal punt,niet op het onafhankelijklheidsplein,heb je een klein beetje principe dan accepteer je wat het volk democratisch beslist heeft.
  De precaire situatie moet aan de bonden overgelaten worden om in dialoog te treden met de regering ,en mag geenzins politiek beinvloed worden .als dit toch gebeurd is klopt er niks meer van.somo rustland brunsi cassie noem maar op allemaal 1 pot nat.


  Maak melding

 32. En als het aan mij ligt. wij zijn moe mag nooit meer vrij op het onafhankelijkheidsplein komen oproerkraaien. .Laan ze onzichtbaar worden.En laat ze hun bijdrage gaan leveren op een productieve/constructieve wijze.in plaats van nog meer chaos veroorzaken,of inhoudsloos aandacht trekken.
  Politiek moet op een veel hoger niveau bedreven worden ,en niet iedereen naar de mond willen praten voor enge politieke belangen.


  Maak melding

 33. Dat is nou juist het grootste probleem in Suriname; er is geen gezag.Gezag en respect kan je niet afdwingen en eisen…ze groeien ongevraagd mee met de tijd waarbij je handelingen ;je doen en laten bepalend zijn.Alleen in Suriname stoot een ezel zich meer als tientallen keren aan de zelfde steen voordat het kwartje valt en ze tot besef komen.Dat er iets goed mis is in het land.Het volk wordt misleid en een worst voor gehouden terwijl het wordt getild door hun gekozen “lijders”en companen..


  Maak melding

 34. Dat is nou juist het grootste probleem in Suriname; er is geen gezag.Gezag en respect kan je niet afdwingen en eisen…ze groeien ongevraagd mee met de tijd waarbij je handelingen ;je doen en laten bepalend zijn.Alleen in Suriname stoot een ezel zich meer als tientallen keren aan de zelfde steen voordat het kwartje valt en ze tot besef komen.


  Maak melding

 35. Er wordt bij verkiezing gestemd op de politieke partij waarvan het volk denkt dat deze het land het best kan besturen en hun zaken het best kan behartigen.Blijkt dit niet zo te zijn en worden ze ter verantwoording geroepen door het zelfde volk dan geven ze niet thuis.Voelen ze zich op hun tenen getrapt en willen ze kostte wat kostte aanblijven.Je hebt je shot gehad en hebt het verprutst hoe moeilijk kan het zijn.Het volk plaatst hun LEIDERS en het volk bedankt hun LIJDERS..


  Maak melding

 36. Meneer de President…er is een tijd van komen en een tijd van gaan.Bekijk de medaille van beide kanten.Hoe je door de enorme verkiezings uitslag bent gekomen laten we in het midden.Gun het Surinaamse volk wat rust..gun je zelf wat rust stap uit je cocon en geef het volk HUN land terug.Je redt het niet..ik gun je een lang leven want wat een mens zaait zal hij ook oogsten.Dat is een bekende Bijbelse tekst moet je kennen.


  Maak melding

 37. Valse profeten@
  En dat is mogelijk in Suriname met deze regering,
  Daar heb ze 37 jaar de tijd voor gehad, hoezo constructief en productief, dat iemand z’n korte termijn kwijt raakt kan ik billijken maar als ook het langen termijn zoek raakt is het triies


  Maak melding

 38. Bericht aan de “Valse profeten” :

  De MACHTHEBBERS stichten CHAOS in Sranan !
  NIET de demonstranten !

  De MACHTHEBBERS hebben doodleuk voor MILJARDEN aan ONGEDEKTE SRD-BANKBILJETTEN gedrukt en hebben voor het FAILLISSEMENT van Sranan gezorgd !

  De MACHTHEBBERS hebben AL onze reserves binnen twee jaar VERKWANSELD, opgebruikt voor consumptieve staatsuitgaven en NEP-showprojecten !

  De MACHTHEBBERS werken zonder begroting en WEIGEREN te bezuinigen op de staatsuitgaven !
  STAATSSCHULD loopt in de MILJARDEN en SRD zal nog meer DEVALUEREN, omdat de MACHTHEBBERS nog steeds bezig zijn gelden, waar dan ook, te LENEN voor niet-productieve, dus consumptieve onzin-uitgaven !

  De MACHTHEBBERS weigeren CORRUPTIE te bestrijden ! Zo worden de in de CLAD-rapporten aangegeven BOEVERIJEN niet aangepakt en lopen de politieke boeven vrij rond !

  De dictatuur moet ophouden, rechtsstaat moet terug in Sranan :

  a. Mensenrechten terug, inclusief recht om te demonstreren tegen boeverij en wanbeleid !

  b. Versterking Rechterlijke Macht plus een onafhankelijke FIOD, afhandeling alle rechtszaken, inclusief daders 8 December-massamoord en Moiwana-massamoord !

  c. Screening alle politieke leiders en hoge ambtenaren in Sranan, door onafhankelijke Screening-autoriteit ! ALLE CRIMINELEN uit het machtscentrum van het land VERWIJDEREN !

  d. Alle gelden, goederen etc die van de Staat zijn gestolen , terugvorderen bij de criminele politici en hun partijgenoten/ handlangers !

  PS : STOP de nieuwe Slavernij in Sranan !!!!!!!!!!

  Laat een ZAKENKABINET, volledig bestaande uit deskundigen, Sranan uit het FAILLISSEMENT halen !


  Maak melding

 39. Het Onafhankelijkheidsplein zou in slechte fysieke conditie verkeren. De grasmat van het Onafhankelijkheidsplein zou er slecht aan toe zijn. Dankzij de zeer vervloekte criminele ndp en lijder verkeren het gehele land en volk in een zeer slechte staat. oerdom tot op hun paarse bot zijnde bezeten debiele idiote dwaze paarse zombies zijner nog erger en misdadiger aan toe. Ndp is een ware plaag en vloek die gauw tot het verleden dient te worden. Na wang takroe misdadig paars dong volk sa lobi baas de moordenaar.


  Maak melding

 40. Misterklojo @
  Geen inmenging in binnenlandse aangelegenheden, al genoeg vergissingen inde wereld, jullie staan er alleen voor, tot dat er weer gemoord wordt


  Maak melding

 41. BOKOHARM@Ik vind het gras van het plein belangrijker dan het respecteren van de grondwet? of ! Teken niet grappig
  Onder welke tegel hebben ze jou gevonden, dit verklaard hoe er het er aan toe gaat in surjname


  Maak melding

 42. Oppositie en coalitie Zijn identiek aan het verhaal van de pot en de ketel.Men zegt wie het kruis heeft zegent zich zelf.
  Machthebbers zien zich zelf ten alle tijden als uitverkorenen.
  De tafel is speciaal voor hun opgediend,het volk verschaft ze de weg er naar toe.Bij constructief vraag ik mij af;Is het enige doel van oppositie voeren, vinger wijzen? Ik vind dat er een hoger doel nagestreefd moet worden bij het voeren van oppositie.Waarom is er bijvoorbeeld,nooit gewerkt aan een controlerend orgaan voor het nationale assemblee ?zoiets als een tweede kamer bijvoorbeeld.Waardoor je elkaar minder kunt verwijten maken en dus constructiever bezig kan zijn.Met klagen bereik je bitter weinig.Het is over duidelijk dat wij Surinamers elkaar willen overtreffen ,in het elkaar de schuld in de schoenen schuiven van de chaos dat is gecreeerd in Suriname.En daarom raken wij steeds verder van wal.


  Maak melding

 43. Allen,

  Negers,koelies ? wij zijn Surinamers vinden jullie het gek dat het zo slecht gaat in Suriname, er is geen eenheid meer, de regering heeft verdeeldheid gezaaid in Suriname.
  Suriname kan alleen maar vooruit gaan als de eenheid terug komt.
  Samen zijn wij sterk.
  SUCCES.


  Maak melding

 44. Verbazing wekkend die tirade hier tegen de NDP en Desi Bouterse.
  Nou ja liever te laat dan nooit
  Hoe hebben jullie ik zeg jullie want ik zal nooit en te nimmer voor een moordenaar kiezen en jullie hebben hem zelf tot President gemaakt en hij heeft voor zichzelf ook nog een
  Amnestie wet voor elkaar gekregen.
  Hoe dom kun je als volk zijn en nu demonstreren dat gaat toch niet
  helpen bij iemand die met geweld
  En moorden begonnen is met zijn nachts uitoefening.
  En uiteindelijk hebben jullie allemaal op.hem gestemd en die
  stomme rijke koelies hebben hem ook nog gesteund met dikke financiële injecties en ook nog op hem gestemd.
  Suriname had voor Bouterse geen enkele schuld bij het buitenland.
  Door deze Bouterse die zich Surinamer noemt hebben we nu schulden van enkele honderden miljoenen als het niet meer is.
  Bouterse is een moordenaar op meer dan 1 manier en toch roepen de Creolen A Tranga Ma We Tik Ing stomme slaven dat jullie zijn slaven gemaakt door blanken konden jullie niets aan doen maar slaaf gemaakt door Bouterse is jullie eigen domme schuld


  Maak melding

 45. Valse profeten ik ben het volledig met je eens.

  Laten we eens ophouden om verwijten te maken naar elkaar maar ervoor te zorgen dat we verder komen, conctructief voor de langere termijn.

  Alleen maar “Boe” roepen, Schelden en “Schoppen” heeft nog nooit tot een succes geleid.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES