Al ruim vijf jaar geen verslag Telecommunicatiebedrijf Suriname

17
Suriname Business Forum helpt ondernemers met uitbreiding export

PARAMARIBO, 4 sep – Telecommunicatiebedrijf Suriname, Telesur, heft al ruim vijf jaar geen financieel jaarverslag uitgebracht. Dit meldt de Ware Tijd. Telesur behoort tot de kleine ‘elite’ waar in het parlement vaker kritiek op geleverd wordt. Het gaat om een groep publieke bedrijven die zich niet lijkt te storen aan oproepen om financiële verantwoording af te leggen. Het parlement kreeg vaker nul op het rekest.

Daar is nu een eind aan gemaakt met het invoeren van een wet op de jaarekeningen. De wet is opgesteld door het parlement zelf. Kamerbreed heerste er al lang frustratie over de ‘ongenaakbaarheid’ van sommige publieke bedrijven. Telesur heeft het sowieso begrepen. “Ik doe er alles aan om de achterstand dit jaar in te lopen”, zegt Telesur-directeur Mike Antonius. Hij vreest geen oordeel.

Telesur blijft goed boeren, ondanks de concurrentie van de afgelopen jaren. “Als ik kijk naar mijn cashflow, ben ik heel positief”, aldus Antonius. Het bedrijf ondergaat al een doorlichting. De bestuursraad vindt dat er nogal wat fout gegaan is de afgelopen jaren. “Voor onze gehele bedrijfsvoering wordt een diepgaand financieel onderzoek uitgevoerd door een internationale consultant”, zegt Antonius.

- Advertentie -

17 REACTIES

 1. Telesur is het jongste slachtoffer geworden.Als de ndp weet wat je inkomsten zijn en wat de winsten zijn ,gaan ze als
  aasgieren neerstrijken daar en alles verslinden om hun honger te stillen.Machzucht en hebzucht van de ndp.

 2. In de periode dat John Neede en Adney en Johanns en Struiken – Wijdenbosch de directie voerden was er van achterstand in het publiceren van de jaarrekeningen geen sprake.
  Alles netje op tijd af en dividenden overgemaakt aan de overheid. Ja zelfs het MOP plan is tijdig uitgevoerd.
  Tja toen was de mentaliteit geheel anders hé

 3. Hoeveel lijken daar uit de kast komen zal nog een verassing zijn.
  Denk dat er een massagraf daar gevonden wordt.

 4. Telesur heeft haar internettarieven fors verhoogd, maar de kwaliteit en service blijven slecht. Tegenwoordig is internetten in t buitenland bijna gratis.

 5. Roven en stelen horen bij ddb en gangsters, Oerdomme ndpers verdienen het om beroofd te worden.

 6. Hij bedoelt zijn negatieve cashflow.
  Netto verlies + negatieve afschrijvingen = negatieve cashflow.

 7. telesur is corrupt, ze geven slechte service en de internet aansluitingen zijn erg slecht, steeds uitval van het signaal en de langzaamste snelheid die er bestaat met veel onderbrekingen, geef de concurrentie ook de kans om met aansluitingen te komen dat zou voor de consument veel beter zijn, telesur koopt overheids personeel om om een ander geen vergunning te geven

 8. Concurrentie is een driivende kracht in het bedrijfsleven. In mijn stad operen drie grote bedrijven. Ze offeren tv, telephone en internet. Waarom kan dat niet in Su?

  Allemaal onderhands en stiekem. Geen wonder dat alles zo slecht gaat. Is er straf voof de verantwoordelijken in de wet?

 9. Straks is internet er niet meer voor het oerdom paars volk. Ddb gaat ze oerdom houden net als in Zimbabwe.

 10. 5 jaar geen financieel jaarverslag?Wie is er daar beter van geworden?Suriname krijgt er de laatste jaren vele rijken bij.NOG 5..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.