Illegalen in Suriname mogen zich melden voor herregistratie

11

PARAMARIBO, 5 aug – Illegalen mogen zich de komende weken aanmelden voor herregistratie. Minister Ferdinand Welzijn, die waarneemt op Justitie & Politie, heeft het startsein gegeven. De illegalen komen in aanmerking voor het generaal pardon. De eenmalige geste van de Surinaamse overheid moet meerdere doelen dienen.

De doelen reiken verder dan de nationale grenzen. “Dit proces is bedoeld om de mensen te halen uit de illegale sfeer. Ook is het met de registratie de bedoeling na te gaan wat de mensen doen in Suriname”, zegt Welzijn. Het herregistreren mag net zo lang als het generaal pardon duurt. De illegalen om wie het gaat, zijn buitenlanders die Suriname legaal zijn binnen gekomen.

Als al een verblijfsvergunning is aangevraagd en verkregen, is die allang verlopen. In sommige gevallen zijn hjet buitenlanders die naar de buurlanden trekken en Suriname als overstap gebruiken. In elk geval zullen de illegalen die nog in het land vertoeven de kans krijgen. Ze komen dan in aanmerking voor een verblijfsvergunning die twee jaar geldig is. Wie na het eind van het pardon nog illegaal vertoeft, wordt het land uitgezet. .


11 REACTIES

 1. Dus de nationale dieven partij (ndp) gaat de ingehuurde illegale criminelen, drugshandelaren, verkrachters etc legaliseren. Soort zoekt soort.


  Maak melding

 2. En natuurlijk alvast voorbereiden voor de volgende verkiezingen. Want bouta wil laten zien dat hij nog steeds geliefd is bij het domme surinaamse volk


  Maak melding

 3. Goed dat surineds hun woningen en gronden verkopen en dubai achterlaten voor wat t is. Zo blijven er meer huizen beschikbaar voor onze afrikaanse broeders. Dubai o kome. Gr drs A. MisiKubai


  Maak melding

 4. Update de Ware tijd; vreemdelingen uit de Caribbean en zuid America betalen 600 USd voor legalisatie en uit Europa en China 3000 usd. IS gewoon money making business.
  En hoe zit het dan met de maatregel om betalingen in valuta te verbieden voor handels transacties? Geld schijnbaar niet voor de roverheid


  Maak melding

 5. Baja ik ga mij ook aanmelden/ registreren, wie weet krijg ik een uitkering een auto en een villa, want baas Botro no mek grap met de rechten van de mens.


  Maak melding

 6. Waarom lukt het mij niet om Suriname te transformeren tot een 2e Dubai?

  Is het misschien dat in Dubai mijn soortgenoten niet wonen en werken???????


  Maak melding

 7. -Politieke stunt!!!!! of geld in kas krijgen??? Een stukje tekst en zie de prijs.

  =Het zal vreemdelingen aardig wat geld kosten om buiten de regels en procedures om twee jaar lang legaal verblijf in Suriname te verkrijgen. Vreemdelingen uit het Caribisch gebied en Zuid-Amerika zullen 600 US dollar moeten neertellen, terwijl 3000 US dollar in rekening wordt gebracht aan mensen uit de rest van de wereld. De normale procedure voor legaal verblijf moet tijdens deze ‘gedoogperiode’ in gang worden gezet.


  Maak melding

 8. Nog meer criminelen onder hen zullen het land aandoen, waar ddb een oog koning is van alle misdadigers in het land. Zoon Dino, Meriba en vele volgden zijn slecht voorbeeld, alsook de dievegge mae die helemaal in China juwelen tot twee keer toe stal. Wat zijn ndpers de oerdomme stommelingen der misdadiger ddb. Soso schande in en buiten het land. Oma taki, ndp na soso schade en schande voor land. Opa taki, met dank aan het oerdom paars misdadig vervloekt paars stemvee………ndp zombies.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.