zaterdag, februari 24, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSurinaams staatshoofd zinspeelt op kostenverhogingen

Surinaams staatshoofd zinspeelt op kostenverhogingen

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 25 aug – De kosten van levensonderhoud worden kennelijk duurder. President Desiré Bouterse heeft gezinspeeld op de invoering van kostenverhogende maatregelen. Die zijn in de maak, sommige hadden al veel eerder doorgevoerd moeten worden. Het is uitgesteld, maar lang zal het waarschijnlijk niet meer duren. Bouterse maakt zich zorgen om de arme Surinamers.

Uiteraard wordt dan rekening gehouden met de gevolgen. Het verklaart ook waarom het uitstel zo lang heeft geduurd. Nu lijkt de regering er niet meer onderuit te kunnen komen. “Eventuele verhogingen die nog moeten worden doorgevoerd, zullen politieke complicaties met zich meebrengen, waarbij we er natuurlijk voor moeten waken dat de minstbedeelden het meest getroffen zullen worden.”

Dit zei Bouterse tegenover journalisten. Vanwege de zwaarwichtigheid is een speciale ministerraad gehouden. Bouterse heeft deze voorgezeten. De ministerraad zal nog eens bijeenkomen om een reeks maatregelen te bespreken. Die hebben onder meer te maken met de belastingen. Bouterse zei onlangs in het parlement dat “we langzaam maar zeker uit het dal kruipen.”

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

96 REACTIES
 1. Hij, de lijder van Suriname,die crimineel doet ons lijden!
  Hij is de enige gelukkigste in Suriname .Politie noch rechters kunnen deze crimineel wegzetten,amnestie ,strafeis van 20 jaar,coup,dec moorden,moiwana slachtingen..enz..alles staat op zijn naam geschreven.Vandag gaat hij naar Cuba om zijn huisdokter een bezoekje te brengen en de rest mag dood neervallen.
  Een heel gelukkige crimineel maar we zijn niet jaloers op hem.Wij willen niet zoals hem zijn.Mijn advies aan de surinamers…do not follow your lijder…


  Maak melding
 2. @Bouterse
  we langzaam maar zeker uit het dal kruipen,

  En “zij” de bevolking er langzaam maar zeker verder inglijden, zal hij bedoelen, hoe kan het anders als je in verhouding steeds minder te verteren hebt?

  waarschijnlijk zal onze paarse topeconoom RobG. er andere gedachten op na houden en met drogredenen de boel weer zal proberen te weerleggen


  Maak melding
 3. Als er geen leningen meer mogelijk zijn en monetair financieren door het IMF verboden is blijft er niets anders over dan de zelfmoord maatregelen van het IMF als nog uit te voeren.

  Bouterse gaar rancuneus een economische woestijn van Suriname maken indien de bevolking niet op gaat treden.


  Maak melding
 4. @jojo, al zou je DDb weg sturen het leed is al geschied. En het volk betaald altijd de door een overheid of aanverwanten veroorzaakte crisis. Kijk naar de banken crisis. Veroorzaakt door de banken en het volk betaald nog jaren het gelag terwijl de banken intussen weer mooi weer kunnen spelen.
  De vraag blijft hoe lang blijft het Surinaamse volk passief toekijken hoe dit mooie land voor de derde keer skeer is geworden.


  Maak melding
 5. Bouterse maakt zich zorgen om de arme Surinamers. Wahahahahaha, die oerdomme ndpers bedoeld hij die op de rovende ndp partij en hun lijdsman tot tweemaal toe hebben gestemd, wahahahaha die de paarse ka en te beklagen. Waahaha, ze verdienen de paarse verarming die snel om zich heen grijpt, naast de misdaad en het geestelijk moreel paars misdadig verval olv Misjiesosokakkalaka en Stef Mijn Anus, awariedomries in loondienst van ddb. Men moet letterlijk knettergek paars bezeten zijn om nog de paarse gemeenten die deze ddb op handen dragen te bezoeken. Op YT is te zien hoe ddb preekt in de gemeent van Stef aan de Verl, Keizerstraat, wat lachwekkend. Oerdomme ndpers wo ka. Wahahahaha en niemand gaat helpen, want ze verdienen het gevolg van hun oerdomme stemkeuze..een moordenaar als president…neks no fout als we stemme op paarse onrecht en paars bedrog, we hebt gestemd op soso lobi didibri sa e mek oenoe ka, neks no fout. O dong moro dong ndpsma, tang teki njang dringi ddb paarse ka en pis vol kommer en kwel. Wo ka. Wahahahahaha


  Maak melding
 6. Het volk zal nog vele jaren voelen dat dit zooitje aan de touwtjes getrokken heeft.
  De huidige generatie moet zich schamen dat ze zo’n erfenis achterlaten voor hun kinderen.
  Maar ja een bordje linzen soep maakt blind.


  Maak melding
 7. @ Blanke

  Zeker het kwaad is al geschied maar door laten etteren maakt het nog erger.

  Ook al is het alternatief niet om over te jubelen. Santohki en co krijgeb in het buitenland professionele hulp en zullen bereid moeten zijn voor de echte hulp transparant te zijn.

  Zij hebben niet de ruimte om Alcoa door te betalen ($ 6.000.000 en toenemend/ maand).
  Het alternatief zal ook bezuinigen op wijzen die het volk wat minder pijn doet.

  Bedenk eens hoeveel goedkoper de elektriciteit in Surinam wordt als de echte waterkrachtprijs berekend wordt.
  Bedenk eens hoeveel gezonder staatsolie wordt als EBS haar rekeningen kan betalen.

  Bedenk eens hoeveel beter het wordt als de leningen gesaneerd kunnen worden en de rente met 50% afneemt.

  Bedenk eens hoeveel Suriname te goed heeft van Alcoa.

  Bedenk eens hoeveel echte ordening van de kleine goud sector opgaat leveren.

  Bedenk eens wat al die fraude en corruptie zaken kunnen gaan opleveren aan af te danken ambtenaren en terugvorderen van illegale voordelen.

  Met minder dan 100 echt onafhankelijke mensen is het land in 24 maanden te saneren.

  Bijvoorbeeld:
  1 >>> Het belastingdienstplan is gereed. Het ligt in de kast bij Prof Willem Vermeend. Hij mocht het niet implementeren aangezien er reeds in 2012 enorme lijken uit de kast zouden rollen.
  2 >>> EBS zit nu als 18 maanden te spinnen op tarieven. Binnen 3 maanden kan EBS normaal functioneren als men en competente directeur aanstelt die weet hoe de bedrijfseconomie in elkaar steekt en in welke kast er gezocht moet worden. EBS wordt gezond als Afobakka en SPSC onder haar vleugels gebracht worden.
  3 >>> De situatie wordt minder erg indien er op basis van feiten gehandeld gaat worden en de droomplannen weg gesneden worden.

  Mijn vingers jeuken om energie, hout en toerisme aan te pakken.


  Maak melding
 8. @@ Bouterse zei onlangs in het parlement dat “we langzaam maar zeker uit het dal kruipen.”

  Ik hoop dat de didibri straks tijdens zijn vlucht naar Cuba neer stijgt en niet uit het dal kan kruipen!!


  Maak melding
 9. A hagoe kakalakka Desi Bouterse gaat de mensen laten kieperen. Ik ben het zat deze ezels in de regering te verdedigen in het parlement. Welkom in de Dubai van mpp ingi Kaolo mpp bouta. Dit is nog fase 1. In fase 2 ga je bankbiljetten krijgen met 6 nullen net als Venezuela. In fase 3 gaat ze alle rekeningen van de mensen leeg plunderen


  Maak melding
 10. Whahaha. Kunnen ze hem niet in Cuba een eenmalig injectie geven, dan hoeft het niet meer terug te komen. Alsjeblieft god, neem deze vampier mee naar de krochten van de duisternis.


  Maak melding
 11. De kosten van levensonderhoud worden kennelijk duurder. President Desiré Bouterse heeft gezinspeeld op de invoering van kostenverhogende maatregelen. D

  Er komt geen enkele kostenverhoging op niets. Het is vaker voorgekomen dat ddb zaken roept of anderen zaken doen, dat hij op zijn schreden terug komt.

  Mocht het toch komen en dat weet ddb, dan is het hek echt van de dam. Einde Oefening en kan hij zijn bundel inbinden en ophoepelen.

  Het Uitgemergelde Volk Kan Het Niet Betalen En Zal Dan Nog Ten Enen Male Het Strijdperk Betreden En Er Zorg Voor Dragen Dat DDB Ophoepelt.

  Ik daag ddb uit hetgeen hij op zinspeelt te doen en dat het Surinaamse Volk Hem Dan Laat Ophoepelen.

  Alles heeft een begin, maar ook een eind. Het Uitgehongerde, Straatarme Surinaamse Volk Laat Niet Met Zich Spotten.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 12. @@Jojo, je hebt GROOT gelijk.

  =Venetiaan heeft het land Suriname in twee jaren tijd kunnen redden van al die ellende die Bouterse en co heeft achtergelaten.
  Nu zal er WEER een puinhoop opgeruimd moeten worden.

  Triest van de NDP partij met hun deskundigheid.


  Maak melding
 13. De heer Bouterse denkt in elk geval op een zeer hoog niveau over de fundamenten waarop het voorzieningenniveau in stand gehouden en eventueel uitgebreid dient te worden. Dit denkniveau is op een veel hoger niveau dan het denken in VHP/NPS/PL/Abop kringen. De domme gasten van deze partijen staan er niet bij stil dat het financieren van diverse voorzieningen in het land een beroep zal doen op het altruistisch vermogen van de inwoners van het land.


  Maak melding
 14. De Puinhopen Van 7 Jaar DESIE BOUTERSE.

  Beste Sranang Mang.

  Ik blijf dit ben benadrukken…

  De strategie die Bouterse toepast Bij het Surinamse volk..is net zo oud als de weg naar Beekse Bergen..

  Dat is simpel.. het volk arm en dom houden en vervolgens hoop geven.. die strategie werk altyd wanner de meerderheid van het lands volk onder ontwikkeld is..

  over ruim 2 jaar is er verkiezing en deze Beste man is al bezig met zijn verkiezing propaganda.. Dat is het volk armer maken.. Reed mij lips.

  Op deze Site.. zijn er enkele BATAVIEREN Van Het GERMAANSE RAS.. die die strategie van BOUTERSE loop te Romantiseren..


  Maak melding
 15. Kevin heeft al opgegeven,maar paarse rat Rob is koppig. 2020 is nog ver en heerlijk om ze langzaam te zien lijden. Ze vertrouwen elkaar steeds minder en voor 2020 ontploft heel het zooitje het volk in armoede achterlaten met schulden.


  Maak melding
 16. Hij heeft grootse plannen voor de armen van Suriname. Hij heeft een pand gekocht in Parijs en elk jaar mogen tientallen armen er gratis op vakantie. Niks Cuba, maar Parijs!


  Maak melding
 17. Altruistisch vermogen van het uitgemolken volk, te zot voor woorden, en de grootste egoist van Suriname DDB dan, wat doet hij, RobG je bent of knettergek of straal bezopen mogelijk beide


  Maak melding
 18. beste RobG

  Denk even na.

  1>>> Wie hebben de slechte MOU gestopt.
  2>>> Wie hebben de ambassade in Parijs op de agenda gehouden.
  3>>> Wie hebben nu de aspaltplant ontleed.

  Luistert u aub als Santohki, Sharman, Bee, Waidoe, Rusland, Etnel of Mathoera iets zeggen in de DNA en u zult moeten erkennen dat er bij de NDP niets tegen in gebracht kan worden anders dan generieke ingestudeerde lesjes.

  De NDPers volgen bij kritiek die zij niet kunnen negeren de oppositie heel snel met en laag profiel.

  Beste Rob het rapport dat Doekhi naar de PG zou willen sturen heeft als conclusie dat de schade niet kan worden vastgesteld.
  Het is een rapport opgesteld voor de regering Bouterse I en de conclusie de Schade is niet te bepalen.
  De 2de conclusie is onzorgvuldig, nochalant. slordig

  Beste RobG fouten maken is geen fraude heeft forensische onderzoekers van PWC mij duidelijk gemaakt.
  Doekhi roept slechts de meest grote onzin om de aandacht af te leiden.

  Misiekaba is begonnen aan een corruptie amnestie traject maar geeft daar bij minimaal toe dat de NDP ook fraudeerde en de afgelopen jaren weinig anders gedaan heeft dan fraude en corruptie toe te dekken.


  Maak melding
 19. De wens van de president is in vervulling gekomen toen hij het surinaamse volk slapeloze nachten toegewenste.Hij slaapt als een roos zegt hij al zou Suriname in brand staan en ik geloof hem helemaal als hij dat zegt.


  Maak melding
 20. @Robje-G-De-Desi-Huisslaaf zegt : “Bouterse denkt in elk geval op een zeer hoog niveau”

  Ja, Robje daarom is ons Land helaas zwaar FALLIET gemaakt door het Paars regiem van Opa D !

  Daarom hebben wij een negatieve productie en een lopende begroting met een GIGANTISCH gat ! (uitgaven te hoog, voor miljarden aan ONGEDEKTE bankbiljetten drukken)

  Corruptie en Criminaliteit TEISTEREN Land en Volk dagelijks !

  Lopende staatskosten worden via dure LENINGEN bekostigd !
  (Nieuwe Paarse leningen-economie geintroduceerd in Sranan ! )

  Sranan koopt buiten wet en regelgeving om Ambassadegebouw in Parijs en een tweede-hands Asfaltplant in Sranan, maar het Paarse regiem weigert aangifte te doen, verdoezelt de feiten en beschermt de Paarse corruptelingen/staatsboeven !

  Het HOGE DENK NIVEAU van Opa D is oa te zien aan de cassavemeelfabriek, het Snel-treinproject, de fly-overs, de diepzeehaven, het NEP-ziektekostenstelsel, de EBS OLIBIS-generatoren, en de 17.666 Volkswoningen die nog steeds onderweg zijn naar Suriname en het BEVEL van de president om de volgens de Grondwet voor het leven benoemde Procureur-Generaal te ontslaan !

  Tja, Robje, Opa DDB denkt op een “ZEER HOOG NIVEAU” !!!!!

  PS : Meneer is thans naar CUBA om de laatste instructies te halen om de DEMOCRATIE Suriname om te zetten in een Cubaans-Venezuelaanse-communistische dictatuur !


  Maak melding
 21. ddb waarschuwt het ndp volk dat het gaat regenen. Wanneer het regent geeft hij ze een paraplu zodat zij hem kunnen bedanken en voor hem stemmen. Meer voedsel pakketten of wat anders.


  Maak melding
 22. Mies Koos(je), terwijl jij EROP LOS leeft, stelt de SURINAAMSE Regering met haar VOLKSPRESIDENT orde op zaken. Je zult het ondanks jou LOSBANDIGHEID, ROEREND met onze PRESIDENT eens zijn, dat de MINDER BEDEELDEN onder ons, NOOIT meer in handen (lees: KLAUWEN) van MOORDDADIGE UITBUITERS van HYENA’S uit de oppositie (voornamelijk VHP – Valse Hoop op Paé-partij en NPS – Na Poor Sani) mogen vallen.

  Door kostenverhogende maatregelen komt het BEROOFDE geld van SURINAME tijdens de BOEVEN-Frontperiode, eens EINDELIJK waar het hoort, namelijk bij de ARME SURINAMERS, waar ONZE VOLKSPRESIDENT zich TERECHT zorgen over maakt.

  Mies Koos(je), de NEO-KOLONIALE periode van jou beide BOEVEN-partijen is dankzij ONZE VOLKSPRESIDENT, verleden tijd en met dat GEGEVEN zou je MOETEN LEREN leven.

  How CAN you STOP, the SUN from SHINING?

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding
 23. De van moordverdachte en veroordeelde Drugscrimineel zegt met zoveel woorden: Moro E Doro. Dit is het sociaal akkoord dat is gesloten met de gemeenschap.

  Deze verdachte tegen wie 20 jaar is geëist gaat voor een check up naar Cuba om zijn bloeddruk en cholesterol te checken.

  Hoogstwaarschijnlijk krijgt hij te horen dat hij wederom moet stoppen met roken.


  Maak melding
 24. Economen werken met cijfers. Ik heb van die schreeuwlelijkerd die voor een baas zegt te werken dit nog nooit heeft laten te zien over Suriname of iets over de belastingen enz, enz. Cijfers, kengetallen, verslagen, van de overheid, centrale bank, financiën, ondernemingen, binnenlandse als buitenlandse oa de multinatinals enz, enz.

  Weer ede!

  Ik weet niet waarom jullie op al dat onzin van die man reageren.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 25. President Bouterse plaats de samenleving voor fundamentele vragen m.b.t. het instandhouden van de huidige zorg-
  en sociale voorzieningen in het land. Deze voorzieningen kunnen alleen betaald worden als de samenleving haar solidariteit toont door meer offers te brengen.

  Het frappante van dit alles is dat politieke partijen als VHP, NPS, PL nog niet aan toe zijn om op dit niveau een concrete oplossingsmodel te presenteren hoe zij dit vraagstuk denken op te lossen.Zij kunnen niet op dit niveau denken over diverse sociaal-economische vraagstukken. De kennis hebben zij niet in huis. De amateur politici van VHP en NPS missen het vermogen om verbanden te leggen.

  Door de economische recessie waarin het land in terecht kwam werd ook duidelijk dat de financiering van diverse voorzieningen niet langer alleen op de schouders van de overheid dient te rusten. Met andere woorden, de financiering van deze voorzieningen moet worden aangepast om het systeem in stand te houden. De mensen met minder inkomen zal men moeten ontzien terwijl de mensen die een hoger inkomen hebben meer lasten zullen moeten dragen. Zij zullen hun solidariteit moeten tonen t.a.v. de minder draagkrachtigen.


  Maak melding
 26. deze volk met paarse vlag met nog 5 neem 5 hier nu is het paars poepjes vlieg er is nog meer voor jullie onderweg . ik heb het tedoen met die armen mensen . god slaap niet alles komt aan het licht amen slaap lekker door .


  Maak melding
 27. In SWITI Sranan en daar buiten zijn ze wereldkampioen klagen.Er wordt vaak gezegt dat Sranamans de straat moeten opgaan om te protesteren,troost je hier in taata kondre durven ze ook niet op straat te gaan een poosje terug zijn de prijzen van vlees,boter en melk verhoogd.Waarschijnlijk gaat het bedrag van de zorgverzekering voor de zoveelste X omhoog.Dit zijn maar een paar voorbeelden.En toch gaat men in taata kondre de straat niet op en we worden ook als een stelletje onnozelen behandeld.En toch gaat men de straat niet op.Ook die gek in de VS die de hele wereld in gevaar brengt nemen ze voor lief.Ik denk dat elk land in de wereld zo zijn problemen heeft.Het verschil met SWITI Sranan is dat ze er wat aan proberen te doen.Doe dat ook in SWITI Sranan.De mensheid is al jaren bezig te overleven doe dat ook.Ook hier in taata,VS,Rusland,Turkije enz enz zijn er heel wat mensen die proberen te overleven.


  Maak melding
 28. @Mundo,
  Je kletst uit je toetsenbord. Hier in Nederland laten ze ondanks wat verhogingen hun arme deel van de bevolking niet kreperen. Dat doet Bouterse wel degelijk. En meneer RobG, de front partijen Konden de voorzieningen voor arme Surinamers in stand houden omdat ze er voor zorgden dat er geld in het laadje kwam. Bouta heeft Suriname falliet gemaakt.


  Maak melding
 29. Nog 5, en we worden suri-Dubai van awariedomri-Misieka-bakka en Stef Anus !!
  -eerst was het “ik wens jullie slapeloze nachten toe” !
  Ook eerder:-
  – trambaan Par’bo-Onverwacht.
  -toen 18000 woningen
  -toen highway naar Brazilie
  -toen gepensioneerden zoude alsnog de hun toekomende
  toelage ingelopen worden in 5-tranches van 200,-Srd !
  -nu “Kosten verhogende maatregelen” in a go-go-olo van de
  arme surinamers, terwijl a brede botro voor hun leven van
  ministers(ook ex) en DNA-leden;ook de “redi-musu’s van NPS/VHP/SPA/PL/KTPI” die deze duivel nu ondersteunen !!!
  In 2020, “Pres. voor het leven” met ondersteuning van de redi-mussu’s !
  Mi Gad0. mi masra. Bhagwan, Alah, onze kinderen en klein-kinderen gaan het gelag betalen !!!
  Alleen de dood van Desie tijdens zijn bezoek aan Cuba kan ons nog redden !
  Vraag aan juristen: Kan Nederland hem niet laten oppakken in Cuba?? Wegens het vonnis tegen hem ???


  Maak melding
 30. Het leven wordt duurder maar Bouterse gaat voor een check up naar Cuba en neem de familie mee. Rara wie betaalt dat. Waar zijn al die stakingen gebleven en demonstraties. VHP heeft een grote mond maar doet niets.


  Maak melding
 31. Robg@
  En als dat alles wat jij schrijft niet lukt, drukken we gewoon 3000000000 miljard bij toch.
  Wat betreft de coalitie, die heeft toch alles op een rijtje, die heeft toch de kennis, de oppositie is alleen maar vervelend.
  Valt wel op dat je steeds zeg dat de oppositie moet bijdragen om De problemen op te lossen, jou ddb lost alles op een hoger niveau op waar wij niets van snappen.
  Rob je bent een huilebalk een masoschist, en als laatste niet zo super intelligente paarse onbenul


  Maak melding
 32. @@RobG, ik blijf het schijven dat je weinig weet wat er precies aan de hand is in Suriname. Er zijn tal van bewijsstukken waaruit blijkt dat juist de groepen die je steeds bekritiseerd zij juist met oplossingen naar Bouterse zijn gestapt om vele problemen samen op te lossen.
  Misiekaba en co hebben vele zaken tegen gehouden, omdat men vond dat anderen met de eer zouden strijken.

  STOP nou eens een keer anderen de schuld van alles te geven, omdat de situatie anders in elkaar zit. Dit is wat er ook in Suriname gebeurd. de NDP heeft NOOIT iets gedaan het is de schuld van de ander.!!!!

  Nogmaals::::::::Venetiaan heeft in twee jaren tijd alle problemen opgelost die deze zelfde Bouterse en co hebben achtergelaten. Zie hier de deskundigheid van deze man tegenover Bouterse.
  Venetiaan heeft door zijn inzicht ook niet zomaar die stap gemaakt om de zorgstelstel te gaan veranderen, dit terwijl hij er ook mee bezig was. Zie hier de echte ECONOOM.

  Niet Hooghart heeft steeds geroepen dat het op z’n Surinaams moet gebeuren???? maar nee men scheld de witteman uit en neem het model van de zorgstelsel over zonder hun hersenen te gebruiken of het haalbaar zou zijn voor Suriname.

  Veranderingen moeten komen, maar niet op de manier hoe het nu gebeurd.
  Niet alle DNA leden zouden particulier verzekerd zijn:::::::::::::::Bouterse heeft ze allemaal over laten zetten bij het SZF om zo de gelden in de staatskast te laten vloeien.
  SHAME

  Die economen rondom Bouterse zijn afgestuurd van de kaikoesieschool in Suriname en hebben daarom steeds geroepen dat er:::::::geen devaluatie zou zijn en dat Suriname een tweede Dubai gaat worden!!!!

  STOP NOU om steeds de schuld te geven aan anderen, omdat Bouterse nu aan de macht is en NIET de groepen die je steeds aanhaalt.


  Maak melding
 33. Neus, ik heb nooit de oppositiepartijen met hun overvloed aan fake geleerden horen beraadslagen over de instandhouding van diverse collectieve voorzieningen en diensten die door de overheid worden aangeboden. Die gasten hebben nooit aan de toekomst gedacht. Zij gingen ervan uit dat gratis geld uit Nederland eeuwigdurend zou zijn. Brainstormen om na te denken over de fundamenten van de huidige voorzieningen in het land zit er bij hen niet in.

  Haco, de heer Bouterse brengt dit onderwerp onder de aandacht van de mensen en jullie van de oppositie raken op tilt. Het is de realiteit. Knappe koppen gaan moeten zich gaan buigen over dit onderwerp. De instandhouding van dit soort voorzieningen en diensten moet gefinancierd worden. Het geld moet ergens vandaan komen. In Suriname is er geen gebrek aan geld. Het geld zit niet bij de overheid maar bij burgers en bedrijven die jarenlang hebben kunnen profiteren van de lucratieve voordelen van de overheidssubsidies. De overheidssubsidies kosten geld. De overheid heeft deze kosten altijd voor haar rekening genomen.


  Maak melding
 34. Robg@
  Aan dat fundament hebben alle regeringen aan mee gewerkt idioot, het fundament is compleet weg geslagen onder de zorg en sociale voorzieningen, jou vriendjes hebben er een puinhoop van gemaakt, project Apoera opgestart en door bouta stop gezet kosten miljoenen locomotieven staan te verroesten chovels draglijns rails, EBS, nog steeds geen fatsoenlijke kostprijsberekening, olie goud bauxiet, enz, enz,
  Dit alles is op een zeer hoog niveau geregeld, mag ik een bakje
  Rob ge vast houden aan list en bedrog, dan we er wel.


  Maak melding
 35. @@RobG, je gebruikt een woord die heet:::altruistisch.

  Ik heb hier een stukje tekst die voor Hok bedoeld is, misschien herken je het gedrag van Bouterse hierin als je het over het woord Altruïsme hebt.
  Dit is ook de reden waarom het NOOIT goed is gegaan onder Bouterse, omdat hij NOOIT aan anderen denkt, maar aan zich zelf.

  ==De huidige regering heeft steeds de schuld voor het mislukken van de onderhandelingen met de ALCOA op de schouders van de regering Venetiaan geschoven. A no mi…..al de gemiste kansen……kapitaalvernietiging en corruptie, waar de honden geen brood van lusten. Net als in de jaren 1980, krijgen anderen de schuld voor het falende beleid, want A NO MI. De geschiedenis bewijst steeds weer dat de (voormalige) revolutionairen, de huidige top van de NDP en hun coalitiegenoten niet in staat zijn om het land te besturen. Toen niet. En nu ook niet. Feit is ook dat Suriname allang andere bronnen van bestaan had moeten aanboren. Zoveel gemiste kansen, zoveel praatjes…terwijl er niets van de grond komt. Toen niet en nu ook niet want dezelfde mensen die toen lichtzinnig omgingen met gemeenschapsgeld staan vandaag weer aan het roer, diezelfde REVO-lui die met hun dogmatische linkse ideeën, kapitaal vernietigden, hebben het nu weer voor het zeggen. En steeds weer proberen ze de geschiedenis van Suriname te herschrijven, hun aandeel in de economische malaise van Suriname te verdoezelen. Maar hoe hard ze ook ‘a no mi’, blijven roepen, feit blijft: Elke cent bestemd voor de ontwikkeling van land en volk verdwijnt in een grote diepe put als deze A NO MI groep aan de macht is. Holland heeft het er niet ingesmeten…….…..meneer Hok.


  Maak melding
 36. @Robje-G-huisslaaf van Opa Desi : het door Opa D gepresenteerde “oplossingsmodel” voor onze zorg en onze sociale voorzieningen is een TOTAAL PAARS FAILLISSEMENT !

  Het Paarse zorgstelsel functioneert totaal niet, voedselpakketten-economie zorgt niet voor banen, leningen-economie vergroot het Paarse Staats-faillissement , productie staat stil, importen door dalende koopkracht van het volk ingezakt, beloften tot koopkrachtversterking aan oa onderwijsgevenden en aan ouderen worden door Paars niet nagekomen, het onnodig groot overheidsapparaat drukt te zwaar op het overheidsbudget !

  Criminaliteit en Corruptie TEISTEREN het land terwijl Paars treuzelt met anti-corruptiewetgeving en ook nog lopende corruptie-onderzoeken frustreert en Clad-rapporten wegmoffelt !

  Oplossingsmodel van Paarse Opa D is CONSUMPTIEVE UITGAVEN VERGROTEN, GELD LENEN, ONGEDEKT GELD DRUKKEN en DE BEVOLKING RIPPEN VIA PRIJS- en BELASTINGVERHOGINGEN !

  PS : Paarse-Robje, OPHEFFEN “Kabinet president” (het weinig presterende Oude Mannetjeshuis !) levert een besparing op van ongeveer VIJFHONDERD MILJOEN !
  Met dit geld kunnen de ziekenhuizen en de overige medische zorg, weer op NIVEAU worden gebracht !!!!


  Maak melding
 37. Ira, jouw beweringen slaan nergens op. Jij kan beweren dat personen goede ideeën hebben gedropt bij bepaalde personen en dat zij geen gehoor kregen. Ideeën kunnen ook niet realiseerbaar zijn. Mensen moeten gaan leren om ideeën eerst uit te werken en pas daarna moet men het droppen bij de juiste persoon. In Nederland en België worden ideeën juist gedropt bij Instituten die het nader kunnen uitwerken of onderzoeken.

  Jouw bewering over de economen van de regering leveren geen bijdrage aan het debat. Wat heeft men aan valse beweringen, treitereien, haat, nijd, jaloezie,enz. Een aantal van deze economen heb ik in Nederland gekend. Het zijn toppers m.a.w. goed gekwalificeerde professionals. Hetgeen je telkens aanhaalt over Dubai maakt wederom duidelijk dat jij een andere invulling geeft aan metaforen die mensen aanzet om harder te werken om bepaalde doelen te halen. Ira, geef toe dat de oppositie geen antwoord heeft voor de vele maatschappelijke vraagstukken in het land. Het ontbreekt de oppositie aan deskundigen om deze vraagstukken onder de aandacht van de samenleving te brengen.


  Maak melding
 38. Haco, simpel uitgedrukt heeft altruïsme de betekenis van solidariteit met je medemens die minder kan betalen. Maar ik zie dat deze materie jouw koppijn geeft en dat je op een simpele manier vanaf wil komen. Dit onderwerp hoort bij de economie en jullie pretenderen deskundig te zijn, dus geef volop gas of ga voluit op het orgel…….!

  Srafu, kan jij de juiste snaar nog niet vinden. Je geeft alleen maar valse boodschappen door. Neem een goede beslissing. Stop met klagen.


  Maak melding
 39. @RobG
  Hebben jou ouders je geleerd om moordenaars te aanbidden?
  Dit zegt heel veel van je ouders,misschien dat jij zelf uit een criminele familie komt vandaar de liefde voor de andere criminelen.


  Maak melding
 40. Jojo, de onderwerpen zoals de asfaltfabriek, het ambassade-gebouw in Parijs die zijn aangehouden waren geen collectieve voornemens van de regering. Het zijn initiatieven geweest van de verantwoordelijke ministers en niet van het totale kabinet. Dit onderscheid moet duidelijk gemaakt worden. Maar dit geeft ook aan dat de regering ook luistert naar de oppositie. Dat kan men niet zeggen ten tijde toen dhr Venetiaan president was van het land.


  Maak melding
 41. Ray, wat moet ik met jouw commentaar? Jouw reactie loopt over van jaloezie. Ik heb de vinger op de zere plek van de oppositie gezet en jij begint onsportief te reageren. Ga een kopje koffie / thee drinken…….!


  Maak melding
 42. @RobG
  Gelukkig hebben wij het hoge niveau van je baasje niet.Alleen degene met een sooortgelijke niveau van je baasje plegen coup,vermoorden burgers,houden van amnestie en hebben geen eerbied voor wet en recht.Jaloers op zijn hoge niveau zijn wij niet noch benijden we hem niet ,eerder wij zijn blij met een niet hoge niveau dat wij bezitten..wij hebben geen criminal mind,geen criminele niveau…dat kan je toch niet van je baasje zeggen met zijn hoge niveau…wij zijn trots op ons zelf en ons niet te hoge niveau.


  Maak melding
 43. @RobG
  Jou gelul over Venetiaan moet eindelijk ophouden.Wat snap je niet broekventje.Venetiaan heeft van je baasje een kapotte land en economie geerfd en een lege staatkas.Toch heeft Venetiaan het beste ervan gemaakt en ervoor gezorgd een gevulde staatkas achter te laten voor je baasje de vernielzuchtige.Venetiaan heeft gelukkig geen coup gepleegd.Niemand vermoord en zijn termijn afgemaakt zonder amnestie en hoeft niet om vergiffenis te smeken.Hij heeft niet de vehoefte aan een waarheidscommissie .Wij geloven in hem zonder een show op te zetten en please jaloers op een couppleger en moordenaar ben ik helemaal niet.Je moet echt ziek zijn!


  Maak melding
 44. @RobG. jij kan echt goed hardop dromen. En omdat je niet in Su woont heb je totaal geen idee hoe zaken hier gaan en baseer je de mening alleen maar op de propaganda.
  Alles beslissingen worden genomen door het Kabinet van de president en de ministers mogen dit dan uitvoeren.
  De inner circle rond DBB bestuurd feitelijk het land.
  Anders denkende worden vervangen voor meers slaafse typen.


  Maak melding
 45. @RobG, ideeën waren WEL uitgewerkt en dit heeft Bouterse zelf bevestigd, maar omdat het goed uitzag heeft Misiekaba het tegen gewerkt.

  Waarover heb jij het op deze site??????


  Maak melding
 46. @@RobG, je schrijft::::::::: Ira, geef toe dat de oppositie geen antwoord heeft voor de vele maatschappelijke vraagstukken in het land. Het ontbreekt de oppositie aan deskundigen om deze vraagstukken onder de aandacht van de samenleving te brengen.

  ===Waarom geeft jij nou eens niet toe dat Bouterse een grote puinhoop van het land Suriname maakt als hij aan de macht komt.=== De bewijsstukken liggen daar.

  Venetiaan heeft in twee jaren tijd het land uit die ellende gehaald:::Zie ook de bewijsstukken daar!!!! KENNIS en KUNDE van een echte ECONOOM, Dit kun je NIET zeggen van Bouterse.


  Maak melding
 47. Er is geleend, heel veel geleend zonder dat er (extra) inkomsten tegenover staan. Maar de schulden zullen hoe dan ook terug betaald moeten worden.
  Uitstel is hier geen afstel. Met struisvogel gedrag hou je alleen jezelf en NDPers voor de gek.Verhogingen zullen hoe dan ook volgen.
  “Uit het dal kruipen” is nog heel erg ver.


  Maak melding
 48. Robg@
  Fijn dat je het uitgelegd, kan jij geen adviseur worden van jou president, want die er hellemaal niets, kan jij mij een beschrijvingen geven van solidariteit, want daar hebben ze in sur de laatste 7 jaar niets mee van doen gehad, je schrijft het wel maar het is in sur een curiosa geworden, ik krijg er geen hoofdpijn van, maar jij maakt van woorden te pas en te onpas misbruik, probeer niet niet interessant te doen, want dan moet ik je teleurstellen, dat ben je hellemaal niet, jij draait alles om, jij pretendeert econoom Ict er te zijn.
  Dan het volgende ziekenhuizen failliet bijna geen medicijnen meer.
  Jou baasje gaat met gezin en staf, een snoep reisje doen, om zich na te laten kijken, dat zou goedkoper zijn.
  Elke kleuter weet dat het niet zo is.
  Jou paarse baasje heeft alles naar klote geholpen en geeft een ander de schuld. 40 tig jaar geleden had hij niks, ja een salaris van het Nederlandse leger, nu is hij miljonair en groot grond bezitters, over solidariteit gesproken, mag best goed geld ver dienen gezien zijn corrupte baan, solidariteit mag ik een bakje


  Maak melding
 49. @Robje-Paarse-huisslaaf “Collectieve voornemens van de regering” , ziehier de belangrijkste Paarse regerings-voornemens :

  1. Sranan door oa Ongedekte-Geld-drukkerij van Miljarden SRD, FAILLIET MAKEN !

  2. Sranan opzadelen met een NEP-basiszorgstelsel, dat binnen enkele maanden al in mekaar is gestort !

  3. De rechterlijke macht in Sranan saboteren door de Grondwet meerdere malen te vertrappen en de Rechterlijke Macht in het openbaar te bedreigen !

  4. Het veel te grote ambtenaren-apparaat aanvullen met een MEGA niets-presterend “kabinet vd president”, dat ruim VIERHONDERD MILJOEN PJ KOST !

  5. Door steeds groeiende overheidsuitgaven, gevolgd door prijsstijgingen en devaluaties, de PRODUCTIE van Sranan geheel lamleggen !

  6. Moorden zien als Politiek geweld, dat niet hoeft te worden bestraft ! Moorden op ongewapende burgers in PARAMARIBO zien als Binnenlandse oorlog, bestraffing daders hoeft niet, U krijgt een Hira-Hollandse Verzoening !

  7. Ministers kopen Ambassadegebouwen en Asfaltplants, NIET DE MINISTERRAAD ! En de Sranan BURGER betaalt de Corruptie en de rest van de PAARSE rekening !
  (begrotingsregels en aanbestedingsregels worden totaal OPZIJ GEZET door Paars )

  8. De Minister van Financien heeft in het geheim meer dan DRIE MILJARD ongedekte SRD-bankbiljetten gedrukt en uitgegeven, NIET DE MINISTERRAAD !

  9. De pres heeft in EEN ZIN op een velletje papier bijna AL ONS ZOETWATER weggegeven aan bevriende buitenlanders, NIET DE MINISTERRAAD !!!!!

  PS : Robje-G-de, stompzinnige-niet-inhoudelijke-Paarse-teksten uit Parbo werken niet ! Volk ai en kong opo !
  Sociale en moderne media E ONTMANTEL ALLA DENG FAKE PAARS BOSKOPU !


  Maak melding
 50. @RogG
  Als je eens wat meer tijd zou besteden aan het ontwikkelen van je zelf en het bijhouden van de feiten zou jij minder moeite (hoeven) doen om steeds onzin te verzinnen die veelal ook nog eens leugenachtig is.
  De wereld zou er stukken beter op worden. De wereld is niet gebaat bij figuren die op puberale wijze bijdehand proberen te doen.


  Maak melding
 51. Beste RobG
  De regering spreekt met 1 mond. Investeringen worden door de raad van ministers genomen. Het is dus onzin dat u Ambassade en Asfaltplant nu op rekening van ministers schrijft.

  Ten aanzien het feit of de zorg wel betaald kan worden had de oppositie al haar bedenkingen tien de weten gemaakt werden.
  De oppositie heeft vooraf voorzien wat wel kon. Bouters komt nu pad met die vraag


  Maak melding
 52. @@Klaas, als het uit zou komen wat men beweert sterft Bouterse dit jaar nog. Mogelijk begin volgend jaar.

  Een grote last valt dan weg uit Su. Velen mogen hem ook achterna gaan.
  Als hij weer op deze aarde terug mag komen hoop ik dat hij dit samen met Chavez doet en dan wel in Ethiopië waar zij dan letterlijk opgehangen mogen worden aan die sterke bomen.


  Maak melding
 53. Parbo@
  Parbo je leeft nog, maar je bent er niet slimmer op geworden.
  En uit welke snoep pot zou jij dan willen graaien, die heeft jou baasje al leeg gesnoept pannekoek


  Maak melding
 54. Neus, ik heb nooit beweerd dat ik over de volmaakte kennis beschik. Maar ik moet je wel uit je illusie halen als je denkt dat kennisverwerving geen doorlopend proces is. Hoe durf je mij met je eigen ervaringen te vergelijken?

  Jojo, voor zover ik weet is het initiatief voor de asfaltfabriek van de minister geweest. Hij had er zijn redenen voor. Maar de aankoop is aangehouden. Het is nog niet doorgezet. De aankoop van het pand in Parijs is het domein van minister van BuZa geweest. Hij of zij is de verantwoordelijke. In Nederland worden de mislukte ICT projecten bij de Belastingdienst niet op het bordje van alle ministers geschoven. Belastingen is het domein van de minister van Financiën. Hij of zij is hoofdverantwoordelijke. Ik ben daarnaast van mening dat u praat over algemeenheden of vage termen als het gaat om het instand houden van belangrijke collectieve voorzieningen in het land.Concreet uitgedrukt, de oppositie heeft nooit diepgaand beraadslaagd over dit onderwerp.

  Ira, jij snapt de kern niet van mijn betoog. Net als Jojo, maak jij je schuldig aan het uiten van algemeenheden.Ik vind het prima als jullie de klappen voor de oppositie willen opvangen.


  Maak melding
 55. @Parbo, wees blij dat je een extra woord pannenkoeken erbij hebt geleerd.
  Zie waarom vele Surinamers niet voorruit komen, omdat zij blijven steken in hun gedachten en daarom ook erg ongelukkig zijn met zich zelf en hun gezin.


  Maak melding
 56. @Parbo, ::::: WIJ NDP WINNEN ALTIJD.

  Daarom hebben velen in het land NIET te eten als Bouterse aan de macht is. Ook is het altijd een ellende in het land waardoor Suriname altijd slecht staat aan geschreven op de internationale lijst onder deze moordenaar Bouterse.

  Ze mogen best wel weer winnen, niet ik noch mijn familie gaat er onder lijden.
  Succes met de NDP.


  Maak melding
 57. Robg@
  Rob jij geeft nooit een gefundeerd antwoord op iemands vraag,
  Je hulde je in vage algemeen heden en vage termen, en je praat over een betoogt, wat voor een betoog, de oppositie heeft Parijs, asfalt fabriek aan het licht gebracht wat nou algemeenheden, jij wil dat de oppositie tools aanrijdt aan de coalitie.
  Pannekoek, jou baasje sur naar de kloten geholpen, je hoeft het echt niet toe te geven want het zal jou worst zijn, egoïstische Onbenul lamzak profiteur PSICHIATRISCHE figuur
  Masoschistische niksnut je moest je kapot schamen dat je niet verder denkt dan je neus lang.
  Hoe je ook mag reageren,
  Sari Tori in Amsterdam zuid-oost


  Maak melding
 58. @ RobG

  ik kom niet met algemeenheden maar de feiten, met namen en rug nummers. U reageert nooit op de feiten om ze te weerleggen.

  Laat ik een voor beeld noemen. Doekhi en Misiekaba zwaaien met een rapport en roepen fraude en enorme bedragen. Mijn reactie is leest u aub het rapport en men kan lezen dat het niets zo stellig concludeert en zeker geen omvang. Goede lezer zullen zien dat het rapport nergens op slaat en enorme missers bevat.

  Verder de oppositie wordt verweten dat zij haar werk doet namelijk aan het licht brengen wat niet goed gaat. Zij controleert het uitgevoerde beleid. Het is niet haar taak beleid te maken of de fouten te herstellen.
  Zij kan die energie beter bewaren tot het moment dat zij daar wat mee kan.

  U gelooft toch niet dat Bouterse en co ook maar 1 keer naar de oppositie zullen luisteren, zelfs niet als Santohki vraagt gaat u aub iedereen aanklagen die u van fraude en corruptie verdenkt uit de front periode.


  Maak melding
 59. In Suriname lijkt het mogelijk volgens RobG te zijn dat een minister in zijn eentje een beslissing als de aanschaf van een pand in Parijs te kunnen doen, het lijkt mij onmogelijk, maar RobG beschikt volgens eigen zeggen niet over de volmaakte kennis, en dan de misselijkmakende arrogantie bezit dat hij stelt wat betreft ervaring niet met iemand vergeleken kan worden, wat een lul, niet te geloven, lijk wat dat betreft op zijn baasje


  Maak melding
 60. @@Jojo, Santhoki heeft ook het zelfde rapport in handen en na zes jaren maken de NDP stampei over het rapport.
  Santhoki heeft gezegd dat niets gestopt mag worden zoals Misiekaba dit wil hebben, maar een klacht moet indienen.

  @Jojo, RobG, geef geen antwoord op vele gestelde vragen. Ik weet ook dat er veel bewijsstukken zijn en de feiten liegen er niet om.

  Bouterse is met zijn eigen artsen naar Cuba voor zijn gezondheid, dit betekent dat zijn volk verder mag stikken, omdat er geen medicijnen zijn.


  Maak melding
 61. Johan, je kan niet concreet denken. Hetzelfde geldt voor Jojo. Jullie kunnen het gewoon niet. Het een en ander zit dwars in jullie denken. Het vraagstuk m.b.t. het aangekochte ambassade pand in Parijs benader ik vanuit de organisatieleer. De minister van BuZa is verantwoordelijk voor alle diplomatieke posten. De minister delegeert verantwoordelijkheden en bevoegdheden naar ambtenaren die met de uitvoering zijn belast. Maar uiteindelijk ligt de eindverantwoordelijkheid bij de minister. Jullie bekijken het anders. Jullie benadering is simpel, primitief en niet meer van deze eeuw. Hetzelfde geldt voor jullie verhalen over de cassavefabriek. Als het aan jullie ligt moest de president achter de knoppen van de machines staan en dat hij ook persoonlijk zorg moest dragen voor de afzet van geproduceerde mail. Jullie denken primitief, oordelen primitief.


  Maak melding
 62. Wij moeten eerlijk zijn en als je kijkt vanaf laten we zeggen 1960 tot en met heden en dan moeten wij ons afvragen wat de politici in Suriname hebben gedaan om Suriname een exporterend land te maken. Dan is het antwoord niets en nogmaal niets, omdat politici in Suriname en nog vele andere landen grote boeven zijn. En een boef denkt niet aan Suriname, maar aan zichzelf. Eigenlijk moeten alle politici van de afgelopen 50 jaren zich schamen dat Suriname nog steeds een poppenkast is, maar boeven hebben geen schaamte.


  Maak melding
 63. Niet Suriname met zijn 80 miljoen vaten olie reserve, maar Guyana met nu al 10 miljard vaten geschatte reserves wordt het nieuwe Dubai. Geen nood , wij kunnen nog altijd schoonmaker worden in Guyana.


  Maak melding
 64. De HOOFD-YO-KOE, Opa DDB, gaat WEER en NOG MEER belastingen heffen en prijzen van overheidsdiensten VERHOGEN !

  De economie moet nog verder kapot worden gemaakt volgens Paars en Opa DDB !

  Hoe krijg je productie op gang met zo een stom prijsverhogend Paars beleid ?????????

  Maar Opa D is alleen geinteresseerd in het UIT DE BAJES BLIJVEN en het financieel ondersteunen van de Paarse partij-toppers ! Hun luxe-leventje is HEILIG !

  Door Paars wanbeleid is de EXPORT 0,000 !!!!!

  Nog meer grote bedrijven,die hun zaken met veel moeite draaiende proberen te houden, zullen door de Paarse prijsopdrijvingen en belastingen genoodzaakt zijn NOG MEER arbeiders/werknemers te ONTSLAAN !!!

  PS : PAARS vernietigt de economie en de Financien van het Land !
  De Paarse Ongedekte GELDDRUKKERSBENDE is nog steeds bezig de BEVOLKING financieel uit te persen en te chanteren met zware DREIGEMENTEN !


  Maak melding
 65. RobG , als er 10 mensen tegen je zeggen dat je een paard bent , moet je er toch eens over na gaan denken een zadel te kopen, maar zelfs al wel niet meer bij je binnen komen arrogant en betweterig als je bent.


  Maak melding
 66. Robg@
  Mijn is goed besteed, en klagen wat het klagen, ik heb het best naar mijn zin in het achterland, komt door mijn pensioen, ik maak me nuttig op scholen en zieken posten om te schilderen toilet groepen en was bakken te reparen gratis en voor niks..
  Dus mijn tijd is nuttig besteed, ik heb geen klagen.
  Ik ben bevangen door het suriname virus en dat bevalt me uitstekend.
  En dat al vanaf 1965


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES