vrijdag, december 8, 2023
HomeOnderwerpenJustitie en politieGeen buitenlandse steun voor straffeloosheid in Suriname

Geen buitenlandse steun voor straffeloosheid in Suriname

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIIBO, 26 aug – Voor straffeloosheid in Suriname wordt op geen enkele manier steun betuigd in het buitenland. Dit stelt de Stichting 8 December 1982. Aanleiding is de bewerring van Dew Baboeram dat de Organisatie van Amerikaanse Staten, OAS, achter zijn initiatief staat. Baboeram en zijn comité Nabestaanden van Slachtoffers van Politiek Geweld organiseren een conferentie op zes december.

De conferentie moet het eigen streven naar verzoening dichterbij brengen. Het gaat dan om verzoening en waarheidsvinding zonder strafproces. Baboeram of Sandew Hira zegt te worden ondersteund na een gesprek met de seceretaris-generaal van de OAS. Volgens de stichting heeft de mensenrechtencommissie van de OAS onomwonden straffeloosheid afgewezen. De Surinaamse regering zijn opgeroepen het recht ongedeerd te laten.

“De oproep van de OAS Mensenrechtencommissie logenstraft het misplaatste idee dat onder andere de heer Hira, wiens broer de advocaat John Baboeram, gemarteld, vernederd en vermoord is op acht december 1982, wil wekken als zou de OAS akkoord gaan met zijn opvattingen van straffeloosheid en stoppen van het rechtsproces”, stelt de stichting. Het strafproces onverkort door gaan.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

34 REACTIES
 1. Buitenland dit buitenland dat bla bla bla.BAAS ga lekker naar Cuba je ding doen wat je moet doen.laten ze maar piepen.
  Welk Amerikaanse president hebben ze al gestraft voor al die ellende menselijke rampen die ze creëren in de wereld?


  Maak melding

 2. Misterbojo,
  8 december gaat nooit weg. Tot het recht is geschied. Deze rechtzaak moet afgerond worden zodat Suriname verder kan. Waarom komt die baas van jou niet gewoon met de waarheid. Dat is wat nabestaanden vragen. De waarheid. Is dat zo een probleem?


  Maak melding

 3. Ik snap de heer Baboeram niet. Wat hij precies wil bereiken is mij nog steeds onduidelijk. Feit is dat hij op de stoel van de rechter wilt gaan zitten, die door DDB gemanipuleerd wordt en dat verdient mijn goedkeuring niet. Wat mijn goedkeuring verdient is dat het 8 decemberproces ongestoord moet doorgaan. Desnoods wordt Suriname wereldwijd te schande gezet. Ook mevrouw Mansaram begrijp ik niet. Zij stelt dat er een proces gaande is tegen de president van het land genaamd DDB. Tijdens de 8 decemberperikelen was DDB geen president dus is het proces ten onrechte. Mevrouw Mansaram, u als advocaat daalt in mijn aanzien daar het proces gericht is tegen de persoon DDB en niet tegen de pres. Dat hij nu president van het land is maakt hem in dit geval niet onschendbaar. Hij was leider of lijder en moet nu de gevolgen hiervan accepteren.


  Maak melding

 4. Babyram is een levensgevaarlijke narcis. Hij is bovendien hetzij onwetend, hetzij bewust onnozel waar het betreft het buiten beschouwing laten van de zelfamnestiewet, waarbij hij het simpele standpunt huldigt dat een wet van de bevoegde instantie (in casu DNA) moet door de rechtelijke macht ten alle tijde worden opgevolgd.Het decemberproces moest ingevolge die wet volgens hem toen al worden gestaakt. Dit terwijl zelfs een 1e jaar rechterstudent hem kan vertellen dat wetten in 99 v/d 100 gevallen geen terugwerkende kracht hebben. Je dient je als wetgevende macht ingevolge het legaliteitsbeginsel juist ver te houden van wat al onder de rechterlijke hamer ligt.
  Suriname is niet voor niets onderdeel van een (internationale) rechtsorde, waar je ook al heb je de toevallige meerderheid in DNA ten alle tijden rekening hebt te houden. Anders is geen sprake van een rechtsstaat mar een machtsstaat. De coalitie en met hun Babyram/Hira hebben al vaker gedemonstreerd lak te hebben aan de rechtsstaat wanneer het erom gaat hun baas boven wet en recht te willen stellen.


  Maak melding

 5. Denken die paarse ellendelingen nu echt dat Suriname op een eiland ligt, een boycot die Venezuela nu om bekende redenen treft kan Suriname nu helemaal niet hebben.


  Maak melding

 6. Sandew Hira heeft geen flauw benul met welke labaria’s hij heult. Hij zal aan den lijve ervaren dat voordat hij er erg in heeft op zijn lippen gebeten zal worden door de koninglabaria. Hoe erg hij zijn best ook doet de verwachte credit zal hem niet toekomen. Hij strooit net als de massamoordenaar en drugsveroordeelde crimineel zand in de ogen van het niet slimme deel vam het ekectoraat. En daar zijn deze nietsnutten heel blij mee. Het simpele idee dat een rechtsgang ongehinderd voortgang moet vinden is bij deze groep eerder een ontkenning dan erkenning van de werking van trias politica. Bouterse schreeuwt dat hij de helft van de VHP kan laten opsluiten; is hij soms de rechtbank? En wat stelt Hira in deze voor? De misplaatste intellectueel die alles eraan doet om de geschiedenis met betrekking tot de willekeur aan moorden, vernederingen en mens onterende leed te vervalsen. Hij is bezig om de nabestaanden van de 15 patriotten van Suriname samen met de hoofdverdachte keer op keer het leed dat hen aangedaan is te doen herbeleven. Sandew; onderzoek ook hoe Horb aan zijn einde is gekomen.


  Maak melding

 7. Dat Dew Baboeram de moordenaars van zijn broer met hand en tand zo verdedigt, begrijp ik echt niet. Ik zou deze Dew als familie vervloeken en hem dood verklaren.

  In mijn ogen is Dew van hetzelfde laken een pak als de moordenaars van zijn broer.

  Wat een vervloekt mens is deze Dew toch?


  Maak melding

 8. Dew Baboeram … is in feite niet bezig met het 8 dec. proces. Ook niet met Waarheidsvinding … totaal niet!

  Dew Baboeram … probeert via internationale organisaties … voorgedragen te worden bij de Nobel-Comité … voor de Nobelprijs voor de Vrede.

  Dew Baboeram … heeft zoals hij zelf zegt … de wereld afgereisd … Vrede Comité’ s … Mensenrechten Org. … bezocht en gevraagd om steun en medewerking om zijn ” doel ” te bereiken. En het doel is: de Nobelprijs voor de Vrede !!!

  Dew Baboeram kennende … gaat op den duur ook de Drugsveroordeelde Moordenaar Desiré Delano Bouterse … slachtofferen ten eigen bate. Mark my words !!!!!!!!!


  Maak melding

 9. @@John, je hebt groot gelijk dat die Hira op de stoel van de rechter wil gaan zitten en wil bepalen wat er moet gebeuren.

  Vreemd genoeg heeft deze Hira de Nederlandse nationaliteit en ik hoor niemand iets over zeggen dat hij met Surinaamse zaken bemoeit!!!!!


  Maak melding

 10. Dew Baboeram,in het echt waarschijnlijk Anthony Baboeram,schijnt voordeel te halen uit de dood van zijn broer.Erfenis misschien?En voor dat fin.voordeel wil hij de moordenaar van zijn concurrent[broer] straffeloos stellen.
  Een moreel lagere sujet bestaat er niet.
  De huidige president heeft veel meer moorden gepleegd dan de bekende 15.Jammer dat Sur.niet het straf recht kent voor elke delict een veroordeling.In zo een geval zou er vijftien x twintig jaar geëist worden.En ook Baboeram voor aanzetten tot moord.


  Maak melding

 11. Het is bijna niet te bevatten, dat er zulke mensen bestaan als Hira, waarvan zijn broer gemarteld en vermoord is geworden, zo,n denkijze erop na kunnen houden, om met de moordenaar van zijn broer, tot waarheidsvinding en verzoening te komen, waardoor straffeloosheid pkaats vind, en dat is nu juist volgens de OAS, ondenkbaar.
  Deze spychopaat,was gisteren in het tv programma in de branding samen met nog 2 van die louge figuren van stichting doofpot, om te komen vertellen, dat hij al heel ver is in gesprekken met de OAS, met als doel het 8 dec procces te stoppen, allemaal grote leugens van deze maniak.verder wist deze maniak ooj nog te vertellen, dat niet de rechter bevoegd is, om het 8 dec procces te laten doorgaan, terwijk er een amnestiewet is aangenomen in het parlement, hoe gestoord moet je zijn, om tot deze bevindingen te komen.


  Maak melding

 12. Alleen in een Failliet Land met een Corrupt regiem is het mogelijk dat een BUITENLANDSE INTRIGANT uit staatsgelden wordt betaald om de Rechterlijke Macht en de Rechtsstaat te ondermijnen !

  Deze huurling HIRA, geeft oordelen over de rechters terwijl meneer GEEN ENKELE JURIDISCHE opleiding heeft genoten ! Weet niets van Grondwet, Strafrecht, opleiding van rechters, weet niets van vonnissen of jurisprudentie, of van kwaliteit van rechters ! Maar geeft wel oordelen !

  Daarom strooit deze HIRA met ONZIN-slogans die juridisch NIETS betekenen : U bent slachtoffer van Politiek Geweld, niet van MOORD !

  Bent u Beroofd of Gegijzeld, u bent slachtoffer van Politiek Geweld ! De daders gaan vrijuit, wij gaan verzoenen ! Volgens deze betaalde VERDRAAIER en RECHTSSTAAT- ONDERMIJNER !

  In feite moet deze betaalde BUITENLANDSE vervalser/ophitser HET LAND UIT WORDEN GEZET !

  Hij bemoeit zich met, als buitenlander met BINNENLANSE AANGELGEGEN-HEDEN EN VERSTOORT DE RECHTSORDE IN SRANAN !

  PS : Stop de Paarse Bakba-Winkri , HERSTEL DE RECHTSSTAAT !!!


  Maak melding

 13. Rechters van Suriname,schamen jullie je dat het volk van Suriname zijn recht moet gaan zoeken elders.Als jullie je taak naar behoren zouden doen zonder bang of laf te zijn zou bouta al in 1980 opgesloten zijn en zouden we heden niet rouwen om de 15 vermoorde burgers en hoefden wij niet om gerechtigheid te vragen!
  Sandew hira de clown komt een show opzetten en hij slooft zich uit om de moordenaar van zijn broer te vergeven,Wij gaan hem niet tegenhouden,die man is gek,hij is ziek hij mag de moordenaar van zijn broer vergeven alleen hij moet dat niet namens ons doen.Wij zijn geen rechters maar wij weten al te goed dat moordenaars gestraft dienen te worden ipv vergeven.
  Voor de ndpers hier,
  wees blij dat niet jullie vaders,zonen,broers of echtgenoten vermoord werden.Het kan alsnog gebeuren maar reken dan niet op onze sympathie.


  Maak melding

 14. Hira is levensgevaarlijk en wordt volledig gesponsord met belastinggeld via de Paarse Roversbende. Hij liegt bedriegt en bedreigt als een volkomen nobody de rechterlijke macht die niks anders doet dan zich aan de Surinaamse en Internationale grondwet te houden.

  Ik heb ook net op Apintie zijn Paarse Kulverhaal aangehoord en hij heeft echt, geen idee waarover hij praat. Levensgevaarlijk deze verrader van de nagedachtenis van zijn broer.

  En deze schoft gaat gezellig met de moordenaar van zijn broer een Parbo drinken bij een kampvuur.

  Te ziek voor woorden


  Maak melding

 15. Zijn wij bereid zijn als volk in de leugen te leven en gewetenloos verder te gaan dan kunnen we meegaan met die man die zichzelf Hira noemt.Moet het niet hyena zijn i.p.v.Hira?


  Maak melding

 16. wat meent men eigenlijk te zeggen met straffeloosheid? dit is de zoveelste onzin. alweer een stukje achterlijkheid! en ondoordachte boolshitt.
  WEES GERUST ALLES KOMT TERECHT.


  Maak melding

 17. @ misterbojo … je wilt toch niet de Drugsveroordeelde Moordenaar Desiré Delano Bouterse vergelijken met welke Amerikaanse President danook. Shame on you !

  Ik hoop dat DMDDB nu al op de vlucht is !!!!!

  Het Recht moet z’n beloop … DMDDB zal hoe dan ook … nu of posthuum voor het Gerecht. Het is dan aan de rechter om te oordelen SCHULDIG of onschuldig.

  De Paarse Bandieten zullen hun straf niet ontlopen … ook die Misi {lijke} kaba … die zegt dat hij schone handen heeft.

  Wat betreft de Na-schoolse opvang … Misi-keba, Bouva en Panka hadden een aantal scholen … maandelijks toucheerden zij … elk … tonnen … nogmaals tonnen … uit ’s lands kas. Sa ding du nanga a moni ???? Ondergebracht in een b.v in Dubai of gestort op rekening van je Pinksterkerk … joker Misikaba !!!!!!!!!

  Waar blijft het rapport over de Naschoolse Opvang … opgesteld door een Cie … voorgezeten door de broer van
  de monteur/minister Miranda !!! Niks … ZAND EROVER !!!!


  Maak melding

 18. Baboeram is door de meervoudig moordenaar ingekapselt en wordt rijkelijk beloond voor zijn ingefluisterde pathologische leugens. Die stinkende paarse varkensstal puilt inmiddels uit van ranzige strontzakken als Bouta / Bouva / Abdoel / Misiekaba / Jenny Simons / Limbo / Doekhie, die slechts 1 missie hebben en dat is tegen levenslange rijkdom de drugsveroordeelde massamoordenaar DESIRE DELANO BOUTERSE buiten de bajes te houden.


  Maak melding

 19. Dew Baboeram kwam zo een 20 jaar terug regelmatig op de Surinaamse avonden in buurthuis Kreade, Den Haag. Hij oog toen al behoorlijk overspannen. Wij dachten toen al: die is gek!!!


  Maak melding

 20. Een Volk Dat Voor Tirannen Zwicht Zal Meer Dan Lijf En Goed Verliezen Dan Dooft Het Licht

  Uitspraken van de heer Sandew Hira, die opmerkelijk zijn steun naar de verdachten en i.h.b. de hoofdverdachte vanuit het perscentrum van het kabinet betuigt, als zouden rechters gepolitiseerd zijn en zijn vele voortgaande pogingen voor het stopzetten van het 8 decemberstrafproces staan haaks op de officiële standpunten en beginselen van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS).

  Hoe zo rechter zijn gepolitiseerd? Vrouwe Justia is blind en is een onafhankelijke macht, nl de rechterlijke macht een onderdeel van de Trias Politica, waartoe behoren de wetgevende macht, uitvoerende macht en behoren tot een democratische rechtstaat met een grondwet en Internationale Verdragen, cq mensenrechten. Let op Mensenrechten zijn veel hoger en sterker dan de grondwet van een democratische rechtsstaat/land. SH kan hetgeen hij beweert niet waar maken. Hij liegt en gelooft daar nog in en wil de domme paarse kakkerlakken dit laten geloven ook. Hij is zeer gevaarlijk bezig en hopelijk dat tegen hem de nodige stappen hiertegen worden ondernomen. SH is een Nederlander die zich inmengt in een rechtszaak van een onafhankelijk land en dit is wel heel merkwaardig.

  …” Voorts stelt de IACHR dat: Zij herhaalt dat Suriname, als een OAS-lidstaat en partij bij het Inter-Amerikaans Verdrag inzake de rechten van de mens, zich ertoe heeft verplicht ernstige mensenrechtenschendingen, zoals het 8 decembermoorden, te onderzoeken, te vervolgen,en te bestraffen van de schuldigen. De 8 decembermoorden van 1982 zijn in straffeloosheid gebleven door toepassing van een verscheidenheid aan mechanismen die onverenigbaar zijn met de internationale verplichtingen van de Staat.
  De 8 december 1982 moorden vallen onder misdaden tegen de menselijkheid en moeten daarom ook volgens de grondwet, wetboek van strafrecht moord volgens grondwet mensenrechten, strafzaak worden afgehandeld (inter)nationaal.
  De nabestaanden van de slachtoffers het 8 december 1982 moordzaak hebben alles aan gedaan dat de strafzaak niet verjaard is geworden en op gang is gekomen en hoort ook (inter)nationaal voortgang te vinden.
  Een strafzaak dat bij de rechtbank/krijgsraad is kan niet door het OM of PG worden stopgezet. Het 8 december 1982 moorden strafzaak was al bij de rechtbank/krijgsraad. Er hoort door de rechtbank/krijgsraad een vonnis in te komen. Een gewijzigde amnestiewet kan dat niet stop zetten. De wetgevende macht die de gewijzigde amnestie hiervoor van toepassing wilde laten zijn, heeft hiermee de boot gemist. Deze gewijzigde amnestiewet van 1992 is er niet voor van toepassing. Het is wel een geldende wet, maar niet van toepassing voor het 8 december 1982 moordproces.
  “De inter-Amerikaanse Commissie dringt er bij de autoriteiten van Suriname op aan alle nodige maatregelen te nemen om te voldoen aan zijn verplichting om de ernstige mensenrechtenschendingen die tijdens de militaire dictatuur zijn begaan, te vervolgen en te bestraffen, en met name die van 8 december 1982.. ..
  Alle mensenrechten die tijdens de militaire dictatuur periode ernstig zijn geschonden horen door de autoriteiten van Suriname alle daarvoor nodige maatregelen genomen te worden voor vervolging en bestraffing bij de rechtbank/krijgsraad te laten plaats vinden, cq die van 8 december 1982, enz
  De IACHR heeft overigens de Republiek Suriname niet alleen opgeroepen om de daders van de 8 decembermoorden strafrechtelijk te vervolgen maar ook de daders van het Moiwana bloedbad en andere mensenrechtenschendingen.

  De grondwet van Suriname is voor alle mensen gelijk, niemand staat boven of onder de grondwet van een land. De wet is voor alle burgers gelijk en van toepassing. Wie een misdaad tegen de menselijkheid begaan heeft of een wet overtreed heeft, wordt vervolgd. Er wordt een proces-verbaal gemaakt dader komt bij de rechtbank/krijgsraad.

  Surinamers volgt u het 8 december 1982 strafproces en zie als de republiek Suriname een democratische rechtsstaat is met een grondwet, Trias Politica, wetgevende macht, uitvoerende macht en rechterlijke macht en Internationale verdragen, mensenrechten of een machtsstaat is.

  Ook de andere misdaden, oa Moiwana86, die tijdens de militaire dictatuur hebben plaats gevonden moeten bij de rechtbank/krijgsraad plaats vinden.

  Niemand kan op de stoel van een rechter/krijgsraad gaan zitten en zaken buiten de rechterlijke macht/wetgeving gaan bepalen en regels wet tussentijd te veranderen en zich daardoor vrij te pleiten. Dat is misdadig en buiten een democratische rechtsstaat, maar meer sprake van een machtsstaat geldt.

  Suriname is een democratische rechtsstaat met een grondwet, Trias Politica; wetgevende macht, uitvoerende macht, uitvoerende macht en Internationale Verdragen, CQ mensenrechten.

  Surinamers wees waakzaam

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs

  Sommige delen van dit stuk zijn van: Bron: Starnieuws: Stg 8 December persisteert bij voortgang rechtsproces, d.d. 25-08-2018


  Maak melding

 21. Opa taki, wie eenmaal met de paarse duivel ddb aan tafel is geweest, is voorgoed paars bezeten van zijn demonen van het onrecht en de leugen. Oma taki, wat is deze mens Baboengsorjie een schande voor zijn familie. Zijn vermoordde broer draait zich telkens om in het graf wanneer deze omgekochte verworden paarse ddb marionet het opneemt voor duivel ddb. Pas op al mijn kinderkinds om nooit van je leven moordenaars te vertrouwen, ze vermoorden ook je geweten. Alle ndpers zijn verantwoordelijk voor de groter wordende misdaadvloek en verarming in Suriname en verdienen het komend misdadig moreel geestelijk verval. Pas op voor de twee grote paars verworden valse apostel en profeet, Meye en Misika. Ze zijn een grote schande voor het ware christelijk geloof. Hun paars boze vruchten spreken voor zich. Ddb vereren en aanbidden en allen die tegen hem zijn als staatsvijanden zien. Wat voor gelovige volgers hebben deze twee awariedomries toch? Oerdomme ndp aanhangers.


  Maak melding

 22. acht december strafproces moet worden stopgezet volgens Dew Baboeram ( zie amnestiewet parlement) en vele anderen. ik ligt nog gemeerd maar heel snel zal ik afvaren op de rechtelijk macht! en de politieke lummels binnen en buiten het parlement. zijn de landverraders dat tegen een oplossing zijn! naar mijn bescheiden mening moet er nu direct een registratie plaats vinden van de genen dat tegen een oplossing zijn. dit land heeft een grote schoonbeurt nodig.
  ECHT WEL.


  Maak melding

 23. Verrader blijft stoken met de volledige financiele steun van de Paarse Roversbende

  Wie betaalt zijn tickets en verblijfkosten?
  Wie heeft de kosten voor het drukken van zijn boek betaald?

  OM heeft bewijsmateriaal Hira niet opgevraagd
  Volgens Hira heeft de OAS-topman na het gesprek nadrukkelijk gevraagd wat het standpunt van het comité was ten aanzien van het 8 decemberstrafproces. “Wij hebben gezegd dat het rechtsproces niet zal leiden tot een duurzame vrede in Suriname, omdat het gepolitiseerd is. Wij zijn voorstander van dialoog en verzoening als mechanisme om gerechtigheid en vrede te bereiken.

  ” Vervolgens heeft Hira een exemplaar van ‘De getuigenis van president Desi Bouterse’, het boek dat hij schreef na het gesprek met het staatshoofd te Broko Baka, overhandigd aan Almagro. Daarnaast heeft hij hem verteld over het onderzoek dat hij verricht heeft met de toegang tot de Inlichtingendiensten, documenten en het onderzoek dat hij in de archieven van het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft gedaan. “Hij vroeg mij of het Openbaar Ministerie de informatie over het onderzoek heeft opgevraagd. Ik zei hem dat het OM dat niet heeft gedaan”, aldus Hira.

  ====

  De titel van zijn boek zou moeten zijn : “De lulverhalen van President Bouterse”


  Maak melding

 24. =Een ieder die Hira goed volgt zal gauw erachter komen dat deze man iets in zijn leven mist. Hij is erop uit naar:::macht, aandacht, de eerste en de beste willen zijn ect.

  Hij had zich al teruggetrokken en had er toen spijt van, omdat anderen dan met de eer zouden strijken. TRIEST.

  Als hij praat zou je denken dat deze man meerdere titels op zijn naam heeft vandaar dat hij ook zo arrogant over komt.


  Maak melding

 25. NIEUW KOLONIAAL-HIRA-STRAFRECHT : U bent als Sranan-burger Beroofd, Gegijzeld in uw woning, Geript door boeven, de staat wordt beroofd door Currupte politici en vrienden, u bent mishandeld door Dieven, sorry mensen, U

  bent SLACHTOFFER VAN POLITIEK GEWELD,

  wij gaan de misdadige daders nationaal met u

  VERZOENEN !

  (het “oude” strafrecht is VERVALLEN, de rechter komt er niet aan te pas !)

  Deze Hollander HIRA is, vanwege zijn rijkelijke betaling door criminelen, tot alles in staat !

  FIGHT DE PAARSE DESTABILISERING VAN DE RECHTSSTAAT SRANAN door een BUITENLANDSE HUURLING !

  STOP DE PAARSE SLAVERNIJ in SRANAN !!!


  Maak melding

 26. Deq Bakroeram is een communist. Om zijn gedachtegoed te verspreiden heeft hij Bouterse nodig. Deze vieze beest gaat letterlijk over de lijk van zijn broer. Levensgevaarelijk Judas. Eigenlijk zou hij preventief geliquideerd moeten worden.


  Maak melding

 27. Sandwich hero,
  Deze man is geïnfecteerd met het bouta virus,
  Wat hebt je nog meer van enge aandoenigen, nou hij heeft er in ieder geval last van , komt ie ook niet meer vanaf


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES