Bouterse voor check-up en vakantie naar Cuba

56
Bouterse voor check-up en vakantie naar Cuba

President Desi Bouterse van Suriname gaat binnenkort voor een week op vakantie naar Cuba. Bouterse combineert dit met zijn jaarlijkse medische check-up op Cuba. De president zei dit in een statement aan het Nationaal Informatie Instituut (NII)

Bouterse zei in een statement aan het NII dat hij deze mededeling moest doen om geruchten te voorkomen. Volgens het NII heeft hij deze algehele controle ruim twee jaar niet gedaan, terwijl hij daar in het systeem zit.

De datum van vertrek is niet bekendgemaakt. Het is ook niet duidelijk hoe lang de president wegblijft. Zoals gebruikelijk zal vicepresident Ashwin Adhin waarnemen in deze periode.

De verklaring van Bouterse:


56 REACTIES

 1. Zelf voor een checkup moet je tegenwoordig naar het buitenland.De doorsnee surinamer kan dat helaas niet.De mensen die ons in deze shit geplaatst hebben kunnen dat wel.


  Maak melding

 2. De Suri’s mogen omkomen wegens gebrek aan medicamenten.Maar de president pakt het vliegtuig naar Cuba.Mogen de Cubanen hem een behandeling geven die hem voorgoed verlost van zijn ongemakken.Zien we gelijk wie in Sur.voor de president willen flauw vallen.[Doodgaan]


  Maak melding

 3. @Neus

  En de gehele familie gaat me, de artsen en meer.
  Met dat geld kunnen in Suriname 10-talle mensen behandeld worden die nu van hulp verstoken blijven.

  ———————————————————————

  Ja dus? Misschien betalen die mensen het wel zelf. Kan heel prima. Veel mensen betalen hun eigen vakanties en zo duur is Cuba niet.


  Maak melding

 4. Slechte ‘mensen’ blijven altijd heel lang leven. Dit komt omdat men zich letterlijk energetisch voed door het leed van anderen.

  Deze man zal ook lang blijven leven omdat hij een energy vampire is, oftewel letterlijk een vampier. Google: energy vampires.


  Maak melding

 5. Op 2.19 zegt de vampier, : ” we zijn kampioen in het vertellen van verhalen”. Daarmee verwijst hij naar de bevloking . Dit is precies wat narcisten doen. Ze spiegelen naar anderen wat ze zelf doen. Dit beest is president in het vertellen van verhalen

  Eigelijk wanneer hij zijn mond open doet om te ademen, liegt het al.


  Maak melding

 6. Bouterse is zo ziek ga rusten idioot ipv het land verder naar de afgrond te brengen!
  Deze man wordt op minuut basis uitgescholden baja omdat hy het land vernietigd heeft vroeger had j ee’n koers van 2.8 en nu bijna 8 voor de $!
  Me barrrrrrr joeeeeeeeeee!


  Maak melding

 7. Ondertussen schijten 90% van al die oerdomme verarmde ndpers, jong en oud, zich een paarse drol om aan calpol en hoestdrank te kopen. Een check doen ze allang niet meer want monie no sari. Oma taki en toch gaan die oren en ogen van die domme ndpers niet open. Opa taki tjies deng dongsma mooi beet. Dididbri tjies deng en e go tang poeroe ka gi deng dongsma disie. Soso lobi ddb de tang krijs, Alleluuwahaha Stef Anus Mijericus en Misjiekakkalakk e krijs, is ons god. Wo ka.


  Maak melding

 8. Bouterse God slaapt niet aan alles komt er een eind.Dat is mijn waarschuwing aan jouw want die geesten van de doodgeschoten mensen zien alles.Als je met een rein geweten leeft heb je geen last van niet.


  Maak melding

 9. 3 artsen, een Cubaan, een Braziliaan en een Surinamer zijn op conferentie in Genève.
  Verblijven in hetzelfde hotel en beginnen tijdens het diner op te scheppen over zichzelf.
  De Cubaan: “Wij hebben onlangs bij iemand wiens been helemaal verbrijzeld was een kunstbeen geplaatst en die persoon voetbalt nu beter dan Messi”.
  De Braziliaan: “Wij hebben een soortgelijk geval meegemaakt met iemand wiens hand ook verbrijzeld was. Met veel snij en zaagwerk uit andere lichaamsdelen respectievelijk botten hebben wij deze persoon weer een nieuwe hand kunnen bezorgen; en zie daar, de nieuwe Michael Jordan was geboren.
  De Cubaan en de Braziliaan begonnen de Surinamer uit te lachen.
  “Oeacht noh, oeacht noh” riep de Surinamer lichtelijk geïrriteerd.
  In Cassewinica was een vreselijke aanrijding gebeurd en moesten wij het hoofd van het slachtoffer wegzagen. In plaats daarvan hebben wij een kokosnoot gebruikt en de patiënt heeft het gehaald.
  De Cubaan en de Braziliaan keken met volle verbazing en bewondering naar de Surinamer. “Dat is nog niet alles” riep de Surinamer zonder blikken of blozen “diezelfde persoon is thans president van het land”


  Maak melding

 10. Een moordenaar die in zijn eigen land niet geholpen kan worden, gelukkig voor hem zijn er mog landen zoals Cuba, die dit soort mensenrechtenschenders en moordenaars een uitvlugt bieden.


  Maak melding

 11. Moordenaar blijf daar, en kom nooit meer terug,je zal niet gemist worden, al denk je zelf van niet,je bent het kankergezwel van Suriname,die alleen maar ellende teweeg gebracht heeft.


  Maak melding

 12. Me Auwma nanga Auwpa e crepeer, want dresie no de !!!
  Maar Bouta gaat naar Cuba voor een medische check-up
  terwijl dat gewoon hier gedaan kan worden !! Misschien moet die “lat” een check-up krijgen op advies van Ingrid !
  Dus weer wordt een SLM vliegtuig speciaal voor Bouta uit het reguliere vlucht schema gehaald !! en worden passagiers gedupeerd !!
  Brunsie neemt zijn check-up op de marihuana velden in het bnnenland, dat kost de belastingbetaler tenminste geen geld!


  Maak melding

 13. Dus je bedoelt dat ik altijd roof en het nu ook kan doen en dat ik ervoor kies om dat niet te doen? Terwijl ik een rover ben? Ken je het verhaal van de schorpioen?


  Maak melding

 14. Zo slecht is het gesteld met Surinaamse medische hulp verlening dat ze dit al niet meer kunnen wegens gebrek aan medicijnen ??? Wees trots op uw precedent, hij de gezondheidszorg zorg naar de sodemieter geholpen en vlucht zelf naar Cuba om geholpen te worden, Of hij is als de dood dat ze hem in eigen land vermoorden door een verkeerde injectie te geven


  Maak melding

 15. Ik kom net terug uit Suriname. Suriname in crisis………? Het feesten, drinken en het onnodig rijden met de auto gaat lekker door in Suriname.De feest- en drankenwinkels doen het goed, kledingwinkels doen goede zaken. Kortom naar buiten toe is er helemaal geen crisis zichtbaar. Alleen de mensen die het altijd al moeilijk hebben gehad voelen de crisis. De eigenbijdragen voor o.a. de gezondheidszorg willen velen niet betalen omdat zij minder zouden kunnen feesten, drinken, met de auto nodeloos rondrijden,enz. Ook de bordelen blijven goede zaken doen. Dus mensen rotten jullie maar op met je kritiek op de regering. Vanaf nu gat ik dit bericht overal rondbazuinen.


  Maak melding

 16. Chavez greep ook de laatste strohalm in Cuba om van zijn terminale ongemakken verlost te worden. We weten hoe dat afgelopen is. Dus er gloort hoop aan de Surinaamse horizon. KARMA !!!!!!


  Maak melding

 17. Wie het breed heeft, laat het breed hangen…

  Alleen voor de prijs van zijn check-up trijp en vakantie van Baas en zijn aanhang hadden de ziekenhuizen honderden antibiotica vaccins kunnen kunnen aanschaffen waarmee duizenden patiënten hadden kunnen worden behandeld inclusief baby’s, kinderen en ouderen.

  “U hoeft niet van mij te houden maar ik hou wel van u…’

  BULLSHITT


  Maak melding

 18. Stof tot nadenken; mensen in landen waar de zon rond 40 graden of meer komt moeten hun hoofd goed bedekken. Zij die een eigen auto met airco bezitten zijn in de meeste gevallen meer bedachtzaam.

  Let op de Arabieren die kunnen ondanks de hitte hun brein goed gebruiken.


  Maak melding

 19. Je Zus (ter)! Jy het ’n nier van Vader Abrahams en jy wil nie RC met knickerbocks op die koffie besoek nie.

  It us-leger is op dit stuit yn Suriname, jo binne bang dat jo net nei finzen gean moatte. Jo sei, nea, nada, nunca, nul negative, notie, nea.

  Jepie no dé moro, ddb na tap ai je leg uit. A sranan fraga na Half Stok! Hij komt als vracht met het SLM vliegtuig op sterk water naar Su terug.

  fri, fri, fri!, Sranan Fri!

  Het tijdperk ddb en gang is eindelijk voorbij. Halleluja!, Hare Krishna Hare Rama, Allahoe akbar.

  Leve:
  – De Republiek Suriname,
  – Het Surinaamse Volk,
  – De Grondwet Van Suriname, Internationale Verdragen, Mensenrechten,
  – Normen, waarden, principes,
  – Een nieuwe tijdperk
  – Vrijheid, grondrechten,

  Hoera, Hoera, Hoera!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 20. Zoals recent DNA lid Rasied Doekhie meegeeft Surinamers heeft geen crisis ze feesten door rijden in grote auto’s .en willen alles gesubsidieerd wordt….bouta verdiendt nog 5 jaar


  Maak melding

 21. Ik denk dat voor elk mens naarmate men ouder wordt een grondige medische check up noodzakelijk is.Eris dus mijn inziens geen vuiltje aan de lucht.Trouwens,een medische behandeling op Cuba, waar alle medische apparatuur en medische hulpmiddelen beschikbaar zijn, zal nog altijd veel goedkoper zijn dan in Suriname.


  Maak melding

 22. Vakantiegangers ervaren het echte leven niet. Er zijn er veel die na een paar vakanties geprobeerd hebben terug te keren naar Suriname. Maar hebben het leven in Suriname toch niet aangekund om wat voor redenen dan ook.

  En dan de medische zorg in Suriname. Dus de zorg is in Cuba beter dan in Suruname. Wat voor vooruitgang is er dan geboekt in de afgelopen 7 jaren ?

  Bouterse gaat voor een check up èn voor vakantie naar Cuba. Dat is zijn zaak. Maar het wordt een zaak van de bevolking als hij alle kosten gaat declareren.


  Maak melding

 23. Suriname zorgt goed voor criminelen.Kijk maar de moordenaar gaat naar Cuba voor een bezoekje aan zijn huisdokter en een vakantie op staatskosten waarvoor wij betalen.


  Maak melding

 24. RobG.
  Kop dicht jij idioot.
  Ipv medisch apparatuur en medicijnen aan de ziekenhuizen te voorzien gaat de crimineel naar Cuba voor een check up.Hij vertrouwt de medische wereld in Suriname niet want hij weet dondersgoed wat hij allemaal kapot heeft gemaakt.Voor een check up gaat hij helemaal naar Cuba en de kosten van zijn reis betalen wij terwijl wij zelf elke dag moeten bidden niet ziek te worden want genezing is niet
  mogelijk in Suriname dank zij je baasje de vernietiger van Suriname.


  Maak melding

 25. In de eerste alinea staat dat Bouterse voor een week naar Aruba gaat voor vakantie in combi met een medische check up.

  In de laatste alinea staat: Dat de vertrekdatum niet is bekendgemaakt en dat het niet duidelijk is hoe lang hij wegblijft.

  Het een staat haaks op de andere.
  Een vluchtpoging misschien?


  Maak melding

 26. @ Paul:
  Veel mensen betalen hun eigen vakanties en zo duur is Cuba niet.
  Zelfs de doorsnee Nederlander vindt dat Cuba net zo duur is als Nederland.
  Voor toeristen gelden andere regels dan de doorsnee bewoners. Deze verdienen haast niets en moeten het van de toeristen hebben. Met welk geld gaat een doorsnee Surinamer dit betalen?
  Ik ga volgende week 3 weken naar Cuba met een groepsreis vanuit Nederland. Nou goedkoop is het heus niet. Maar ik heb er hard voor gewerkt om het te kunnen betalen.
  Ik hoop niet dat ik Baasje tegenkomt.


  Maak melding

 27. @ RobG

  Het zou de president sieren de zelfde (slechte) geneeskunde te ondergaan als het volk.

  U denkt dat een check up in Cuba goedkoper zal zijn dan in Suriname. Wat denkt u van de vliegkosten van een B737 en het verblijf van de hofhouding die mee moet om de President allen al protocollair goed te kunnen laten reizen. etc., etc..

  U denkt slechts aan een fractie van de echte kosten.

  Hotel National in Havana is net zo duur als een Westers Hotel met enige statuur.


  Maak melding

 28. RobG , maar natuurlijk is het veel goedkoper om met je aanhang en al naar Cuba te vliegen en in hotels te kruipen om daar je gezondheidscheck te laten doen, dan naar het A.Z te gaan zijn ze daar uberhaupt nog wel in staat zo iets te doen?
  Tjonge jonge , je lult nu wel heel dom, iets te lang in de zon gezeten gisteren of te veel gezopen?


  Maak melding

 29. @Sniper

  Ik ontken niet dat er een devaluatie is geweest. Maar er wordt de suggestie gewekt dat Bouterse en zijn familie op kosten van anderen op vakantie gaat. En dat is natuurlijk idioot. Iedereen mag op vakantie. En niet iedereen verdient even veel geld. Mag Rutte niet op vakantie omdat er mensen in de bijstand zitten? Flauwekul dus.
  Overigens woon ik zelf in Suriname en de meeste hardwerkende mensen die ik ken gaan gewoon op vakantie naar Miami, Orlando of de Antillen. Misschien niet zo vaak als voorheen maar met hard werken en spaarzaam leven kom je nog wel eens ergens.


  Maak melding

 30. Citaat: Iedereen mag op vakantie. En niet iedereen verdient even veel geld.

  Hoe kan het dat een minister president bijna nooit aanwezig in het parlement en toch nog cash ontvangt ???????


  Maak melding

 31. @Cash and carry

  Jij kan onmogelijk zicht hebben op hoeveel uur de President werkt. Laat ik je vertellen dat ik er wel zicht op heb en ik weet vrijwel zeker dat hij meer uren draait dan jij.


  Maak melding

 32. RobG.

  Ik volg al langer jou reacties/commentaren en ben erg nieuwsgierig naar jouw nationaliteit en waar je woont.
  Ik ben het af en toe met je eens,maar kan niet geloven dat je een econoom bent of iets wat daar ook maar enigszins op lijkt.
  Doe je hier reageren voor je plezier of heb je nog een agenda die hier achter zit.
  Je praat bijvoorbeeld over “mijn inziens”. Heb je daar onderbouwingen voor of is het inderdaad alleen maar wat je denkt.
  Graag een antwoord zonder andere feiten erbij te halen.


  Maak melding

 33. Hij zal het doktersbezoek toch wel zelf betalen? Het vliegtuig gebruiken zal waarschijnlijk wel op staatskosten zijn want het gaat hier wel om de allerbelangrijkste persoon van het land. Hij verdiend dan het allerbeste wat er maar is…..Er zal grote rampspoed komen als hij komt te ontvallen voor een groot aantal personen in het land.


  Maak melding

 34. Deze meneer Lacht het Volk openlijk uit !

  Terwijl velen niet meer weten of zij wel verzekerd zijn op dit moment voor ziektekosten. Ook deze basiszorg-plannen van Opa D blijken een luchtballon te zijn ! NEKS NO E WORDE !

  Gezondheidszorg is een complete bende, die binnenkort helemaal niet meer (normaal) functioneert ! Paars wanbeleid vernietigt ook deze sector !

  De “leider” vertrekt lachend naar Cuba voor behandeling, het Volk zoekt het maar zelf uit met het mislukte paarse basiszorgproject !

  PS : NEKS NO FOUT ! MONNIE DE !!!
  Economie van Zd Amerikaans DUBAI draait op volle toeren !!!


  Maak melding

 35. Cuba heeft de beste artsen ter wereld en dan is het logisch dat de president van SWITI Sranan daar na toe gaat.Ik ken ook Surinamers met doekoe die voor hun gezondheid naar Nederland en de VS gaan.En ook gaan er heel wat Sranamans uit de VS naar de tandarts in SWITI Sranan.Mensen niet zoveel lullen een ieder doet wat goed is voor hem/haar of wat het beste pas bij jou.Siekie nanga dede na foe alla soema.Zo lang je niet in die situatie zit niet oordelen.Wacht rustig op jou beurt.Ik vraag mij af wat er met de oso dresies van oma/opa is gebeurt.Laten wij kijken naar onze voorouders die geen geld hadden om naar de dokter te gaan.


  Maak melding

 36. @ Elwemo: Het is niet waarschijnlijk dat RobG zijn ziel voor je gaat blootleggen, dus vertel ik maar wat ik opmaak uit zijn schrijfsels.

  Volgens eigen zeggen woont RobG al van jongs af aan in Nederland en heeft hij zo goed als zeker een Nederlands paspoort. Hij zegt getrouwd te zijn met een blanke vrouw en kinderen met haar te hebben.
  Uit informatie valt af te leiden dat hij niet jonger dan zestig zal zijn. Hij heeft, weer volgens eigen zeggen, economie gestudeerd en verstand van informatica.

  De indruk die je krijgt uit zijn reacties is dat hij een NDP propagandist is die waarschijnlijk betaald wordt om hier als trol te posten. Er komt nooit één woord van kritiek en zijn meningen zijn soms zo stupide, mede gezien zijn veronderstelde deskundigheid, dat het onmogelijk is dat hij daar altijd volledig achter kan staan.

  Alles wat hij is en wat hij heeft dankt hij aan Nederland, maar niettemin staat hij volledig achter het anti-Nederland beleid van Bouterse. Over loyaliteit gesproken…

  Ondanks zijn kritiekloze support voor het Surinaamse bewind heeft hij ook nooit de moed gehad om naar Suriname te vertrekken om daadwerkelijk bij te dragen aan de ontwikkeling van Suriname. Ons Robje kijkt wel uit.

  Dat is dus de RobG zoals hij overkomt. Wil je weten hoe hij is, kijk naar zijn daden, niet naar zijn woorden.


  Maak melding

 37. Als Baas wordt afgezet door die pannenkoeken front rechters, moet hij presidentieel paleis afbreken, want het is gebouwd door Zeeuwen voor Zeeuwen en is geen koelie kampoe.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.