Regering Suriname: informatie VN-rapporteur ‘misleidend’

50
Jaarlijkse Herdenking Decembermoorden in Suriname

PARAMARIBO, 19 aug – Recente uitlatingen van Diego García Sayán, speciaal rapporteur over onafhankelijkheid van rechters en advocaten, zijn misleidend. Dit stelt de Surinaamse regering in een verklaring. “Met grote verontwaardiging” is kennis genomen van de betreffende publicatie. “De regering protesteert tegen deze eenzijdige vorm van berichtgeving, die als enig doel schijnt te hebben Suriname in een kwaad daglicht te stellen.”

Diego García Sayán zou buiten zijn mandaat zijn getreden door een “zeer subjectieve benadering en houding ten toon te stellen.” Het is niet waar dat de regering en het parlement de rechterlijke macht op enige wijze gehinderd hebben in het onafhankelijk uitoefenen van haar werkzaamheden. Het is juist de bedoeling van de twee machten “rust en vrede in de samenleving te bewaren en te bewaken.”

Regering en parlement streven dit na via uitoefening van hun bevoegdheden. “De publieke uitlatingen van de speciale rapporteur kunnen gekwalificeerd worden als inmenging in het lopend achtdecemberproces”, wordt gesteld. “De regering is van mening dat deze inmenging in de interne soevereine aangelegenheden van Suriname, niet toegestaan kan worden.” Internationaal zal dan ook afkeuring worden kenbaar gemaakt.


50 REACTIES

 1. Ik ga met speciale krachten alles wat die hond beschermt weghalen. Want hij is spiritueel beschermd door ingies en bos djoekas. Binnen 2 maanden zulle alle vloeken aankomen die hij krijgt van de bevolking. Het zal eerst zijn eterische lichaam beschadigen, dan volgt de rest.

  i know your face bawta.! .thats all i need.
  Just a picture of your dirty face


  Maak melding

 2. Wie can de regering is hier op reacties gaan doen??Had je niet moeten doen laten ze maar bla bla bla.
  Weten ze waar ISRAËL ligt en DE VS hun grote werkgever?
  LATEN ze Suriname met rust laten


  Maak melding

 3. Het is juist de bedoeling van de twee machten “rust en vrede in de samenleving te bewaren en te bewaken.”

  Het is in Suriname een eenrichtingsverkeer en er is nimmer sprake van twee machten doch van één macht namelijk het blok van de coalitie onder aanvoering van de president en in de DNA onder aanvoering van Geerlings Simons en Misiekaba


  Maak melding

 4. Internationaal staat Suriname te kijk met leiders waarvan het OM 20 jaar eist ingevolge het 8 december proces, internationaal 12 jaar gevangenisstraf moet uitzitten voor zware drugsdelicten.
  Geeft aan met wat voor figuren je hebt te maken.
  Internationale waarnemers hebben niets niks met clowneske optreden op een podium van de hoofdverdachte.
  Leuk om de lachers op je hand te krijgen.


  Maak melding

 5. Bouterse durft het woord ‘misleidend’ in zijn mond te nemen.

  Dat zegt de lafaard die beweerd dat toen zijn ongewapende gevangen in Fort Zeelandia werden afgeslacht op zijn bevel hij net even was gaan plassen.

  Ik word echt KOTSMISSELIJK van deze volkspresident met veroordelingen voor moord en drugshandel op zijn naam en met 2 zonen in de gevangenis.

  Nog misselijker word ik van die domme Surinamers die achter Bouterse blijven staan en hem waarschijnlijk in 2020 weer gaan kiezen als president.

  Hoe dom, laf en zonder moraal kan een volk zijn?


  Maak melding

 6. het zou verstandig zijn om eerst een onderzoek te starten bij de RK bisdom in dit land. Ik zie deze Diego García Sayán niet zo achterlijk om uitspraken te doen zonder de nodige gegevens van derde gevestigd in dit land. Het spelletje wordt dan ook internationaal uitgespeeld door deze, met alle nare gevolgen van ons gelieft land.
  Babun tere na Babun skin.


  Maak melding

 7. Ik denk dat SWITI Sranan deze Diego niet serieus moet nemen.Kijk maar naar Irak.De VS zelf neemt ze vaak ook niet serieus.Het is dank zij deze clowns van de VN dat de wereld vandaag aan de dag onveiliger is geworden.En er ziijn meerdere gevallen bekend waar de VN hele grote blunders heeft begaan.Niet zeuren dit zijn de feiten.


  Maak melding

 8. Ik kan nog steeds niet begrijpen waarom SWITI Sranan en zijn mensen zo negatief wordt neergezet.DIK Trump,Poetin,Rutte,Erdogan,Salman bin Abdul Aziz al Sau enz enz.Even wat klinkende namen voor degene die niet weten wat er daad werkelijk in de wereld gaande is.


  Maak melding

 9. Deze reactie komt er op neer “Iedereen is gek behalve de NDP.”

  Deze rapporteur is een top technocraat van de OHCHR als deze meneer fouten maakt dan is hij zijn luizen baantje kwijt dat hem 1ste klas reizen, in top hotels, heel goed laat eten, en een belastingvrij salaris en cost of living allowance bezorgt.
  Deze meneer gaat echt geen onzorgvuldig rapport publiceren dat door Suriname op inhoud of partijdigheid aangevochten kan worden.

  Beste Surinamers die Bouterse een held vinden, Dit rapport geeft aan hoe de rest van de wereld tegen het regime Bouterse aankijkt.
  Beste Surinamers die in Bouterse een President zien die wat te vertellen heeft, u zult moeten inzien dat de rest van de wereld deze meneer niet ziet staan en hem niet meer ontvangt. Zelfs Cuba zal een probleem zijn.

  De Surinaamse minister van BUZA haar reactie gaat in de onderste lade bij de VN.
  De wereld laat zich door Bouterse en zijn 105.000 kiezers niet vertellen dat ze gek zijn en Bouterse de waarheid in pacht heeft.


  Maak melding

 10. Als je balletjes hebt, sluit die man dan op in Suriname wegens interne bemoeienis.
  Wel gek da Pa Bouterse de terrorismerelaties van Zoon Bouterse nooit heeft onderzocht, maar wel 2 mensen nu het gevang heeft ingesmeten en er ook geen duidelijke beschuldiging tegen hen komt.
  Wat vreten die Peggy en Ingrid in hemelsnaam uit de ganse dag? Wat is hun bijdrage aan de staat? Dit dus, dat je wel de dochter van Brunswijk moet vrijlaten, maar 2 anderen zonder duidelijke beschuldiging maar moet blijven vasthouden?


  Maak melding

 11. Sayan zegt alleen maar wat wij de rechtgeaarde surinamers al lang weten en deze keiharde waarheid maakt de ndp volgelingen hier woedend.,
  Bovendien hangt een gevangenis straf van 20 jaar boven de kop van hun baasje.wij weten het en zij,toch doen zij zo koppig.


  Maak melding

 12. Maar welke gedeelte is dan misleidend? Want de regering kwam zelf met een verhaal over staatsgevaar en heeft nooit enige bewijs of aanwijzing daarvoor geleverd. Maar heeft het wel gebruikt om het strafproces te beïnvloeden. Dan wie liegt?


  Maak melding

 13. @Mundo
  Wij zijn surinamers en de andere wereldleiders die erger zijn dan je baasje,wel zij interesseren ons niet.En laat mij je 1 ding uitleggen ,van alle leiders die slecht zijn in de wereld is de lijder van Suriname even slecht.Er. bestaat geen goeie en slechte diktator.Ze Zijn even slecht.Ook je baasje.


  Maak melding

 14. Die meneer Garcia ziet een gevaar voor de rechtstaat in Suriname. Maar waarom komt hij dan niet met een rapport over hoe de VS en Israel in Venezuela proberen Maduro af te zetten? Trump heeft al gedreigd met militaire interventie. Is Garcia daar een voorstander van? Dan deugt hij dus niet!


  Maak melding

 15. Ook nu weer spreekt de regering/machthebbers in Sranan over “DE GEBEURTENISSEN van 8 december” !

  Ik zal een deel van die gebeurtenissen voor de, zich dom houdende/geschied-vervalsende regering , SPECIFICEREN :

  1. Intimidatie van het Surinaams Volk met inzet van GEWELD, voorafgaand aan de moorden !

  2. De Surinaamse samenleving was in grote lijnen tegen vernietiging van de DEMOCRATIE en tegen een DICTATUUR !

  3. De Militaire machthebbers en politieke vrienden hebben een dodenlijst samengesteld, het Volk moest worden geintimideerd door moord en verderf te zaaien !

  4. Onschuldige en Ongewapende staatsburgers zijn uit hun huizen gesleurd en opgepakt door militaire bendes onder leiding van de legerleiding !

  5. De Onschuldige en Ongewapende staatsburgers zijn na zware MARTELINGEN door de, militaire bende, een voor een met tientallen kogels doorzeefd door bendeleden van het ontspoorde leger !

  6. Pas na protesten uit het volk hebben de machthebbers deze MASSAMOORD toegegeven en konden enkelen van de nabestaanden via sluipwegen de ontzielde en verminkte lichamen van hun dierbaren zien !

  7. De militaire bende heeft daarna alles gedaan om sporen van de massamoord te wissen en zoveel mogelijk bewijsmateriaal te vernietigen !

  De Speciale VN-rapporteur zou zich bemoeien met de soevereine aangelegenheden van Sranan ?? Het is deze heer zijn werk om te waken voor de Onafhankelijkheid van de Rechterlijke Macht !

  De gezant spreekt TERECHT zijn bezorgdheid uit over de gang van zaken bij het 8 december-strafproces !

  De Sranan regering staat alleen in haar mening dat de wetgevende macht, tegen de Grondwet in, zich kan bemoeien met een lopend strafproces !

  De regering van Sranan staat alleen, wat betreft haar mening dat bij standrechtelijke executies, AMNESTIE kan worden verleend aan de daders ! Er is veel internationale rechtsspraak (jurisprudentie) waarbij deze Nep-amnestiewetten, NIETIG zijn verklaard door de rechters !

  De Sranan regering maakt grove fouten en intimideert de Rechterlijke Macht op openlijke wijze !
  Zie de ONTSLAGAANZEGGING VAN DE PRESIDENT AAN DE PROCUREUR-GENERAAL !
  TERWIJL de President in de GRONDWET kan lezen dat hij die BEVOEGDHEID MIST ! De PG is BENOEMD VOOR HET LEVEN !

  De Sranan regering heeft pech dat de zaken in buurland VENEZUELA verslechteren en dat de democratie in dat land is gewijzigd in een openlijke dictatuur !
  Alle ogen zijn gericht op Zuid-Amerika, voornamelijk op Venezuela en Sranan, waar de mensenrechten worden geschonden en/of in gevaar zijn !

  PS : Plannen van voorstanders van dictatuur in Sranan lopen gevaar ! Het uitroepen van de noodtoestand en koersen naar een kopie van de Venezuelaanse dictatuur , wordt haast onmogelijk !

  Zullen de dappere machthebbers in Sranan het VN-lidmaatschap opzeggen ?????

  Zullen de dappere Machthebbers uit de OAS stappen ?????


  Maak melding

 16. Steenhard de Waarheid
  Die meneer Garcia ziet een gevaar voor de rechtstaat in Suriname. Maar waarom komt hij dan niet met een rapport over hoe de VS en Israel in Venezuela proberen Maduro af te zetten? Trump heeft al gedreigd met militaire interventie. Is Garcia daar een voorstander van? Dan deugt hij dus niet!

  ====

  Is dit echt de beste reactie die je kan verzinnen?


  Maak melding

 17. Ik krijg bijna een een punthoofd van ddb, daltons, neven daltons, die met list en bedrog zichzelf staande willen houden en het volk zand in de ogen willen strooien.

  Wie net als de paarse kakkerlakken de bittere waarheid niet onder ogen wil zien, moet het niet gek vinden dat alles in Suriname op financieel, economisch, sociaal, enz, enz gebied afglijd en de bodem zo goed als bereikt is.

  Zie de armoede, faillissement van winkels, ontwaarding srd, stijging van de koers van de valuta, (euro- us-dollar), lege winkelschappen, rpijzen van goederen en diensten die omhoog gaan, grote criminaliteit, wapenhandel, mensenhandel, doorvoerland van drugscriminaliteit, prostitutie, aids nak/HIV dagoe, beré dé knorroe, sibie boesie, daken die weg waaien, dorpen onder water, grote droge tijd, enz,

  sinds wanneer is dat gekomen?

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 18. Zelfs al komt er zo’n rapportage van de VN , dan nog gaat de NDP-aanhang het niet geloven, hahaha. Ze geloven liever Whiskykaba dan Garcia, hahaha.


  Maak melding

 19. De essentie van het 8 december proces:Heeft Bouterse mensenrechten geschonden wel of niet.Heeft hij dat wel gedaan zal hij volgens de grondwet gevonnist moeten worden heeft hij dat niet moet hij vrij gesproken worden.Zo moeilijk is het niet.


  Maak melding

 20. “De regering protesteert tegen deze eenzijdige vorm van berichtgeving, die als enig doel schijnt te hebben Suriname – de vervloekte ddb en zijn vervlokete aanhang- in een kwaad daglicht te stellen.”
  Oma takie hard maar waar. Ddb en debiele oerdomme aanhang zijn paars verdorven besmet van moord en misdaad.
  Wat goed is noemen ze slecht. leugen is voor deze paarse verdorven misdadige bende die oerdomme aanhangers verdienen een parse waarheid. Onrecht is de paarse ddb waarheid. Paars misdadig vervloekt zijn ddb en al zijn idiote aanhangers. Suriname als land is en blijft gezegend, maar wordt met de dag paars misdadig besmet door moord, roof, diefstal, geweld etc begaan voor 99% door oerdomme debiele idiote ndpers.
  opa taki, de komende generatie is paars misdadig vervloekt Wo ka


  Maak melding

 21. Ik zou zeggen een rein geweten vreest geen kwaad. Waar er rook is,is er vuur. Laten wij eerlijk zijn waarom zouden wij de schone schijn op na houden dat het goed gaat in ons mooie Suriname 😭😭😭😭. Suriname is niet het visitekaartje zoals het land er voor staat. Manipuleren, bedreigingen,doden, schaamteloos bedrog is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Suriname is echt geen Suriname meer. 💀💀💀💀💀👹👹👹👹👹👹😷😷😷😷😷


  Maak melding

 22. @ Misterbojo

  “Wat een gelul weer over acht december weer.
  Waanzin dit,wanneer gaat t stoppen met het gemekkerd hier over??”

  Het is geen gemekker, het zijn grondwettelijke rechten van slachtoffers die de regering moet eerbiedigen en niet moet vertrappen.
  Zolang vrij wel de hele vrije wereld in meerderheid denkt dat Bouterse gewoon naar de krijgsraad moet gaan en haar oordeel af moet wachten mag u niet verwachten dat het 8 december issue van de aardbodem verdwijnt. Met zo min als de geschiedenis de misdaden van Jan Pieterszn Coen zal laten verdwijnen of de slavenhandel en haar excessen van de aardbodem zal verdwijnen.

  Misterbojo. De vrije wereld kan zich vinden in de rapportage van de VN ook een heel groot deel van de Surinamers kan zich er in vinden.
  Een toevallige democratische meerderheid kan een enkeling of een minderheid haar of diens grondwettelijke recht de heer Bouterse aan te klagen of te laten berechten nooit afnemen.


  Maak melding

 23. Moordenaars hebben oerdomme paars verarmde debielen als hun president gekozen. Oma taki, na soso misdaadvloek. Opa taki na wang mpp klotig misdadig oerdom volk, alle ndeprs.


  Maak melding

 24. Over misleiding gesproken,deze paarse criminele organisatie heeft het uitgevonden, en misleiden dit volk al die jaren al,en komen iedere dag met hun misleidende informatie via Info act in de ether.dus met hun protest, zullen ze zich nog belachelijker maken, en zeker met die moordenaar, die de hoofrol speelt un dit 8 dec. Proces.


  Maak melding

 25. @@Jojo, deze rapporteur is niemand minder dan Clifton Limburg, die zogenaamde adviseur van Bouterse.
  Zie waarom een overheid site zal komen zodat de NDP zijn valse berichten kan verspreiden.

  @@misterbojo, jou vader Bouterse kan haast nergens naar toe en stuurt zijn volgelingen het werk te doen.
  Vele Zuid Amerikaanse landen lusten hem helemaal niet.
  Jammer dat hij jou ook niet in Nederland is komen bezoeken.

  =Geestelijk en lichamelijk is jou vader Bouterse al een WRAK en daarom wens ik hem ook slapelozenachten toe.


  Maak melding

 26. Jammer dat de ndp’ers zo weinig onderwijs hebben gehad. Als eens President de wetgevende macht tot drie keren toe intimideert en een PG bedreigt weet men in het buitenland genoeg. een president die zonder uitleg en tegen iedere internationale wetgeving de Nederlandse ambassadeur weigert wordt nergens ter wereld deze onderofficier ter verantwoording geroepen dat hij zich niet aan de spelregels houd. Een onafhankelijke rapporteur aanspreken omdat meneer hem duidelijk laat merken dat de internationale gemeenschap zal toezien dat de rechters onafhankelijk recht kunnen spreken. De uitvoering van de straf zal nooit worden uitgezeten want hoger beroep en lichamelijke ongesteldheid van de onderofficier staan die toe dat bejaarden worden opgesloten. Dat hij zijn graf ingaat als misdadiger zal een zegen zijn om Suriname weer iets aan internationaal aanzien terug te geven. Maar dan praten we wel over 2027. Tot die tijd zal het voor veel mensen pinkten blijven.


  Maak melding

 27. Sharmila Kalidien-Mansaram: ‘Inhoudelijk klopt niets van het persbericht van de mensenrechtenrapporteur’
  August 22, 2017

  ‘Een aantal onwaarheden staan in het bericht, maar ook waarde-oordelen zijn uitgesproken over Suriname en de regering.
  Opvallend is dat in het artikel aangegeven wordt dat de president van Suriname terecht staat in het 8-december proces,
  wat niet klopt. Ten tijde van de gebeurtenissen hadden wij geen president Desi Bouterse’, zegt Sharmila Kalidien-Mansaram
  over het artikel dat de mensenrechtenrapporteur, Diego García Sayán, onlangs via particuliere media heeft gelanceerd.

  Volgens Kalidien-Mansaram is in het artikel ook aangegeven dat de Rechterlijke Macht de Amnestiewet ongrondwettelijk heeft
  verklaard. Ook dat noemt zij een pertinente onwaarheid. Zij zegt verder dat de Amnestiewet van 1992 is, welke in 2012
  vanwege het discriminatoir karakter gewijzigd is. De Nationale Assemblee (DNA) heeft in dat jaar een initiatiefwet ingediend
  om de Amnestiewet te verruimen en ook andere groepen mee te nemen die onder die bepalingen vallen. Elk besluit dat in DNA
  genomen wordt, heeft de ondersteuning van de meerderheid. Dat betekend dat die wet onschendbaar is. Ook de Rechterlijke
  Macht heeft te werken met die wet. De Amnestiewet is door de Rechterlijke Macht niet getoetst aan de Grondwet, omdat zij de
  bevoegdheid mist. Dat was in 2012 ook al door de rechter aangegeven. De mensenrechtenrapporteur heeft naar aanleiding van
  verkregen informatie een brief gestuurd naar de minister van Buitenlandse Zaken, maar heeft zonder enige verificatie of
  antwoord van de minister het persbericht vol leugens gelanceerd. Mede hierdoor wordt de publieke opinie over de Regering
  en ons land negatief beїnvloed. Volgens Mansaram moet de rapporteur aangeklaagd worden bij de Mensenrechtencommissie, de
  Secretaris Generaal en andere organen van de Verenigde Naties (VN). Voor klachten dienen volgens de VN vaste procedures
  gevolgd te worden. Ook de rapporteur diende zich te houden aan de procedures, wat hij niet gedaan heeft. Nochtans zal de
  Regering zich houden aan de procedures die er zijn en zal aangegeven worden dat het persbericht gebaseerd is op leugens.
  Gehoopt wordt dat de onwaarheden gerectificeerd zullen worden. Door de publieke opinie kunnen landen een mening vormen
  over Suriname en dat kunnen wij als natie nu niet hebben besluit Sharmila Kalidien-Mansaram.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.