Presidentiële Commissie Visserij bij regering Suriname

24
Presidentiële Commissie Visserij bij regering Suriname

De Presidentiële Commissie Visserij heeft op woensdag 16 augustus een presentatie op het presidentieel paleis gehouden voor een regeringsdelegatie onder leiding van president Desire Bouterse(rechts). Er is uitgeweid over het managementplan dat tot stand gekomen is door de voedsel – en landbouworganisatie (FAO), het ministerie van Landbouw Veeteelt &Visserij (LVV) en de vissers. Met een rendement van 40 tot 50 miljoen dollar per jaar ziet de toekomst van de sector in Suriname er goed uit, maar het streven van de commissie is erop gericht om dit bedrag te verdubbelen.


24 REACTIES

 1. Voor 3 botervissen moet de gemiddelde inwoner zijn halve dagloon inleveren. In een land wat vroeger zo rijk was aan vis. Zelfs dat is niet meer te betalen.


  Maak melding

 2. Weer een njang patoe commissie die miljoenen us gaat kosten om deze bendeleden te accomoderen.
  Goudcommissie?
  zandcommissie
  Alcoacommissie
  Huisvestigcommisie
  Pakettencommissie
  Wat doen de ministeries? Adhin, slaaf van de crimineel en moordenaar


  Maak melding

 3. @Brunswijk…; meer commissies installeren; com.drogreden, com.goedpraterij,com.verdraaijerij, com.leningenverbrassen, com.intimidatie,com.nepotisme en ga maar zo…het volk heeft het goed ze zijn creatief en eten gebakken lucht.


  Maak melding

 4. weer een njang voor de leden;
  maar ondertussen hier in Sur

  Suriname leent US$ 8,6 miljoen van India voor LVV

  Afrikaan aangehouden met valse credit-kaarten.

  Supermarkt Menckenbergstraat beroofd


  Maak melding

 5. De commissie wordt voorgezeten door een goede vriend die ik vroeger in Groningen heb gekend. Deze topper is drs. René lieveld, bioloog en oceanograaf. Hij is zeer deskundig op visserij gebied.

  De regering van Suriname moet alles in het werk stellen om meer afzetmarkten voor de Surinaamse vissoorten aan te voren. Een zeer grote afzetmarkt is Rusland. Europese en Amerikaanse vissers exporteerden voor honderden miljoenen dollars aan vis naar Rusland. Deze markt is voor hen weggevallen en Suriname moet haar kans grijpen.


  Maak melding

 6. Bouterse voelt zich als een vis in het water wanneer hij weer eens kan showen. Maar die man is er nog nooit in geslaagd de vinger op de pols te houden van ook maar een van zijn projecten. Alles loopt uit op vertraging, annulering of onuitvoerbaarheid.


  Maak melding

 7. Geef elke djoeka een korjaal en een chasenet en bidt dan maar dat die 40 miljoen aan export wordt gehaald.
  Maar als ze toch groot willen denken: kweek walvissen in de Surinamerivier en die kan je dan goed exporteren.


  Maak melding

 8. En wie gaat dit in vredesnaam doen, hij is niet eens in staat om een cassave fabriek draaiende te houden, alles draait op de kennis van handel en netwerken, hoe betrouwbaar is handel doen met suriname, als ze iets exporteren legt het schip vier dagen wal om op drugs te worden gecontroleerd, spannend jou.
  Succesvolle gedachten net als de zoet water transporten, en de flyer overs diepzee haven vierbaansautowegen, apoera
  De rest ben ik vergeten, en ik wil er ook niet meer induiken


  Maak melding

 9. ddb is weer bezig met een luchtkasteel en het volk zand in de ogen te strooien.

  Alles heeft te maken met een goede plan, de materie te kennen, afdeling dat toezicht houdt dat het product kwaliteit, marketing, aan alle veiligheidseisen voldoet, de houdbaarheid, keuringsdienst, (inter)nationaal, afzetmarkt, transportvliegtuigen, goede opslagfaciliteiten in de haven, (lucht.rivier)transport en logistiek, beurs/veiling, opbod, risico, rekening houden hoe het is tijdens de seizoenen, de visserijvloot, enz, enz.

  Suriname heeft daarin nog een heel lange weg te gaan om alleen maar de infrastructuur daarvoor in orde te maken.

  Goed opgeleide en geschoolde persoon ontbreekt in deze branche zowel horizontaal als verticaal op technologisch /technisch gebied.

  Surinamers moeten eerst worden opgeleid in de branches waar de mogelijkheden zijn, die het land biedt. Daar schort het aan in het onderwijs en wetenschappen in Suriname.

  Wie houdt wie weer voor de gek met een luchtballon.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 10. Als de vroegere kolonisator geen Chinezen, Javanen en hindoestenen had binnengehaald was het alnd verworden als Haiti met al die Afrikanen die elkaar niets gunnen en tegenwerken. Blakka mang e njang blakka mang, kijk maar in Afrika. Gelukkig zijn 70% van de ndpers afrikaanse afstammelingen gebleken, oerdom tot op het bot ijn deze domme ndpers dom dom dom ejn nogmaals dom door te stemmen op moordenaars, dieven, rovers, drugsbonzen en de ex dictator ddb sa e mek deng egi dong blakkamang e ka moro kakalakka. Wo ka.


  Maak melding

 11. Hallo Hier is Felatia, de buiten van Rob Giemel, bij jullie bekend als RobG.

  Zijn vriendje van vroeger, René Lieverd, is baas van die commissie, Robg kan zo ook bij die commissie gaan maar Robg wil niet. HIj houd zo van de Hollandse belastingdienst en wil graag belasting betalen. ‘Zo verdient de nederlandse staat een deel van mijn uitkering terug’. RobG houdt van Holand en oefend elke dag het Wilhelmus.
  Er gaat trouwens geen enkele Amerikaanse vis naar Rusland. Dat heeft hij uit zijn ding gezogen. Dat a mang sabi, soigi.


  Maak melding

 12. Whahaha een goede vriend!Daar begin je al met een leugen en dan nog vis exporteren naar Rusland want daar is een grote afzet markt. Rob g jij hebt echt een grote fantasie Jij wil zelfs pronken met de veren van een bevriende drs. Weer ga ik je zeggen binnen 3 maanden hoor je hier niks meer van net als alle paarse plannen die nergens over gaan. Het laatste was asfalt fabriek dat vond je ook zo een goed plan hahah. Je bent gewoon een grote nul en laag mens die heult met de sterkste omdat je zelf te laf bent.


  Maak melding

 13. Whahaha. Hij is gewoon een laag mens zonder normen en waarden. Iemand die zelfs zijn famillie zou verkopen aan de vijand om er beter van te worden,iemand die met de vijand heult omdat hij zelf te laf is. Kortom een waardeloos mens.


  Maak melding

 14. Ik hoop dat de Chinezen en de Venezuelanen niet al de vissen al uit de zee hebben gehaald. Weet iemand hoeveel de Chinezen betalen voor de vis die ze uit de ocean halen ? Waarschijnlijk alleeen ddb weet!

  Wat doet de commissie eigenlijk? Wat voor vissen doen ze?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.