Echtpaar vrijgesproken van mishandeling Surinaamse kinderen

15

PARAMARIBO, 11 aug – Het nederlandse echtpaar Henk en Hermine de Graaf is vrijgesproken van mishandeling van kinderen. Het besluit tot vrijspraak is pas genomen in hoger beroep. Het echtpaar dat een kindertehuis leidde in Commewijne, tekende het hoger beroep aan na in eerste instantie gevonnist te zijn. Kinderen uit het tehuis hadden bezwarende verklaringen afgelegd. De pijn en de wonden schrijnen nog na.

De twee zijn nog getraumitiseerd door het hele gebeuren dat begon met de aanklacht van een buurman. Het echtpaar dat ooit zeer begaan was met het lot van het noodlijdende Surinaamse kind, is voorgoed genezen. “Al zou ik kinderen over straat zien vechten, dan nog bemoei ik me er niet mee. Ook wil ik thuis liever geen kinderen op bezoek”, zegt Henk de Graaf tegenover de Ware Tijd.

De lastercampagne van de afgelopen jaren heeft duidelijk sporen na gelaten. En dat ondanks het echtpaar reeds geruime tijd is vrijgelaten nas aanvankelijk te zijn aangehouden. De hele vervolging door de Surinaamse justitie met nog de laster heeft de angst er goed in gebakken. “Ik wil thuis liever geen kinderen op bezoek, want als een kind valt en zich verwondt, kunnen mensen anders denken”, aldus De Graaf.


15 REACTIES

 1. Ik kan mij de hel waarin het echtpaar terecht is gekomen best wel voorstellen. Het lijkt wel alsof bepaalde Surinamers zijn gepromoveerd in roddel, besmeuren van mensen, vals beschuldigen, imago beschadiging van personen, enz. Deze beschuldigingen komen van een bepaalde categorie personen. Op het internet kom je dagelijks hun beschuldigingen tegen.


  Maak melding

 2. Deze cultuur in Suriname, het onnodig zwart maken van mensen, is ook zichtbaar op deze site en is een kankergezwel.

  Ik snap deze mensen wel maar ik snap niet waarom niet wordt doorgepakt en wordt onderzocht wie deze kinderen heeft aangezet tot deze valselijke uitlatingen. Ze moeten de kinderen plus de eventuele influencers keihard aanpakken want dit kan niet.


  Maak melding

 3. Het is voor het echtpaar verre van leuk dat hen dit is overkomen.
  Ik zou ook zeggen geen kind meer bij mij over de vloer, uiteindelijke was het stank voor dank.
  Goed dat dit echtpaar is vrijgesproken, van dat imago zal dit echtpaar altijd last blijven houden.
  Wens ze veel sterkte.

  RobG op het internet heb ik ook vele beschuldigingen van jou gelezen richting VHP en Santokhi.
  Dus niet de pot verwijten dat de ketel zwart ziet.


  Maak melding

 4. Ik hoop niet dat met gaat vertellen dat het de Front is die deze kinderen hebben gehersenspoeld, omdat zij ook ouders thuis hebben>>>

  Een stukje tekst:::::

  =In april 2012 kreeg het echtpaar toestemming om naar Nederland te gaan om Henks vader te begraven. “Als ik schuldig was, zouden we toch niet terugkeren.” De kinderen kwamen in hoger beroep terug op hun verklaringen. Hermine: “Ze zeiden dat ze gelogen hebben en hebben hun verontschuldiging aangeboden.”


  Maak melding

 5. Vreselijk als je zoiets overkomt. Als volwassene sta je dan al 1-0 achter. En vaak hebben met name Surinamers de gewoonte te roepen “waar rook is, is er vuur”. Lekker makkelijk.
  Gelukkig is er een vrijspraak geweest. Het echtpaar zal van dit voorval nog lang naweeën hebben. Trieste zaak.


  Maak melding

 6. Het waren ndpers die deze mensen het leven hebben zuur gemaakt. Zolas hun duivelse baas ddb land en volk zuur verarmen, zo zijn vele oerdomme aanhangers, afgunstig wanneer men goed doet aan hun naaste medemens. Alleen maar kwaad kunnen ndpers zoals mensen doden, beroven, bedreigen, bestelen, mishandelen, en leugens vertellen zoals Stef Anus en Misjieka, paarse leugens sinds 2010, het gaat goed worden met land en volk, rust,vrede en voorspoed. Oma taki ndpers zijn een vervlpekt misdadig volk.


  Maak melding

 7. Heel triest hoe deze mensen door geroddel geoordeeld en veroordeeld zijn.

  Willen zij die hun mond vol hadden over misbruik etc. nu ken baar maken dat ze er flink naast zaten of gaan ze nu de rechters verwijten dat ze frauduleuze uitspraken doen.

  Triest als je de rest van je leven bang moet zijn om met kinderen om te gaan omdat je bang bent dat er zo weer een stempel op je geplakt wordt.


  Maak melding

 8. Kijk maar eens naar de Deense film “Jagten”. Daarin wordt een man die werkzaam is in een kinderdagverblijf beschuldigd van zedenmisdrijf. Iedereen praat elkaar na, omdat een kindje wat zegt hij een verhoor dat niet goed gevoerd wordt. Deze film is meermaals op tv is geweest


  Maak melding

 9. RobG

  Je hebt je zelfs goed geprojecteert in deze, je bent zelf een roddel tante.Op welke Universiteit heb deze titel gekregen ?
  Het wordt tijd dat je, je laat opnemen bij PCS of Parnassia :
  daar is de tijd rijp voor, en neem de andere Idioten met je mee !!!!! ( Rare idioot )


  Maak melding

 10. Met blankes weet je het nooit. Ze werken vaak voor hun inlichtingendiensten onder zulke dekmantels. Vraag hun maar waar ze het geld vandaan haalden! Van die Hollandse stagiaires in Suriname zijn 80% ook spion!! Ze moeten vooral economische inlichtingen verzamelen voor hun land en de belangrijke personen in kaart brengen en soms meer. Dit stond ook zo in een Hollandse krant!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.