dinsdag, april 16, 2024
HomeNieuws uit SurinameBouterse in Surinaams parlement: wacht tot 2020

Bouterse in Surinaams parlement: wacht tot 2020

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 10 aug – “Mensen die lopen te schreeuwen dat het volk moe is, wacht tot 2020 om te zien waar het volk moe van is.” Dit zei president Desiré Bouterse in het parlement. Hij reageerde op vragen en opmerkingen van leden van de oppositie. Onder meer Edward Belfort (ABOP) trok fel van leer over de wijze waarop het land wordt bestuurd. Bouterse vindt de kritiek niet terecht. Er wordt hard gewerkt.

De economie wordt langzaam maar zeker weer op de rails getrokken. Het ging niet over een leien dakje, ook vanwege de tegenvallende inkomsten van de regering. Nu het weer wat beter gaat, komt als unfair over als almaar ongegronde kritiek wordt geleverd. “We willen steeds maar dat het zo slecht mogelijk gaat in dit land. We zijn het product van een bepaalde kolonisator”, zei Bouterse.

Dat moet dus al die kritiek verklaren. “Ik begrijp dat, maar we kunnen zo niet doorgaan. We hebben op gegeven moment besloten met het IMF in zee gegaan. Maar het tempo van het IMF was voor ons onhoudbaar. Wij hebben gevraagd ons de ruimte te geven onze weg te gaan. Op het moment dat we weer samen kunnen gaan, zullen we dat weer bekijken”, aldus Bouterse.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

67 REACTIES
 1. Mensen ik zou zeggen stemmen op de God van Suriname.

  Die 40000 volkswoningen, magneet trein verbinding, fly-overs, zesbaans wegen, diepzeehaven, cruiseterminal, international airport, casave fabrieken, ondergrondse metro, diefijzervrije woningen, hypermoderne ziekenhuizen, raketlanceerbasis, export van zoetwater, palmolie projecten enz.enz. gaan zeker komen.

  Alle Surinamers worden miljonair want hij gaat miljarden bijdrukken.


  Maak melding
 2. Waar praat deze kwakzalver over,deze vernietiger is nu al zeker van een verkiezingsoverwinning in 2020 door te stellen, wacht maar tot 2020, om te zien waar het volk moe van is.
  Liever een product van een bepaalde kolonisator, dan een product van deze criminele moordenaar, kijk maar waar zijn producten Dino en Meriba zijn terecht gekomen.


  Maak melding
 3. een handjevol landgenoten kunnen nog steeds niet inzien dat zei uit de greep van de ex kolonisator zich moeten bevrijden. de vraag is hoe verlost je deze zwaar getroffen personen. tot zover ik weet heeft de wetenschap nog geen antwoord hierop. moet je ze dan kwalijk nemen of niet? neen helemaal niet deze zijn robots geworden en kan sowieso niet op eigenkracht handelen


  Maak melding
 4. Hij zinspeelt met zijn achterlijke brein op een verkiezingsoverwinning van NDP in 2020. Indoctrinatie van de wakamans zodat zij weer op de paarse poeppartij stemmen. IMF worst tussen neus en lippen genoemd, in principe een aankondiging dat ze wederom met IMF in zee gaan met alle consequenties van dien. Deze achterlijke bastaard van een koloniale zeeuwse mongool weet dat zijn tijd gekomen is, maar gaat door met liegen en bedriegen zoals zijn voorouders uit Zeeland dat bij zijn voorouders gedaan hebben, waar hij een achterlijke product van is; een massamoordenaar en drugsveroordeelde crimineel.


  Maak melding
 5. Ach…, hij moet toch wat te lullen hebben? Iets inhoudelijks zeggen heeft hij nooit gekund en zal ook nooit kunnen. Hij was wel present. Dat is al een verbetering, vooruitgang. Hij is nu al op bedeltour voor 2020 om zijn ass te redden. Heden of tot die tijd is geen issue meer voor hem….Nog 10!


  Maak melding
 6. Bouterse wint de verkiezingen van 2020. VHP en NPS krijgen nachtmerries van dit goede nieuws. Ray, Ira, Koos, Henk Molenaar, Poepe Henry, Manu,enz.enz. doen het allen in hun broek van angst. Het regent diarree in hun pants. Abop en PL gaan weer in zee met de NDP omdat het lekkerder smaakt om met de NDP samen te werken.

  Esmerald, Ray, Ira, Koos, Henk Molenaar, Poepe Henry, Manu, Mokro, Whome,Misababoi zijn weer begonnen eieren te eten en vanaf dat moment hebben ze geen last meer van Schaamluis. Whoeha whoeha, hahahahaha. Ik lach me rot om deze schaamluisdragers.


  Maak melding
 7. Ik roep hierbij iedereen op om op Bouterse te stemmen in 2020. Betere president voor Suriname bestaat niet. Mijn stem heeft hij, ongeacht wat er gebeurt.


  Maak melding
 8. Bouterse: als ik mag stemmen zal je nooit mijn stem krijgen.
  Redenen: ik stem niet op
  -leugenaars.
  -Mensen die door een devaluatie mijn salaris halveren.
  -mij dwingen meerdere banen te accepteren om rond te kunnen komen.
  -mij, mijn vrouw en kinderen honger laten lijden.
  -Mensen die mij geen behoorlijke dak boven mijn hoofd kunnen bieden.
  -Mensen die zorgen voor slechte gezondheidszorg.
  -Mensen die zorgen voor slechte schoolprestaties
  -Figuren die eigenlijk kinderarbeid stimuleren omdat gezinnen niet meer rondkomen.
  -mensen die liegen, bedriegen en ook nog veroordeeld zijn.
  -Mensen die van regeren geen kaas hebben gegeten omdat zij geen problemen kunnen oplossen, maar wel kunnen creeren.
  En SVP, geen gedekte aftocht door te stellen dat “a no mi”.
  Jij bent de president en dus aansprakelijk en verantwoordelijk voor jouw ministers. Hetzelfde geld ook voor jouw als leider van de staatsgreep. Ook al zijn die 8 december moorden niet door jouw gepleegd: jij bent en blijft verantwoordelijk omdat jij toen de leider was. Als jij die verantwoordelijkheid niet wil dragen, ben jij in mijn ogen geen leider, maar een lijder. Beter gezegd: een mislukkeling. Ik heb intussen een fles Champagne gekocht, die ik ga opentrekken en drinken op de dag dat jij geen president meer van Suriname bent. Ik ga feest vieren.


  Maak melding
 9. Ze hebben geld ergens gespaard, en gaan het vlak voor de verkiezing uitgeven aan arme. De NPS vhp en de anderen moeten toch weer gaan samenwerken, anders wordt het weer moeilijk met deze maffia bende


  Maak melding
 10. Bouterse als je dat werkt noemt wat de regering doet dan heb je geen verstand van zaken.Ze stelen alleen maar.Het land is leeggeroofd door jouw en je handlangers.Opstappen zou beter zijn voor het land anders moeten ze het buitenland vragen om jouw als president en moordenaar op te pakken en nooit meer vrij laten want je bent een gevaar voor de mensheid.


  Maak melding
 11. @bosvrucht,

  Vraag aan de van moord verdachte veroordeelde Drugscrimineel wanneer hij gaat bezuinigen op zijn Pleekabinet dat jaarlijks honderden miljoenen opslokt terwijl er een chroninisch tekort is aan kindervaccin.

  Dit geeft duidelijk aan waar zijn prioriteit ligt.
  Bij zijn vrienden als Limbo, Ramon, Graanoogst en niet te vergeten zijn Fish lady en dochter.

  Jongku Go Sriebie jere.


  Maak melding
 12. het is altijd ” a no mie ” manieren zand erover , nooit is er een excuus gegeven, waar het geld naar toe is gegaan, terwijl helder en duidelijk is gedemonstreerd bewijs geleverd waar het naar toe is gegaan..

  nooit is er een onderzoek geweest bij o w en v. of bij de ambassade in Parijs waar 6 miljoen euro is verdwenen of de cassave affaire waar ook meer dan 6 miljoen euro/dollar s r d is verdwenen zo u wilt verdampt../

  want in s me verdampt het geld niet in de zakken van de mensen, maar wel op de rekeningen in het buitenland.., daar weet die hoefdraad ook alles van..

  dit is geen belediging, maar de harde waarheid..


  Maak melding
 13. Dit populistische paarse geleuter herhaalt deze megalomane dorpsidioot nu al jaren. Het demente fossiel wordt gevoed met getalletjes en cijfertjes door de voormalig chef-bezemkast van het IMF Boeldraad, zonder enig bewijs en / of onderbouwing.


  Maak melding
 14. nu de vakantie in aantocht is,, verlaten de mensen met alle hebben en houwen het land met achterlating van alle bezittingen op zoek naar beter geluk in het buiten sme..

  zie het in mijn eigen familie, kinderen hebben een beter toekomst buiten sme..

  sinds deze lijder aan het bewind is, gaat sme naar beneden zal de komende jaren niet meer omhoog gaan..

  jammer..

  misschien beter goed voor de movina wang.
  die hebben liever een pakket van lanti dan arbeid verrichten..


  Maak melding
 15. “Rob G
  Ik roep hierbij iedereen op om op Bouterse te stemmen in 2020. Betere president voor Suriname bestaat niet. Mijn stem heeft hij, ongeacht wat er gebeurt.

  donderdag 10 augustus 2017 om 20:56 uur.”

  Aldus RobG(oebbels) vanuit Groningen.
  Nee niet Groningen Sarramacca, maar Groningen Nederland.


  Maak melding
 16. Een volk krijgt een president die het verdient.

  Intussen heb ik al 1,5 miljard aan staatseigendommen en staatsgelden weggesluisd.

  Mijn naam is haas en ik was mijn handen in onschuld.


  Maak melding
 17. wat een trieste zooi die zich zelf regering noemt, ze liegen bedriegen alles wat krom is bij elkaar om als waarheid te verkopen..

  wat een rot-zooi bij elkaar.

  en ze geloven het zelf ook nog..

  kijk maar naar de gezichten van bouta , adhin, peneuz zie maar hoe ze alles doen om leugens te vertellen en dat moet je als buitenstaander geloven ook..

  een goed gezond mens heeft toch hersens die kan nadenken en ziet het zelf wel..

  wat zal het buitenland ” niet ” denken van deze gasten..

  schande toch..


  Maak melding
 18. Rob G bouterse en frends halen 2020 Nooit!en zelf jij weet dat hij nu bulshit uitkraamt.lees goed dan lees je dat imf straks weer uit de hoed komt. Lachen met jullie NDP aanhangers.


  Maak melding
 19. RobG, je lult uit je nek , je mag niet eens stemmen, of je valt door de mand en woont en leeft in Suriname en zijn vallen andere verhalen van je onder duimzuigerij


  Maak melding
 20. Waarom kan deze kaolo ingi moordenaar cokedealer Bouterse niet uit weg geruimd worden?
  De kaolo gaat pleiten voor Chavez, maar faciliteert corruptie in eigen land. Mensen verhongeren en gaan dood omdat er ook geen medicijnen. A ka ola mpp ingi Bouterse vernietig A kondre.


  Maak melding
 21. @ W. Whome
  RobG woont niet in Groningen-Nederland. Believe me … hij zit dagelijks op het kabinet v.d. pres. te niksen { ndc }.

  @ RobG … is één product … misschien zelf de beste leerling van de NDP-LEUGEN- ACADEMIE.

  RobG …. woont en ” werkt ” in Suriname !!!!


  Maak melding
 22. Deze kaolo ingi heeft geen verstand van economie en roept nu dat de economie gaat groeien. Deze mpp bedoelt dat de corruptie van zijn ndp bende gaat toenemen. Ezel mpp Bouterse
  En kaolo Misikaba kakalakka


  Maak melding
 23. Product van een bepaalde kolonisator?
  Dus Nederland heeft Suriname na de onafhankelijkheid berooid achter gelaten?
  In 1974 was ik TRIS militair.
  De Surinaamse gulden was toen ongeveer 2,5 nederlandse gulden waard. Dievenijzer bestond niet en de gezondheidszorg was prima.


  Maak melding
 24. Misschien bedoeld hij dat het in 2020 al net als Dubai is.

  Dit soort beesten geloven eerst in hun eigen leugen voordat ze t een ander vertellen. (narcissistic personality disorder)


  Maak melding
 25. @Rob G

  Ik roep hierbij iedereen op om op Bouterse te stemmen in 2020. Betere president voor Suriname bestaat niet. Mijn stem heeft hij, ongeacht wat er gebeurt.

  ———————————————————————————

  Je zit met je NL paspoort in Nederland. Je mag niet eens stemmen idioot. Net als die andere idioten hier.


  Maak melding
 26. De NDp heeft heel goed door hoe het stemvolk denkt. Straks een jaar voor de verkiezingen regent het ineens weer van voorspoed en leuke projecten die ineens opstarten.
  En het stemvolk vergeet dat ze eerst jaren pinaren en trappen er weer in.


  Maak melding
 27. Misikaolo straatrover uit latour zou ik zo graag met de onderkant van mn platte slipper op zn sjmoel willen slaan. pojojojojo hoor je dan. net als bij tom and jerry.

  Kleine schreeuwende bakroe keskesi


  Maak melding
 28. Waren we nog steeds maar bij onze kolonisator!

  Dan was het land schoon, veilig, een goede gezondheids-zorg, goede medische voorzieningen, een goede oudedag-voorziening, en geen of heel weinig corruptie, met een gevulde sland’s schatkist.


  Maak melding
 29. Rob G
  Ik roep hierbij iedereen op om op Bouterse te stemmen in 2020. Betere president voor Suriname bestaat niet. Mijn stem heeft hij, ongeacht wat er gebeurt.

  RobG om dit van de daken te schreeuwen weergeeft jou IQ niveau.
  Hoe kun je zeggen ongeacht wat er gebeurt. Als de persoon tot jaren wordt veroordeelt en ook nog bijvoorbeeld je zus zou verkrachten dan heb je inderdaad geen zelfrespect nog menselijk gevoel in je body.


  Maak melding
 30. Sranangman

  Curaçao hoort nog bij Nederland hoor.ga maar kijken met je onzin.
  Velen van jullie schrijven dingen maar weet helemaal niet als het klopt.
  Dombo
  Is Curaçao veilig schoon enzovoorts?


  Maak melding
 31. Een ieder die de stamboom van Bouterse heeft mogen lezen of inzien zal weten dat deze man Bouterse echt geestelijk ziek is.

  Dit staat geschreven:::::::“We willen steeds maar dat het zo slecht mogelijk gaat in dit land. We zijn het product van een bepaalde kolonisator”, zei Bouterse.

  =Ik hoop niet dat de NDPérs vergeten zijn dat deze man Bouterse een afstammeling is van de kolonisator en zijn voorouders slaven hadden in Suriname.
  Zie waarom hij Suriname in zijn greep heeft.

  Alles wat fout gaat heeft met de witteman te maken, maar niemand staat voor de spiegel om naar zich zelf te kijken.

  Het volk wordt langzamerhand bedwelmd met Bouterse zijn witte poeder en zijn rotzooi die hij over andere strooit als hij uit zijn bos komt waar zijn zwarte magie ligt.

  Bouterse, je mag 2020 weer winnen, niet de rijken zullen het voelen, maar de aller armste onder hen.


  Maak melding
 32. Voor degene die lullen over de Suri’s die met een nederlands paspoort zitten.Laat je eens goed info waarom er mensen in Nederland rond lopen met Nederlands paspoort.We zijn bang gemaakt door enkele clowns die niet goed op de hoogte waren van hoe het spelletje hier wordt gespeeld.Laten de volgende Suri’s een voorbeeld nemen aan de Turken,Marokkanen enz enz en gewoon gaan voor een dubbele nationaliteit.En ik zeg doen.


  Maak melding
 33. @Bos-vrucht, mijn familie gaat het niet voelen, omdat ze goed geschoold zijn en hun eigen zaken hebben.
  Ook kunnen ze zo naar het buitenland vertrekken als ze dat willen, maar het zijn mensen die een hart hebben voor Suriname.

  Je moet je diep schamen dat je niet eens door hebt wat er precies in het land gebeurd onder Bouterse.
  Jou liefde zal jou altijd verstikken, omdat je niet verder kan nadenken en velen als jou zijn vaak ongelukkig in de echte liefde, omdat ze egoïstisch en arrogant zijn.

  Het verwondert mij ook niet dat vele NDPér ook een liefde hebben voor Maduro van Venezuela.

  Ik heb geen partij, maar zal het goede toe juichen voor land en volk.


  Maak melding
 34. Deze klootzak heeft Su helemaal naar de afgrond gebracht…….en toch lult hij dat hij het zo “goed” heeft gedaan……last van dementie waarschijnlijk!!


  Maak melding
 35. Bouterse zegt:
  “Mensen die lopen te schreeuwen dat het volk moe is, . . . . ”
  De mensen zijn echt moe van Bouterse en zijn incompetente boevenbende.
  Maar Bouterse maakt er liever van dat mensen tegen hem worden opgejut.

  “wacht tot 2020 om te zien waar het volk moe van is.” 
  Nee Desiree het volk wil jou nu weg hebben.
  Volgens Bouterse:
  ” De economie wordt langzaam maar zeker weer op de rails getrokken. ”
  Nee dat is een heel grote leugen Desie B.
  Er worden nog steeds grote bedragen uit de staatskas gestolen. De RGD, bus en boothouders, onderwijs etc etc worden nog steeds elke maand te laat uitbetaald.
  Er wordt geprobeerd ze met leugens koest te houden. Er is dan zogenaamd wel overgemaakt naar de banken maar de banken zouden treuzelen met uitbetaling.

  Ook een andere leugen van Bouterse:
  ” We willen steeds maar dat het zo slecht mogelijk gaat in dit land.”
  Maar moordenaar (Bouterse) van je broeders het gaat door jou domme beslissingen heel slecht met dit land.

  Wat voor “het is niet mijn schuld” leugens zit je in de media te verspreiden.
  Niemand geloofd jou, niemand mag jou. Domme Maduro kloon.
  Ontbind de poppenkast die zich een regering noemt en ga jou 15 jaar gevangenisstraf in Nederland uitzitten.


  Maak melding
 36. Niks ervan.In 2018 gaat de moordenaar richting gevangenis!!
  Kom op surinamers jullie kunnen beter doen dan opgescheept te zitten met een moordenaar.Morgen kan hij een geliefde van je executeren maar dan is het te laat en het enige dat jullie dan kunnen doen is zitten janken.
  Voorkomen is beter dan genezen.
  Niet,nooit stemmen op crimineel bouta.Maak gebruik van je stemrecht op een positieve wijze.Stem nooit op de ndp want dat is een verloren stem.


  Maak melding
 37. Net een oude vrouw ontmoet die had een retorische vraag:Wanneer worden verlost van die ellendeling?
  Mevrouw dacht ik eerst een worm nu een anaconda(democratisch gekozen) is een kweek van het surinaamse volk.Dit is een weerspiegeling van de meerderheid.Zielig maar dat is het.


  Maak melding
 38. Besmettelijke ratten en overige ongedierten van het Front, ik heb nooit iemand op dit forum een stemadvies gegeven. Verslik jezelf maar in de commentaren. Ik lig er niet wakker van.


  Maak melding
 39. Maak positief gebruik van je stemrecht en stem niet op de ndp. Een stem op de ndp en bouta is een verloren stem.
  laat criminelen,bankrovers en moordenaars de baas niet over ons spelen.Kom op surinamers jullie kunnen beter doen….


  Maak melding
 40. @bos vrucht en of bosdier
  Van jou verwachten we niet dat je verstand,kennis en of hesenen bezit.Wij de rest kan je met trots zeggen dat wij geen amnestie hebben.geen strafeis en gelukkig geen vonnis tegen ons.
  Jullie van de ndp moeten stoppen om te doen als of jullie zo stoer zijn.Jullie hebben geen ballen in je broekzak.De boel intimideren en bedreigen is het enigste dat jullie kunnen.O ja een paar kapot schieten uit wraak maak je niet tot een sterk lijder eerder noemen we zo iemand een lafaard Laat je lijder zijn ballen tonen en amnestie terug geven aan de staat.We gaan zien wie dan poept in zijn broek van schrik.


  Maak melding
 41. Robg, begint waarschijnlijk aan Alzheimer, het Korzakoff syndroom of dementie te lijden dat hij niet eens meer weet wat hij gepost heeft op donderdag 10 aug. om 20.26 uur, vandaar die andere vreemde postings van hem


  Maak melding
 42. ik heb de toespraken van DDB in de DNA gelezen. Met name die over veiligheid. Het deed mij denken aan de toespraken van Joop den Uyl. Een uur lang lullen en in feite niets zeggen. Ik nodig u uit om de toesprak te lezen en mij vertellen wat hij precies bedoelt. Die mensen die zijn speeches hebben geschreven hebben duidelijk geen goede opleiding genoten. Ze schrijven opzettelijk zo wollig in de hoop dat je er niets van
  begrijpt en ook niet kan bekritiseren. Ik ken een paar van zulke figuren. Wat deze adviseurs kennelijk niet begrijpen is het volgende: Zelfs DDB begrijpt niet wat hij leest. Op basis daarvan kan hij zijn beloften niet nakomen en dan zullen wij trekken de conclusie dat hij liegt.


  Maak melding
 43. Opa D zegt : “UN TANG WAKTI 2020”,

  de 17.888 volkswoningen zijn onderweg naar Parbo,

  de Sneltrein Paramaribo-Onverwacht gaat dan ook rijden,

  de Economie van Sranan draait in 2020 op volle toeren,

  de Drukkerij van Ongedekte SRD-bankbiljetten draait 25 uur per dag,

  wij moeten in 2020 arbeidsmigranten binnenhalen om de vele arbeidsplaatsen te bezetten !

  UN TANG WAKTI !!!!!!


  Maak melding
 44. NIEUWS :

  TRUMP ziet ingrijpen in VENEZUELA als optie !

  De Paarse Surinaamse Machthebbers kunnen in Sranan dus verder bouwen aan de TWEEDE nieuwe DICTATUUR in Zuid-Amerika !

  ONTSLA de Procureur-Generaal !

  STOP het 8 December-strafproces met geweld, schaf Onze Grondwet en schaf de Mensenrechten af !

  Paarse Ongedekte Bankbiljettendrukkers Roep de NOODTOESTAND uit, dat brengt welvaart in Sranan !

  NEKS NO FOUT ! PLUS MONNIE DE !!!

  PS : Door de tientallen MOORDEN op onschuldigen in Venezuela zijn alle ogen gericht op Zuid-Amerika !

  Dus PAARSE onderdrukkers, TJAGO !!!!


  Maak melding
 45. Megalomaan paars geleuter. Maar met een paars besmet misdadig ddb virus verziekte aanhang is allses mogelijk. We gaan weer voor vijf is een paarse optie voor de oerdomme verarmde paarse idioten en debielen geworden.


  Maak melding
 46. Bouterse je moet je schamen want je bent de slechtste president die Suriname ooit heeft gehad.Je hebt je eigen land leeggeroofd alle reserves zijn weg.Het volk huilt elke dag van ellende en armoede.Maar het is hun eigen schuld want wie kiest voor zo een domkop als president die alleen maar verstand heeft van wapens om te doden.Als Surinamer schaam ik mij voor mij eigen land.Met jouw als president komt het land nooit meer vooruit.God zal het land helpen om van jouw af te komen.Aan alles heb je een eind Desire Delano Bouterse .Een moordenaar blijft een moordenaar,


  Maak melding
 47. Eindelijk iemand die het ook begrepen heeft; de president van Suriname leest teksten uit handen van zijn slimme adviseurs, maar begrijpt zelf niet wat hij opleest, zijn credo;” mi no mang anga papiera”!.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES