woensdag, april 17, 2024
HomeNieuws uit SurinameRegering Suriname parkeert aankoop asfaltfabriek

Regering Suriname parkeert aankoop asfaltfabriek

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 11 aug – De aankoop van een asfaltfabriek gaat voorlopig niet door. De regering ziet er even van af onder de omstandigheden. Dit zei minister Jerry Miranda van Openbare Werken Transport & Communicatie in het parlement. De voorgenomen aankoop is op felle kritiek gestuit van de oppositie. President Desiré Bouterse zei eveneens in het parlement dat de aankoop bekeken zal worden.

Wel zou moeten blijken dat er iets verkeerd aan was. Met de mededeling van Miranda lijkt er toch wat aan de hand. Miranda zelf zegt dat er niets verkeerd is met het voornemen. Het was oppositieparlementariër Asiskoemar Gajadien die aan de bel trok. Met een missive van de ministerraad, maakte het voornemen wereldkundig. De aanplant zou bij een lokaal bedrijf worden gekocht. Volgens Gajadien is er corruptie in het spel’

Een asfaltfabriek zou veel minder kosten dan de bijna drie miljoen euro die Miranda wil neertellen. Volgens Miranda is het de bedoeling de productie van asfalt voor het repareren van wegen in de hand te houden. De afhankelijkheid van aannemers wordt zo doorbroken. Miranda heeft parlementariërs om detailinformatie gevraagd om de beschuldigingen te kunnen onderzoeken. Dat wordt het werk van een speciale commissie.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

37 REACTIES
 1. Miranda jerry is zelf een van de dieven/criminelen uit het land. Het hele ndp is een grote maffia en boevenbende. Schreeuwt heel veel, maar doet geen moer.

  Ik zag trouwens dat de leden van het parlement voor de kaolo ingi moordenaar Bouterse opstaan. Ik zou dat niet doen. Deze kaolo heeft het land vernietigd en krijgt op deze wijze ook nog respect. Suri’s zijn echt dom


  Maak melding
 2. Miranda was auto monteur-APK-keuring thuis bij hem !
  Van auto monteur tot Minister kan alleen onder leiding van de volks-misleider president !!


  Maak melding
 3. Auto monteur? Daar is er niets mis mee, echter
  Het zijn allemaal idioten die het niveau niet hebben om het land te besturen. Dat kunnen ook ze zelf aanvoelen, maar dat doen ze niet, want ze willen stelen van het het volk


  Maak melding
 4. Hoe denkt een minister met een enkele asfaltplant SRD 30.000.000 te kunnen besparen. Dalian de grootste asfalt verwerker zal haar eigen plant hebben en niets afnemen.

  Net als of er geen materialen ingekocht hoeven te worden en er niet afgeschreven behoeft te worden en het niet vervoerd behoeft te worden.

  In dat soort sommen vergeten NDP plannen makers voor het gemak de helft van de kosten. Zie de Cassave Fabriek.


  Maak melding
 5. De FRONTERS schreeuwde dat t niet klopt dat men r niet moet kopen dat t corruptie is noem maar op.
  En nu gaat het niet door dan schreeuwd de zelfde FRONTERS van hoe zo gaat het niet door?Wat willen ze eigenlijk?


  Maak melding
 6. -Er staat geschreven::::De voorgenomen aankoop is op felle kritiek gestuit van de oppositie.
  Natuurlijk, omdat er vragen zijn gesteld waar niemand een antwoord op kan geven en dan komt de heer Adhin om het hoekje om te vertellen dat vanaf de aankoop tot een bepaalde deel van de gesprekken GEHEIM is en dit staat ook op papier.
  =Is het niet de belastinggelden van het volk die hiervoor moet opdraaien??????

  Er was ook felle kritiek op de:::

  -Ambassades
  -De zorgkosten
  -Het afschaffen van schoolgeld
  -Alcoa,
  en zie nu wat er gebeurd. Nou Misiekaba, Suriname wacht nog steeds erop om een tweede Dubai te worden.

  Suriname staat heel slecht in het Caraïbisch gebied, dit omdat men ziet dat het richting Venezuela op gaat.
  Ik ben benieuwd wat er na drie maanden gaat gebeuren als Boefdraad geen geld meer heeft om mensen uit te betalen.


  Maak melding
 7. De criminineel / rover/ dief/ etc Bouterse maakt zich zorgen om criminaliteit(om de verkrachting, moorden etc). Als criminineel zegt hij, houd de criminineel. Dat gaat niet werken.
  Die mpp ingi bouta zegt een goede inlichtingen dienst te hebben, hij heeft moordbrigade etc, toch kan deze klootzak de veiligheid niet beheersen. Waar is de orang-oetang misiekaba ka olo mpp?
  —–/—//—/——–
  11 Aug, 06:18
  Breaking news
  President Desi Bouterse President Desi Bouterse onderschrijft de ernstige zorgen die in De Nationale Assemblee geuit zijn over de criminaliteit. Hij zei donderdag in De Nationale Assemblee dat het veiligheidsvraagstuk de regering zorgen baart. Daarom zal niet nagelaten worden om het uitgestippelde beleid hierover onverkort verder uit te voeren en te intensiveren.


  Maak melding
 8. De puinhopen Van 7 Jaar Desie Bouterse. (bende van ellende)

  Beste Batavieren. (Germanen)

  Read between the line… tussen de regels door lezen mensen en vooruit denken.. Bouterse begint witte voetjes te maken.. hij begint zich te focussen op 2020.. daar hoef je echt geen hoger wiskunde voor gestudeerd te hebben dat hij daar mee bezig is.. de komende periodes ga je vaker van zulke akties van deze man zien.. het aanpakken van corruptie.

  Beste Surinamsers.. Ik blijf dit benadrukken..
  Naar alle zekerheid aangrenzend waarschijnlijkheid wind Bouterse de verkiezing van 2020..
  De meerderheid van het Surinamse volk is onderontwikkeld.. en deze grote massa laat zijn stem altyd vallen op Bouterse..

  Bouterse Hanteert de bekende taktiek die net zo oud is als de weg naar Maasvlakte.. dat is .. Het volk ARM En Dom Houden.. En Vervolgens Hoop Geven.. deze taktiek werk in alle landen waar de meerderheid van het volk onderontwikkeld is.

  Ik zou de toekomstige leiders van Suriname willen adviseren om in de toekomst maximaal in het onderwijssysteem van ons geliefde land te moeten gaan investeren.. een volk die ontwikkeld is laat zijn stem nooit op zo een leider als Bouterse vallen.

  Suriname heeft een Echte Econoom met bestuurlijke ervaring (een strateeg) nodig die ons land terug op de kaart moet zetten zo dat we mee kunnen liften in de Vaart Der Volkeren.

  Dit Is mijn mening.. Is mijn verhaal .


  Maak melding
 9. Misschien is het de volks president ingevallen dat er voor aankopen boven bepaald bedrag er een inschrijving gehouden moet worden.
  En dit keer moet in het bestek niet opgenomen worden dat het niet verplicht is dat de laagste inschrijver de toewijzing krijgt.
  Met de laatste opmerking,maken ze de weg steeds weer vrij corruptie.Dat is Sur.


  Maak melding
 10. Asfalt fabriek was gewoon de bedoeling geweest het aan een ndper cadeau te maken.Er zijn helemaal geen plannen om de straten in Suriname te repareren.Het is gewoon misleiding geweest ,maar gelukkig dat het op tijd ondekt werd en de ndp niet erin slaagde om het volk nog een keertje te misleiden .No deal,thank you God!


  Maak melding
 11. Het grootste gevaar dat Suriname bedreigd is de aanwezigheid van bouta zelf.Hoe kunnen de surinamers slapen bewust van het feit dat de lijder zelf een crimineel is en liefst een moordenaar?En hij beweert dat hij over ons gaat waken?!En de bobo rechters van Suriname…hoe kunnen ze dit toestaan!?
  @Eugene van det san
  Thanks voor deze update.


  Maak melding
 12. Mijn inziens ligt er een breder plan achter de aankoop van de asfaltfabriek. Ik vermoed dat men ervan uitgaat dat Suriname nu zelf de asfalteerwerkzaamheden kan uitvoeren. Het is ook duidelijk dat Suriname niet altijd een beroep moet doen op Dahlian om de wegen te asfalteren. De overheid kan dit soort werkzaamheden ook zelf uitvoeren.

  De tijd is nu aangebroken om Dahlian nu anders in te gaan zetten. Dahlian is een groot bedrijf. Zij houden zich bezig met tal van infrastructuele- en bouwwerkzaamheden. Werkzaamheden zoals het aanleggen van (snel en auto)wegen, het aanleggen van (light)rail trajecten, huizenbouw,(lucht)havens, landingsbanen,enz. Het is afwachten wat in dit vraagstuk de vervolg stappen zijn.


  Maak melding
 13. RobG

  Hoe zo groter plan. De Miranda heeft de President belooft met de Asfaltplant SRD 30.000.000 op jaar basis te besparen.
  De president gelooft in fabeltjes want hoe denkt deze op een OW begroting van ongeveer SRD 600.000.000 waarvan slechts een fractie voor asfalt besteed wordt, jaarlijks SRD 30.000.000 te kunnen besparen.

  U droomt met Dalian. Ja Dalian is heel groot en slechts de kapstok waar aan contracten gehangen worden die andere Chinese ondernemingen uitvoeren die veel kleiner zijn.
  Lenen van China betekend ook kopen in China of bij Chinezen. Dus als de Dalian gemeenschap een Asfaltplant in Suriname heeft gebruiken ze die ook en kopen ze lokaal (heel zuid amerika) waar de aggregates het goedkoopste zijn hun lokale materialen. Bitume (plus vervuiling) zullen ze, waarschijnlijk dutyfree, importeren uit China

  Blijft over een kleinbeetje asfalt voor reparaties. Ook al kan men 50% goedkoper dan de markt dan is het ondenkbaar dat er SRD 30.000.000/ jaar bespaart gaat worden.

  Het is geen groter plan maar een fabeltje dat door zien is door de oppositie.

  Denk eens na . Hoe gaat deze ene plant leveren in Nickerie of in Albina. De Miranda is een leuke man met drive maar net zo’n grote joker als Maduro.


  Maak melding
 14. Jojo, gij moet dit vraagstuk nuchter benaderen. Als de regering van Suriname zelf het onderhoud en de asfaltering van de wegen in handen neemt zal er natuurlijk een besparing ontstaan. Op een gegeven moment moet er ook eind komen aan het asfalteringsproject van Dahlian. Mijn inziens ontstaat de ruimte om Dahlian op andere domeinen in te zetten.

  Ray, ik heb de indruk dat je iets extreems in je leven heb ervaren. Er zijn nog altijd mensen die veel ergere dingen hebben meegemaakt. Je reageert altijd zo emotioneel en heftig. Je verkoopt alleen emoties. Daar kan ik weinig mee.Gooi het over een andere boeg. Je bent teveel beïnvloed door foute emoties.


  Maak melding
 15. @ Jojo: Vanuit Paramaribo asfalt leveren voor Albina kan best hoor. Ik herinner mij dat Albina geasfalteerd werd, heel lang geleden, en de wagens met warm asfalt reden af en aan vanuit de stad.
  Toen was er nog geen brug en het veer gaf de asfaltwagens speciaal voorrang zodat ze op tijd in Albina konden zijn.
  Nickerie is wellicht wat te ver maar een asfaltfabriek kan verplaatsbaar zijn en dus tijdelijk in Nickerie opgesteld worden.

  Of de aankoop noodzakelijk en een goede zaak is, daar heb ik geen mening over, maar bruikbaar is hij zeker waar dat nodig is, indien transportabel.


  Maak melding
 16. @RobG … Volksverlakker … “als de regering van Suriname zelf het onderhoud en de asfaltering van de wegen in handen neemt zal er natuurlijk een besparing ontstaan”.

  Kerel … blijf rustig in je … ZEEP-BEL … dromen … sweet dreams. Alles wat een regering … GELIJDT door DMDDB … onderneemt is gedoemd te mislukken. Wat voor goeds heeft DMDDB 1 en DMDDB 2 ons geliefd land gebracht ???

  Armoede, Verdeeldheid, Normvervaging, Criminaliteit !!!

  Een bijkomstigheid: Suriname is WERELDKAMPIOEN in SLECHT ONDERHOUD van de INFRASTRUCTUUR { wegen, overheidsgebouwen, etc.}.

  ” Besparing ” ontstaan door Nationale Dieven Partij …. regering ? @ RobG … it’s a slip of your tongue … je bedoelt te zeggen: VERDAMPING.

  Miranda wil op de valreep nog een ” grote slag ” slaan … maar hij gaat naast de pot pissen. Santa Boma’s gate are openwide … ook voor RobG … de Volksverlakker.


  Maak melding
 17. @RobG
  Als burger van een land is het ergste wat je meemaakt wanneer een lijder als bouta 15 burgers afslacht en de rest onderdrukt.
  Natuurlijk ga ik niet stil zitten en mijn stem laten horen. Bedoel jij dat wij nog ergere dingen gaan meemaken?!
  Ik hoop van niet.Hopenlijk is je baasje er niet om nog meer tragedie over ons te brengen.Hij zit dan opgesloten in de gevangenis.


  Maak melding
 18. @ RobG

  Op emotie betrap ik mij niet. ik gebruik vaak de ironie en zwart wit om de dingen duidelijk te maken.

  Mijn stelling is dat de business case , besparen SRD 30.000.000, niet realistisch is gezien het totaal budget van OW.

  Ik vind het jammer dat u de realiteit als emotie ziet en zelf niet op de reele feiten ingaat.

  @ Hans van den Broek,
  Natuurlijk kun je de mengsels op vervoer van een paar uur plannen of kun je voor een groot project de plant verplaatsen.
  Echter waar blijft het geprojecteerde voordeel dan.

  Men kan 1 tot 2 vrachten per dag doen.

  Miranda gelooft in een verkoop praatje van iemand die met een asfaltcentrale in zijn of haar maag zit en er vanaf wil en valuta op zijn of haar rekening wil!.


  Maak melding
 19. OW moet gewoon beter leren aanbesteden en betalen naar prestatie.

  BAM bouwt met een Deense partner in Tanzania goedkopere snelwegen dan Dalian in Suriname.
  BAM krijgt achteraf betaald en Dalian dient haar termijnen gewoon in bij EXIM bank en wordt betaalt omdat het toezicht alles goed keurt.

  Ik ben er van overtuigd dat de Chinese deals persaldo heel duur zijn.


  Maak melding
 20. er gaat een onderzoek plaats vinden, wat leuk en wie moet dan de resultaten analyseren en een gedegen advies geven.
  bouta heeft alleen maar domme mensen om zich heen als adviseurs. het zijn waardeloze riool ratten ongeacht hun ras.
  Javaan Hindostaan creool boslandcreool indiaan. al deze losers hebben helaas niet de knowhow en intelligentie om bouta te adviseren om Suriname te leiden. de adviseurs hebben wel goeie bedoelingen maar ze hebben niet de politiek knobel. en natuurlijk de CORRUPTIE EN ZELF VERRIJKING is de dood steek van NDP.
  bouta kan de corruptie en het roven niet stoppen wat heel primair is in een heel klein gemeenschap als Suriname.

  bouta en met name zijn ministers zijn en blijven waardeloze rotzooi kraaiers


  Maak melding
 21. Oma taki, zolang ddb en trawanten de macht uitmaken, zal de paarse corruptie in al zijn lagen worden begaan, van hoog tot laag. Ndpers zijn een misdadig paars verarmd verdoemd volk geworden.


  Maak melding
 22. Kunnen wij de huidige “Regering” en de huidige President, niet ergens PARKEREN ????????????

  Dan is het Sranan Volk weer VRIJ en kan de Opbouw van het Land worden HERVAT !!!!!!!!

  PS : Zit de PG nog op zijn plek of wordt STIEKEM het Venezuelaanse model, opgelegd aan de Srananmans ????

  Een Venezuelaans-Cubaans staatsmodel zonder MENSENRECHTEN en zonder GRONDWET !

  UN MUS FU OPPO UN AI !!!!!!!!!!


  Maak melding
 23. de gene die die njang van rond ”één ” miljoen us$ zou maken is hierbij diep teleurgesteld..

  al zijn/haar plannen zijn in duigen gevallen, weg van de grote vakantie aller tijden..

  zo zie je maar, kan ook zomaar gebeuren dat het helemaal niet meer doorgaat..

  er zijn in eens teveel ogen hier op gericht..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES