Terreurverdachten in Suriname nog zonder contact met familie

7
Korps Politie Suriname vindt drugs tijdens invallen

PARAMARIBO, 3 aug – De de justitie aangehouden mannen die worden verdacht van deelname aan terroristische activiteiten, blijven incommunicado. Dit meldt de Ware Tijd. De mannen, onder wie twee Nederlanders, hebben geen contact met hun familie of advocaten. Dit is al zo sinds ze werden aangehouden. Een verzoek om het contact tot stand te brengen, is afgewezen door het Hof van Justitie.

Het is de tweede keer dat een dergelijk verzoek is ingediend bij Suriname’s hoogste rechstcollege. Het Hof blijft het Openbaar Ministerie gelijk geven in het verbieden van elk extern contact. “Ik heb vernomen dat collega’s wier cliënten zijn aangehouden weer een verzoek hebben gedaan om de beperking op te heffen, maar ze kregen nul op rekest van het Hof van Justitie”, zegt een advocaat die niet betrokken is bij de zaak.

De verdediging van de verdachten is niet te spreken over de gang van zaken. Gevreesd wordt dat er een enorme achterstand ontstaat ten opzichte van de vervolging. Die heeft nu alle tijd om zich goed voor te bereiden op een eventueel gerechtelijk proces. De rechter-commissaris heeft eerder de aanhouding van de mannen verlengd met dertig dagen. Intussen zwijgen de autoiriteiten in alle talen.


7 REACTIES

  1. Pas op met het bespreken van de Hoogste baas van Suriname.
    hebben jullie niet gelezen dat er een nieuwe wet wordt aangenomen dat het bespreken ( beledigen) van hem strafbaar zal worden gesteld.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.