zondag, april 21, 2024
HomeNieuws uit SurinameChina gelooft heilig in Suriname als betrouwbare partner

China gelooft heilig in Suriname als betrouwbare partner

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 3 aug – De regering van de Volksrepubliek China blijft Suriname zien als een betroubare partner. Dit zegt de Chinese onderminister van Buitenlandse Zaken, Qin Gang. Vooral de onafgebroken steun voor de One China policy (het politiek en staatkundig verenigen van alle Chinese gebieden als Chinees grondgebied, red.) geniet veel waardering. Suriname heeft zeker in dit opzicht een consistente, aanhoudende lijn gevolgd.

Het maakt dan niet uit door welke politieke partij of partijen het land geleid wordt. Vanaf de jaren zeventig is steevast dezelfde lijn gevolgd. “Wij waarderen de standvastigheid van de Surinaamse regering”, zei Qin Gang tijdens een persconferentie. Hij ziet de betrekkingen tussen de twee landen dan ook alleen maar hechter worden. Economisch en financieel loopt het al op de meest ideale wieltjes.

Door de jaren heeft China een ontwikkelingslijn naar Suriname opgezet en uitgebouwd. Behalve miljoenen dollars aan schenkingen, heeft Suriname ook steun gekregen voor onder meer het leger. Ook worden honderden Surinamers opgeleid aan universiteiten in China. Het Chinese bedrijf Dalian is al sinds de jaren negentig betrokken bij de aanleg en verbeteren van het Surinaamse wegennet.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

46 REACTIES
 1. China gelooft heilig in Suriname als betrouwbare partner, omdat beiden onbetrouwbaar zijn, en dat hebben ze in ieder geval gemeen, netals met de mensenrechtenschendingen.


  Maak melding
 2. ja ze verkopen toch alle soort van troep in en voor suriname.geen controle op niets vanzelf een betrouwbare partner ja.Ziet deze regering het niet dat nederland een paar maanden terug Panda beren heeft gehad van china?wel voor de chinejinpin is dat een teken van partnerschap,geen woorden maar daden.suriname met zijn overheid e hori kauw tere.


  Maak melding
 3. China is geëvolueerd van ontwikkelingsland tot grote economische en militaire mogendheid. Suriname heeft heel veel te danken aan China en de regering van Suriname moet deze relatie met China verder uitbouwen. Het lijkt mij ook geen slecht idee als de regering van Suriname aan China een marine steunpunt op Surinaams grondgebied aanbiedt. Ik denk met name aan Nieuw Amsterdam of Boskamp. Een dergelijke haven kan een bijdrage leveren aan de economische ontwikkeling van dat gebied.


  Maak melding
 4. Hoe minder chinezen des te beter voor Sur.Nu heeft de staat een asfalt plant gekocht met de bedoeling,kennelijk,om Dalian weg te krijgen.
  Komt het geleend geld van China de economie van Sur.te goede.En niet die van China.
  Lijkt een goed idee om vers geld in roulatie te brengen in de economie.


  Maak melding
 5. -In 2018 wordt China een wereldmacht en dit zie je langzaam al gebeuren op wereldniveau.

  Ik heb moeite hoe zij zaken doen met landen die zwak staan. Zij buiten mensen uit en doen aan slavernij. Zie de feiten van Afrika wat daar gebeurd.


  Maak melding
 6. @Jacobus, het zou economische zelfmoord voor Suriname zijn als men de economische banden met China wil doorsnijden. Suriname zal nooit zelfstandig haar eigen economische op gang weten te brengen. Men zal afhankelijk zijn van andere landen. Van Nederland en Amerika moet men niets verwachten. Bij hen gaat het alleen maar om hun eigen belang. Trump heeft het over America first. Hetzelfde geldt voor Nederland. De mensen die klagen over China zijn seniel. Dit soort mensen zij qua intelligentie minder geprogrammeerd. Zij leven in een droomwereld en ze de ken nog steeds dat er sinterklazen in de rij staan om Suriname gratis geld toe te stoppen. Die tijden zijn voorbij. Suriname zal China hard nodig hebben om het land verder te ontwikkelen.

  @bakka, dat er Chinese troep in winkels wordt verkocht heeft met de Surinaamse ondernemers zelfs te maken.Zij kopen in China afgekeurde producten op. Waarom kunnen de Chinezen tegen zeer lage prijzen hoogwaardige producten verkopen aan winkeliers in Europese landen, Amerika, Australië, Japan, Rusland, enz.enz.


  Maak melding
 7. Chinezen zijn als een wolk sprinkhanen. Als alles is kaalgevreten en er niks meer te halen is, dan verdwijnen ze weer. Suriname blijft achter berooid en bestolen van haar bodemschatten.


  Maak melding
 8. @RobG

  de chinezen komen met goedkoop geld en daar tegen kan de Suri bedrijfsleven niet opboksen.
  De chinese bronnen zijn onuitputtelijk terwijl de Suri’s erg gelimiteerd zijn in hun fondsen.
  En voor mij is het geen prettig aanblik om mijn broeders weg gedrukt te zien worden.Ook de kleine fietsen en bromfietsen reparatie plaatsen zijn door de chinees over genomen om maar iets te noemen.


  Maak melding
 9. De Puinhopen Van 7 Jaar NDP.. Bende Van Ellende

  Beste Batavieren.

  Als een chinees jou een tientje geeft.. pak hij zonder dat je het weet.. 25 euro van je terug.. zo zit de chinese cultuur in elkr..
  wat de chinezen diep in het binnenland van Suriname doen weten wij niet.. maar ze zijn dr..

  Als ik in het macht Centrum van Suriname was.. zou ik aan china vragen.. maak vr suriname nog een brug over de Suriname rivier.. richting Commewijne.. ik zou aan china vragen bouw een moderne politie hoofd kantoor in suriname.. . zet zonnenenergie in het binnenland van suriname.. bouw een moderne sportcomplex.. voetbal stadion in suriname.. ik zou aan china vragen.. maar goed.. ik kan nog uren door gaan.

  Beste Surinamers.
  Een volk kiest vr een leider die bij zich past.. suriname heeft vr bouterse gekozen.. is een feit dat deze man ons land 15 jaar terug in de tyd heeft gebracht…

  Naar Alle zekerheid aangrenzend waarschijnlijkheid wind Bouterse de verkiezing van 2020 weer..

  Bouterse hanteert de klassieke styl.. dat is het volk arm en dom houden .. en vervolgens hoop geven.. die styl werk altyd.. die styl is niet zo oud als de weg naar haaksbergen beste mensen.


  Maak melding
 10. Ach mijnheer RobG wat een onzin verkondigt u weer! Suriname dat economische banden heeft met China, haha. U bedoeld China mag Suriname leeghalen in ruil voor goedkope troep en af en toe een cadeautje.
  Volgens u denken de VS en Nederland alleen aan zichzelf en is China werkelijk de enige die het beste met Suriname voor heeft. Voor Chinezen, waar ook ter wereld, bestaat er maar één land, China. De overigen zijn barbaren of onderdanig aan China en zijn er alleen om het belang van China te dienen.

  Nederland is het enige land dat vele jaren geprobeerd heeft om wat van de grond te krijgen in Suriname en er miljarden in heeft geïnvesteerd. Helaas zonder veel effect. Ook nu nog zou Nederland bereid zijn Suriname te helpen maar dat mag niet van Bouterse en zijn vrienden, en u, wonende in Nederland, met waarschijnlijk een Nederlands paspoort, spuugt lekker mee in de mond die u voedt.
  Als u in Turkije zou wonen en zich zo zou gedragen zat u allang wegens landverraad en terrorisme achter de tralies, maar helaas, Nederlanders zijn te aardig.

  Uw suggestie om China een marinehaven aan te bieden, bijvoorbeeld in Nieuw-Amsterdam of Boskamp, komt neer op het uitleveren van Suriname aan China. U bent niet alleen een landverrader in Nederland maar ook van Suriname, uw geboorteland.
  De plaatsen die u noemt zijn totaal ongeschikt, als de marineschepen er al zouden kunnen komen, bovendien zou de VS dat niet bepaald op prijs stellen. Suriname hoort bij de achtertuin van de VS. De VS speelt op de fluit en Suriname danst. Bouterse weet dat, u blijkbaar niet.
  Wat zou de Chinese marine hier trouwens te zoeken hebben?


  Maak melding
 11. RobG

  Ik raad u nogmaals aan “The Looting Machine” te lezen en dan uw oordeel over China’s buitenland beleid en daden nogmaals te bezien.

  U heeft echt geen beeld van wat er in de echte wereld gebeurt. U zit waarschijnlijk ergens 3 hoog achter te fantaseren over wat zou kunnen.

  Dat China langs komt op het niveau van Assistent Minister dus geen minister of onderminister maar een Assistent die vertelt dat Suriname gezien wordt als een betrouwbare partner zegt ook genoeg.
  De reis van deze Assistent Minister is er op gericht hoe beperken wij de schade.en wat zijn de assets die wij moeten grijpen als het mis gaat.
  De vraag voor China is wat is de business-case als de regering in elkaar klapt en de opvolgers met de handen in het haar zitten of de deals van Bouterse gaan betwisten.

  RobG
  Denk jij fantaseert over marine steunpunt op Nieuw Amsterdam of Boskamp is ronduit onzin. Suriname kan niet voorzien in de infrastructuur voor de meest basale marinefaciliteiten om de diepgang en de afstand tot de VS maar te vergeten.

  China probeert een 2de Panama kanaal te realiseren en zal daar ongetwijfeld haar diepzee voorzieningen voor de marine implementeren. Suriname is een uithoek. U droomt.


  Maak melding
 12. Jahool, ddb en co zijn oeldomme leiters. We krijkse altijd als et kaat om keld. Ze houd van veel keld. Net als dieve. We kaat ze lere, we kaat gloot deel van et land in beslak neme als de vele oeldomme aanhange nie schuld ga betale. Zo zong een klein geel chinees vogeltje ons zacht in de oren.


  Maak melding
 13. Eerlijk gezegd voel ik me veel veiliger onder Chinezen dan onder…. Ze zullen je nooit s’nachts om 500 uur overvallen. Het zijn keiharde werkers.

  Om een land en economie goed te laten draaien heb je zulke mensen nodig. Als 60 procent rotzooi is in een land zal het nooit lukken.

  Jammer dat ze het niet hebben gehad om tienduizend gewapende militaire stagiares te sturen naar Suriname op kosten van China. Goed voor de economie ook.


  Maak melding
 14. Mooi om te zien hoe een man als RobG vanuit Nederland het land waarin hij woont af loopt te zeiken en tussen neus en lippen door ook nog voorstelt om China een marine haven aan te bieden in Suriname. Je bent dan niet alleen vreemd maar je bent knettergek. Tijd voor 3 maal daags een flinke dosis haldol lijkt me.


  Maak melding
 15. Jojo, ik heb pasaages uit het boek gelezen.Het is enerzijds een eenzijdig verhaal omdat corrupte Afrikaanse regeerders in het belang van hun eigen gewin een hoofdrol spelen in de roof van de Afrikaanse rijkdommen.Deze corrupte leiders staan de transformatie van Afrika van grondstoffen leverancier naar leverancier van industriële producten in de weg.

  De auteur zwijgt in alle talen over de rol van westerse landen die Afrika tientallen jaren hebben misbruikt. Vol argwaan kijken blanke overheersers naar de opkomst van het niet blanke en niet blauwoogige China.

  Een Chinese marinesteunpunt op Nieuw Amsterdam of Boskamp is geen fantasie. De haven kunnen de Chinezen bouwen.Zij hebben het geld,De machines en het kader om dit te realiseren. Kan realiteit worden.Chnina is haar vleugels aan het uitslaan.Voor het eerst in de geschiedenis zijn Chinese marineschepen in de Baltische zee, buiten het territorium van China aan het oefenen met de Russische marine.

  Ik gun hen een marine steunpunt in Suriname.Mede ter ondersteuning van Chinese koopvaardijschepen die Zuid Amerika veel aan.Jojo gij hebt geen visie voor de toekomst.


  Maak melding
 16. Paul, natuurlijk mag ik kritiek hebben op Nederland.Jij denkt nog steeds dat alles koek en ei is in Nederland en dat de Euros royaal aan de bomen hier groeien. Ik ben niet de enige die kritiek heeft op veel dingen in Nederland.Ik zit in een werkgroep een soort Denktank met Nederlanders, dus met de echte authentieke blauwogige polderbewoners.

  Wat is er fout aan om pijnpunten in de samenleving waarin we wonen te bespreken. Wij bespreken ook dingen die goed gaan in Nederland,hoor. Nederlanders willen geen ja-knikkers in hun commissies maar zij willen mensen die wat te bieden hebben en die hen scherp houden. Het levert mij ook extra centjes op. Laat dit maar goed tot je doordringen. Ik gun
  Suriname ook meer welvaart en ontwikkeling.Mag ik niet meedenken?


  Maak melding
 17. En als ze nou kernraketten gaan stallen .
  Verschillende landen doen dat, ze laten kernraketten stallen bij bevriende landen om zo dichter bij de vijand te komen


  Maak melding
 18. RobG, zit nu weer in een denktank. Deze pathologische leugenaar hangt de ganse dag in het locale buurthuis. Wat een zielig, triest en treurig ventje.


  Maak melding
 19. @RobG

  “De auteur zwijgt in alle talen over de rol van westerse landen die Afrika tientallen jaren hebben misbruikt.”

  Dat aspect valt buiten de scope van het boek.
  De rollen van westerse ondernemingen en het IMF en Israëlische ondernemers wordt behandeld.
  U gaat voorbij aan het grenzeloos faciliteren door China omdat u het westen als de moeder van alle kwaad wilt zien.

  Oorlogschepen faciliteren is niet alleen een haven maar ook de elektronische infrastructuur, de technologische infrastructuur.
  Er moet ook een noodzaak zijn voor aanwezigheid. Bijvoorbeeld in Djibouti is men aanwezig bij een belangrijke zeeroute en de Chinese spoorweg naar Ethiopië.

  Het zou ook nuttig zijn dat u “The State of Afrika ” van Martin Meredith of “Heineken in Afrika” verwerkt.

  Beste RobG u zit vol Rancune jegens het westen en grijpt maar terug naar de dingen van vroeger.
  Het gaat om het NU waarin alles mis gaat. Als dat hersteld wordt dan krijgen we de gelegenheid om het verleden nog eens tegen het licht te houden.


  Maak melding
 20. Robje-G-Mislukte-Paarse-Propagandist : U droomt van militaire aanwezigheid van CHINA in Sranan !( vlak onder de neus van de USA !)

  USA zal niet toestaan dat China een Surinaamse dictatuur komt ondersteunen, laat staan dat er Chinese bases in Suriname kunnen worden gevestigd !

  De NDP/Paarse machthebbers kunnen liever de cijfers vrijgeven van het aantal US DOLLARS, dat VRIJELIJK en elke MAAND, van Sranan naar China worden overgemaakt !

  Tevens kan direct worden geopenbaard hoeveel ONBEWERKT HOUT van Sranan naar China is verscheept met toestemming van Paars ! (groot verlies voor Sranan)

  PAARS geeft China, vanwege het door paars veroorzaakte Faillissement van ons Land, veel teveel ruimte, waardoor wij als land verarmd achterblijven !

  De Paarse regering staat zeer ZWAK tegenover ALLE onderhandelingspartners ! Wij zijn FAILLIET en zoeken overal naar VALUTA, terwijl wij, als gevolg van Paars wanbeleid, weinig tot niets produceren !

  PS : Paars is alleen bezig met paniek-voetbal en paniek-maatregelen, na de STRAFEIS van TWINTIG JAAR tegen
  de paarse leider !
  Enkele Surinaamse massamoordenaars hebben nog de ijdele hoop dat een of andere buitenlandse mogendheid hen zal komen redden, hen zal vrijwaren van een langdurig verblijf in de bajes, Santo Boma !


  Maak melding
 21. Suriname met haar heterogene bevolking verdient ook aandacht te krijgen van de landen van herkomst. dezelfde rechten wat de ene heeft hebben de andere ook. dit land behoort niet aan een bepaald ras. we moeten blij zijn met de komst van China in Suriname. wat doet Afrika (nauwelijks te eten hebben) Indonesië, India, Pakistan, Israël, Portugal enz. wat kletsen jullie dan over China. beginnen jullie alvast te leren houden van dit geliefd land in plaats anderen te kruisigen.


  Maak melding
 22. -Ik heb een deel van een tekst die past bij het China beleid in Suriname. Lees vooral de laatste zinnen heel goed.::::::::::::geschreven door de heer Hans Breeveld.

  =Personen die afgegeven op Nederland geven vaak als argument dat de Nederlandse samenwerking niet de nodige ontwikkeling voor Suriname heeft gebracht. Of dat zo is wil ik even parkeren. Politiek is echter in mijn optiek nog altijd, een strijd om de macht, waarbij het behartigen van belangen centraal staat. We moeten dan ook niet boos zijn op Nederland als die kennelijk beter gelet heeft op haar belangen dan wij. Laten wij daar lering uit trekken. Met name wat onze nieuwe internationale relaties betreft.
  In dit verband kan het artikel in The New York Times van mei 2017 warm aanbevolen worden. De titel luidt: China wants fish, so Africa goes hungry.
  Het is te hopen dat toekomstige generaties in ons land niet – net als nu – zullen klagen over het kolonialisme, maar dan het Chinese. Laten wij geen muren bouwen, maar ons als volwassenen opstellen, lettend op ONZE belangen. Een kritische DNA en regeerteam zijn daarbij onontbeerlijk.


  Maak melding
 23. @Haco, wat is jouw probleem.Jij hebt een andere brein, het brein van een leugenaar. Je hebt niet het recht om mensen jouw leugens op te dringen. Bij jou is het chronisch . Zelfs de waarheid die je ons wijs wil maken is een leugen. Zo complex zit jij in elkaar.


  Maak melding
 24. Srafu, vraag aan de Amerikanen of Nederlanders om de wegen in Paramaribo te verbreden, om een 1000 tal huizen voor de bevolking te bouwen, om meer dan honderd Surinamers kosteloos aan Amerikaanse en Nederlandse universiteiten te laten studeren, enz. Nederland en Amerika hebben heel gretig genoten van de Surinaamse grondstoffen. Toen de mijnen uitgeput waren trokken ze weg. Ze lieten berooide gebieden troosteloos achter. De mensen die op Moengo, Paranam en Biliton wonen staan als zombies voor zich uit te staren alsof ze door bakroes zijn aangepakt. De Amerikanen en Hollanders hebben hen welvaart gebracht. Het lijkt alsof je Suriname wederom wil verkopen aan Amerikaanse en Nederlandse bedrijven. Gij wilt altijd een slaaf blijven. Dat is je volste recht.


  Maak melding
 25. Robje-G-Mislukte-Paarse-leerling-propagandist : u blijft slaafje van Opa B en de Paarse clan !

  Suriname kan ZELF alle benodigde huizen bouwen, het door Paars FAILLIET gemaakte Suriname kan dat NIET ! Daarvoor schakelt de Paarse clan nu noodgedwongen China in, met alle nadelige gevolgen van dien !

  Suriname kan alle wegen ZELF onderhouden en nieuwe wegen aanleggen, wij hebben de kennis , het materiaal en de arbeiders !
  Het Paars bewind heeft ons FALLIET gemaakt en daarom zijn wij afhankelijk gemaakt van China en anderen op dit punt ! Soso VERLIES voor Sranan ! (China brengt onder andere eigen arbeiders mee naar de projecten ! )

  Alleen Paarse awari domri’s geloven nog dat DDB met hulp van China 17.666 volkswoningen zal neerzetten !

  U zegt dat USA de uit-gemijnde gebieden in Sranan troosteloos heeft achtergelaten ! U JOKT WEER ! Uw baasje saboteert de Suralco-onderhandelingen door een GEHEIME inhoudsloze MOU te tekenen, alleen maar om de Afobaka-dam aan een van zijn Paarse vriendjes toe te spelen !

  Hoe kan het dat een president een DNA-breed afgewezen MOU, als nieuw beleid, overwinning op Suralco en als vooruitgang presenteert ????? Moro dong no de !

  SURINAME heeft RECHT op diverse omschreven en vastgelegde vergoedingen van de Suralco, bij einde van de Overeenkomst !

  Paars saboteert een GOEDE DEAL uit puur eigen belang!

  Dankzij de bauxiet en goud-industrie oa, heeft Sranan totdat Paars aan het bewind kwam, redelijk haar eigen economie en financien enigszins op orde kunnen houden ! Het gaat om tientallen jaren Robje-Venezepam !

  PAARS wanbeleid (met grote corruptie-schandalen) heeft ons Land FAILLIET gemaakt Robje, wij zijn een prooi geworden voor andere landen wiens inzet is ons land te plunderen ! (zie het weggeven door Paars van enorme hoeveelheden onbewerkt hout aan China !)

  Zie de ervaringen met China in diverse Afrikaanse landen !

  Ga maar na Paarse leerling-propagandist, wanneer en onder welk bewind (3x Paars = 1 x Bosje en 2 x Boutje ) de staatskas is LEEGGEMAAKT en wie het Volk met DEVALUATIES heeft opgezadeld !

  PS : Is China ook EIGENAAR/ENIG AANDEELHOUDER van onze dure SPOOK-AMBASSADE te PARIJS , die door Paars in het geheim is ondergebracht in een SPOOK-NV ????????

  Ik hou van Chinezen en overige Srananmans, MAAARRRR…..NIEMAND en GEEN ENKEL LAND, moet echter ons LAND komen plunderen !

  Zal de Paarse failliete Paniekregering binnenkort WEER, in het geheim, ongedekte bankbiljetten drukken ?????

  GEEN USA-Slavernij , GEEN HOLLLANDSE-Slavernij, GEEN CHINESE-Slavernij en ook geen PAARSE-SLAVERNIJ !!!!! SRANAN MUS FU DE FRI !!!!!


  Maak melding
 26. China is alleen geïnteresseerd in China. China first. Wat ze komen doen is u naar de mond praten en wat wegen aanleggen om u tevreden te houden. Ondertussen wordt het land van grondstoffen beroofd en de ziel verkocht aan de Chinese wereldmacht.
  Kolonisatie, maar dan wat subtieler dan in het verleden door de europeanen is gedaan.
  Slaap lekker.


  Maak melding
 27. RobG schrijft: “Srafu, vraag aan de Amerikanen of Nederlanders om de wegen in Paramaribo te verbreden, om een 1000 tal huizen voor de bevolking te bouwen, om meer dan honderd Surinamers kosteloos aan Amerikaanse en Nederlandse universiteiten te laten studeren, enz.”

  Schaam je je nu niet om dit soort dingen op te schrijven? Suriname is inmiddels, op eigen verzoek, al meer dan veertig jaar een onafhankelijk land. En nog steeds op de bedel toer omdat men zelf nog steeds niets kan? En alles moet gratis.
  Surinaamse studenten die in Nederland gaan studeren komen niet meer terug hoor. Met een goede opleiding kun je namelijk overal terecht en je zou wel gek zijn om terug te gaan naar een land waar incompetentie en racisme heerst.
  Wat was eigenlijk de zin van de onafhankelijkheid als men zelfs voor het bouwen van huizen en het aanleggen van wegen hulp moet gaan vragen? Vroeger kon men dat allemaal wel. (Dank zij het kolonialisme?)

  Je hebt wel steeds een grote mond over die vreselijke Nederlandse kolonisten, waar je maar o zo graag tussen woont, liever dan tussen je eigen mensen, maar wat zou Suriname zonder Nederland geweest zijn? Een uithoek van het Braziliaanse oerwoud!
  Een kolonie wordt door het moederland bestuurd alsof het een bedrijf is. Er moet een economische basis zijn, er moet een goed rechtssysteem zijn, er moeten voorzieningen zijn voor een stabiele samenleving. Nederland heeft daar voor gezorgd en de Surinamers hebben het cadeau gekregen.

  En wat die corrupte leiders in Afrika betreft, blijkbaar is dat wat het volk wil. Men kiest ze en men accepteert hun gedrag, want men denkt vandaag jij en morgen ik. Hoe dichter bij de evenaar, hoe corrupter het wordt.
  Dat zal de Chinezen een zorg zijn, corrupte leiders heb je in je zak. Chinezen zijn zeer pragmatische en cynische mensen.
  Bij industrialisatie van Afrika hebben ze geen belang, ze verdienen het geld liever zelf en zetten liever hun eigen mensen aan het werk. Die werken harder, beter, en leveren kwaliteit.

  De Afro-mentaliteit is fout, de visie ontbreekt, het opleidingsniveau is onder de maat en iedereen wil weg. Is het niet naar Europa dan naar Zuid-Afrika want daar wonen ook veel witte mensen en die weten nu eenmaal wel hoe het moet.


  Maak melding
 28. Hans van den Broek,ga toch lekker spelen. Jij geeft commentaar omdat je in de belangstelling wilt staat.Inhoudelijk slaat je commentaar nergens op. Jij leeft in een zelfde waanwereld als Srafu. Net als die onnozele Srafu wil jij de indruk wekkem fat Suriname krachtig genoeg is om zelfstandig haar eigen economische ontwikkeling te bewerkstelligen. Dommie laat het volgende goed tot je doordringen. Geen enkel land in de wereld is in staat om zelfstandig haar eigen economische ontwikkeling tot stand te brengen.

  Na WO II zijn de west Europese economieën opgebouwd door de mega Amerikaanse investeringen dankzij de Marshall hulp. Hetzelfde geldt in deze tijd ook voor de economieën van de vroegere Sovjet Landen. Dankzij de miljarden dollars en Euros hulp en investeringen van de EU, Amerika en China worden deze landen economisch weerbasrder gemaakt. Uit deze landen studeren thans duizenden studenten aan west Europese hogescholen en universiteiten met een studiebeurs die hen ter beschikking zijn gesteld door o.a.de Nederlandse regering.Het heeft niets met bedelen te maken. Het gaat om ondersteuning van die economieën om ze sterker te maken. Ga je toch scholen om deze materie goed te begrijpen.

  Ik mag ook kritiek hebben op vele dingen/zaken die onderbelicht zijn en blijven in o.a. de Nederlandse media, geschiedenis,economie,enz.Zelfs authentieke Nederlandse deskundigen schrijven hierover vaak en hebben ook hun eigen kritiek. Als ik op een nette manier mijn kritiek lever over dit soort zaken voel jij je ineens schuldig t.a.v. de Nederlandse samenleving. Jij bent geestekijk ziek.Fool, ga hulp zoeken.


  Maak melding
 29. Robg@
  Masoschistische Onbenul, dit het je zeker met de denk tank in het buurthuis in Amsterdam – zuidoost besproken, je raakt de kern van de zaak, ook jullie hadden een provincie van Nederland kunnen worden, had je mee kunnen profiteren van de vele miljarden die die Hollanders hebben, maar de Holland haters hadden beslist dat die bakras er uit moesten, het resultaat is zichtbaar, jij bent net als al die anderen die in de slavernij zijn blijven hangen volhouden zo, kom je lekker verder mee vastklampen aan het gele gevaar toppie


  Maak melding
 30. @Haco, jij bent het product van de opvoeding die je van je ouders heb genoten. Kenmerkend is jouw onderdanig gedrag voor de kolonialistenen en hun nazaten. Deze opvoeding hebben jouw ouders uiteraard weer gekregen van hun ouders. Kortom de opvoedingslijn om je onderdanig op te stellen wordt doorgegeven van de ene generatie op de andere generatie. Jij zal natuurlijk ook jouw kinderen automatisch misvormen.

  Ha,ha, jij wilt ook continu gratis profiteren van de Hollandse miljarden. Hoepel op man, zo dom zijn ze hier niet. Jij denkt nog steeds dat de miljarden aan bomen groeien. Jij rept over Holland hater die hadden besloten dat Suriname onafhankelijk moest worden. Dat jij de geschiedenis niet begrijpt is duidelijk. Nederland vertegenwoordigde Suriname in de VN. Alle moties die men in de VN indiende om de apartheid in Zuid Afrika te veroordelen werden niet door Nederland ondersteund. Nederland ondersteunde juist het apartheidsregime. Voor andere landen was het duidelijk. dat ook Suriname zich positief opstelde t.a.v. het apartheidsregime in Zuid Afrika. Suriname werd door andere landen op aangesproken. Het was voor Suriname een blamage. De Nederlandse wil was wet en de Surinaamse diplomaten in het Nederlandse VN team verkeerden in crisis.

  Haco, ga toch eens op consult bij een goede psychiater.Iemand moet die droom uit je hoofd praten. Door je onderdanig op te stellen is het zondermeer duidelijk dat jij in de slavernij bent blijven hangen.


  Maak melding
 31. Robg@
  Apartheid je weet niet eens wat het betekend,oja de VN
  Alleen de fantasie over treft de waarheid, je bent en blijft een nagemaakte, en ik zit meer over jou kinderen in de war, het is te hopen dat ze meer hersens hebben dan hun vader, nog dat zo zijn dan hebt je het wel erg moeilijk, steeds gecorrigeerd worden door je kinderen, en dan krijg ik weer medelijden met jou, dan is de cirkel rond, en kom je niet verder, met mijn kinderen gaat het goed, die zorgen voor jou uitkeringen
  Ga hier nog maar eens in discussie met jou denk tank sjappie


  Maak melding
 32. Robg@
  Nederland had niks te vertegenwoordigen, suriname had sinds 1954 zelf bestuur, derhalve kon Nederland Suriname niet vertegenwoordigden in de VN, ken je historie, voorzitter van de denktank, je laat weer merken dat je hoog opgeleid bent, professor ict er drs geef mij een tijdje.


  Maak melding
 33. @Robg
  Jij chinese onderdaan ,verklaar dan op welk gebied wij als partner gezien kunnen worden van China!!De surinamers kunnen zichzelf niet helpen hoe gaan de arme 500000 zielen van Suriname Reus China met zijn 1 biljoen aan inwoners helpen?!O natuurlijk met elke lening die China aan je baasje verstekt wordt een stukje Suriname verkocht door je baasje.Misschien wordt je nog keizer van Chinasur!


  Maak melding
 34. @RobG: Als je je op je … getrapt voelt dan wordt je agressief en ga je schelden. Daar kun je niets aan doen, het heeft te maken met het milieu waar je uit voortkomt, maar toch, probeer het een beetje fatsoenlijk te houden.

  Volgens jou leven een heleboel reageerders hier in een waanwereld, zijn het simpele geesten, of zijn het psychiatrische gevallen. Soms heb je wel een beetje gelijk, maar als je denkt dat iedereen de weg kwijt is, behalve jijzelf, dan is het de vraag wie er nu werkelijk de weg kwijt is.

  Volgens jou heeft de Amerikaanse hulp Europa weer economisch opgebouwd. Dat heeft zeker geholpen, maar het was eenmalig en daarna hebben de Europeanen alles zelf gedaan. Suriname is honderd jaar gesteund door Nederland met miljarden en nog lukt het maar niet. Er is alleen maar achteruitgang te zien. In Afrika is door de westerse landen een veelvoud geïnvesteerd van de Marshallhulp, en nog steeds lukt het maar niet. Dus nog meer geld gaat ook niet helpen.

  De indruk die ik inmiddels van je gekregen hebt is dat je gewoon iemand bent die te koop is. Heeft de NDP een propagandist nodig, RobG staat paraat, tegen betaling uiteraard. Heeft een denktank een beroepsallochtoon nodig, RobG staat paraat, tegen betaling uiteraard. Wil China wat positieve commentaren, RobG staat paraat, tegen betaling uiteraard. Die centjes, daar schep je zelf over op. Een beetje proletig vind je niet? Een heer praat niet over geld.

  Iemand die maar half de intelligentie heeft als die je jezelf toekent zou toch wat morele problemen moeten hebben met de onzin die je af en toe debiteert. Het vreet blijkbaar wel aan je, vandaar die emotionele uitbarstingen en scheldpartijen. Zullen we dat maar liever aan Do The Right Thing overlaten?

  Je denkt dat ik aandacht zoek. Wie zit er nu blijkbaar de hele dag achter zijn computer om op elke scheet te reageren? Of wordt je per reactie betaald?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES