donderdag, april 11, 2024
HomeNieuws uit SurinameOppositiepartijen Suriname veroordelen chaos Venezuela

Oppositiepartijen Suriname veroordelen chaos Venezuela

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 2 aug – De oppositie heeft de verkiezingen in Venezuela voor een raad die de grondwet moet hervormen, veroordeeld. “De gezamenlijke oppositiepartijen zijn ernstig bezorgd over de ontstane situatie in het land. Deze verontrusting en verontwaardiging neemt ernstige vormen aan nu bekend geworden is dat twee oppositieleiders in Venezuela die huisarrest hadden, door veiligheidsdiensten zijn weggevoerd uit hun woningen, waar zij met huisarrest zaten”, stelt de oppositie.

De gezamenlijke oppositiepartijen, de Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP), de Nationale Partij Suriname (NPS), Pertjaja Luhur (PL), de Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelings Partij (ABOP), vinden dat door deze handeling de democratie vertrapt wordt en de weg van dictatuur is ingezet in Venezuela. De Venezolaanse regering wordt gevraagd mensenrechtenverdragen te eerbiedigen.

De vier oppositiepartijen staan voor een soevereine, parlementaire democratische rechtsstaat waarin beleving van grondrechten en vrijheden en openbaarheid en decentralisatie van bestuur optimaal behoren te zijn. A”ls leidend principe geldt de consensusdemocratie, opdat ook rekening wordt gehouden met vitale belangen van alle groepen”, aldus de VHP, NPS, PL en ABOP.

opening
Fernandes Express
BODO Party

31 REACTIES
 1. Kijk maar in Venezuela doen ze het ook, waarom wij niet, oppositiepartijen moeten maar zien, het is mijn volk dus als hondjes opzitten, pootje geven, en blaffen, als de baas het zegt


  Maak melding
 2. Hier gaat die grondwet voor 2020 ook nog wel hervormd worden, zodat die moordenaar na 2020 in het zadel blijft zitten, en van de oppositie hoeven ze niet te vrezen, want dat zijn lammetjes vergeleken met de oppositie in Venezuela.


  Maak melding
 3. Ga jij dan die kogel schieten.
  Praat niet hier.
  DIE mannen van de oppositie zijn juist de onrust stokers.
  Straks vluchten ze allemaal naar hun thuis land Holland.


  Maak melding
 4. @we run things
  Dat ding is heel simpel:
  Een kogel door ddb zijn kop,
  klaar

  Opo kondre mang oe opo

  woensdag 2 augustus 2017 om 20:04 uur.
  xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

  Dat dachten jullie OP 8 DEC ook,daarom weh herdenk now ! met alle respect.


  Maak melding
 5. Dit stelletje PANNENKOEKEN ,leidt de aandacht af van hun falen in Suriname,sedert wanneer doen EZELE & BOERIEKIES mee aan internationale politiek !,,,niemand kent ze.kijk ze daar eens op de foto,..groepje NIETSNUTTEN,die noooit meer met deze gezichten in de Surinaamse politiek zullen verschijnen…VUILNISMAN,..KUNNEN DEZE ZAKKEN OOK MEEEEEE ! ?????


  Maak melding
 6. @misterbojo
  Ga jij dan die kogel schieten.
  Praat niet hier.
  DIE mannen van de oppositie zijn juist de onrust stokers.
  Straks vluchten ze allemaal naar hun thuis land Holland.

  woensdag 2 augustus 2017 om 20:22 uur.

  ============================================

  Groot gelijk misterbojo,..dit soort anti Suri figuren heulen altijd met de witte man,lees KOLONISATOR !en ze nemen het ook nog op voor hun meesters.deze Rood gemutste idioten


  Maak melding
 7. @we run things
  Dat ding is heel simpel:
  Een kogel door ddb zijn kop,
  klaar

  Opo kondre mang oe opo

  woensdag 2 augustus 2017 om 20:04 uur.

  ============================================

  JIJ GAAT JE POOT WEER AAN DEZELFDE STEEN STOTEN,…EZEL !…niets geleerd van de geschiedenis ?


  Maak melding
 8. ** DE 13 SATANISCHE BLOEDLIJNEN EN DE WEGBEREIDERS VAN DE ANTICHRIST.  ** DE OORZAAK VAN ALLE ELLENDE OP AARDE. DIT BOEK IS EEN VERVOLG VD BLOEDLIJNEN. DEZE BOEKEN ZIJN OP INTERNET ALLEEN TE KOOP. ZE ZIJN VERBODEN IN  BOEKWINKELS, OMDAT ZE DE WAARHEID ONTHULLEN. LEES DEZE SCHOKKENDE BOEKEN EN HUIVER HOE DE ILLUMINATI SATANISTEN DIE ZEGGEN DAT LUCIFER HUN GOD IS, DE WERELD VERNIETIGEN. DIT ZIJN DE MENSEN DIE DE WERELD ACHTER DE SCHERMEN BESTUREN.  DOEN ZE MIDDELS IMF EN WERELDBANK. DE GOUD EN OLIEPRIJS OP DE WERELD WORDT BEWUST LAAG GEHOUDEN ZODAT WESTERSE LANDEN ZE GOEDKOOP OPKOPEN. GEVOLG IS KAPOT MAKEN VAN DE ECONOMIE VAN DAT LAND. VOORBEELDEN ZIJN LYBIE, SYRIE, IRAK, EN NU VENUZUELA AAN DE BEURT. STRAKS NOORD KOREA OMDAT DIE NOG GEEN CENTRALE BANK HEEFT.  AUB MENSEN. ONDERZOEK DIT BOEK. VRAAG AAN FAMILIE DIT TE KOPEN EN OP TE STUREN. ZOEK OP GOOGLE. (DE SCHRIJVER IS ROBIN DE RUITER). De boeken leggen alles uit over ontwikkeling van virusziektes zoals aids. AIDS IS ONTWIKKELD OM BEWUST DE BEVOLKINGSGROEI ONDER CONTROLE TE HOUDEN .Het offeren van mensen aan Lucifer waarom er oorlog moet zijn, hoe het volk wordt opgezet tegen hun regering vaak door buitenlandse geheime diensten, valse aanslagen gepleegd door overheden op hun eigen volk (in usa en europa) en anderen de schuld geven zoals Isis die bij hun op de loonlijst staan. Landen controlen via hun centrale bank om vervolgens de munt te vernieten. Hierna zijn de landen genoodzaakt geld te lenen bij het IMF om vervolgens beslag te leggen op het hele land en de grondstoffen. Patrice Lumumba, president van Congo was een man voor zijn land en volk. Hij gebruikte de grondstoffen en rijkdom voor zijn land. Hij is vermoord door geheime diensten. Elke president die te goed is voor het land, wordt vermoord en hierna wordt het land een complete chaos. Vervolgens valt dit land in handen van buitenlandse graaiers. En nog veel meer. SCHOKKEND EN HUIVEREND. AUB ONDERZOEKT DE WAARHEID EN WORDT WAKKER.


  Maak melding
 9. Zo gaat het ook in Suriname met Bouterse dus de oppositie heeft ook niets te vertellen in Suriname want ze zijn ook bang voor Bouterse en daarom gaat het ook zo chaotisch daar.Dat is mijn mening als Surinamer.


  Maak melding
 10. @ Koos
  Misterbojo net als die 15 mannnen die op de vlucht zijn doodgeschoten. Schei toch uit achterlijke misbaksel.

  woensdag 2 augustus 2017 om 23:43 uur.

  ==========================================

  Hey,… STUPID ,YOU ARE LIVING IN THE PAST MAN !
  I`TS A NEW ERA NOW ..BRO !


  Maak melding
 11. Elk volk krijgt de leiders die het verdiend. Oerdomme paarse debielen, ndpers ook. Deng ka dee nanga dee foe overleef en het ergste is hun normverval. Misdaad is waar ze hun heil in gaan zoeken net als Dino, Meriba en vele verworden ndpers die de grootste misdadiger van het land als hun afgod aanbidden. Wo ka.


  Maak melding
 12. Lucky19 een hoop Sranamans weten niet wat er in de wereld gebeurt.Ze hebben nog steeds niet in de gaten hoe bepaalde Europese landen olv de VS bezig zijn om chaos te veroorzaken in de wereld en dan onder de vlag van de VN deze landen binnen vallen en ze leeg te plunderen.Heb laats die documentaire van Patrice Lumumba gezien als je zag wie er allemaal in Zaire dat was de naam vroeger van Congo zijn geweest.Ik heb zelf JFK op beelden gezien op bezoek bij Lumumba.Ik denk dat ze in SWITI Sranan meer programma’s op de tv moeten laten zien over dit soort landen en hun werkwijze.Zoals DIK Trump het vaak zegt America 1.


  Maak melding
 13. Dat noemen zij strategische management,die arm landen moet nog veel leren van westerse landen.suriname heeft eigen strateeg,roven en stelen en de schuld op andere schijven….sari tori


  Maak melding
 14. En de coalitie is muisstil.In maduro herkennen ze hun baasje,hun lijder bouta. Die kwam ook aan de macht middels geweld en denkt aan de macht te blijven door eventjes 15 burgers meedogenloos kapot te schieten,Maduro doet precies hetzelfde.
  In Suriname kan bouta het volk voor de gek houden zoveel het wil,het volk gaat het niet opmerken.1dag gaan ze een heleboel lawaai maken en de volgende morgen is alles vergeten en vergeven.Ze hebben zich aangepast aan een amnestie lijder met een strafeis van 20 jaar.De rechters hebben zich ook aangepast,ze weigeren een vonnis te vellen,liever geen vonnis vellen en bespaard worden uit je bed gesleurd en overgebracht te worden richting fort zeelandia voor een gruwelijke dood aan de handen van een criminele lijder bouta,


  Maak melding
 15. Wat mij ook een mooi programma lijkt!is een film over december moorden. En wat betreft landen die hun ziel verkopen aan de blanke man die doen het toch zelf. Waarom een ander de schuld geven terwijl onze regeringen zelf zo coruppt zijn en alle rijkdom verkwanselen voor eigen gewin.


  Maak melding
 16. De oppositie moet gauw wat bedenken om de jongeren aan zich te binden.Want nu denken ze dat pinaren hoort in de ghetto die ze van Sur. gemaakt hebben.
  Wat vroeger normaal was en het zich een keertje voordoet in ons land,zijn de jongeren in extase.Ze weten niet beter.Net enkele jongeren beseffen dat Sur. de strijd naar welvaart bijna verloren heeft.
  Als de voorspelling van Misiekaba uitkomt dan heeft de volkspresident zijn eigen parlement in 2020 en hoeft geen grondwet te veranderen.Stel je voor.34 ja knikkende ezels bij elkaar.


  Maak melding
 17. =Bouterse bemoeit niet, omdat men vindt dat het om een bevriende natie gaat.
  Wel, als ik goede vrienden heb zal ik deze zeker op zijn/haar fouten wijzen om te voorkomen dat hij/zij dieper in de problemen terecht komen, dit omdat ik ze heel erg mag en van ze houd.

  Zie hier maar weer hoe Bouterse precies hetzelfde in elkaar zit als die dictator van Venezuela.
  Dit betekent dat het volk van Venezuela die nu dood gaat van de honger gewoon verder mogen lijden van een crimineel die president is.
  Daarom blijf ik het ook schrijven dat Bouterse niet aan andere denkt, maar aan zich zelf.

  Beide leiders en nog veel meer mogen letterlijk in armoede gaan leven met hun families en zelfs op bedel toer gaan. Ze moeten pijn lijden tot hun graf.


  Maak melding
 18. In de Nationale Assemblee (DNA) is donderdag bevestigd dat op basis van de huidige wetgeving, het beledigen van de president een strafbaar feit is. Daarop staat een jaar gevangenisstraf of een geldboete dan wel een combinatie daarvan. Bij de openbare commissievergadering zei voorzitter Stephan Tsang dat de conceptwet ‘Elektronisch rechtsverkeer’ nog ingrijpender van zal aard zijn.
  Deze nieuwe wet gaat verder dan alleen het beledigen van de president. Hoewel volgens Tsang de huidige strafwetgeving al voldoende handvaten hiervoor aanreikt, zal het voor burgers aanzienlijk moeilijker worden elkaar ongestraft via sociale media te beledigen en ongebreideld lasterinformatie te verspreiden.

  De bestaande artikelen die zowel in het strafwetboek als de Grondwet voorkomen, worden door de media, journalisten, vakbondsleiders en politici ‘muilkorfwetten’ genoemd. Deze wetten stammen uit de koloniale periode toen het verboden was negatief of beledigend te spreken over het koninklijk huis.

  De conceptwet ‘Elektronisch rechtsverkeer’ zal ook in positieve zin ingrijpend van aard zijn voor de communicatie tussen overheid en burgers. Zij handelt voornamelijk over het beschermen van persoonsgegevens, cybercrime – waarvoor overigens nog een aparte wet moet komen – en het ordenen van het elektronisch handelsverkeer. De conceptwet maakt het tevens mogelijk overeenkomsten elektronisch aan te gaan, gebruik te maken van elektronische handtekeningen, deze te waarborgen als ook andere elektronische transacties.

  Alles doen de bezeten paarse duivelse marionetten van didibri om hem nog meer te eren en te aanbidden, misdadig adder paarsgebroed oma taki.


  Maak melding
 19. Mundo@
  Je bent een wereld vreemde Onbenul, Amerika en geen van de Europese landen willen chaos hebben dat is slecht voor de handel bijvoorbeeld.
  Hebben ze in Suriname geen last van, daar zijn alleen de elite die handel drijven en valuta binnen krijgen, die vervolgens in de verkeerde portemonnee, Mundo laat je gewillig naar slachtbank leiden, en niet simpel als het zeer doet, of misschien ben je net als Robg@ masoschistisch.
  Alleen de fantasie over treft de waarheid.
  Sari Tori


  Maak melding
 20. Suriname draait de duimschroeven aan wat betreft president Maduro, die zit nu echt te trillen aan de keukentafel, oppositie ruim je eigen tering zooitje op in sur maak je niet belachelijk.
  Ze dronken een biertje ging plassen, en gingen door zoals het was.
  Stop met piepen, de meesten hebben het zo gewild nog 5 jaar.
  Suriname gaat in de uitverkoop jammer


  Maak melding
 21. De Paarse LAFAARDS in Paramaribo ZWIJGEN onder andere over de TALLOZE onnodige MOORDEN die worden gepleegd op Venezuelaanse staatsburgers !

  Ook in een “bevriende natie” mag geen straffeloos geweld worden gepleegd tegen burgers !

  De Venezuelaanse machthebbers, gesteund door meer dan 30 000 communistische Cubaanse adviseurs, vertrappen de mensenrechten en de rechtsstaat in Venezuela !

  Gezien de moves van de machthebbers in Sranan (willen ontslaan van de PG, sabotage van een massamoordproces, geen vervolging corruptie, ontwerpen van een Nep-constitutioneel Hof , belemmeren van politie en justitie bij uitvoering van hun wettelijke taken, amnestie verlening aan plegers van zware geweldsmisdrijven, met geweld uiteenslaan van demonstraties in Suriname) ben ik van mening dat de Paarse clan in Sranan koerst/bezig is met een Venezuelaans scenario !

  De clan zal trachten rechters te vervangen, noodtoestand uit te roepen en men zal Recht en Mensenrechten afschaffen !

  Surinamers moeten waakzaam zijn en de situatie in ons land niet onderschatten !
  Personen die eerder, bij meerdere gelegenheden, Onschuldige en Ongewapende burgers hebben gemarteld en vermoord, zijn tot alles in staat !

  VERHINDER DAT MEN U UW RECHTEN EN MENSENRECHTEN ONTNEEMT !

  BEREID U VOOR OP DE TOEKOMSTIGE ONDEMOCRATISCHE ONTWIKKELINGEN !

  PS : Goedpraten van MENSENRECHTENSCHENDINGEN WAAR OOK TER WERELD, IS GEEN JUIST BELEIDSUITGANGSPUNT !
  STOP DE DICTATUREN, LAAT U NIET VERNIETIGEN !


  Maak melding
 22. Bouterse heeft alle wapens dus iedereen is bang in Suriname want hij kan zo weer beginnen te schieten als in 1982 en hij kan niet worden vervolg want de domme massa staat achter hem en de rechterlijke macht is buitenspel in Surinamer.Niemand durft Bouterse aan te pakken anders krijg je de kogel.Zo land deze sergeant de baas is komt het land nooit vooruit.Het land is al door hem leeggeroofd van alle reserves die er was.Nu hebben ze niets meer en het volk leeft in armoede.Alleen het buitenland kan Suriname bevrijden van deze duivel.


  Maak melding
 23. Vergeet niet PAARSE DUIVELS, dat mr DDB, HOOFD-

  REDI MUSU, Onze Democratie en Onze Rechtsstaat met

  hulp en steun van de KOLONIALE Hollanders (oa kolonel

  Valk van de Ned Mil Inl Dienst, heeft VERNIETIGD via een

  brute moorddadige Staatsgreep !

  TENG FU SRANANMAN WIKI, VERJAAG DE CORRUPTE PAARSE BENDE !

  JAGGI DENG PAARSE FAILLIETMAKERS FU SRANAN !


  Maak melding
 24. De held van de onafhankelijkheid

  25 november 2014 – 00:00

  De aankondiging dat Suriname op geen later tijdstip dan ultimo 1975 onafhankelijk moest worden, kwam voor de oppositionele partijen in de toenmalige Staten van Suriname, als donderslag bij heldere hemel. De onafhankelijkheid van Suriname was immers geen issue geweest tijdens de verkiezingscampagnes van 1973.

  Nadat Suriname in 1954 door de inwerkingtreding van het Statuut autonomie verkreeg van Nederland, was daarmee voor een groot deel van de bevolking het einddoel bereikt. Dat was echter niet voldoende voor een kleinere groep nationalisten en pas afgestudeerde Surinamers die geen genoegen namen met het Statuut waarin volgens hun slechts in een beperkte mate van autonomie werd voorzien. Nationalisten als Eddy Bruma wilden onmiddellijke en volledige soevereiniteit. Via culturele en politieke organisaties trachtten deze nationalisten het einddoel ‘volledige soevereiniteit’, te bewerkstelligen.

  De eerste stappen op weg naar de onafhankelijkheid van Suriname werden in 1969 gezet door premier Jules Sedney. De sociale onlusten van 1969 op Curaçao waarbij Nederlandse mariniers ingevolge het Statuut ingrepen, riepen verontwaardigde reacties op bij de Nederlandse bevolking en politiek Den Haag. Ook was het de tijdsgeest van dekolonisatie waarin vele landen in Afrika, maar ook in het Caribisch gebied onafhankelijk werden. Kortom: het was het moment voor Suriname om dezelfde stap te zetten.

  Keerpunt 72
  De regering van premier Sedney stelde voor om in een Koninkrijkscommissie, waarin de drie delen van het Koninkrijk zouden deelnemen, de onafhankelijkheid van Suriname op ordelijke en gestructureerde wijze voor te bereiden. De Koninkrijkscommissie werd op 5 januari 1972 ingesteld.

  In de Nederlandse parlementsverkiezingen van 1972 had de Partij van de Arbeid (PvdA) op haar partijcongres beslist (Keerpunt 72), dat Suriname nog vóór 1976 onafhankelijk moest zijn. Dit was voor de Surinaamse regering een duidelijk signaal dat Nederland Suriname uit het Koninkrijk wilde hebben. Het standpunt van de regering was toen dat Suriname niet zou bedelen om in het Koninkrijk te mogen blijven als Nederland zelf al stelde dat Suriname eruit moest.

  De regering van premier Henck Arron, die op 24 december 1973 aantrad, werd gevormd door de Nationale Partij Kombinatie (NPK) en bestond uit de NPS, PNR, PSV en de KTPI. De PNR was groot voorstander van de onafhankelijkheid en legde zware druk op Arron om deze te realiseren binnen de regeertermijn. Na de aankondiging van premier Arron dat Suriname voor eind 1975 onafhankelijk moest worden, brak een periode van politieke spanningen aan.

  Trots ging Suriname de onderhandelingen in. Maar in Suriname zelf was er strijd tegen het onafhankelijkheidsstreven, waar de toenmalige oppositie onder leiding van de VHP leiding aangaf. De ontwikkelingen namen een andere wending toen de regering Arron haar meerderheid in de Staten van Suriname verloor. Medio 1975 verlieten de NPS-statenleden Albertine Liesdek-Clarke, Paul Salam Somohardjo en Charles Lee Kong Fong de coalitie en vormden een driemansfractie. Hiermee kon de regering Arron nog slechts op 19 van de 39 zetels rekenen. Lee Kong Fong dook zelfs onder na intimidatie door partijgenoten. Hierdoor ontstond een patstelling in de Staten. De verhouding in de Staten was 19 tegen 19. Er konden geen besluiten meer worden genomen. Ondanks deze nieuwe ontwikkeling was de regering vastberaden om het proces dat naar de onafhankelijkheid moest leiden, voort te zetten. Arron werd hierin gesteund door de Nederlandse regering. Protest van de oppositie, zelfs tot in Den Haag, bracht geen verandering in de houding van Nederland.

  Gefrustreerd keerde de oppositie terug naar Suriname, allerminst met de gedachte haar strijd te staken. De spanningen namen alsmaar toe. Door de vele brandstichtingen en het vertrek van vele duizenden landgenoten, nam de onzekerheid alleen maar toe. Maar er was geen weg terug: de Nederlandse regering had al aangekondigd dat Suriname zelfstandig moest worden, Curaçao moest in 1980 volgen


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES