dinsdag, februari 27, 2024
HomeNieuws uit SurinameOnderzoek naar oplichtingspraktijken op ministerie van Arbeid

Onderzoek naar oplichtingspraktijken op ministerie van Arbeid

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 2 aug – Minister Soewarto Moestadja van Arbeid heeft zijn inspecteur-generaal, John Courtar, voorlopig thuis gezet. Dit meldt het ministerie van Arbeid. Ook is de justitiële autoriteiten om een onderzoek gevraagd. Moestadja heeft vooraf overleg gepleegd met Courtar. De topambtenaar wordt beticht van oplichting.

Op sociale media wordt zelfs gesproken van een ‘oplichtingscomplot’. Volgens Arbeid is Courtar voorlopig ontlast van zijn taken. Het zal duren totdat het onderzoek is afgerond en bewezen is dat de beschudligingen ongegrond zijn. Volgens Moestadja moeten diensten en werkarmen van het ministerie vertrouwen genieten bij de samenleving. Dat vertrouwen is een voorwaarde voor de effectiviteit van de dienstverlening.

Ook wordt integriteit van elke ambtenaar belangrijk geacht. Het ministerie is extra zuinig op de afdelingen Arbeidsinspectie en Werkvergunning Vreemdelingen. Het betreft integriteitgevoelige werkarmen. Die worden daarom met een vergrootglas bekeken.
Moestadja is sinds zijn aantreden als minister extra streng. Voor ambtenaren die onmaatschappelijk gedrag vertonen, gelden strenge tuchtmaatregelen.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

14 REACTIES
 1. De puinhopen Van 7 Jaar NDP.. Bende Van Ellende.

  Beste Batavieren.

  Voor de NDP Is Corruptie En Wanbeleid Een Religie Die Gepredikt Word Door De Heer MISIKABA.

  Brief Aan De President,,

  Bouta Ofa Mi Mang.

  Hoe voelt het aan om leiding te mogen geven aan het meest Corrupte regering die Suriname ooit gekend heeft.
  zodra men de krant open slaat is corruptie de boven toon.

  Wat voor land hoopt u achter te laten als u President af ben… Hoe wilt u 0ver 50 jaar herinnert worden.


  Maak melding
 2. Meriba heeft 3,5 jaren gekregen en staat een hele verhaal welke hij op zijn geweten heeft en zijn vader gratie verleend!! daar hoor je niets van op deze forum!!!


  Maak melding
 3. Zucht, met de dag verwordt het paars corrupt erger met velen in dienst van ddb en zijn paarse roverheid. Zien wat ddb en zijn geboefte doen, doen ook vele paars verworden ambtenaren. Oma taki, ndp na soso misdaadvloek. Erg hard maar keihard waar. Met dank aan oerdom paars addergebroed.


  Maak melding
 4. @ Ifanov,

  Deze moordenaar zal een blijvende herinnering blijven, als grootste venietiger van Suriname, waarvan nog vele generaties de naweeěn van zullen ondervinden, zelfs zijn eigen halfbroer, een zekere Riedewald, wist gisteren in een tvprogramma te vertellen, dat zijn halfbroer Bouterse 200% verantwoordelijk is voor de situatie nu in dit land, en maar 1 vriend had, wijdenbosch, de rest was camouflage, en zou hij verder binnenkort een persconferentie geven, betreffende onthullingen over zijn halfbroer Bouterse,waarbij er een hele grote beerput zou open gaan.


  Maak melding
 5. @ Oom Ludwig van Abrabroki,

  Gratis advies: allen terug naar je oude partij “owru soe”, “wees gerust, alles komt terecht” etc….


  Maak melding
 6. In mijn ogen is de hele overheid apparaat corrupt als de pest, de hele K@binet moet naar huis, inclusief Moestadja zelf.Als mensen zeggen dat het een bananen republiek is, dan wordt men kwaad in Su.Het is gewoon een pleuris bende daar, een andere woord heb ik niet !!!
  De ene is erger dan de ander, allemaal zakken vullers
  van hoog tot laag !

  sari tori

  Jacko


  Maak melding
 7. @ Koos,

  Vreemd. nog steeds geen verklaring van de politie of van de min. van J/P over deze zaak !!

  En alle Surinamers zwijgen als het graf !
  Adhin en Wolf lachen zich krom ! Moeten de verantwoordelijke top politie ambtenaren die betrokken waren bij zaak (insp/off.van justitie/dienstdoende commandant) niet met een persverklaring komen ???

  Zelf onze Carl(de vos die steeds de passie preekt) zwijgt in alle talen) in DNA over deze kwestie !! Trouwens hij durft zijn bek niet open te maken over het “nieuwe kiesstelsel” dat ingevoerd moet worden;hij heeft samen met de duivel geruime tijd van dezelfde soep gedronken/gegeten !!


  Maak melding
 8. Wanneer gaat justitie de crimineel bouta die zichzelf de lijder van Suriname noemt ,eindelijk arresteren?!Is het kat en muis spelletje die bouta met justitie speelt niet voldoende na 37 jaren.Sinds de ndp regering aan de macht is verklaren ze iedereen schuldig aan iets behalve zichzelf en juist zij lopen te pronken met amnestie en lopen te smeken om vergiffenis,en niet wij,


  Maak melding
 9. Wanneer gaat justitie de crimineel bouta die zichzelf de lijder van Suriname noemt,arresteren. Het is al 37 jaren dat bouta kat- en muisspelletje met ze speelt.Of wacht justitie op bevel van de coalitie zo te doen?!
  Dan kunnen we nog 100 jaar wachten want deze bevel van de coalitie gaat noooooit komen.
  Toch zielig dat justitie orders van een criminele coalitie organisatie krijgt opgelegd.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES