zondag, april 14, 2024
HomeNieuws uit SurinameSurinaamse Luchtvaart Maatschappij heeft Atta M. Mungra-gebouw

Surinaamse Luchtvaart Maatschappij heeft Atta M. Mungra-gebouw

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 3 aug – De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij, SLM, heeft haar hoofdkantoor vernoemd naar Motilal ‘Atta’ Mungra. Mungra is van 1981 tot en met 1989 directeur geweest van het vliegbedrijf. Volgens directeur Robbi Lachmising is het een gerechtvaardigd eerbetoon. Mungra heeft het vijf en vijftig jarige bedrijf door één van haar moeilijkste periodes weten te loodsen.

Het waren de woelige jaren tachtig, toen ook de relatie met Nederland een dieptepunt bereikten. Op gegeven moment raakte de SLM zelfs haar landingsrechten voor Nederland kwijt. Toen toonde Mungra zijn creativiteit en vindingrijkheid. De SLM bleef vliegen, zij het onder een andere naam. Uiteraard moeten ook de Nederlandse autoriteiten bereid zijn geweest een oogje dicht te doen. De SLM kon als Aero Air vliegen op Nederland.

Het was ook onder Mungras leiding dat de SLM haar ergste vliegramp overkwam. Dat was op zeven juni 1989, toen de Anthony Nesty neerstortte nabij de Johan Adolf Pengel luchthaven. Slechts elf van de honderd en acht en zeventig inzittenden overleefden de ramp. Lachmising zei tijdens de onthulling van het naambord dat de SLM waarschijnlijk haar overleving in donkere tijden te danken heeft aan Atta M. Mungra.

opening
Fernandes Express
BODO Party

20 REACTIES
 1. De VHP zou nooit de durf hebben om dit te doen !!
  George Hindorie, in hart en nieren,een Surinamer wordt noch steeds verguist door vele VHPers !!
  Bouta na wan stateeg sref-srefie ! !! Brood en spelen voor de Surinamers; moro e-kong !!
  En nu de bankrekeningen van de (Zwitserland en namen genoemd in de Panama-papers en off-shore banking) ook laten onderzoeken !!
  En Olibis(fam.Sibilo meer bekend als de Daltons) ook laten onderzoeken !!


  Maak melding
 2. Ali de bali, zou je wat duidelijker kunnen zijn. Wat heeft dit te maken de luchtvaart. Op dit moment moeten we als surinamers ons diep schamen. Alles wordt benoemd naar mensen die wat betekent hebben voor su. Da a r hebben wij op dit moment niets aan. Su is een land dat momenteel beheerst wordt door rovers en moordenaars. De slm wordt staande gehouden door de meeste criminelen omdat ze niet met een normale maatschappij mogen vliegen. Onze grootste crimineel en moordenaar bouterse is daar een van. De ene vertaging na de andere met de slm en als excuus , sorry voor het ongerief, maar ondertussen wel gebouwen benoemen.


  Maak melding
 3. Shame on the SLM …. het hoofdgebouw naar Atta Mungra te vernoemen.

  Atta Mungra heeft niet de SLM groot gemaakt … integendeel … het SLM vliegtuig werd {ook} gebruikt als vrachtvervoer voor A. Mungra en kornuiten.

  A. Mungra was a CROOK …. in dienst van het toenmalig militair gezag … o.l.v. … niemand minder dan de Drugsveroordeelde Moordenaar Desiré Delano Bouterse.

  Oud-SLM medewerkers kunnen boeken hierover schrijven !


  Maak melding
 4. Lekker belangrijk….

  Waar was Lachmising toe de SLM afgelopen weekend een enorme vertraging had en honderden passagiers waren gestrand?

  Dan geeft hij niet thuis en verstopt hij zich.


  Maak melding
 5. Een Maatregel van Bestuur,
  na Regeringsovername …. het SLM hoofdgebouw … wordt weer SLM Hoofdgebouw … de vracht opslag op Zanderij …
  {J.A. luchthaven} naar Atta Mungra { Atta Mungra Opslag Plaats … lees AMOP } vernoemen.


  Maak melding
 6. M. ATTA was een Egyptisch-Saoedisch student en een van de 19 terroristen die de aanslagen op 11 september 2001 pleegden. Hij was waarschijnlijk de aanvoerder van de groep.

  Er wordt verondersteld dat hij het eerste gekaapte vliegtuig bestuurde, dat in New York in de noordelijke toren van het World Trade Center vloog.

  Niet echt toepasselijk voor een vliegtuigtuiggebouw o.i.d.


  Maak melding
 7. @Ali de Bali
  Jij moet ook op de criminele pad gaan misschien komt er ook een staat of gebouw op jou naam te staan.Atta Mungra was zo heilig niet ,jij heiligboontje.

  Bij de SLM werd hij,Atta Mungra, in 1982 directeur. Op een Surinaams vliegveld werd hij op 20 mei 1988 aangehouden op verdenking van deviezensmokkel. Hij was toen in het bezit van een koffer met geld ter waarde van ongeveer 90.000 Nederlandse gulden (circa 40.000 euro).

  Hij werd nooit gearresteerd en kijk wie toen de macht had.je baasje bouta!!
  De vhp die gaat niet klakkeloos straten en gebouwen vernoemen naar mensen of individuen ,ze moeten het verdiend hebben om deze eer ten beurt te vallen.
  Kijk maar je baasje is een crimineel,een wrede meedogenloze moordenaar en de eer om zichzelf de lijder te noemen !Schande !!


  Maak melding
 8. Was hij ook niet diegene die een gepensioneerde piloot met een verlopen vliegbrevet voor SLM in dienst nam?
  En het gevolg is jullie bekend!

  De grootste vliegtuigramp in het bestaan van Suriname!


  Maak melding
 9. Nou,daar ben ik een keertje eens met Rob.G.Was inderdaad een moeilijke tijd in Sur.toen.
  In die tijd begon het rond ’84 bij de Suri’s door te dringen dat de schaarste aan alles een blijvend karakter aannam.Vooral toen de andere Mungra het besluit nam om het oude geld vervalen te verklaren en we in de rij gingen ons weinige geld in te wisselen voor nieuwe Suri bankbiljetten.Moest binnen een dag gebeuren.
  In die tijd was het niet mogelijk om tickets in dollars te verkopen.Zo kwam Atta met heel wat Suri biljetten te zitten omdat de centrale bank ook geen vreemd geld in overvloed had.Zo was hij genoodzaakt om zwart vreemd geld te kopen om de operatie’s in het buitenland gaande te houden

  Een saillant detail is dat Suri’s voor drie honderd gulden een ticket naar Belem of Curacao kochten en daardoor het recht verkregen om minimaal 500 dollar te kopen tegen 1,80 bij de CBvS.
  Hooguit besteden deze toeristen 150 us in het buitenland en de rest wisselden ze in tegen een koers 1 us=Sf 2000.bij terug komst.


  Maak melding
 10. @RobG
  Zoals gewoonlijk ,jij hebt waardering voor de criminelen.
  Ik noem dit een vervroegde verkiezingsstunt van je baasje. De naam Mungra is niet onbekend in Suriname.Het is een familie met geld en geldzucht eindigd nooit ,en zal ons niet verbazen dat de next ndp mini-ster een Mungra is,want na deze stunt staat de familie Mungra in de rij om een post te bekleden in het ka-binet van bouta, en je baasje kan naast D,Sardjoe de Mungra’s gebruiken voor financiele steun.

  P,s
  Als jij denkt dat die gebouw iets voor je gaat doen….neen hoor ….


  Maak melding
 11. was hij niet verantwoordelijk voor de SLM vliegramp .hij was toen toch directeur en huurde toch de amerikaanse piloten omdat de sur.piloten in staking waren .


  Maak melding
 12. @ Slachtoffer van roofoverval,

  Wat een onzinnige posting. Je hebt de klok horen luiden maar je weet niet waar de klepel hangt. Zeker een flinke klap op je kop gehad tijdens de laatste roofoverval…..


  Maak melding
 13. Als Lachmisingh zich zo groot waant moet hij even snel naar Zuid Afrika reizen en SAA (South African Airways) overnemen, ze zijn bankroet en kunnen zelfs de salarissen niet meer betalen. Dat zou die andere etniese groep in Suriname voor eens en altijd de bek lijmen met cetabever.


  Maak melding
 14. Dhr Lachmising doet het prima. Waarom altijd afkraken i.p.v. een positief geluid te laten horen. SLM is TOP. Vriendelijke crew, goed eten tijdens de vlucht. Gewoon TOP!!

  KLM heeft ook vaak vertraging maar daar wordt niets van vermeld…..


  Maak melding
 15. Precies.!!! Deze zelfde Mungra is schuldig aan de ramp. Ipv je eigen piloten te ondersteunen jo go lul na wang uitzendbureau mek wang lo owroe granpa frey plane….


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES