‘Buitenlander wordt beroofd en Suriname is in rep en roer’

52

PARAMARIBO, 25 jul – “Een buitenlander wordt beroofd en een ieder is in rep en roer.” Dit zegt parlementariër Sheilendra Girjasing (VHP) naar aanleiding van de beroving van een Franse topambtenaar. De regering heeft meteen betere beveiliging beloofd. “Dit, terwijl moesje, mai, baba, mae, pae (Surinaamse benamingen voor ouderen, red.), scholieren, blinden en gehandicapten allemaal worden beroofd, verkracht en zelfs de tanden uit de mond worden geslagen. Niemand die er iets aan doet.”

Nu is een crashprogramma aangekondigd met verhoogde inzet en zichtbaarheid van de politie. “Ik ben al tot de conclusie gekomen dat deze regering onder leiding van de president niet in staat is leiding te geven aan een land waar zaken normaal zijn. Nu brengen wij de offers voor deze mensen door niet rustig te slapen. Ik schaam me ervoor dat mensen beroofd worden in het land”, zegt Girjasing tegenover Dagblad Suriname.

De bestuurders lijken niet in staat inlevingsvermogen op te kunnen brengen. Met het aanstellen van een nieuwe minister van Justitie & Politie wordt geen haast gemaakt. “De president heeft zware beveiliging. Die man wordt zelfs in het toilet bewaakt. Hoe gaat hij zich in de schoenen stellen van iemand die niets heeft en moet produceren? Zijn ministers gaan dat ook niet voelen, want zij hebben bewaking tot aan hun tanden”, aldus Girjasing.


52 REACTIES

 1. Mr.girjasing heeft groot gelijk ,maar het probleem hier in dit land met deze regering is dat je alles goed moet praten .meer vewacht ik niet t.a.v veiligheid in dit land .alles is een chaos nu.


  Maak melding

 2. Als ondervoorzitter van de duivelse partij, NDP, heb ik, nazaat van de duivel, de kaolo ingi crimineel Desi gezegd af te treden. A volk e pina, Desi. Desi you vernietig A kondre.
  Desi zakka, mpp. Ik ben het zat jou te verdedigen.


  Maak melding

 3. Net zolang als de president en zijn duivelse partij ndp aan de macht blijven, zal de misdaad blijven stijgen. Het oerdom tot op het bot zijnde paars domkoppig volk verdiend deze paarse misdaadvloek…ddb.


  Maak melding

 4. Weetje hoeveel Surineds al beroofd of vemoord zijn. Nu is het een franse diplomaat daarom zoveel aandacht.

  Hindoestanen en Chinezen beetje aan hunzelf te danken geen politieke eenheid. Stem maar lekker verder op moordenaars drugsdealers en rovers en en mensen die voor ze opkomen.. Zodat jullie verder genaaid worden.

  Dat is de realiteit.


  Maak melding

 5. Inderdaad.nergens voor nodig al die ophef.
  Het moet kunnen. Berovinkie op zijn tijd.af en toe een moord.
  Om te voorkomen dat het de spuigaten uitloopt moet er meer mankrscht komen.
  Helaas is er geen geld.
  Daarom alvast
  1. Nog wat consuls, die kunnen kijken hoe het buitenland dit probleem aanpakt.
  2.Een speciaal adviseur die gaat nadenken hoe dit probleem kan worden aangepakt
  3.inperken van de sociale media. Horen en lezen we het niet, dus is het er ook niet.
  4. Inperken van de bevoegdheden van de media. Effect hetzelfde als hierboven
  5.

  Zo. Laat niemand, vooral de fronters niet! Straks roepen dat onder Bouterse geen maatregelen zijn genomen.

  Excuses voor typefouten. Mobiel is lastiger ( voor mijn dikke vingers.haha)


  Maak melding

 6. Onze agenten zijn ook regelmatig bezig om SWM fraude op te sporen.Zo hebben ze minder tijd voor andere delicten.

  In Commewijne komt het vaak voor dat DNA-leden illegaal water aftappen.


  Maak melding

 7. In SWITI Sranan doen ze als of dit soort zaken ( criminaliteit,vervuiling drinkwater,prijsverhogingen enz enz ) voorkomen.Wake up alle landen in de wereld hebben ook last van dit soort zaken.Probeer zelf ook wat te doen/bedenken om het beter te hebben.Dit is geen verwijt maar de harde realiteit.


  Maak melding

 8. Zullen personen die overvallen zijn, verkracht,en hun familie nog stemmen op deze duivelse partij NDP ??
  Bij God en Suriname is dit nog altijd mogelijk !!

  Nog een paar personen van de ned ambassade te overvallen,dan komt er schot in de zaak !

  Is de zaak van Aswin Adhin zijn optreden i.d.zaak van ex-minister Wolf al onderzocht of ook in de doofpot door de politie !!


  Maak melding

 9. Suriname kan ook de Militaire politie inzetten om de misdaad te bestrijden. Buurtje preventie in het leven roepen in elke wijk en straat. Tuig van de straat halen die mensen continue lastig vallen.
  Openbare werken inschakelen zodat deze criminelen de straten en rioleringen kunnen schoonmaken waar wateroverlast heerst.Preventie strak opvoeren mik oeng spang a noe makkandra. Ik probeer zelf te overleven in dit land maar de angst op straat en in huis neemt de overhand.Steeds waakzaam zijn dat ik niet overvallen of vermoord wordt.Dat de media ruchtbaarheid geeft in verband met de overval is goed Een gewaarschuwd mens telt voor twee.


  Maak melding

 10. Operatie octopus heeft geen moer opgeleverd. Alleen bla bla bla om het volk zoet te houden. Als je naar de mate en wijze van beveiliging kijkt mag je zeker de conclusie trekken dat in Suriname de accenten verkeerd worden gelegd.


  Maak melding

 11. Dallit Girjasing moet zijn smoelwerk houden. De man gaat prat op zijn open deuren show. Toen zijn partij de scepter zwaaide was het ook niet best geregeld.


  Maak melding

 12. De politie had toch vorig jaar een paar computers gekregen van de Fransen? Misschien kunnen ze die inzetten om de dader(s) op te sporen.


  Maak melding

 13. De man die beroofd is, is helemaal geen diplomaat.Hij was of zat in Suriname om voor een grote partij cocaïne te betalen. War naar Bordoeax verscheept is of moet nog verscheept worden.
  HIJ IS genaaid door de andere drugs handelaren.
  Men probeer hem te beschermen om te zeggen dat hij diplomaat is.wel een cocaïne diplomaat ja.


  Maak melding

 14. @ Parbo

  “Dallit Girjasing moet zijn smoelwerk houden. De man gaat prat op zijn open deuren show. Toen zijn partij de scepter zwaaide was het ook niet best geregeld.”

  1 >>> De heer Girjasing leeft in een land dat stelt een democratie te zijn en mag dus alles zeggen wat hij wil tenzij discriminerend of beledigend of een aantasting in goede naam.
  Indien u vindt dat zijn uitspraak niet door de beugel kan is daar de rechter waar u uw beklag kunt doen.

  2 >>> U spreekt van een opendeur show. Of wel u onderkend dat er een open deur in geschopt wordt en het probleem dus al geruime tijd daar is.

  3 >>> Verwijten aan voorgaande regeringen hebben geen effect aangezien het volk op de NDP gestemd heeft omdat het beloofde het beter te doen. Nu de NDP verdedigen door terug te wijzen naar voor gaande regeringen geeft aan dat de NDP het niet beter kan, dat het loze beloften gedaan heeft en dus gefaald heeft.
  Wijs naar een ander en er wijzen drie vingers naar u zelf.


  Maak melding

 15. Dit is 1 van de redenen waarom ik zo weinig respect heb voor sommige politici. Als je het nodig vind om iets te zeggen, laat het dan gebaseerd zijn op feiten. Maar ga niet allerlei onzin uitkraaien.


  Maak melding

 16. Dat van het drinkwater met Girjasingh was ook zo een fake news in de slag om Commewijne.Polak werd van de NPS los geweekt omdat hij aanhang in Commewijne had en als DC geplaatst.
  Amofo begon steeds meer populair te worden in Comm.omdat ze Sociale zaken geneeskundige kaarten ver deelde.De NDP overruled dat door basis zorg in te voeren.
  Ondanks dat Commewijne over geen zoet water bron beschikt,ging de NDP over om waterleidingen aan te leggen.
  Een keertje een beetje water uit de kraan laten stromen en Comm.was verkocht.Want de Belgen zouden oppervlakte water zuiveren.


  Maak melding

 17. Hoe onveilig is het nu werkelijk in Suriname?

  In januari heb ik vol vreugde een vliegticket gekocht om na 11 jaar weer voor een maand op reis te gaan naar mijn geliefde Su.
  Helaas is de berichtgeving weinig positief. Wanneer ik er met andere over heb reageren mensen weinig hoopgevend. Ik hoor vanochtend voor de derde keer in drie maanden tijd dat mensen hun reis hebben afgebroken of geannuleerd. Is het werkelijk zo dramatisch?

  Vraag me af of het verstandig is te gaan of te blijven!


  Maak melding

 18. Girjasingh is nu in panniek. Zijn lijfwacht Sharmila wil hem niet eens zien.
  Nu zoekt hij bescherming. De geitendief jogi wordt ook beschermd. Jogi is minister van sociale zaken van Saramacca en verdeelt pakketten/??????????


  Maak melding

 19. Ik denk niet dat sommigen begrijpen wat zij lezen!
  @Parbo en de rest van de ndp volgelingen hier.
  Girjasingh heeft gelijk.Nu een vreemdeling is beroofd.mishandeld en neergestoken komt de ndp regering zogenaamd in actie.
  WAS deze vreemdeling een surinamer geweest dan zou parbo en gevolg gillen dat wij ermee moeten leren leven want zoiets gebeurd overal!
  Surinamers openen jullie je ogen.Jullie leven is ook heel veel waard als die van de vreemdeling.Eisen jullie het aftreden van bouta de crimineel .@parbo
  Hoe doet dalit dilip sardjoe het.heeft hij vanmorgen jullie ondankbare ndpers gevoed?


  Maak melding

 20. Duidelijk dat het Surinaams volk totaal geen trots heeft en mocht dat wel het geval zijn dan hangt die trots als een tros ballen tussen de benen. Een trots volk dat zo lijdt had al lang die criminele terrorist uitgeschakeld. Maar wat doet het lafhartig volk ? Juist ja van angst bibberen. Neem een voorbeeld aan de Venezuelaen of aan Haiti. Van mijn part neemt men een voorbeeld aan de Palestijnen. Neen schijtluis is het volk .


  Maak melding

 21. In Suriname heeft men totaal geen respect voor elkaar.
  (Ex)politici wordt de hand boven het hoofd gehouden voor delicten die ze plegen. De doofpot loopt over met zaken die het daglicht niet kunnen verdragen.

  Elke dag vinden er meerdere roofovervallen plaats.
  Nu een diplomaat is overvallen, wil men scherpere maatregelen treffen.
  Eerst moet het kalf verdrinken eer men de put gaat dempen.

  De handel in coke neemt de overhand. Men beweert dat het alleen de hindustanen zijn die zich met dergelijke zaken bezighouden.
  De waarheid ligt ergens in het midden.

  Dan zijn er nog ‘reaguurders’ die alle misdaden die zich voordoen in Suriname goed praten door te stellen dat overal in de wereld dit soort ongure zaken zich voordoen.
  M.a.w. omdat andere landen ook niet vrij zijn van moord, diefstal, verkrachting, handel in coke etc.etc, mag het ook in Suriname.

  Suriname is een verloren land. Ben blij dat mijn ouders die in dat land zijn geboren, hun bezittingen hebben verkocht.
  Overwinteren doen ze nu in een subtropisch klimaat.
  Gelukkig heb ik heel weinig familie wonen in Suriname. De meesten hebben zich verspreid over de wereld. Degenen die er nog wonen, willen eigenlijk ook weg uit dat land.

  Zelf heb ik besloten nooit meer een voet op de Surinaamse bodem te zetten. Het land is machtig mooi, maar de mentaliteit van zowel politici als burgers is ver zoek.
  Ik wil geen risico lopen overvallen, verkracht of vermoord te worden.


  Maak melding

 22. Iedereen toetert maar wat!

  2001 – 2010 gemiddelden/jaar
  diefstal 2000
  inbraak 3800
  beroving 950
  overvallen 350
  moord 23

  2011 – 2017 gemiddelden/jaar
  diefstal 2300
  inbraak 4370
  beroving 1095
  overvallen 403
  moord 24

  Ja er is dus een stijging van het aantal misdrijven. Nee de crimininaliteit is niet toegenomen in vergelijking met de bevolking. Periode 2001 – 2010 gemiddelde bevolking van ca. 485.000 inwoners in de periode 2010 – 2017 ca. 550.000 inwoners.

  Als je dan de misdrijven per inwoner bekijkt is er nog een stijging nog een daling waarneembaar.
  Het enige dat gestegen is is de media aandacht waardoor er meer gevoel van onveiligheid is gecreeerd. En het geroeptoeter van de Olifanten Partij die hiermee denken een punt te kunnen scoren.


  Maak melding

 23. Iedereen toetert maar wat!

  2001 – 2010 gemiddelden/jaar
  diefstal 2000
  inbraak 3800
  beroving 950
  overvallen 350
  moord 23

  2011 – 2017 gemiddelden/jaar
  diefstal 2300
  inbraak 4370
  beroving 1095
  overvallen 403
  moord 24

  Ja er is dus een stijging van het aantal misdrijven. Nee de crimininaliteit is niet toegenomen in vergelijking met de bevolking. Periode 2001 – 2010 gemiddelde bevolking van ca. 485.000 inwoners in de periode 2010 – 2017 ca. 550.000 inwoners.

  Als je dan de misdrijven per inwoner bekijkt is er nog een stijging nog een daling waarneembaar.
  Het enige dat gestegen is is de media aandacht waardoor er meer gevoel van onveiligheid is gecreeerd. En het geroeptoeter van de Olifanten Partij die hiermee denken een punt te kunnen scoren.


  Maak melding

 24. Je reactie is verstuurd maar moet eerst goedgekeurd worden.

  Kevin

  Iedereen toetert maar wat!

  2001 – 2010 gemiddelden/jaar
  diefstal 2000
  inbraak 3800
  beroving 950
  overvallen 350
  moord 23

  2011 – 2017 gemiddelden/jaar
  diefstal 2300
  inbraak 4370
  beroving 1095
  overvallen 403
  moord 24

  Ja er is dus een stijging van het aantal misdrijven. Nee de crimininaliteit is niet toegenomen in vergelijking met de bevolking. Periode 2001 – 2010 gemiddelde bevolking van ca. 485.000 inwoners in de periode 2010 – 2017 ca. 550.000 inwoners.

  Als je dan de misdrijven per inwoner bekijkt is er nog een stijging nog een daling waarneembaar.
  Het enige dat gestegen is is de media aandacht waardoor er meer gevoel van onveiligheid is gecreeerd. En het geroeptoeter van de Olifanten Partij die hiermee denken een punt te kunnen scoren.


  Maak melding

 25. De VHP is de wanhoop nabij, want tot op heden slagen ze er niet in om de massa te overtuigen van hun gelijk. Ze iedere steen omdraaien om aan de macht te komen. Nu proberen ze met de thema angst zieltjes te winnen. De etnische troefkaart blijft hen hen parten spelen. Hun Hindoestaanse idealen stellen ze voor op. Men zegt en roept vanuit de partij dat men Surinamer is en zich Surinamer voelt, echter is er onderhuids een totaal ander gevoel binnen deze partij. In 2020 mogen ze het weer proberen.


  Maak melding

 26. Off topic

  quote Kevin: “Als je dan de misdrijven per inwoner bekijkt is er nog een stijging nog een daling waarneembaar”.

  Een ieder maakt wel eens taalfouten: grammaticale fouten, spelfouten, schrijffouten.
  Ook ik ben daar niet vrij van.

  Daarom dat ik daar zelden iets over zeg, maar bij Kevin doe ik het nu wel.

  Deze kerel heeft vaker afgegeven op de Nederlandse taalbeheersing zowel schriftelijk als mondeling door hindustanen. Hij denkt dat hij daar schoon van is.

  Niet dus want het moet zijn noch een stijging noch een daling i.p.v. nog ….. nog ….


  Maak melding

 27. Jiyani…piewkee

  Je bent er weer…

  Waneer geev ik av op de schrijvvouten fan anderen?

  Jij toetert dat ik vaker afgeef op de nederlandse taalbeheersing van hindoestanen? Vertel…of beter laat zien waar en wanneer ik dat deed?

  Je toetert zomaar wat boedhoe

  Maar je hebt gelijk het is noch noch ipv nog nog maar tegenwoording met de app wordt nog en noch door elkaar gebruikt…niet goed maar meer macht der gewoonte


  Maak melding

 28. @ Kevin, de druiloor en leugenaar,

  Ben jij zo kort van memorie?
  Ga toch op de pot zitten dan doe je tenminste iets nuttig, n.l. je lijf ontlasten van ballast.


  Maak melding

 29. Off topic

  Mensen toeteren zo maar wat net zoals die toeteraars van de toeterende Olifanten Partij als ware het “De wetenschap en feiten”……gebasseerd op helemaal……niks…….te weten:
  – Facebookwaarheid;
  – Twitterfictie;
  – Jaardag gebrabbel;
  – Emotie;
  – Eigen meningen;
  – Eigen belang;
  – Black Label Spinsels;

  En als je dan een schrijffout maakt pakken ze je daar op, want andere mogenlijkheden hebben ze niet. Weerleggen kunnen ze niet zonder alles te verdraaien.

  Maar goed dat was ff Off-Topic


  Maak melding

 30. @ Jiyani….laat me zien dan? Waar wat en wanneer?
  Dat kun je nl niet…..dus ga je de aandacht weer afleiden door te schelden…Boedhoe


  Maak melding

 31. @ Kevin

  Iedereen toetert maar wat!

  U bent geen haar beter en manipuleert de deler.
  2000 aantal inwoner 476.000
  2010 aantal inwoners 526.000
  2015 aantal inwoners 558.000

  U verlaagd de deler in de Venetiaan periode naar 485.000 in plaats van 501.000
  U verhoogd de deler in de Bouterse tijd naar 550.000 in plaats van 542.000.

  Als u zo makkelijk met de feiten omgaat waarom zou ik geloof hechten aan de andere getallen die u presenteert.

  Jammer maar heel doorzichtig. u begrijpt donders goed dat de deler het grootste effect heeft ten aanzien van wat u wilt bewijzen.


  Maak melding

 32. @JoJo

  Correct iedereen toetert maar wat….ff googlen en we weten precies hoe en wat en we hebben er in een keer verstand van….nou nee.
  De grafieken die wikipedia etc hanteert zijn grafieken gebaseerd op alle ingeschreven personen in Su vanaf 2006. Hierbij gaat men uit van een bevolkingsgroei van ca. 1% en dus ook met terug werkende kracht van -1%. Echter is dat niet correct.
  Iemand die 1 maand in Su verblijft is in dit jaar wel ingeschreven (en wordt dan volledig meegeteld in de grafiek) maar is dus 11 maanden niet aanwezig..
  Volgens de grafieken zou Su in 2014 reeds een inwoner aantal moeten hebben van 573.000 terwijl dat ca. 550.000 moet zijn.
  Daarnaast waren de bestanden niet opgeschoond waardoor mensnen die nu in NL wonen nog steeds als ingezetenen van Su geregistreerd stonden of geboorte en sterfgevallen niet gemeld danwel niet verwerkt waren.

  Jouw 476.000 komt waarschijnlijk van de wikipedia grafiek gevonden op internet.

  Daarnaast (deze heb ik niet meegeteld) is het aantal illegale inwoners in de periode na 2009 enorm gestegen (o.a. door de illegale goudwinning). Ik durf dan de uitspraak te doen dat met die mensen meegeteld de criminaliteit per inwoner wel eens gedaald zou kunnen zijn ten opzicht van de vorige regeer periode.

  Daarnaast hoef ik niks te bewijzen, dat doen de statestieken wel. Ik geef alleen maar aan dat al dat getoeter “dat de criminaliteit de pan uit rijst en dat su vele malen onveiliger is geworden” nergens op gebaseerd is omdat de statestieken wat anders uitwijzen.

  Daarnaast vraag de Olifanten eens een keer wat het criminaliteitscijfer van de periode 2004 – 2008 was? En vergelijk dat eens met de periode van nu………


  Maak melding

 33. Kijk naar de statistieken, jawel :

  Corruptie vervolgen is VERBODEN door de Paarse clan !

  Onderzoek Moord op inspecteur GOODING, verboden !

  Onderzoek VERMOORDEN vier ongewapende verdachten van roof, nog steeds VERBODEN !

  Onderzoek Moord op Brielle in de DOOFPOT !

  Onderzoek MOIWANA-massamoord VERBODEN !

  Onderzoek Decembermassamoord, GESABOTEERD !

  CLAD rapporten met namen Paars geboefte in de Afvalbak gedonderd !

  Rekenkamer is door Paars OPGEHEVEN !

  Dronken Paarse-bobo wordt uit politiebureau “ontvoerd” door de Paarse clan, sabotage Politieonderzoek en sabotage Vervolging door Justitie !

  Sranan is een van de Mega-doorvoerlanden van coke, terwijl wij het spul NIET produceren ! Hoofddaders van deze harddrugshandel lopen VRIJ rond in Sranan !

  Dagelijks worden zelfs schoolkinderen en oudere burgers op BRUTE wijze met GEWELD BEROOFD !

  OVER WELKE STATISTIEKEN HEBBEN WIJ HET DAN ????

  PS : De genoemde gevallen zijn slechts enkele voorbeelden,
  de LIJST is vele malen langer !


  Maak melding

 34. @ Strafu

  Jouw bron van statestiek ken ik wel:
  App, FB, PCS, jaardagsbrabbel, panorama, weekend, prive.

  Verder kom jij ook niet, elke keer weer hetzelfde liedje dat je zingt…eentonig saai en vals


  Maak melding

 35. In een crimineel Suriname zou het volgens de NDP adepten goed toeven. Ik bid God dat hun, of een van hun familieleden worden beroofd, verkracht en nog erger vermoord. Zullen we kijken hoe dit soort geteisem het kwade die nu in Suriname heerst, gaan goed praten. Ik vervloek al dit NDP geteisem en tuig van de richel.


  Maak melding

 36. Kevin

  mijn cijfers komen van de wereldbank en ik heb 2000 verkeerd overgenomen uit een interactieve grafiek 2000 was 472.000 en 2001 was 478.000.

  Die zelfde grafieken geven heel duidelijk aan dat de economie veel later in elkaar zakt als de regering stelt.

  Het interessante is dat Guyana Suriname heel snel inhaalt en dus geen last heeft van de Wereldcrisis.

  Ik luisterde net mee met Boefdraad met zijn college economie.
  De man is een doortrapte leugenaar en telt bij de ontwikkelingshulp zelfs de Surinaamse bijdrage in de pariteitsmiddelen op basis van zijn wan analyse uit Nederlandse publicaties.

  De man heeft weer van alles bij elkaar gezwetst.
  Na 2000 doet hij net als of er nog 1,8 miljard DFL was terwijl het 1,2 miljard dfl of wel Euro 550.000.000 waarvan in 2010 nog euro 40.000.000 over was.

  Ofwel suriname heeft van 2000 tot 2010 gemiddeld euro 51.000.000 steun gehad uit nederland en moest daar zelf euro 15.000.000 bijleggen als pariteits middelen.

  Dat is een druppel op de gloeiende plaat. nog geen 5% van de staatsbestedingen.

  Nu maakt Boefdraad een heel circus omdat die middelen in 2010 wegvielen terwijl er tussen 2010 en 2014 jaarlijks $ 200.000.000 extra uit IAM Gold kwam, om Staatsolie maar te vergeten.


  Maak melding

 37. Misikaba,
  op de eerste plaatst gaat Misikaba nooit zulke asociale taal bezigen. En we zijn in een vrij land, maar die schuttingstaal dat bovenstaand gebruik wordt, geeft de indruk dat de gemeenschap zo praat en van lage allooi is en men gaat ons ook zo bejegenen en niet vergeten onze kinderen ook zo. En dat kan nooit de bedoeling zijn. Suriname wordt en sinds dagen der tijden langs koloniale etnische lijnen geregeerd en dat is triest. En halen jullie bepaalde denigrerende woorden weg, zoals het nwoord.oen lerie din blaka mang, nanga din tra wang san monsieur toe,datie din ano neggre,noch bosnwoord. want dat trek een ras/volk gelijk.Dat wil ik meegeven. Dat onderdanigheid naar andere rassen en decwitteman moeten gaan werken en dat begint in het kabinet en het ondewijs en binnen hetgeen. En dit rots meegeven en


  Maak melding

 38. Slachtoffer van roofoverval, Sandrokottus, john, Ali de bali, Oom Ludje foe Awarradam, Misikaba, de WAARACHTIGE SURINAMERS weten dat jullie stuk voor stuk Creoolse nick-names gebruiken, terwijl het doorgaans om VHP – RACISTEN gaat.

  In jullie zo GELIEFDE SODOM en GOMORRA was het aantal misdrijven in 2015 607.000 dan betreft het een DALING ten opzichte van 2005 toen het 792.000 misdrijven betrof. En jullie maar ZEUREN over SURINAME die nog ALTIJD als UITSTEKEND VOORBEELDIG land dient ten opzichte van jullie TROTSE SODOM en GOMORRA koude kikkerlandje. Of dachten jullie de MURDER Santhoki die een jongeman van amper 19 jaar oud DOOD SCHOOT zo GOEDKOOP aan de macht te kunnen helpen.

  Wat in het VAT zit verzuurt NIET. Binnenkort is jullie V7 MISLIJDER voor zeker 25 jaren ACHTER SLOT en GRENDEL.

  Kijken jullie V7 – (maar voor EVEN) NEO-KOLONIALISTEN eerst naar die GROTE BALK in jullie ogen van 792.000 MISDRIJVEN in maar één (1) jaar tijd – dat is ANDERHALVE MAAL de GEHELE Surinaamse bevolking bij mekaar.

  Dat jullie zelfs hierover DURVEN op te scheppen, geeft jullie mate van NEO-KOLONIALE INDOCTRINATIE weer.

  Wat VERKRACHTINGEN inclusief MOORDEN betreft, is jullie Koude Kikkerlandje SODOM en GOMORRA zelfs de ONBETWISTE NUMMER Eén (1) ofwel NUMBER ONE. Deze plaats moeten ze DURVEN om jullie die af te nemen. Vanaf 14 JAAR-tjes oud zijn ze binnen jullie Koude Kikkerlandje in staat OP WREDE wijzen te VERKRACHTEN en te MOORDEN. Toeristen-meisjes van 14 jaar oud mogen blij zijn als ze hun vakantie letterlijk en figuurlijk ZONDER KLEERSCHEUREN vanaf brengen.

  Wat jullie LASTERAARS allemaal niet voor jullie UITKERING voor over hebben, gezien jullie TIJDVERDRIJF/TIJDVERSPILLING hier op de site. NEO-KOLONIAAL GEDRAG vertonen voor die euro’s, zegt VOLDOENDE wat INDOCTRINATIE allemaal kan AANRICHTEN. ONHERSTELBARE SCHADE aan HERSENEN en ZIEL van de ZWAKBEGAAFDEN.

  How CAN you STOP, the SUN from SHINING?

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 39. In welk land gebeurt het NIET ? Op elk vliegveld wordt je ervoor gewaarschuwd.
  Deze beroofde kan naar de Franse ambassade gaan maar bij wie moeten wij als Nederlanders en/of Sur.Nederlanders aankloppen als wij een ambassadeur nodig hebben?


  Maak melding

 40. Hee Kevin (woensdag 26 juli 2017 om 13:33 uur.) ??

  Durf je niet onder je eigen naam dat te zeggen en verlaag je je maar tot dit soort praktijken?

  Stoer hoor!!


  Maak melding

 41. @Hans,

  Gewoon naar de Roseveltkade gaan naar de NL ambassade.
  Of dacht je dat daar alleen een ambassadeur zou zitten en verder niemand?
  De ambassade draait gewoon door, met of zonder ambassadeur. Er is een zaakgelastigde aanwezig.


  Maak melding

 42. @Do the RIGHT thing

  Laat ze maar blijven roepen dat Su zoooooooo crimineel is
  1:21 in NL is altijd nog meer dan 3 x hoger dan 1:67 in SU.

  Laat ze lekker in dat kouwe kikkerland blijven met boter op hun kop en afgeven op Su. Wij hebben dat soort roeptoeters absoluut niet nodig hier in Su.

  Ze zijn mislukt in Su en “gevlucht” naar NL, maar daar ook mislukt, nu kunnen ze niet meer terug en zoeken een reden zodat het niet hun schuld is, maar de schuld van Su of een van hun leiders. Ze denken precies te weten wat er hier speelt met een aardappel achter in hun keel.

  Laat ze lekker blijven in NL. En laat alleen mensen binnen in Su die mee willen opbouwen aan dit land zonder alleen maar vanaf de veilige duinen te toeteren op 7700 km afstand.


  Maak melding

 43. @ Kevin

  “Ze zijn mislukt in Su en “gevlucht” naar NL, maar daar ook mislukt, nu kunnen ze niet meer terug en zoeken een reden zodat het niet hun schuld is, maar de schuld van Su of een van hun leiders.”

  Deze mislukten geven per jaar ongeveer euro 200.000.000 aan steun aan de familie die zonder tegen prestatie de economie in gaat.
  Deze mislukten houden voor 80% SLM in de lucht.
  Deze Mislukten besteden tijdens hun vacanties (ook al zijn ze zuinig) nog steeds tegen de euro 100.000.000/ jaar in Suriname.
  Onder deze mislukten zijn velen die na hun pensioen terug kommen en hun Nederlandse pensioenen besteden in Suriname.

  Best Kevin deze mislukten houden Suriname nog een beetje draaiende omdat ze voor de grootste cash instroom zorgen die er is in Suriname.


  Maak melding

 44. @JoJo

  Niet zomaar iets veronderstellen maar lezen, en dan ook het hele verhaal.
  Over wie heb ik het? Precies: Die roeptoeters vanaf de duinen. Die hier op WKN zelf aangeven geen ene cent naar Su te willen brengen of hun familie hier te steunen. (Het zijn hun eigen woorden).
  Prima moeten ze ook zelf weten.
  Maar die groep toetert het hardst (zonder enige feiten of alleen met verdraaide feiten) hoe erg het hier allemaal wel niet is.

  Ik kom ze regelmatig tegen de “zogenaamde succesvolle surineds”. Stoer met hun “echte” “echte” merkkleding en bling bling met hun euri’s te zwaaien en vertellen hoe erg het allemaal wel niet is gesteld met deze arme en domme bevolking van su. Hoe goed zij het wel niet hebben en hoe succesvol ze wel niet zijn in NL. Dat zonder hun “hulp” Suriname nooit vooruit zal gaan komen en dat zij hun “kennis” wel willen komen brengen naar Su.
  Soms met de woorden: “Ik kom hier om deze apen hier te leren wat werken is”? Ze hebben nu vooral geluk dat de euro zo hoog staat in Su anders konden ze niet eens komen.

  Ze zijn allemaal “in between jobs” voor de afgelopen 20 jaar maar weten precies wat ze hier moeten doen en vooral wat wij hier moeten doen. En als dan achteraf blijkt dat hun advies opvolgen niet zo’n goed idee was….tuuuut tuuut tuuut niemand thuis

  Ze hebben niet door dat ze worden uitgelachen en uitgespuwd…en als ze erachter komen, komen ze onder anderen hier om hun afschuw voor Su te tonen…..Zielige toeteraars daar heb ik het over.

  Ik heb het niet over de hardwerkende surinaamse nederlander die hier zijn familie eens in de paar jaar komt opzoeken. Die hoor je niet…die zie je niet……die zijn er als het nodig is.


  Maak melding

 45. @JoJo

  Niet zomaar iets veronderstellen maar lezen, en dan ook het hele verhaal.
  Over wie heb ik het? Precies: Die roeptoeters vanaf de duinen. Die hier op WKN zelf aangeven geen ene cent naar Su te willen brengen of hun familie hier te steunen. (Het zijn hun eigen woorden).
  Prima moeten ze ook zelf weten.
  Maar die groep toetert het hardst (zonder enige feiten of alleen met verdraaide feiten) hoe erg het hier allemaal wel niet is.

  Ik kom ze regelmatig tegen de “zogenaamde succesvolle surineds”. Stoer met hun “echte” “echte” merkkleding en bling bling met hun euri’s te zwaaien en vertellen hoe erg het allemaal wel niet is gesteld met deze arme en domme bevolking van su. Hoe goed zij het wel niet hebben en hoe succesvol ze wel niet zijn in NL. Dat zonder hun “hulp” Suriname nooit vooruit zal gaan komen en dat zij hun “kennis” wel willen komen brengen naar Su.
  Soms met de woorden: “Ik kom hier om deze apen hier te leren wat werken is”? Ze hebben nu vooral geluk dat de euro zo hoog staat in Su anders konden ze niet eens komen.

  Ze zijn allemaal “in between jobs” voor de afgelopen 20 jaar maar weten precies wat ze hier moeten doen en vooral wat wij hier moeten doen. En als dan achteraf blijkt dat hun advies opvolgen niet zo’n goed idee was….tuuuut tuuut tuuut niemand thuis

  Ze hebben niet door dat ze worden uitgelachen en uitgespuwd…en als ze erachter komen, komen ze onder anderen hier om hun afschuw voor Su te tonen…..Zielige toeteraars daar heb ik het over.

  Ik heb het niet over de hardwerkende surinaamse nederlander die hier zijn familie eens in de paar jaar komt opzoeken. Die hoor je niet…die zie je niet……die zijn er als het nodig is.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.