vrijdag, december 8, 2023
HomeOnderwerpenMaatschappijPleidooi in Surinaams parlement voor controle sociale media

Pleidooi in Surinaams parlement voor controle sociale media

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 24 jul – In het parlement is gepleit voor strengere regels tegen misbruik van sociale media. Onder meer wordt gedacht aan het toepassen van regels van de wet Elektronisch handelsverkeer. Vooral leden van de regeringsfractie zijn niet te spreken over ‘valse berichten’ die worden gelanceerd. Zoals met het bericht dat drinkwater uit de kraan niet geschikt is voor consumptie.

Het water zou besmet zijn. Binnen de regeringsfractie wordt kwade opzet vermoed en dat wordt niet gepikt. “Het loopt de spuigaten uit. We moeten nagaan hoe de sociale media onder controle te krijgen”, zei fractieleider André Misiekaba in het parlement. De vrees, of misschien juist de hoop, is vooral dat er massaal paniekreacties ontstaan. Misiekaba wil dat zulke situiaties voorkomen moeten worden.

Op het bericht over het besmette drinkwater is nogal uiteenlopend gereageerd. De Surinaamsche Waterleiding Maatschappij, SWM, moest uitkomen met een geruststellend bericht. Het water wordt regelmatig in laboratoria getest. Ook minister Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen vindt het alleszins verantwoord dat er strenger wordt opgetreden: “Iedereen springt namelijk op zulke berichten.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

49 REACTIES
 1. Als het aan die zogenaamde heilprofeet van mislukkelingkaba ligt is censuur de enige optie voor dit land, waar al mensenrechten en grondwetrechtenschendingen plaats vinden, het liefst word internet ook verboden, om het volk nog dommer te houden, zodat hun duistere paarse praktijken, niet in openbaring komen.


  Maak melding

 2. Ik zou het een veel beter idee vinden om strenger tegen criminelen, rovers, verkrachters en moordenaars welke bijna dagelijks hun beroep uitoefenen hard op te treden.

  Censuur tegen multimedia kan elk dictatoriaal regime.Dat is geen kunst.

  Maar als jullie ballen hebben doe iets tegen de criminaliteit, zodat mensen weer durven te komen zonder bang te zijn overvallen of vermoord te worden. Het is namelijk ook goed voor de economie.


  Maak melding

 3. Overleg achter gesloten deuren.
  Sociale media moeten worden gekortwiekt.
  Ambassadeur niet welkom.
  Waar in Europa heb ik dit ook gezien?
  Leert SU van een speciaal land of is de invloed van dít land heel groot in SU?

  Suriname benoemt honorair consuls in Japan, Rusland en Polen (bron starnieuws).
  Hele goede zet. Geld zat. Toch?
  Polen, dat is toch het land dat wil dat de minister van Justitie veel meer macht krijgt? Dat de trias politica overboord wil gooien?
  Gelukkig heeft de president zijn veto uitgesproken.


  Maak melding

 4. Dat heet dictatuur !!! Hoop dat anonymous deze paare klootzakken hard gaat aanpakken. Handen af van social media en vrijheid van meningsuiting.


  Maak melding

 5. De miljoenen kostende Staatspropagandadienst van LIMBO verliest het steeds meer van de sociale media !

  ALLE VALSE “overheidsvoorlichting” wordt GENADELOOS onderuit gehaald door de Bevolking !

  Daarom bereiden de voorstanders van DICTATUUR, het aan banden leggen van de sociale media op een GENIEPIGE manier voor !

  Immers de overheid kan ook ZELF valse berichten op de social media plaatsen en daarna overgaan tot aantasting van de Mensenrechten van alle Surinamers !

  De moordverdachte met een EIS van 20 JAAR CELSTRAF en zijn handlanger, meneer MIESIEKABA, zijn totaal in paniek en overspannen, zij duwen tbv lijfsbehoud Ons land richting een “VENEZUELAANSE ONDERDRUKKING” !

  Het “ONTSLAG” van de PG, is een duidelijk signaal dat de voorstanders van een DICTATUUR bezig zijn met de voorbereiding van het uitroepen van de NOODTOESTAND !

  PS : Suriname heeft GEEN GELD en GEEN EXPERTISE om grenzen, geldstromen en sociale media te CONTROLLEN !

  Ik neem dus aan dat bepaalde internetdiensten gewoon op zwart zullen worden gezet !

  Volgens de PAARSE onderdrukkers komt er dan WELVAART in het door Paars wanbeleid, FAILLIET gemaakte SRANAN !!!


  Maak melding

 6. Misselijkkeba, houdt je bezig met de ontwikkeling van je land en volk. Begin zwaar in te zetten op criminaliteit i.p.v. dat je met censuur het volk probeert te beknotten


  Maak melding

 7. Zo zie je maar weer. Het is de regering Bouterse die wetgeving moet invoeren, wetgeving op het gebied van de sociale media die de regering Venetiaan heeft laten liggen. De tegenstanders van de regering zullen natuurlijk in koor roepen dat de regering Bouterse bezig is zijn dictatuur in Suriname vorm te geven.

  Deze wetgeving is echter noodzakelijk omdat de gestoorde persoonlijkheden niet anoniem schade kunnen blijven aanrichten. Zij kunnen niet onder de radar schade blijven aanrichten terwijl het mogelijk is om hen op te sporen. Dit is een probleem dat zich in heel veel landen afspeelt. In heel veel landen zijn mensen bezig om wetgeving te ontwerpen om de sociale media aan banden te leggen.

  In Nederland en op EU niveau is men al ver gevorderd om deze wetgeving in te voeren. In 2001 werd in Nederland de Wet Bescherming Persoonsgegevens aangenomen. Dit had ook een tiental jaren terug in Suriname moeten plaatsvinden.


  Maak melding

 8. @RobG:je bent zelf hier bezig anoniem allerlei troep aan het verkondigen.Houd toch op. Hoe serieus kunnen we je nog nemen?

  Je bent de grootste grap op dit forum.


  Maak melding

 9. Robje-mislukte-paarse-propagandist zegt : “omdat de gestoorde persoonlijkheden niet anoniem schade kunnen blijven aanrichten.”

  Daarom moet LIMBO stoppen, heeft u zijn dagelijkse berichten gevolgd, toen de Paarse clan bezig was voor MILJARDEN aan ONGEDEKTE Bankbiljetten te drukken en uit te geven ?????????????

  Door het Volk VOOR TE LIEGEN en OVERHEIDSINFO te ONTHOUDEN (De zin “wij zijn bezig met het drukken van Ongedekt geld” mocht meneer Limbo niet uitspreken ! NO WAN WORTU ABOUT A PAARSE DRUKKERIJ !) heeft deze Paarse pion, een ENORME SCHADE AANGERICHT !

  Het Land is als gevolg van leugens, verdoezelen van overheidsinfo en wanbeleid, FAILLIET GEMAAKT door de Paarse Clan !

  Bescherming persoonsgegevens is totaal wat anders dan
  het STELEN van vrijheden van het Surinaamse Volk !

  Srananmans zullen zich niet MONDDOOD laten maken, ook niet via een PAARSE Dictatuur !

  PS : Robje slik nog een VENE-ZEPAM tablet ! Denk aan uw paarse bloeddruk !

  Gelukkig heeft de paarse leider te weinig kennis van de talrijke mogelijkheden van het internet en van moderne media !
  Daarom kan de Surinaamse jeugd, via buitenlandse sites, toch kennis nemen van de moorden en de gruwelijke onderdrukking van het Volk tijdens de Bouta-militaire dictatuur in Sranan !


  Maak melding

 10. Koos, ook dat is een vorm van vrije meningsuiting om mensen zoals jij die uit radeloosheid paniek denken te moeten zaaien, een halt toe te roepen. Of moet de leiding van een land, jou ziekelijke wangedrag tolereren onder jou al te zeer doorzichtige mom van vrije meningsuiting.

  Dat jij en jou kornuiten het moeten hebben van losbandigheid met als main ingredient leugenachtigheid en bedriegerij, is alom bekend.

  Een regering regeert een land en niet jou geproclameerde a-sociale media. Vandaar dat jou a-sociale bestaan en die van jou maatjes dient te worden gestopt.

  Jou a-sociale ‘losbandige vrije meningsuiting’ mag helemaal niet worden verward met de sociale ‘verantwoordelijke vrije meningsuiting’, waar fractieleider André Misiekaba en minister Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen, respectievelijk van de Coalitie (NDP) en DOE het over hebben.


  Maak melding

 11. Ik ben dodson meer bekend als Devil son. Ik ben minister van NH, maar valse jurist Eugene en beschimmelde jozefzoon bepaalt wat op mijn ministerie gebeurt. Eigenlijk ben ik voor spek en bonen.

  Mensen, ik waarschuw jullie. Het swm water is besmet en levens gevaarlijk. In de media zeg ik dat het water veilig is, omdat ik daartoe gedwongen wordt door ndp boevenbende. Welkom in de Dubai van duivel stinkert misiekaba .


  Maak melding

 12. Ik lees ‘verantwoordelijke vrije meningsuiting’ , WIE BEPAALT DAT, DIE VRIJHEID ligt vast in Talrijke Verdragen en in de Grondwet, geen nepwet van de paarse machthebbers kan daaraan komen !

  Een recent voorbeeld van Nepvoorlichting/Volk onthouden van informatie, is de belemmering van politie onderzoek en justitieel onderzoek bij de aanhouding van een dronken NDP-bobo !

  Via de sociale media heeft het Volk onmiddellijk de regering KLEM gezet, en heeft men de Onwettige handelingen van de overheid TERECHT naar buiten gebracht !

  De overheid moet zich zoals de Grondwet stelt, onthouden van dergelijke handelingen ! Er geldt een duidelijk INMENGINGS-VERBOD !

  Op dit moment faalt de zogenaamde overheids-voorlichting totaal, er is teveel fake-voorlichting, terwijl ook veel info aan het volk onthouden ! Er is sprake van massieve manipulatie via de zwaar gesubsidieerde “overheidsvoorlichting” !

  Het is dan logisch dat het volk zaken publiceert en aan de kaak stelt !

  Voorstanders van een dictatuur hebben nu plannen om het Volk de mond te snoeren ! SOSO LAS TENG !

  Het zal de Paarse Info-verdraaiers en onderdrukkers NIET LUKKEN de vrije Meningsuiting te Vernietigen !


  Maak melding

 13. Srafu jij bent net zo op hol geslagen als Rai. Neem maar een rai-a-pam (Reapam) en er komt een eind aan jouw obsessie, paniek en angstaanvallen voor de NDP. Garanties kan ik je echter niet geven dat je van je kwaal zal genezen. Maar een ding staat vast. Als een wet in Suriname wordt aangenomen zal jij ook een toontje lager zingen met de valse beschuldigingen aan het adres van de bestuurders in Suriname.


  Maak melding

 14. @RobG

  Zit niet zo dom te lullen vent. Er is allang wetgeving tegen smaad en laster, bedreiging enzovoorts. Je hebt geen extra wetgeving nodig voor social media. Binnen het strafrecht is alles al gecovered. Het zou deze regering sieren om gewoon eens wat mensen te vragen om te adviseren wat je moet doen als overheid op de social media. Op dit moment is er maar 1 NDP facebook pagina waar je niet vrolijk van wordt. Hebben ze daar iemand redacteur gemaakt die niet in staat was z’n school af te maken? Waarom is er geen afdeling die de media leest en meedoet in de discussies? Oh wacht. Er is geen geld natuurlijk :/
  Mensen gaan bij repressie gewoon via een Tor browser reageren of nemen een VPN account.

  En inderdaad meneer RobG. Als u zo graag maatregelen wilt hebben tegen dit soort uitingen dan zou ik graag willen dat u uit de anonimiteit treed en ons verteld wie u bent en waar u woont. Of gelden deze repressieve maatregelen alleen voor mensen met een onwelgevallige mening?


  Maak melding

 15. Oma taki, werkelijk na soso paarse ka vol censuur us wat Ddb en awarie profeet Misjiesosoka willen. Ondertussen schijten hdt gros der paarse debiele, dwaze domme idiote aanhangers met de dag een paarse buffel hoe verder te gaan en te overleven. Opa taki, zevenmalen erger dan de jaren tachtig krijgen deze paarse ddb stommelingen als bittere vruchten gratis te eten vol van de mislukte revo. Ndpers zullen de geschiedenis ingaan als de oerdomme paars misdadig verarmd verdoemd volk. En hun misleider die land en volk laat lijden als de grootste misdadiger.


  Maak melding

 16. Handen af van social media Misiekeba de wereld moet en mag weten wat zich in Suriname afspeelt zodat zij kunnen afwijken naar een ander land met hun kroost.Wij zijn ons van bewust dat Suriname niet veilig is en ook niet zal worden onder deze huidige regering. Drinkwater is inderdaad niet altijd schoon.Touristen worden ziek als zij water uit de kraan drinken diarree. Ik adviseer ze flessen water te kopen.Heb laatst eentje naar de dokter gebracht.Den arts vroeg meteen heeft meneer water uit de kraan gedronken ja dus.Kreeg medictie en is de volgende dag direct weer naar Amerika vertrokken bang om dood te gaan in Suriname. Misiekeba er is hier bewijs van.


  Maak melding

 17. Robg@
  Ga in een hoekje van de kamer zitten en jezelf bevredigen, en laat deze site met rust.
  Of ga tussen piranha’s zwemmen, hebt je terug gelezen wat je geschrevenhebt


  Maak melding

 18. Deze man leest daadwerkelijk uit de jungle book al dan niet aangevuld met de fabeltjes krant. Waar halen de paarse boeven hun wijsheid in bestuurlijk en staatkundig opzicht? Continue schering en ik inslag, alles valt in duigen en zij zich alleen maar verrijken…schande!


  Maak melding

 19. De laatste strohalm voor een instortend bewind, voorkomen dat de mensen de waarheid horen en ze beletten hun mening te geven.
  Het zal niet helpen. In Suriname weet iedereen toch wel alles via de mofo koerantie en als de regeerders net zo incompetent zijn wat hun mediastrategie betreft als wat betreft het landsbestuur dan zal er wederom weinig van terechtkomen.
  RobG is een mooi voorbeeld. Hij doet oprecht zijn best, maar niemand neemt hem serieus en hij wordt hooguit hartelijk uitgelachen als hij weer het onverdedigbare probeert te rechtvaardigen. Hij symboliseert excellent het niveau van het landsbestuur.

  Suriname heeft een grote lobbygroep buiten het land waar men geen invloed op heeft. Daarnaast is Suriname voor van alles en nog wat afhankelijk van het buitenland, dus wat denkt men te bereiken?
  Je kunt wel proberen Noord-Korea na te doen, maar Surinamers zijn geen Koreanen. Die laten zich niet zo gemakkelijk de mond snoeren en die geloven ook niet alles wat de grote roerganger zegt.
  Wie boodschappen gaat doen die ziet wel hoe het land er voor staat. Daar zijn de sociale media niet voor nodig.


  Maak melding

 20. Natuurlijk willen ze alles aan doen om te voorkomen dat hun zwarte daden aan de grote klok gehangen worden.Hadden ze allemaal goede daden gedaan dan zouden ze de media juist stimuleren om over hun te schrijven.
  In de jaren tachtig werd zelfs de uitzendingen van de wereld omroep verstoord,maar toch wisten de Suri’s wat er gebeurde in het land.Toen was alles,1 radiostation,1krant en 1 tv station,gecensureerd.Hele dag hoorde je maar tide tamara we stre go moro fara…….Terwijl het volk in de rijen stonden,wees men op de vorderingen die het land zou maken als het buitenland niet zo jaloers was op Sur.


  Maak melding

 21. Die misikaba is op de goede weg om de nieuwe dictator van Suriname te worden. Hij heeft alles mee wat dat aan gaat.
  Nu denk hij het vrije woord te kunnen beperken. Als iemand via social media onwaarheden verspreidt is er altijd de weg naar de het OM om hiertegen aangifte te doen.
  Maar dat doet hij niet, wel vreemd nietwaar”?


  Maak melding

 22. Het vraagstuk van de sociale media moet men niet overlaten aan simpele geesten met de beperkte reikwijdte van hun denken. Dit soort gemarkeerde typen, zoals Paul, Haco, Jacobus, Blanke, Bigi Sma, Ray, Hans van den Broek, Srafu, Lilianne en vele anderen moet men geen verantwoordelijkheden opdragen. Ze zijn het niet waard. Zij missen de capaciteiten, de competenties en het kader om verder en in een breder en diepgaand kader te denken en te analyseren. Met name Paul slaat de plank totaal mis door te beweren dat de bestaande wetgeving voldoende is.

  Aantoonbaar blijkt dat de bestaande wetgeving tekort schiet.
  De wetgever loopt overal ter wereld achter op het gebied van de wetgeving om de excessen van de sociale media in te perken. Met name de kleuters van het Front geven commentaar maar ze weten totaal niet waarover ze een oordeel geven.Zij reageren emotioneel.

  Maar het gaat niet alleen om politici die veelal met ongefundeerde bewijsvoering worden beschuldigd. Wat denkt men van de mensen die gepest worden of door valse beschuldigingen op de sociale media zelfmoord hebben gepleegd? Hoe zit het met de vrouwen wiens sexbeleving stiekem op de sociale media worden gedeeld. Het zal maar je zus, nicht, tante of moeder zijn. Het is duidelijk. De bestaande wetgeving is niet voldoende om dit soort overtredingen een halt toe te roepen. Nieuwe wetten moeten de autoriteiten meer mogelijkheden bieden om de daders op te sporen en te berechten.


  Maak melding

 23. In het sprookjes dubai van misjiekaba moet de bevolking bediend worden door een knop op de remote control in handen van hemzelf en dat is..horen..zien en zwijgen.
  Censuur op en top.
  @RobG
  Is dit de terugkeer van de jaren
  80? Coup.slachtingen.executies..
  avondklok.kettingzagen.
  censuur.martelingen…echtwaar
  gekke RobG en dat in het dubai van misjiekaba.Heb je weer
  zitten lezen uit het fabeltjeskrant van de ndp?
  zijn gouden tand moet uit zijn bek geslagen worden die mamapiema misjiekaba en robG.


  Maak melding

 24. Robg@
  Jou baasje heeft zich diverse malen in z’n eigen voeten geschoten.
  Robje g
  Ik het al eens eerder gezegd, je hebt een plaat voor die zo dik is als de afsluitdijk lang is.
  Je lult voor het vaderland weg, niks is gefundeerd, een beetje plakken en knippen en de dictators naar hun mond praten.
  Het is echt lachen met jou,
  Andere mensen doen wel uitleggen wat er mis is, kunt u dat ook, ik ben benieuwd, let wel onderbouwen en cijfers A. U. B
  Clown


  Maak melding

 25. @RobG

  Jij bent beperkt van geest. Ik ben al vanaf 1993 werkzaam in de IT met als specialisatie Internet. Je bazelt gewoon wat. Binnen het strafrecht zijn alle zaken die je noemt gewoon ready. Dus diefstal, stalken, smaad, laster, plagiaat en noem maar op. Je hebt je duidelijk niet verdiept in de materie en roept dus maar wat. Het zijn mensen zoals jij die voor hun beurt spreken die de NDP enorme schade toebrengen. Ze mogen je wat mij betreft er zo uit donderen. Je doet echt niets goeds voor de NDP en die partij heeft dat juist zo hard nodig.


  Maak melding

 26. @Robje-G-slapende-Paarse-propagandist, de Decembermassamoord, en de MOIWANA-massamoord, zijn niet op Sociale Media gepleegd !
  Deze Massamoorden zijn IN WERKELIJKHEID en IN HET ECHT GEPLEEGD door uw PAARSE OPA D en zijn legerbende !

  Nieuwe wetten zullen Opa D NIET HELPEN, de STRAFEIS van TWINTIG JAAR CEL ligt er al en het STRAFVONNIS van de KRIJGSRAAD volgt BINNENKORT !

  AMNESTIE N’E TEL !

  Jammer dat LIMBO zijn Valse-Info-Fabriek kan sluiten, Social Media NAK A MANG PURU !

  Het Sranan Volk, hoewel FAILLIET gemaakt door Paars, is niet GEK !

  PE UN MONNIE DE, PE UN DEVIEZEN DE, PE UN GOWTU DE ?????????????

  PE A MILJARDEN-MONNIE SANG DENG PAARSE FUTUBOY DRUK, DE ????????

  PAARSE ROVERHEID, UN POT A MONNIE NANGA UN GUDU BAKKA !

  PS : KONG NANGA UN PAARSE ONDERDRUKKING, DENG Sranansma E WAKTI UNU !

  STOP DE PAARSE MOORDMACHINE !!!!!!!!!


  Maak melding

 27. RobG: “Het vraagstuk van de sociale media moet men niet overlaten aan simpele geesten met de beperkte reikwijdte van hun denken. Dit soort gemarkeerde typen, zoals …….”

  Bedoelde je wellicht gemankeerde types in de zin van “mentaal verward”, of was het toch gemarkeerd in de zin van “gemarkeerd voor eliminatie”, de favoriete methode van baas om kritiek te pareren?

  Freudiaanse vergissing wellicht?


  Maak melding

 28. Paul,ik ben maar een sympathisant van de NDP, en meer niet. Het Nederlands Recht heb ik geleerd uit wetboeken en niet van het internet. Dat is nou juist het verschil tussen ons.Jij snapt de dynamiek in de samenleving niet, en de gevolgen van deze dynamiek voor het recht. Ik weet waarover ik schrijf terwijl jij nog groen achter de oren bent.


  Maak melding

 29. Srafu,Jij mag blij zijn als iemand jouw monotone gezwets vol met achterhaalde beweringen nog oppikt. Jij bent een-en-al pessimisme.Met doemdenken kom je nergens.


  Maak melding

 30. @ RobG

  “Zo zie je maar weer. Het is de regering Bouterse die wetgeving moet invoeren, wetgeving op het gebied van de sociale media die de regering Venetiaan heeft laten liggen. De tegenstanders van de regering zullen natuurlijk in koor roepen dat de regering Bouterse bezig is zijn dictatuur in Suriname vorm te geven.”

  Beste RobG weer een idiote aanval op Venetiaan.
  De effecten van de sociale media en fake nieuws hadden voor 2010 op geen stukken na het effect van wat ze nu hebben.
  Daarnaast is ingrijpen en wetgeving onzin omdat het een wereld wijde aangelegenheid is waarop minilandjes geen medicijn hebben of kunnen beheren of kunnen handhaven.

  Het is ketelmuziek om de bevolking af te leiden.

  By the Way Limbo, Hoefdraad en Bouterse draaien zelf het hardst aan de slinger fake nieuws neem de bauxiet verhalen en de ontwikkelingsverhouding.
  Boefdraad haalde gisteren in de DNA het NEDERLANDSE rapport “een belaste relatie” aan en legde daarmee direct het bewijs op tafel hoe hij de kluit belazerd.

  Hij vist als bewindsman selectief in de feiten.

  1 >>> Hij stelde dat er dfl 4.800.000.000 hulp gegeven was daar bij insinuerend dat dat Allemaal bij Front regeringen terecht gekomen was. hetgeen niet zo is.
  2 >>> Bouterse en Wijdenbosch blijken gezien dat rapport ruim dfl 900.000.000 van dat bedrag mogen ontvangen in een periode van 7 jaar.
  3 >>> dfl 300.000.000 van de dfl 4.800.000.000 waren pariteitsmiddelen die Suriname zelf moest inbrengen en dat gedurende 2000 – 2010 ook gedaan heeft.
  4 >>> Ruim dfl 500.000.000 betrof kwijtgescholden schuilden van voor 1975.

  Beter gezegd per 2000 stond er nog dfl 1.200.000.000 op het tegoed.

  Dat betekend per saldo gedurende 2000 tot 2010 de front regering, afbouwend euro 52.000.000 per jaar ontving en er zelf euro 12.000.000 bij moest leggen als pariteit.

  Per 2010 zat er nog ongeveer euro 30.000.000 in de pot terwijl in die periode de goud en olie inkomsten voor de staat naar record hoogte gingen (een veelvoud van de hulp) maakt Boefdraad nu in de DNA een enorm stuk fake nieuws van het gegeven dat de Bouterse regeringen het zonder hulp moesten zien te regelen.

  De hulp was amper 5% van de begroting van de regering Venetiaan en zou nog geen 3% van de 1ste begroting Bouterse geweest zijn terwijl de olie en goud inkomsten explodeerden en Bouterse de begroting ook liet exploderen.

  RobG de regering maakt fake nieuws en de sociale media maken dat zichtbaar.


  Maak melding

 31. @ RobG

  aanvulling

  Boefdraad vermeld ook niet dat door toedoen van Revo Beleid de investeringen in West Suriname ten behoeve van de Bauxiet winning verloren zijn gegaan
  Boefdraad vermeld ook niet het teloorgaan door het revo beleid van de Palmolie cultuur

  Bij elkaar ook meer dan dfl 750.000.000 die verloren gegaan is uit de hulp en programma middelen.


  Maak melding

 32. Weer een geval gemanipuleerde INFO van overheidswege !
  Minister Hoeffie verdraaid FEITEN en LAAT Belangrijke Info voor de Srananmans WEG !

  Gelden waarover deze figuur en de Paarse clan ook hebben beschikt, zijn de door hem ZELF GEDRUKTE MILJARDEN ONGEDEKTE SRD-Bankbiljetten !

  De in het geheim gedrukte gelden moeten ook worden vermeld en meegeteld, de Paarse machthebbers hebben ALLES uitgegeven aan ONPRODUCTIEVE ZAKEN !

  PS : Dat een dergelijke Ongedekt-gelddrukker als Hoeffie nog iets te zeggen heeft over onze Gelden en Financien, is zeer schandalig !
  Dit is alleen mogelijk in een Bananenrepubliek !


  Maak melding

 33. Jojo,
  Ik hecht weinig waarde aan nieuws dat door politieke tegenstanders via sociale media wordt aangeboden.Voor mij is het nepnieuws dat met boosopzet wordt verspreid om de publieke opinie te beïnvloeden. De cijfers die gij verspreidt vallen daaronder. Het project West Suriname is de mislukking van de eeuw voor Suriname geweest.

  Diverse (Nederlandse)politici en deskundigen waarschuwden voor deze investeringen die gedoemd waren te mislukken.Maar de arrogante politici in Suriname sloegen alle adviezen in de wind.De wereldeconomie verkeerde in die perioden in op-een-na-volgende economische crisissen. Niemand zat te wachten op bauxiet uit Suriname. Grote bauxietmaatschappijen waren huiverig om te investeren in West Suriname. Maar de hardnekkige dommies van de NPS wisten wel beter.

  Het project is uitgelopen op een drama en ook een van de redenen geweest waarom er een revolutie in 1980 in Suriname heeft voltrokken. Jojo de cijfers die gij presenteert zijn een gewaagde poging om via de sociale media het falen van NPS beleid te verdoezelen.Het project heeft Suriname niets opgeleverd. Alleen de politici van NPS,VHP,KTPI en hun bevriende realiseren zijn er beter van geworden.

  Srafu,
  De ware oorzaken van de economische crisis in Suriname zijn dankzij de sociale media bij heel veel mensen op een eerlijke manier terechtgekomen. Men kan de massa niet meer met leugens op het verkeerde been zetten. Het lijkt er steeds meer op dat de gewone massa een gezonder verstand heeft dan de gemiddelde politicus van de oppositie en hun gefrustreerde aanhang.


  Maak melding

 34. @ RobG

  “Voor mij is het nepnieuws dat met boosopzet wordt verspreid om de publieke opinie te beïnvloeden. De cijfers die gij verspreidt vallen daaronder.”

  De cijfers die ik verspreid komen uit het rapport dat Hoefdraad gebruikte in de DNA, helaas niet volledig.

  U maakt het gegeven dat Hoefdraad betrapt wordt op het schetsen van een vals beeld nepnieuws en boosaardige opzet.
  RobG beseft u wel wat u opschrijft. Zonder Hoefdraad had ik het rapport niet gevonden. De man misleidt de DNA en u maakt zijn bron tot NEP.
  Ik nam u zo nu en dan wel eens serieus maar dat is nu echt geheel voorbij.


  Maak melding

 35. RobG.

  Het West Suriname project kan nooit de mislukking van de eeuw geweest zijn want dan zou het na ingebruikname als waardeloos ervaren en gesloten moeten zijn.
  Zover is het nooit gekomen omdat Bouterse door gebrek aan geld (toen ook al) het project gestaakt heeft en het aan de natuur heeft overgelaten.

  Het trieste is nu dat hij de MOU van BHP Biliton van 2008 resp. een haalbaarheids onderzoek van nu wel realistisch acht. Hoe schizofreen moet men zijn om dat soort draaitol bewegingen te kunnen maken en denken dat men geloofwaardig is.


  Maak melding

 36. @JoJo

  Je haalt fictie en feiten door elkaar.

  Essed heeft destijds veel te weinig onderzoek gedaan waardoor er een te hoge risikofactor aanwezig was en dus het plan economisch niet haalbaar..
  Het haalbaarheidsonderzoek van nu voorziet in tig meer boringen en onderzoek op basis van nieuwe inzichten en nieuwe delfings/cq. verwerkings mogelijkheden.

  Met de info van toen was het terrecht dat men niet verder ging. Nieuwe technieken belichten de zaken nu geheel anders.

  Vergelijk het maar met de aardgas delfing. Vroeger liet men velden liggen om dat het te duur ws om deze te ontginnen. Met de komst van de schalie methode wordt dit gas nu wel gewonnen.


  Maak melding

 37. @Kevin-Paarse-leerling-feiten-verdraaier, u zegt “Essed heeft destijds veel te weinig onderzoek gedaan waardoor er een te hoge risikofactor aanwezig was en dus het plan economisch niet haalbaar..

  Jaja Kevin wij moeten in de leer bij uw slavenmeester Bouta voor onderzoek en planning van projecten. Ziehier de RESULTATEN van uw “knappe” baasje :

  17.666 Volkswoningen zijn sleutelklaar geleverd !

  Sneltrein Paramaribo – Onverwacht rijdt dagelijks !

  Snelweg naar Brazilie wordt druk bereden !

  Diepzeehaven gereed, wachten is op de schepen !

  Cassavefabriek en cassaveteelt floreren !

  Schoolboekenproject geslaagd, inclusief geschiedvervalsing !

  Zeer hoge Koers voor de SRD !

  Etc etc etc , YU LEIDER TJA PLANNING,

  FU DATTI EDE SRANAN FAILLIET !

  PS : Het HEZBOLLAH-vriendje Dino, heeft vanuit zijn USA-CEL, cruciale info verschaft over TERRORISME IN Sranan !


  Maak melding

 38. @Srafu

  Hoe zit het o.a. ook alweer met het politieburo van Olifant San?

  En waarom gebruik je steeds quote’s van een ander om stencilmatig (normaal zou je zeggen stelselmatig, maar nu lijkt het op stencilen) jouw standpunten door een ieders strot te willen drukken?
  Je blijft maar onzin herhalen als een hangende langspeelplaat. Alleen maar dom getoeter


  Maak melding

 39. @Srafu

  Hoe zit het o.a. ook alweer met het politieburo van Olifant San?

  En waarom gebruik je steeds quote’s van een ander om stencilmatig (normaal zou je zeggen stelselmatig, maar nu lijkt het op stencilen) jouw standpunten door een ieders strot te willen drukken?
  Je blijft maar onzin herhalen als een hangende langspeelplaat. Alleen maar dom getoeter


  Maak melding

 40. @Jiyani, Piewkee

  Moeite met begrijpend lezen?
  Srafu verwijt in zijn quote…….ik stel alleen een vraag en verwijt niemand iets, andersom dus.
  Dus wederom draai jij dingens om en wilt het naar jouw hand zetten.

  Lastig he, dat lezen en dan ook nog begrijpen wat er staat. Boedhoe


  Maak melding

 41. Oeps je hebt gelijk…..ik verwijt hem dat hij een langspeelplaat is…..tja….en nu?

  Het feit blijft dat hij stencilmatig dezelfde onzin blijft uitkramen.

  Maar ik weet zeker dat je dat niet bedoelde met “de pot verwijt”………of nu ineens toch wel…als een soort van “redding” van je eigen onzin? Boedhoe


  Maak melding

 42. Oeps je hebt gelijk…..ik verwijt hem dat hij een langspeelplaat is…..tja….en nu?

  Het feit blijft dat hij stencilmatig dezelfde onzin blijft uitkramen.

  Maar ik weet zeker dat je dat niet bedoelde met “de pot verwijt”………of nu ineens toch wel…als een soort van “redding” van je eigen onzin? Boedhoe


  Maak melding

 43. @Kevin

  U haalt tijden en feiten door elkaar.

  West Suriname is gestaakt niet omdat de inzichten over winbaarheid veranderden maar omdat het geld anders gebruikt werd.
  Het zelfde is gebeurd met de gelden voor de dijken in Coronie en Commewijne dat door Bouterse ook voor andere projecten gebruikt is, zoals waterkant.
  Uiteindelijk zien wij dat het verdwenen geld Euro 38.000.000 geleend en verzekerd moet worden bij ABN AMRO.

  De overeenkomst met de dijken is treffend. Het geld was er en is misbruikt voor andere projecten.


  Maak melding

 44. Chinese wet voorgesteld door super vliegtuigbouwer prof dr ir steven stang. Deze mpp omoe moeten we opruimen voor suriname een echte kolonie van china wordt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES