Parlementariër: Surinamers steeds gevoeliger voor illegaliteit

37

PARAMARIBO, 21 jul – Burgers worden steeds gevoeliger voor deelname aan illegale praktijken. Dit zegt parlementariër Mahinder Jogi van de oppositionele Verenigde Hervormings Partij, VHP. “Er vinden moordpartijen, kappartijen en grootschalige uitvoer van drugs plaats in het land. Dat is helemaal niet goed te praten. Het is een weerspiegeling van het karakter van het bewind”, zegt Jogi. Niets en niemand lijkt het meer tegen te kunnen of willen houden.

Opmerkelijk is dat bij de grote drugsvangsten op de haven, de echt verantwoordelijken buiten schot blijven. Als in een vrachtcontainer honderden kilo’s cocaïne worden gevonden, moet iemand dat toch op zijn naam hebben staan. “Hoe komt het dat tot vandaag niemand de bron aanhoudt? Dat wil zeggen dat mensen ergens de ruimte krijgen om hun zaken ongestoord verder te doen”, zegt Jogi tegenover Dagblad Suriname.

Ook het aantal bolletjesslikkers lijkt eerder toe dan af te nemen. Dat er zo nu en dan een slikker wordt gevat, lijkt maar weinig indruk te maken. “Mensen worden steeds meer gevoelig voor illegale praktijken. De situatie heeft zo een impact op de burgers van het land dat mensen risico’s durven te nemen om in hun levensonderhoud te kunnen voorzien en de eindjes aan elkaar te kunnen knopen”, aldus Jogi.


37 REACTIES

 1. De Puinhopen Van 7 Jaar Desie Bouterse.. De Bende Van Ellende.

  Beste Lezers.

  Ik Zou de heer Jogie willen adviseren om onderzoek in zijn eigen party te doen om zo achter de transport van die cocaiene lading te komen..

  Dat De NDP Van Suriname een Bananen republiek heeft gemaakt twijfel ik niet aan.. Het gaat zo ver dat de V,P van Suriname in opspraak is beland.. Hij liet een Ex minister die zwaar onder invloed was van alcohol uit de cellen huis hallen.. de Politie stond op het punt om een bloedtest af tenemen..

  Zulke Tafrelen voltrekken zich alleen maar in bananen republieken beste mensen

  Soms schaam ik me om een Surinamer te zijn.. waar gaan we naar toe met dit land.. hoe ziet Suriname er over 10 jaar uit..


  Maak melding

 2. Alle vormen van criminaliteit die deze paarse regering uitstraalt, moord, drugs, misleiding, liegen en bedriegen, stelen,corruptie, schendingen van wet en recht, is doorgedrongen tot alle lagen van de bevolking, en is niet meer te stoppen.
  Nog even, dan mag Suriname zich ook op de lijst terugzien van schurkenstaten.


  Maak melding

 3. We weten allemaal heel goed wie de honderden kilo’s aan drugs exporteert.Zelfs 2 rijst soorten dragen zijn naam ..ddb1 en ddb2. Maar ja men gaat de bolletjesslikker oppakken maar nooit de grote man die verantwoordelijk is voor de import en export van deze verderfelijke spul.Voor hem is iedereen bang want een couppleger weet nog heel goed hoe hij een ieder het zwijgen oplegd als jij zijn pad kruist.


  Maak melding

 4. Duidelijk het bewijs dat Suriname corrupt is. De grote honden met veel geld zijn in feite ongrijpbaar en blijven altijd buiten schot door alles en iedereen om te kopen om hun zaak in de doofpot te krijgen. Alleen de kleine keffertjes worden opgeofferd.


  Maak melding

 5. @ John,

  Wat heet corrupt, neem alleen maar weer het voorbeeld van die exminister van de Ndp Siegfried Wolf, die met zijn dronkenkop tegen een omrastering rijd, doordat de Vp zich ermee ging bemoeien, hoefde deze exminister niet aan een blaastest onderworpen te worden, als het mij zou zijn overkomen, was ik al opgesloten, en mijn rijbewijs ingevorderd, dat bedoel ik maar met machtsmisbruik, en corruptie.


  Maak melding

 6. Uit welingelichte bronnen en met duidelijk bewijs middels het afnemen van tapgesprekken en met beeldmateriaal is gebleken dat bepaalde politieke figuren binnen de NDP zich schuldig maken aan grootscheepse smokkel van cocaïne vanuit Suriname naar Nederland. De relaties hieromtrent reiken zover, dat concreet bewezen is wie deze personen zijn. In deze sleutelfiguren in Suriname met macht die hand en span diensten verlenen.

  De drugsvangsten op JAP airport, het aanhouden en vervolgen van de zogenaamde bolletjesslikker, zijn slechts afleidingsmanoeuvres als zou Suriname alles ervoor doen om deze misdaad tegen te gaan. De realiteit is anders waar het gaat om honderden tot duizenden kilo’s cocaïne die via andere wegen het land verlaten. En juist omdat de grote bonzen hierin betrokken zijn en anderszins de macht hebben, mag men er vanuit gaan, dat er geen controle bestaat.


  Maak melding

 7. Soso paarse ndp misdadige schijt en pis is wat er nu gaande is. Vele oerdomme aanhangers zijn navolgers van ddb en paars criminele geboefte. Wo ka. Vele Surineds zien af van hun reizen richting narcostaat Surboubabwe.


  Maak melding

 8. Ik wil aan de heer Jogi zeggen dat het precies ook zo gaat in hun VOORBEELDIG HEILIG BESCHAAFD NEDRRLAND HOOR.LOODSEN CONTAINERS BOOTEN NOEM MAAR OP VOL COCAÏNE.WORDEN ONTDEKT IN NEDERLAND.MAAR GEEN ENKELE AANHOUDINGEN. DAN HEBBEN WE HET NIET OVER WIETPLANTAGES ENZOVOORTS HÓÓR.ZO WERKT HET OVERAL.

  IK HOOP DAT

  RAY

  DIT OOK LEEST EN VELEN VAN JULLIE DIE DOEN ALS OF HET ALLEEN IN SURINAME ZO GAAT.

  BOUTERSE BOUTERSE BEGRIJPT DE WERELD POLITIEK GOED.
  DAT MAAKT DEZE MAN ZO BIJZONDER .


  Maak melding

 9. onder deze moordenaar bende lijder is nog nooit iemand aangehouden met een drugs verleden, dealer, crimineel die in aller hande zaken handel drijft..

  sterker nog, hij heeft nooit iemand voorgedragen voor de rechter , zijn hele familie zonen kinderen klein kinderen zijn betrokken in deze bissnish

  het is, dat hij on schend baar is als bende lijder, anders was hij lang breed achter de tralies, hij weet ook bliksems goed wat hem te wachten staat, zelfs de Amerikanen zijn op de wacht lijst..


  Maak melding

 10. @misterbojo, lees eens goed waarom jou baas Bouterse een grote leugenaar is:::::

  -kinderbijslag voor alle kinderen verhoogd tot 50 SRD, maar nu ontvang je tot de vierde kind kinderbijslag en ook niet elke maand of kwartaal.

  -0 tot 16 jaar en 60 + gratis zorg, maar nu moeten zij toch betalen.

  -ouderbijdrage wordt afgeschaft, maar nu heet het materiaalkosten en zie hier de bedragen.

  Type onderwijs Ouderbijdrage Materiaalkosten OWC Totaal te betalen
              
  Glo SRD 120          SRD 65       SRD 185

  Mulo           SRD 120          SRD 70       SRD 190

  LBO           SRD 120           SRD 125     SRD 245


  Maak melding

 11. Als of het in nederland veel beter geregeld is. Oudjes die bijten op een stuk hout. Als gevolg daarvan gaan ze wiet kweken en verkopen. Als ik de kranten moet geloven is half Brabant en Limburg crimineel. Lokale bevolking faciliteren deze criminelen en de moddenstanders verdienen daar ook geld aan.
  De Fronters uit Nederland kunnen beter een toontje lager zingen.


  Maak melding

 12. Manu je bent een anti surinamer van het ergste soort. Een echte redimusu. Je loopt te bleren op wkn maar je hebt niet het lef om dat openlijk in suriname te doen. Stuk fijngemalen poppenstront dat je rondloopt


  Maak melding

 13. Iran

  Jij leeft onder een steen
  In Nederland is het ook precies zo.
  Zijn MISHA NEUS in Nederlandse van Surinaamse kom af.
  Waarom heeft zij niet in Nederland gedemonstreerd voor dat soort dingen maar wel een vliegticket kopen en onzin en chaos creëren In Suriname???


  Maak melding

 14. Nederland is de grootste XTC producent ter wereld. Concentratie coke sporen in de amaterdamse grachten is ongekend hoog. Nederlandse jongeren zitten massaal aan die troep. Ach man die Fronters zijn hypocriet. Ze lijden allemaal aan de Bouterse syndroom en lopen aan de leiband van hun blanke meesters.


  Maak melding

 15. Hallo Parbo en Misterbojo, de consumentenprijzen zijn in juni ten opzichte van mei dit jaar gemiddeld met 1,2 procent gestegen. Vergelijken we juni 2017 met juni 2016 dan zijn de consumenten prijzen gemiddeld met 19.7% gestegen aldus het Algemeen Bureau voor de Statistiek.

  Al weer een meesterzet van Bouterse. Vind je het gek dat mensen de verkeerde pad op gaan. Bouterse drijft mensen tot wanhoop.


  Maak melding

 16. Yatha Praja (zo volk), Tatha Raja (zo ook koning) in Kalyug (degenererende tijdperk).
  In de andere tijdperken was het: Yaatha Raja (Zo Koning), Tahtha Praja (Zo ook volk).
  In deze tijd aapt de regeerder het volk na, in vroegere tijden volgde het volk het goede voorbeeld van de koning.


  Maak melding

 17. @Parbosingh, En ……………..de GROOTSTE Nederlandse Couppleger, ene “legerleider” Boutasingh (samen met zijn mede-Redi-Musu kolonel VALK) heeft de Sranan DEMOCRATIE vernietigd !

  Nu is hij bezig met het PLANNEN van de verdere VERNIETIGING van de Rechtsstaat en de Rechterlijke Macht !

  PS : Zie zijn DOMME en Ontslagbrief aan de Procureur-Generaal !
  A MAN NO SAB LESI A GRONDWET FU SRANAN !


  Maak melding

 18. Hahaha…in Nederland is het ook zo en misschien wel vele malen erger.

  Wat een stelletje mislukkelingen hier met hun tje poti redenatie dat het dan in Suriname ook mag. In plaats dat ze putten uit de goede zaken die ze hebben kunnen leren en meenemen in hun ontwikkeling.

  Pe trawan go gratis na skoro, den lila abani disi, na fu soso den go na skoro.
  Dat mek a k@ kondre no o go na fesi.


  Maak melding

 19. @misterbojo, gezien de tijd verraad je je zelf dat je zogenaamd in Suriname woont.

  Ik woon liever onder een steen dan in een zwamp, maar het gaat niet lang duren, omdat jou baas Bouterse ook hetzelfde wilt gaan bouwen voor zijn volk.


  Maak melding

 20. Ndp gelieerde oerdomme burgers worden steeds gevoeliger voor deelname aan illegale praktijken. Neks no fout, soso lobi onze baas, de misdaadbaas, is neks erg. Boutastyle wordt onze paarse rage, we ga ook stele, rove, dode en heel veel slechte paarse dinges doen om zo net als baas en zijn corrupte geboefte onze medemens het leven paars zuur maken. We wordt als didibri onze enige paars misdadige afgod en lijdsman in de steeds groter verwordende paarse misdadige maatschappelijke hel waar onrecht, leugen, bedrog en misdaad lonen.


  Maak melding

 21. Mister Bojo.
  Is Suriname dan het Paradijs. Ons probleem hier is dat wij de lachende Rutte hebben. Jullie probleem daar is dat jullie de liegende Bouterse hebben.
  Sorry, in de jaren 50, 60 en 70 heb ik het paradijselijke Suriname meegemaakt. Nu is het een hel geworden door die klootzak van een Bouterse.


  Maak melding

 22. @John
  Niet overdrijven. Suriname is altijd een achtergebleven plantagestaat geweest.
  Misschien een paradijs voor de stadcreoolse elite in die tijd, maar niet voor de gewone man in de districten die aan het ploeteren was.

  De armoede van tegenwoordig erger dan toen en daarboven komen ook nog eens de vele drugsdelicten en andere criminele activiteiten.
  Ik ben mijn ouders eeuwig dankbaar dat zijn de vliegtuig hebben genomen in de jaren 70, want er valt geen eer te halen in Suriname.


  Maak melding

 23. Bad Santa
  Je hebt gelijk: ik ben een stadscreool die door goed zijn best te doen op school, parapassie en de getto is ontgroeid.
  Wat ik wilde zeggen is het volgende:
  een buskaart van de ’s landsbusdienst kostte in die jaren slechts 10 cent en de bussen reden redelijk op tijd, een broodje kaas of pindakaas 10 cent. Een cola 10 cent. Eeen sigaret (Korjaal) 1 cent. Er kwam behoorlijk veel water uit de kraan, het leek wel een hogedrukspuit en water was goedkoop. We hadden stroom tegen een zeer lage prijs. Ik woonde in een heel mooi huis. De huur was 50 gulden per maand. Een bioscoopkaartje: stalles 60 cent (Luxor en Bellevue). Met een salaris van netto 650 per maand had je een luxe leven en was je een koning. Suriname was voor mij echt een Paradijs.
  Jammer dat ik in mijn gedachtegang niet aan de mensen van het platteland heb gedacht. Daarvoor mijn verontschuldigingen.


  Maak melding

 24. Criminaliteit komt overal voor. Dus ook in Nederland. Maar mensen die ons willen doen geloven dat hier niet tegen wordt opgetreden (wat beslist niet juist is) zoeken alleen maar een reden om de situatie in Suriname te bagatelliseren dan wel te ontkennen. Er worden hier met de regelmaat van de klok wietplantages ontmanteld. De grote jongens pakken, gaat wat moeizamer.
  Het lijkt langzamerhand in Suriname zowat een tweede natuur te worden om de criminiliteit te omarmen. Daar zal iedereen wel z’n reden voor hebben (geen zicht op werk, economische achteruitgang, snel geld willen verdienen etc.). Ik realiseer mij wel dat in een relatief kleine gemeenschap als de Surinaamse de criminaliteit duidelijker waarneembaar is dan in een land met miljoenen inwoners.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.