maandag, mei 27, 2024
HomeFotoSuriname in top 50 op de FIRST Global Robotics Challenge 2017

Suriname in top 50 op de FIRST Global Robotics Challenge 2017

-

Does Travel - naar Suriname

Het Suriname Robotics team is op 19 juli rond 11.40 p.m. geland op de J.A.P Luchthaven na een succesvolle deelname aan de inaugurale FIRST Global Challenge. De H2O Flow games zijn gehouden in Washington D.C’s grootste concert hal, DAR Constitution Hall, in America. De 3 tieners (Ivana Codrington, Ayan Jhagroe en Shayant Sital) hebben onder begeleiding van hun teammentor (Daniel Lachman) en een coordinator van stg. Young Help Suriname (Ashna Mahepal), in de periode 16 – 18 juli 2017 met hun zelfgebouwde robot ‘Sweef Teki’, in totaal 480 punten weten te scoren. Hiermee plaatsten zij zich in de lijst van 163 teams op maar liefst plek nr. 49.


In totaal heeft Suriname net als elke team 6 games gespeeld van elk 2 minuten lang, verspreid over 2 dagen. De games werden gespeeld tussen twee teams ’Aqua en Hydro’ bestaande uit allianties van 3 landen elk. De landen waarmee Suriname een alliantie vormde waren op dag 1 Bahamas en Jamaica; Azarbaijan en Uzbekistan; Bangladesh en Bolivia en op dag 2 waren dat Argentina en Guatemale; Noord America en Oman; Chinese Taipei (Taiwan) en Saint Lucia.
De tweede dag werd geopend door Ivanka Trump, de dochter van President Trump. Ook heeft de President van de Wereld Bank, Dr. Jim Yong Kim, een toespraak gehouden om de jongeren te inspireren en heeft hij hen genoemd de eerste generatie, die in staat kan zijn om het wereldprobleem van armoede daadwerkelijk op te lossen door o.a. toepassing van Science Technology Engineering and Math (STEM educatie).

Alle tieners hebben een certifikaat ontvangen getekend door de oprichter, Dean Kamen van de FIRST Global organisatie. Op de sluitingsceremonie zijn er ook een tiental awards uitgereikt, waaronder een award voor de beste engineering design welke naar Team India is gegaan. De volledige lijst met ranking is hier te vinden.

Het team uit Suriname heeft voornamelijk ondersteuning gehad van een 8-tal jonge vrijwilligers van Stichting Young Help Suriname (YHS), die de rol van lokale coordinator van de FGC games in Suriname heeft vervult. Verder heeft het team ondersteuning ontvangen van het in Paramaribo gevestigd kantoor van de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) en voor de afwikkeling van hun U.S. visa’s heeft de Amerikaanse Ambassade haar ondersteuning verleend.

Meer informatie kan men vinden op de facebook pagina’s van FIRST Global en van de Stichting YHS zelf. YHS beoogt in het algemeen om meer jongeren te versterken middels ontwikkeling van praktische ondernemingsskills en inspiratie verrijkende ervaringen om te geloven in het eigen kunnen, in de kracht van (lokale en internationale) samenwerking en hun dromen na te jagen ter opbouw van Suriname. (Bron: Stichting Young Help Suriname)

opening
Fernandes Express
Passion in concert

3 REACTIES
 1. Een veelbelovende prestatie voor het Surinaams team. ICT is de toekomst en Suriname moet meegaan in de vaart der volkeren. Mijn dank gaat ook uit naar de instituten in Suriname die aan de basis liggen voor de kennisverwerving van deze kandidaten.


  Maak melding
 2. @RobG
  Een ieder onder ons is geschoold,een ieder heeft kennis van zaken op welk gebied dan ook ,en kijk wie lijder wordt….ja je baasje met een strafeis van 20 jaar aan zijn broek. Gelukkig volgen wij in Sutiname ,tenminste degenen die verstand hebben,wij volgen het vb van je baasje niet.Ons motto is…do Not follow the lijder.
  je moet je beheersen bouta aanhangsel ,jij reageerde ook zo enthousiast toen je baasje de opening verichtte van staats cassave brdrijf.En het werd de zoveelste mislukking de zoveelste teleurstelling voor je.


  Maak melding
 3. Ray,

  Je schreef o.a.:
  “Een ieder onder ons is geschoold,een ieder heeft kennis van zaken op welk gebied dan ook…..”.

  Helaas voor jou, beste Ray vorm jij behalve jouw enorme kennis van ongenuanceerd zwetsen, de spreekwoordelijke uitzondering op dit zoveelste gezwam uit je immer lege/holle bovenkamer. Het zoveelste bewijs van jouw:
  1) notoire domheid als resultaat van je zeer beperkte educatie, en
  2) jouw bijkans satanische obsessie omtrent het huidige Surinaamse staatshoofd.
  Jij ziet kans om bij werkelijk iedere topic (vaak helemaal niet gerelateerd aan het staatshoofd), deze persoon er steeds bij te betrekken. Wat ben je toch een ziekelijke leeghoofd, Ray.
  Jammer dat alleen jij deze ziekelijke vorm van posten op dit forum niet door heeft.
  Aangezien ik niet de medische wetenschap beoefen, vermoed ik dat jouw gedrag zoals hierboven beschreven, te maken moet hebben met een gigantische domheid (weggegooid schoolgeld indien je er sowieso ooit bent geweest) en/of ziekelijke frustraties die thans psychotische vormen hebben aangenomen.
  Het goede nieuws arme Ray, er is een uitweg voor je. Meldt zo spoedig mogelijk aan bij het PCS in Suriname, het voormalige “lawmang oso” oftewel LPI.

  Have a nice day


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES