dinsdag, juni 18, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieOGV: eventueel vonnis tegen Bouterse ook uitvoeren

OGV: eventueel vonnis tegen Bouterse ook uitvoeren

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 13 jul – Eventuele vonnissen tegen verdachten van de decembermoorden moeten onverwijld worden uitgevoerd. Dit stellen de Stichting 8 december 1982 en de Organisatie voor Gerechtigheid en Vrede, OGV, in een gemeenschappelijk communiqué. Het recht moet zijn beloop hebben. Daarom ook moet het strafproces rond de decembermoorden versneld worden afgerond. De samenleving zelf moet alert zijn.

De handelingen en uitspraken van politici geven reden genoeg. “Onze organisaties roepen de burgerij op waakzaam en alert te blijven voor pogingen van subversieve elementen in onze samenleving die moedwillig aansturen op onrust en chaos, ten einde het 8 decembermoorden strafproces desnoods met gewelddadige middelen stop te zetten”, stellen OGV en Stichting 8 December 1982.

De bewegingen van verdachte en president Bouterse hebben een duidelijke bedoeling. Het gaat er duidelijk om de rechterlijke autoriteiten in Suriname te intimideren. Ook moet de rust in de samenleving worden verstoord “door het aanjagen van angst onder onze bevolking.” Volgens de beide organisaties vormen de bewegingen niets minder dan een “schandvlek voor de Surinaamse democratische rechtsstaat.”

opening
Fernandes Express
Passion in concert

58 REACTIES
 1. Een eventueel vonnis, zal er zeker gaan komen voor deze moordenaar, hij heeft zijn eigen vonnis al getekend met zijn amnestiewet en zijn resolutie 148.
  Wanneer je onschuldig bent, heb je deze uitvluchten niet nodig, in princiepe heeft deze moordenaar al toegegeven dat hij schuldig is.


  Maak melding
 2. De bewijslast is er reeds, maar het moet niet te gek worden dat het vonnis niet kan worden uitgesproken, want niemand staat boven de wet. Obstructie of provocaties door subversieve elementen of anders door wie dan ook kunnen tot anarchie leiden. De verdeeldheid onder de bevolking dat aangestuurd is door DDB is manifest en dit maakt dat de vlam in de pan ook makkelijk zou kunnen slaan.

  We moeten met z’n allen de saamhorigheid terugvinden, want dit is de tol die wij nu met z’n allen moeten betalen dankzij DDB met zijn verdeel en heerspolitiek.. Suriname staat aan de vooravond van vele veranderingen, maar dan zonder de invloed van DDB. Hopelijk ziet de pro- DDB aanhang dit ook in.


  Maak melding
 3. Hij voeld zich langzamerhand machteloos vandaar die verdwaalde sprongen die hij maakt ik bedoel als je weet dat je clean bent dan hou je je cool is al een indicatie dat hij weet wat hij heeft uit gespookt dus nog 20 jaren onvoorwardelijk neks no fout


  Maak melding
 4. Bouterse heeft geluk dat er maar een half miljoen mensen in Suriname wonen. Hadden we 10 miljoen dan waren ze allang en met meer op straat. Maar laat je als volk niet bang maken,hij kan geen kant meer op.


  Maak melding
 5. Uitvoer vonnis hangt af van verraders als Brunswijk, Somo, Bee en Sapoen. In het parlement zijn ze om te kopen voor een boedje telo en sauto soep. God mag mag weten welke wetten ze dan gaan steunen.


  Maak melding
 6. Er komt nooit een uitspraak, want meneertje is een expert in het opwerpen van obstakels. Als het geen staatsgevaar is, dan wel wat anders.


  Maak melding
 7. @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@Tjes

  PANNENKOEK…WATERMAN,……OLIEBOL,.OMOE SNESIE,..en domme UILSKUIKEN,..MANU.anti Suries,Rediemoesoes,KOLONISATOR aanbidders.!

  Zijn jullie nog nie moe ?
  Bouta zal nooit in de jail komen,wees realistisch,,EIS IS NOG GEEN STRAF,alles is een voorlopige lollypop.( zoethoudertje ),voordat iedereen is verhoord,met alle complicaties en vertragingen van dien,dan zijn jullie (klagers hier) , misschien ,OF HEEL ZEKER,al aan het dementeren in huize ASIANA.dat weten jullie zelf ook zoals mr.KANHAI,..jullie dat in ptjieng monie heeft uitgelegd ,dus blijf maar vechten tegen de bierkaai,en water naar de caraibische zee dragen UILSKUIKENS ! jullie durven de waarheidsvinding niet aan ,dus LUL niet over gerechtigheid.jullie weten wel degelijk als familie,dat er een coup gepland was ,lees (verklaring zwager van JOZEF SLAGVEER) IN BAKANA TORIE. 3 JULI 2017.er zal nog veeeel meer boven water komen na een tijdje,is nog maar het topje van de grote ijsberg…ACHTERLIJKE IDIOTEN !


  Maak melding
 8. Opgrond van internationale verdragen en de GW moet Bouterse terecht staan.
  Het zou volstrekt in strijd zijn met die wet en verdragen als er dan geen uitvoering aan de straf wordt gegeven. Ook zou het strijdig zijn met de wet omdat de wet in Suriname geen volledige kwijtschelding kent en eventuele amnestie aan strenge regels is gebonden.
  Bouterse heeft eerder die wetten overtreden door Meriba een onwettige amnestie te geven. Feitelijk moet Bouterse daar ook voor gestraft worden en de onterecht verleende amnestie terug gedraait worden.
  Het zou dan ook een flagrante schending van het recht zijn als Bouterse, al dan niet via stromannen, nog maal een onwettige amnestie gaat regelen voor, in dit geval, hem en zijn maties.
  Dergelijk handelen is ook in strijd met het basis principe dat het recht voor iedereen geldt en voor iedereen gelijk is.


  Maak melding
 9. @Redskin
  Bouterse heeft geluk dat er maar een half miljoen mensen in Suriname wonen. Hadden we 10 miljoen dan waren ze allang en met meer op straat. Maar laat je als volk niet bang maken,hij kan geen kant meer op.

  donderdag 13 juli 2017 om 08:01 uur.
  Koos
  Uitvoer vonnis hangt af van verraders als Brunswijk, Somo, Bee en Sapoen. In het parlement zijn ze om te kopen voor een boedje telo en sauto soep. God mag mag weten welke wetten ze dan gaan steunen.

  donderdag 13 juli 2017 om 08:04 uur.
  ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

  WAT EEN DOMME UITSPRAKEN,VOL VALSE HOOP VAN 2 EEUWIGE .BOERIKIES,flikker op met je : “geluk en ALS verhaal”,,HETVOLK LUST JULLIE NIET,met julli FOLKLORE westminster denkenuit de vorige eeuw,sjtomme EMBECIELEN.


  Maak melding
 10. Theoretisch gezien is een vonnis wel mogelijk. Het vonnis ten uitvoer leggen is praktisch gezien haast impossible. Een aanhouding kan m.i. leiden tot gewelduitbarstingen tussen voor -en tegenstanders. Dus voor de rust en landsbelang is voorzichtigheid en verstandig optreden gewenst. Hoe het precies zou moeten gaan, is door dhr. Sandew Hira zeer kundig uiteen gezet. Dus met z’n allen dit pad volgen.


  Maak melding
 11. @ Piemul

  “Er komt nooit een uitspraak, want meneertje is een expert in het opwerpen van obstakels. Als het geen staatsgevaar is, dan wel wat anders.”

  Piemul, met enig geduld worden alle obstakels opgeruimd. zie de ondoordachte daden van afgelopen week en hoe breed er gereageerd werd uit de bevolking.

  Het eind resultaat dat binnen 5 dagen er niets over is van het obstakel dat Bouterse vrijdag opwierp en Zaterdag aan zijn achterban verkocht.
  Steeds minder mensen zijn bang voor OPA Bouterse en Steeds meer mensen gaan zien hoe slecht Bouterse voor het land is. Steeds meer mensen (ook NDPers) gaan zien dat Bouterse weg moet. Desnoods met huis arrest op Brokobaka.


  Maak melding
 12. BAAS moet gewoon alles laten ontploffen en escaleren in 6 inclusief hij zelf.Dan is het eeuwige gemekkerd van de stads CREOLEN die juist Suriname kapot hebben gemaakt afgelopen.


  Maak melding
 13. @JoJo,

  Baas heeft wel degelijk resultaat geboekt met zijn uitspraak. PG is flink geschrokken na de aaanval op hem en is niet meer van plan de vervolging door te zetten. Daarom heeft ‘baas’ gas teruggenomen.


  Maak melding
 14. Die Hindoestanen en Javanen hadden Henk Aron Pengel en consorten gewaarschuwd.Nu lopen juist hun geslacht te mekkeren dat het niet gaan.jullie Creolen wilden zelfstandig worden nu kunnen jullie het niet zijn. Het is niet BAAS zijn schuld hoor.het is de schuld van ARONDONK EN PENGEL. niet BOUTERSE


  Maak melding
 15. Een COMPLETE MINISTERRAAD en een zich president noemende VERDACHTE van Massamoord, plegen LANDVERRAAD en trachten via ONWETTIGE en ONGRONDWETTELIJKE maatregelen een Onafhankelijke Procureur -Generaal, die voor het leven benoemd is, te “ONTSLAAN” !!!!!!

  Al deze ANTI-SURINAMERS, STUK VOOR STUK, VERRADEN ONZE SRANAN RECHTSSTAAT en WILLEN ONZE GRONDWET VERNIETIGEN !

  ZIJ GAAN ALLEN IN TEGEN DE DOOR HUN PERSOONLIJK AFGELEGDE EED OP ONZE GRONDWET !

  ALLEN ZIJN BEZIG UW GRONDRECHTEN en UW MENSENRECHTEN TE VERNIETIGEN !

  MEK DENG ALLAMALA GWE !

  VERJAAG DEZE ELLENDIGE LANDVERRADERS, DIE HET LAND OOK AL FAILLIET HEBBEN GEMAAKT !

  PS : Zie hier de een gedeelte afgelegde eed van president en ministers , art 93 GW en art 114 GW :

  “Ik zweer (beloof) gehoorzaamheid aan de Grondwet en aan alle andere wettelijke regelingen. Ik zweer (beloof) trouw aan de Republiek Suriname. Zo waarlijk helpe mij God Almachtig (Dat verklaar en beloof ik!)”


  Maak melding
 16. 20 jaar is 20 jaar…zonder aanzien des persoons op water en brood, evenals zijn nazaten Dinootje (16 jaar) en Meriba (10 jaar). Bouterse-clan is een woekerend gezwel in de samenleving. Dus uitroeien !!!!!!!!!!!!


  Maak melding
 17. Baas voelt zich kiplekker nu hij als “ouwe bok” een jonge “geit” Sharmila heeft kunnen verschalken. Storm op het matras met Sharmila en baas met wat viagra.
  Nooit zou Vene zich tot zo iets verlagen !!
  Alle “redi-musu’s” van SPA en NPS en VHP moeten weer terugkeren naar hun moederpartij om het land te redden !!
  Op de cantol’s kun je niet rekenen , die zorgen steeds dat ze met de wind mee waaien !! Ze spiltsen zich altijd in 2 groepen om van beide wallen te eten !!!

  Als Rusland machteloos is, dan moet hij het roer in handen geven van een andere leider die NPS weer groot kan maken !!


  Maak melding
 18. @Pa Henkie,

  Ik weet niet waar Sharmila om zit te springen, maar ze jojoot wel heel erg. Van VHP naar afsplitsing VHP naar VHP naar NDP naar God weet waaar straks. Is zo’n jojoower geestelijk stabiel?
  Van Bouterse weten we dat hij geestelijk erg stabiel is. Stabiel aan de macht, tkv alles.


  Maak melding
 19. Mensen niet bang zijn er komt geen burgeroorlog.Het gaat hier om een vonnis tegen een moordenaar voor de moord op 15 burgers van Suriname.
  Deze moordenaar zal in de gevangenis belanden. Alle criminelen belanden daar vroeg of laat.
  Het is wel oppassen voor de trouwe volgelingen van ndp baasje want verdriet dat hun baasje wordt opgesloten kan ze gek maken.


  Maak melding
 20. Het vonnis tegen de december Moordenaars met aan het hoofd onze Drugscrimineel Moet WORDEN uitgevoerd: A No In Wan Agoestaat We Tang.

  Opbergen die Handel. Weg ermee.


  Maak melding
 21. @Ray,je zeurt over die 15 land verraders die zelf om kogels door hun kop hebben gevraagd.Dat mag uitgevoerd worden op een paar zogenaamde oppositie leden daar.en een paar daar buiten ook.Jullie zijn gewoon sta in de weg van Suriname


  Maak melding
 22. @Pa Henkie
  Mansaram is gewoon een hoer ,een politieke hoer.
  Wij moeten blij zijn dat ze uit de vhp werd geschopt.Nu gedraagt ze zich als een loslopende teef.Telkens wanneer ze het gaat opnemen voor de oude bok bouta,weten wij dat zij met hem heeft geslapen.


  Maak melding
 23. @ Piemul
  “@JoJo,

  Baas heeft wel degelijk resultaat geboekt met zijn uitspraak. PG is flink geschrokken na de aaanval op hem en is niet meer van plan de vervolging door te zetten. Daarom heeft ‘baas’ gas teruggenomen.”

  1 >>> Was u er bij toen de PG schrok van Bouterse. Het lijkt mij niet.
  2 >>> Niet de PG bepaald of er vervolgd wordt. Dat is juist het issue. De krijgsraad bepaald of er vervolgd wordt.
  3 >>> Surinamers geloven de mond krant veel te veel. Helaas heeft bij de mond krant iedereen gelijk en de laatste spreker het meest gelijk.

  Piemul, Bange beesten maken veel herrie, jagende beesten maken geen herrie. Wie maakt er herrie en wie is er stil


  Maak melding
 24. @Misterbojo
  Laten wij bij het begin beginnen ik zal kort en bondig zijn,
  Onze grondwet was niet berekend voor straffen voor coupplegers gewoon omdat een coup voor een jong republiek niet voor mogelijk werd gehouden.Niemand was er op voorbereid ook niet de politie en ook niet de rechters en ook niet wij de burgers van Suriname.Bouta heeft toegeslagen als een dief in de nacht zonder onze toestemming ,zonder een vergunning.In ons grondwet is geen artikel opgenomen hoe coupplegers gestraft moeten worden en de moordenaar vult de grondwet aan met zijn eigen decreten die illegaal zijn.Waarom verdiend hij als couppleger geen straf maar wel anderen die helemaal geen coupplegers waren?Sjeesjes ze werden uit hun bed gesleurd en afgemaakt.
  Ik denk niet dat jij de jaren 80 heb meegemaakt althans jij praat niet als 1 die het wel meegemaakt zou hebben.


  Maak melding
 25. misterbojo

  @Ray,je zeurt over die 15 land verraders die zelf om kogels door hun kop hebben gevraagd.Dat mag uitgevoerd worden op een paar zogenaamde oppositie leden daar.en een paar daar buiten ook.Jullie zijn gewoon sta in de weg van Suriname

  ==========================================

  Yu mapiema loop naar je moer vies beest. Suriname is groter dan Bouterse, knoop dit goed tussen je oren ! En de strijd gaat door…..jouw baas voor 20 jaar de bak in. Wens je nog vele slapeloze nachten toe.


  Maak melding
 26. Hallo Ray,

  Het heeft geen zin een discussie aan te gaan met paarse zombie Misterbojo. Dat die man onze broeders afschildert als landverraders is krankzinnig. Ze zijn op een beestachtige wijze omgebracht. Niemand verdiend dit.

  Onze strijd gaat door. Bouterse gaat de bak in en daarna gaan we het land zuiveren van het paarse gespuis.


  Maak melding
 27. @Koos
  Ik geloof ook dat misterbojo na 1990 is geboren.Hij heeft absoluut niet de jaren 80 meegemaakt.
  Hij zou wel anders gepraat hebben als hij het geweten had.
  Maar Koos wij,de rechtgeaarde surinamers,gaan door met onze strijd en de massamoordenaar naar zijn eindbestemming slepen en dat is ..de gevangenis!


  Maak melding
 28. Een GESTOORDE PAARSE SCHOOIER , zonder YEYE , tracht de bij de 8 december-massamoord vermoorde Surinaamse HELDEN, te bezoedelen !

  Hij zegt nl :
  “@Ray,je zeurt over die 15 land verraders die zelf om kogels door hun kop hebben gevraagd.”

  Deze Paarse mier zonder hersenen, weet dan ook niets van de diverse leugenachtige verklaringen van zijn Anti-Surinaamse baas, DDB :

  De gevangen genomen burgers zijn op de vlucht doodgeschoten !

  Ik was er niet bij, ik zat op het toilet bij mijn vriend Lie Pauw !

  Ik bevond mij niet in het Fort tijdens de gruwelijkheden !

  Ned kolonel Hans Valk is gewoon een vriend en adviseur !

  PS : De PG zat voor en tijdens de massamoord van 8 dec gewon op zijn kantoor. Was Desi ook zijn telefoonnummer vergeten toen er “een staatsgreep” dreigde ??????????

  Desi en verdediger hebben NOG STEEDS geen snipper bewijs bij de KRIJGSRAAD ingeleverd, om hun ziekelijke en gefantaseerde dreigende tegencoup, te onderbouwen !

  Na de KEIHARDE STRAFEIS VAN 20 JAAR, TEGEN DDB, ZIJN VELE PAARSE PROFITEURS, DRINGEND TOE AAN PSYCHIATRISCHE HULP !

  AAN HUN LEVEN OP KOSTEN VAN DE SURINAAMSE GEMEENSCHAP EN AAN DE UITBUITING VAN DE SURINAAMSE GEMEENSCHAP DREIGT EEN EINDE TE KOMEN !

  DE BEWIJSLAST DIE HET OM OP TAFEL HEEFT GELEGD TEGEN DE MASSAMOORDENAAR IS OVERWELDIGEND !

  De Paarse ministerraad en hun chef, ALLEN LANDVERRADERS , doen nu pogingen om de Sranan RECHTSSTAAT en de Sranan DEMOCRATIE
  te VERNIETIGEN !


  Maak melding
 29. -Bouterse:::we leven niet in de jaren 80 waar je snel je wapen kon trekken om anderen neer te schieten.

  Neem maar het voorbeeld toen je had gedacht de pg met ontslag te sturen. Alle organisaties en zelfs de politie stonden klaar om jou tegen te werken.
  Vergeet ook niet dat vele militairen van jou af willen.

  Surinamers pikken die rotzooi van jou niet, behalve de personen die uit jou pot eten en de zwakken die niet kunnen helpen waarvan je goed misbruik van maakt.


  Maak melding
 30. @Srafu

  Een geliefde van @misterbojo moest een kogel door zijn kop gejaagd krijgen ,dan zou hij het voelen en dat ook misschien,Ik denk niet dat @misterbojo een greintje sympathie kan opbrengen voor zijn vermoorde medeburgers.


  Maak melding
 31. Ministerbojo

  “BAAS moet gewoon alles laten ontploffen en escaleren in 6 inclusief hij zelf.Dan is het eeuwige gemekkerd van de stads CREOLEN die juist Suriname kapot hebben gemaakt afgelopen”

  Ik heb nog nooit één posting van je volledig begrepen. Wat schrijf je nou?
  Probeer na te lezen wat je opschrijft.
  Uit het geringe dat ik heb begrepen, heb ik kunnen afleiden dat je een zwaar gestoorde achterlijke imbeciel bent die van mening is dat je simpelweg mensen moet doodschieten als iets je niet bevalt.
  In de slaventijd was dit inderdaad dé oplossing. Is het daarom dat je Bouterse “baas”noemt.

  Overigens hij zal totaal niet blij zijn met dit soort postings van jou. Je zet je baas nu neer als een moordenaar.
  Is dat wat je wilt?


  Maak melding
 32. Kan ik er van uitgaan dat al die nietsnutroeptoeters hier die roepen Bouta in het gevang direct na een uitspraak dat deze nietsnutterenderoeptoeters gelijk in het viegtuigstappen na de uitspraak en zelf meewerken aan de arrestatie van Bouta&Zn?


  Maak melding
 33. Kevin ga er maar vanuit dat als Bouta veroordeeld is hij de bak in gaat. Daarna is het jachtseizoen geopend op jullie paarse kakkerlakken.


  Maak melding
 34. Ik Ronnie brunswijk, hoop op de doodstraf voor Desi en dus ophanging op het onafhankelijkheidsplein.
  Desi heeft veel van mijn bush joekas matties vermoord


  Maak melding
 35. Meneer Brunswijk ik geloof in straf maar niet in de doodstraf zoals jij wenst door ophanging.Wat duidelijk moet zijn meneer Brunswijk is als hij opgehangen wordt zou jij ernaast hangend geen verkeerd beeld zijn.Jij hebt het land net zo goed vernietigd en het land geplunderd van zijn rijkdommen.Het volk pinaart en jij bent zo rijk ..hoe zou dat toch komen?Vertel op ik ben benieuwd.Jij wilt de volgende president van Suriname worden…zijn jullie allemaal op je hoofd gevallen.Iets als de lamme leid de blinde ooit van gehoord.


  Maak melding
 36. Kevin, stomme opmerking, als jij vlees wilt eten, schiet je toch ook de koe of het varken dood, er zijn zat mensen die dat beter kunnen, idioot.


  Maak melding
 37. @Johan

  Dan begrijp je dus niet de achterliggende gedachte van mijn opmerking.

  De meeste noordzee toeteraars zijn of:
  – al heel lang niet meer in Su geweest;
  – begrijpen absoluut niks van Su;
  – bekijken Su door een NL-bril;
  – bekijken alles door een Frontbril;

  Of ze zijn zo arrogant dat ze precies denken te weten wat goed is voor Su.

  Het intresseert ze niet wat de consequenties zijn van hun domme getoeter, als ze die al uberhaupt kunnen overzien.

  Wat er gebeurt met landen waar men leiders van dat land “laat oppakken” en/of “opsluiten/doodschieten” etc hebben we al heel vaak kunen zien.
  En dan hebben we het hier in Su ook nog eens een keer over een democratisch gekozen leider waarvan maar een beperkte groep vindt dat deze man moet worden opgesloten.

  Veilig vanaf 7750 km afstand is dat geen probleem, uiteraard niet, maar laat ze hierheen komen en blijven als dat gebeurd…………….

  Dom getoeter onder het motto “I love Su”….yeah right


  Maak melding
 38. Kevin, alleen in afrika en middenoosten kan het fout gaan wanneer leiders de bak in gaan. Die landen hebben nooit democratie gekend. Dat gaat nooit in suriname gebeuren.

  1 Bouterse is niet rechtsstreeks door het volk gekozen als president
  2 Amnestie was geen onderdeel van het ndp verkiezingsprogramma

  Maw er is sprake van bedrog. Bouterse gaat de bak in en zijn achterban heeft ook aan de wetten te houden. Zo niet dan moeten de veiligheidsdiensten in grijpen.

  Niemand is bang voor Bouterse en zijn trawanten. Die tijden zijn voorbij.


  Maak melding
 39. @ pico.

  mamjo.com is saai geworden vandaar dat je veel schizofrene psychopaten op waterkant hebt.
  het aantal zwakzinnigen dat in suriname woont is schrikbarend………..minimaal 26 zetels.
  elke idioot mag stemmen .
  soms kom je ze tegen op wkn.


  Maak melding
 40. @Koos

  Heel mooi gezien door de NL bril.
  Je hebt dus totaal geen idee wat er speelt in Su.
  Je beeld is vertroebeld door een kleine groep toeteraars die doen voorkomen dat zij de grootste gemene deler van Su zijn.
  De surinamers staan nog massaal achter Bouta&Zn.


  Maak melding
 41. Een Volk Dat Voor Tirannen Zwicht Zal Meer Dan Lijf En Goed Verliezen Dan Dooft Het Licht

  Wetboek van Strafrecht Suriname

  Boek II Titel XIX

  Misdrijven tegen het leven gericht

  TITEL XIX. MISDRIJVEN TEGEN HET LEVEN GERICHT

  Art. 347. Hij die opzettelijk een ander van het leven berooft, wordt, als schuldig aan doodslag, gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste vijftien jaren.

  Art. 348. Doodslag gevolgd, vergezeld of voorafgegaan van een strafbaar feit en gepleegd met het oogmerk om de uitvoering van dat feit voor te bereiden of gemakkelijk te maken, of om bij betrapping op heterdaad, aan zichzelve of andere deelnemers aan dat feit hetzij straffeloosheid hetzij het bezit van het wederrechtelijk verkregene te verzekeren, wordt gestraft met de doodstraf, met levenslange gevangenisstraf of tijdelijke van ten hoogste twintig jaren.

  Art. 349. Hij die opzettelijk en met voorbedachten rade een ander van het leven berooft, wordt, als schuldig aan moord, gestraft met de doodstraf, met levenslange gevangenisstraf of tijdelijke van ten hoogste twintig jaren.

  Verdrag van San José

  Verdrag San Jose: Amnestie is niet van toepassing voor misdaden tegen de menselijkheid. Dit verdrag is hoger en sterker dan de grondwet van Suriname.Dit verdrag dat in Costa Rica is aangenomen te San José, Costa Rica op 22 november 1969. Het Verdrag van San José, ook wel de American Convention On Human Rights, is de Amerikaanse tegenhanger van het Europese Verdrag voor de Rechten van de Mens. Dus die hele amnestiewet van Suriname is er, maar is ondergeschikt aan het Verdrag van San Jose, waar Suriname sinds 1987 lid van is.

  Dus de paarse kakkerlakken moeten maar ophouden om te praten over dat EL Vele het gemaakt heeft in 1989 en dat zij hierin een wijzing in hebben aangebracht over de periode en het bekrachtigd hebben in 2012.

  Hopelijk dat anderen die zich schuldig hebben gemaakt aan misdaden tegen de menselijkheid hun borst flink gaan natmaken en dat de nabestaanden van alle slachtoffers ook strafzaken aanhangig maken tegen de personen, verantwoordelijken hiervan.

  Internationale Verdragen, cq mensenrechten, Verdrag van San José is veel sterker dan de grondwet van Suriname. Dus mensen die praten over amnestie houdt er over op. Laat de rechters/krijgsraad hun werk naar alle rust doen en wie het niet mee eens is als er een vonnis komt, kan in hoger beroep gaan. Let op! de amnestiewet van 1989 dat in 2012 gewijzigd is over de periode en bekrachtig is zal nada, notie, neks, nunca, nul,negatief, niets opleveren. In tegendeel het vonnis van de rechter/krijgsraad zal gehandhaafd blijven

  ddb heeft al een eis van 20 jaar en laat hij zich maar voorbereiden voor zijn gevangenisstraf, verder dat hij daarna aan Nederland voor 11 jaar gevangenisstraf voor drugscriminaliteit wordt uitgeleverd en daarna aan DEA aan USA. ddb kan nu het beste aftreden.

  Surinaamse Volk, uw belangen, uw uitdagingen, armoede, werkloosheid, werkgelegenheid, valutakoers stabiliseren, export –en productieondernemingen, eco-toerisme, onderwijs en wetenschappen, veiligheid, rust orde, huizenbouw, infrastructuur, milieuvraagstukken die om oplossingen vragen, enz.

  ddb en gangsters zijn een sta in de weg in deze ontwikkeling en vooruitgang van de republiek Suriname even als anderen in de republiek Suriname. Deze moeten ook worden vervolgd en ook worden opgesloten. Criminelen, misdadigers horen veroordeeld te worden door de rechtbank/krijgsraad en in de gevangenis te worden opgesloten, ongeacht wie je bent, enz.

  Kalmte Zal Alle Surinamers Redden En Het Recht Moet Zege Vieren. De Wet Is Voor Iedereen Gelijk. Let Op! Internationale Verdragen, Mensenrechten, Verdrag Van San José is ook voor Suriname van toepassing.

  Time4Change

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 42. Meneer Brunswijk ik geloof in straf maar niet in de doodstraf zoals jij wenst door ophanging.Wat duidelijk moet zijn meneer Brunswijk is als hij opgehangen wordt zou jij ernaast hangend geen verkeerd beeld zijn.Jij hebt het land net zo goed vernietigd en het land geplunderd van zijn rijkdommen.Het volk pinaart en jij bent zo rijk ..hoe zou dat toch komen?Vertel op ik ben benieuwd…


  Maak melding
 43. @Kevin-Paarse-Futu-Boy : NO WAN INKRI Staaatsrechtelijk-juridisch noso wan Strafrechtelijk-juridisch argument e kmopo uit yu Paarse mofo, soso PAARSE SHIT !

  Bejubel de Paarse massamoordenaar, steun hem om onze Rechtsstaat en Democratie te vernietigen !

  Uw complete familie had door de massamoordenaars moeten zijn vermoord bij de 8 decembermassamoord of bij de Moiwana-massamoord ! Uitgeroeid !

  Dang y b’o blaf tra fassi, lafaard !

  PS : TOCH ZULLEN HET VOLK EN RECHTSSTAAT SRANAN DE PAARSE VLOEK VERDRIJVEN !


  Maak melding
 44. correctie:

  doodstraf is in Suriname afgeschaft in 2015

  Suriname heeft de doodstraf formeel afgeschaft in 2015. Het land heeft zich in 1987 gecommitteerd aan het verdrag van San José, dat de uitvoering van de doodstraf verbiedt.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 45. Kevin
  Kan ik er van uitgaan dat al die nietsnutroeptoeters hier die roepen Bouta in het gevang direct na een uitspraak dat deze nietsnutterenderoeptoeters gelijk in het viegtuigstappen na de uitspraak en zelf meewerken aan de arrestatie van Bouta&Zn?

  donderdag 13 juli 2017 om 17:12 uur.
  *********************************************************************
  @ Kevin … babadragende, krabu ede … NDP’er … onze broeders overzee hoeven niet in het vliegtuig te stappen na de uitspraak {veroordeling} van de Drugveroordeelde Moordenaar Desiré Delan Bouterse.

  Wij, hier in Suriname, de Gideons …. zijn READY … om het Sur.volk te helpen zich te ontdoen van deze Moorddadige Kwast.


  Maak melding
 46. Mensen maken zich veel tedruk om de president ,over zijn uitlatingen naar wie dan ook .wat verwachten jyllie anders van een drugs verslaafde en alcoholist.hersenen zij beschadig weet niet meer wat hij doet en zegt plus die man liegt .


  Maak melding
 47. Laat bouterse zich zelf opblazen!!!!!!
  Dan is heel su bevrijd van de armoede!!!!!
  Deze opa bouta loopt al met krukken van tijd tot tijd!
  Dus laten we hopen mensen dat God hem snel bij zich neemt en in de hel dump’t zodat we weer gelukkig kunnen leven


  Maak melding
 48. Kevin, ik begrijp je reacties heel goed, net als die van RobG, Paraman en andere paarse schreeuwers hier, die komen alleen maar voort uit angst dat de normale mensen zover komen dat ze het helemaal niet meer pikken wat er in Suriname gebeurt, je bewering staat trouwens haaks op die van RobG die wel vanuit loopt te orakelen, dat je vanuit Nederland niet kunt beoordelen hoe de werkelijke situatie is in Suriname, net of alle posters hier uit NL zouden komen, man je speelt met woorden, meer niet alleen maar om je baasje , een moordenaar en veroordeelde en internationaal gezochte drugscrimineel uit de wind te houden en je bewering dat de groep tegenstanders van deze crimineel maar beperkt zou zijn is ‘whisful Thinking” maar dat weet je zelf ook wel als je de realiteit niet uit het oog bent verloren.


  Maak melding
 49. Ook in de hemelse gewesten zal er blijdschap zijn wanneer deze paars misdadig vervloekte moordenaar wordt berecht, zijn straf zal deze duivel niet ontlopen. Vele paars knettergekke ddb bezeten dwaze idiote aanhangers zullen hem navolgen in de paarse hel. Do ka.


  Maak melding
 50. ook al wordt er een vonnis uitgesproken ,er is een amnestiewet die met een meerderheid van stemmen in DNA is aangenomen en daar zal een beroep op worden gedaan . let wel : het is geen nieuwe amnestie wet maar een gewijzigde amnestiewet . de oude wet was in het leven geroepen tijdens regering Vene om Brunswijk vrij te pleiten . vreemd genoeg is Brunswijk nooit voor het gerecht gedaagd en hem is amnestie verleend door Vene .
  en dezelfde Brunswijk (en Somo) hebben voor de wijziging van de amnestie wet gestemd .

  in Su is alles mogelijk wat God verboden heeft .


  Maak melding
 51. @Mul

  Je loopt nu al met je staart tussen de benen

  @Johan
  Het enige dat jij kunt is iedere keer weer alles zo draaien dat je wederom kunt roepen: baasje , moordenaar en veroordeelde en internationaal gezochte drugscrimineel.
  Verder kom jij niet. Jij weet totaal niet wat er wel of niet speelt. Je lult maar wat omdat jij ons jouw mening door de strot wilt duwen. Omdat jij denkt te weten wat goed is voor Su. Jullie zijn mislukt in NL en nu denken jullie dat jullie het wel zullen even maken in Su met de aardapel achter in je keel.
  Nou Koosje…als het je al niet gelukt is in NL dan lukt het je al helemaal niet in SU. Dus ga nou niet net doen alsof jij precies weet wat goed is in Su…..je weet helemaal niks…


  Maak melding
 52. DOM GE TOETER JA.

  Kevin

  @Johan

  Dan begrijp je dus niet de achterliggende gedachte van mijn opmerking.

  De meeste noordzee toeteraars zijn of:
  – al heel lang niet meer in Su geweest;
  – begrijpen absoluut niks van Su;
  – bekijken Su door een NL-bril;
  – bekijken alles door een Frontbril;

  Of ze zijn zo arrogant dat ze precies denken te weten wat goed is voor Su.

  Het intresseert ze niet wat de consequenties zijn van hun domme getoeter, als ze die al uberhaupt kunnen overzien.

  Wat er gebeurt met landen waar men leiders van dat land “laat oppakken” en/of “opsluiten/doodschieten” etc hebben we al heel vaak kunen zien.
  En dan hebben we het hier in Su ook nog eens een keer over een democratisch gekozen leider waarvan maar een beperkte groep vindt dat deze man moet worden opgesloten.

  Veilig vanaf 7750 km afstand is dat geen probleem, uiteraard niet, maar laat ze hierheen komen en blijven als dat gebeurd…………….

  Dom getoeter onder het motto “I love Su”….yeah right

  Waarvan akte!

  Deze bloedhonden weten niet waar zij het over hebben.
  Het vonnis zal t.z.t. een dodee letter of doodgeboren panda beer blijken te zijn!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES