do 22 feb 2018 04:03
post thumbnail

Actie bij Waterleiding Maatschappij in Suriname

De bond bij de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) is sinds zaterdag 00:00 uur in actie. Bijna de helft van het personeel heeft het werk neergelegd. De watervoorziening is vooralsnog niet in gevaar gekomen. Bond staan lijnrecht tegenover elkaar als het aankomt op de verhoging van de lonen. Die kunnen namelijk niet omhoog zonder een verhoging van de tarieven van de huishoudens, maar eerder waren partijen het met elkaar eens dat de situatie zich niet leent voor een verhoging van de watertarieven.

De bond stapte naar de Bemiddelingsraad voor Geheel Suriname en die nam een beslissing. De directie is vastbesloten uitvoering te geven aan die beslissing, maar die is juist niet in goede aarde gevallen bij de bond. Om de tijd te verdoen speelden de SWM’ers een potje kaarten, voerden discussies over de acties en over de actuele politieke situatie in het land.

<- klik hier om te reageren op dit bericht


16 Reacties | Plaats Reactie

 1. Gaan we weer eerst de bout eigenaren nu het hele land weer.Ze gaan het nooit begrijpen daar.ga jullie wat beterst doen Surinamers.

  donderdag 13 juli 2017 om 08:02 uur.
 2. Wateroverstromingen teisteren het land soms en toch stijgt het tarief van water.

  donderdag 13 juli 2017 om 09:18 uur.
 3. Op allerlei manieren zijn ze BAAS het uitlokken.waar gaat de regering al dat geld vinden om jullie te betalen terwijl jullie niet willen werken?alleen maar lopen schreeuwen om meer geld dan moet de regering betalen voor al de uren jullie chaos proberen te creëren???gelukkig gaat BAAS dat niet doen.

  donderdag 13 juli 2017 om 10:15 uur.
 4. @misterbojo,

  Precies. De regering heeft geen enkele project kunnen opzetten dat geld in het laatje brengt, dus waar moeten ze het geld vandaan halen? Van dezelfde bron die in de aanschaf van 6 limousines voorzag!

  donderdag 13 juli 2017 om 10:21 uur.
 5. @ misterbojo … dat geld moet de regering halen bij de ABANIES van de NATIONALE DIEVEN PARTIJ.

  Dat geld moet de regering halen bij: de Drugsveroordeelde Moordenaar Desiré Delano Bouterse, bij Ivan Graanoogst { Carifesta}; bij lange vinger Abrahams { 300 milj. OWV }; bij Misikaba en Bouva { Naschoolse Opvang }; bij gorilla Jozefzoon { Schoolboeken project 6-8 milj.}; bij fam. Lackin { casave project }; de gestolen gelden EBS; bij Waaldijk, Boerenveen { Staatsolie }; Bij Brunswijk, Sardjoe, Somohardjo en de Abanies op het kabinet van de Pres.

  donderdag 13 juli 2017 om 10:46 uur.
 6. Zes limousines? Waar staan die dan en wie gebruikt ze?

  donderdag 13 juli 2017 om 10:55 uur.
 7. Misterbojo ik wist niet dat je een piemul had!want je lult als een vis wijf.

  donderdag 13 juli 2017 om 13:23 uur.
 8. Hallo Mul,

  Het is schandalig dat er clad rapporten gepubliceerd zijn, die de regering links laat liggen, terwijl uit de inhoud duidelijk blijkt dat er gesjoemeld is met staatsmiddelen. Mensen als Misterbojo, RobG, Parbo, Dtrt, en Damsco verdedigen hun paarse leiders met te vuur en te zwaard. Dit kankergezwel is een opstakel voor de ontwikkeling van het land. Met hun afrikaanse mentaliteit hebben ze het land vernietigd en zichzelf verrijkt. Alleen Bouterse is al goed voor honderden miljoenen US Dollars. Te wagelijk voor woorden.

  donderdag 13 juli 2017 om 13:28 uur.
 9. @Misterbojo
  Natuurlijk gaat je baasje niks doen.Naast bidden dat het niet tot een vonnis komt, en de boel intimideren en in bed springen met Mansaram heeft hij niks anders te doen.Hij verwacht dat het vuile werk gedaan zal worden door ,zijn trouwe volgelingen zoals jij.Elke maand vertelt de reken goochelaar Boefdraad dat miljoenen aan winsten worden gemaakt en toch moet iedereen beurtelings staken om aan hun salaris te komen of om een verhoging te vragen wat rechtvaardig is zo te doen gezien de pienarie die we meemaken dankzij je baasje ,
  Zo misterbojo//Pe A Moni de….?! ….de onzichtbare miljoenen volgens Boefdraad…

  donderdag 13 juli 2017 om 13:40 uur.
 10. breaking news

  sharmilee man klaar kali maai is in verwachting v opa D

  odertussen heeft ze de felicitaties van de vhp en chan per deurwaarders exploot ontvangen
  ga zo door sharmilee

  donderdag 13 juli 2017 om 13:57 uur.
 11. Mansaram…how low can you go!!?

  donderdag 13 juli 2017 om 14:09 uur.
 12. Doe eerst de kraan bij bouta en zijn zijnen dicht en sluit het helemaal af, want anders gaan zij aftappen!!!

  donderdag 13 juli 2017 om 14:20 uur.
 13. Dus we gaan als bond naar de Bemiddelingsraad voor een beslechting van het geschil. Je krijgt nee op je request en dus ga je dan maar staken…..?

  Ontslaan die werkweigeraars…er zijn er genoeg die die baan willen voor het salaris en extra’s dat ze nu krijgen.

  donderdag 13 juli 2017 om 17:05 uur.
 14. De regering moet de SWM van de hand doen om het begrotingstekort van de overheid terug te dringen. Er is een gigantisch overschot aan personeel bij dit bedrijf. Er lopen teveel mensen rond bij dit bedrijf. Er is in feite geen werk voor de vele handen. Het bedrijf moet geprivatiseerd worden. Particuliere investeerders kunnen het bedrijf efficient laten draaien.

  donderdag 13 juli 2017 om 22:46 uur.
 15. Ach het is al bijna het familiebedrijf van de familie Pocorni.
  Die lekker steunen op de overheidsgelden.

  vrijdag 14 juli 2017 om 15:20 uur.
 16. Beste piemul
  Tarieven zullen altijd stijgen wees maar blij dat ondanks de “overstromingen” bouta &co nog niet gedacht hebben aan belasting om dijken aan te leggen tegen deze “overstromingen” bouta kijkt wel veel naar de belastingen in nl pas dus nog maar op voor allerlei nieuwe belastingen in nl betaal je uiteindelijk 70% belasting over iedere € die je daar verdient

  donderdag 3 augustus 2017 om 13:49 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ads:
Bezoek ook:
www.suriname.nl

Adverteer ook op:
www.suritrade.com