Viering Dag der Inheemsen in Amsterdam

10
Viering Dag der Inheemsen in Amsterdam

De Dag der Inheemsen, ook wel Ingi Dei, is een officiële vrije dag in Suriname en valt op 9 augustus. In Nederland wordt deze dag dit jaar ook uitgebreid gevierd en wel op zaterdag 5 augustus 2017. Dit gebeurt in Rhone Partycenter aan de Rhoneweg 12-14 in Amsterdam, van 18.00u – 05.00u.

De dag staat symbool voor respect voor en erkenning van de inheemse bevolking van Suriname. In 2006 heeft president Venetiaan de dag uitgeroepen tot nationale feestdag. De Verenigde Naties hebben 9 augustus wereldwijd ingesteld als Internationale Dag der Inheemse Volken. Het grootste doel van deze dag is de nationale overheden stil te laten staan bij de behoeften van hun oorspronkelijke bewoners.

“Op 5 augustus 2017 gaan wij allen genieten, van de onvergetelijke, gezellige Dag der Inheemsen. Neem uw vrienden, kennissen, bekenden mee. Komt allen beleven hoe wij samen met onze mede kondre mangs er een topfeest van maken. Bekijk de flyer voor de line-up” aldus de organisatie.


10 REACTIES

 1. Hebben de Ingi’s een plan om hun cultuur te behouden? De meeste zijn trouwens al vermengd met de marrons. Het is moeilijk een echte Ingi te vinden.


  Maak melding

 2. Hebben ze Wilders al uitgenodigd om een speech te houden en hem in te wijden als “groot opperhoofd” van alle autochtone ingi’s?


  Maak melding

 3. Dat jij niet weet wat jou cultuur is dat jou bekrompenheid.Kwaka heeft gelijk dat het een bedreigde cultuur is. En laat indianen aub buiten jullie racistische politiek of denkwijze.


  Maak melding

 4. Geweldig feestelijk deel. Wij zullen er zeker zijn.

  In Nederland is er op 9 augustus ook een duidelijk andere soort viering. Op deze dag staan wij (als oorspronkelijke bewoners van Suriname) stil bij wie wij daadwerkelijk zijn. Het is een informatieve dag waarbij we bewustwording proberen aan te wakkeren. Een geweldige middag vol kennis en informatie overdracht waarbij het programma op interactieve wijze invulling krijgt.

  “Leren van het verleden, leven in het heden en samen werken aan de toekomst”

  “Het gaat niet om jou, het gaat niet om mij, het gaat om WIJ”

  Welkom bij THE AMAZON


  Maak melding

 5. Het inheemse volk in Suriname is pas na het afschaffen van de slavernij ontstaan. Een deel van de bewoners gingen weer lekker primitief leven. Zomaar organiseren jullie allerlei nationale feestdagen, zo krijgt men natuurlijk meerdere vrije dagen en wat ze veel belangrijker vinden is subsidie wat ze merendeel in hun eigen zak steken.


  Maak melding

 6. Wie zijn deze surinamers met zulke stomme reactie. Asociaal. Ze gunnen de eerste bewoners van het land niet eens een dag om bij hun bestaan en cultuur stil te staan.


  Maak melding

 7. Beste mensen. Ik sta hier bij het Museum Volkenkunde om tot mijn spijt te moeten vernemen dat de dag gecancelled is. Jammer jammer jammerrr.

  Odi.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.