Surinaamse televisiepionier Guno Meye(83) overleden

1
Surinaamse televisiepionier Guno Meye(83) overleden

Televisiepionier Guno Meye is niet meer. Hij overleed zaterdag op 83-jarige leeftijd. “Een rolmodel en een man met hart voor het televisiewerk. Zijn kritische houding heeft van velen fijne professionals gemaakt”, zei televisiemaker Erik Refos. Meye stond naast Refos toen die zijn eerste stappen in het televisievak zette.

De voormalige presentator en regisseur bij de staatszender STVS werd vooral bekend als gastheer van het programma ‘In The Spotlight’ dat nu nog elke zaterdagavond in Suriname wordt uitgezonden via de zender.

Meye heeft een unieke rol gespeeld bij de campagne die de zender heeft gevoerd voor de aanschaf van een eigen grondstation voor het opvangen van satellietbeelden. Hij heeft zich ook jarenlang ingezet voor de Stichting Ter Bevordering van Kunst en Cultuur, de organisator van het componistenfestival Suripop.


1 REACTIE

  1. In hem verliest Suriname een man met ervaring en kennis over het televisiewezen. Moge zijn ziel de eeuwige rust ten deel vallen. Veel sterkte voor de nabestaanden voor het dragen van jet verlies en het verwerken van het verdriet.

    En La Sombra Del Arbol


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.