Powl Ameerali voor het eerst op Kwaku

1
Powl Ameerali voor het eerst op Kwaku

De in Suriname alom vermaarde zanger Powl Ameerali sluit de openingsdag van Kwaku, op zaterdag 15 juli, af op het podium Waterkant. Het is het eerste optreden op Kwaku van deze artiest die sinds het begin van de jaren tachtig een bekende naam is in de Surinaamse muziekindustrie.

In 1982 verscheen hij voor het eerst op het Surinaamse podium in de eerste Suripop (Suriname Popular Songfestival) met zijn uitvoering van de winnende compositie “Gi Yu Wawan”.

Gedurende die tijd was hij de hoofdzanger van de groep Century, een groep Surinaamse musici, die zich wijdden aan het componeren van “poku’s” (liedjes) met “Sranan Tongo” teksten, de lingua franca die in Suriname wordt gesproken naast de officiële Nederlandse taal. Deze liedjes waren zeer uniek en werden goed ontvangen. Poku’s uit deze periode zijn opgenomen op Powl’s eerste cd “Switi Firi”.

Velen waren aangenaam verrast toen ze ontdekten dat Powl zowel de componist als de auteur van de titel song was. Hij volgde deze trend met de release van het kerstlied “Kresneti Firi” en gaat nu verder met de nieuwe CD “SO!” En de EP “Met Jou Is Alles Anders”.

Op “SO!” werkt Powl samen met de band Masalsa en spreekt hij zijn passie uit voor verschillende muziekgenres zoals Latin. Op “SO!” staan er nieuwe versies van “Uma In A Blaka” en “Tamara”, bekende liedjes uit de jaren negentig. In die periode was hij onderdeel van de “Salsa On Sunday” band onder leiding van zijn “buen companero muzikale”, Juan Navia.

Tijdens zijn carrière is Powl bewust gefocust op het zingen in “Sranan Tongo” met als doel de waardering en liefde van de Surinaamse bevolking te verbreden voor “het eigene”. Maar, zoals je kan horen op het ‘SO!’ album, verleidt hij zich ook tot het zingen in andere talen! Zoals zijn eerste liedje in het Nederlands op zijn laatste ‘Met Jou Is Alles Anders’ EP.

De nieuwe releases zorgen voor een verzameling melodieën waarmee Powl Ameerali opnieuw met zijn “Switi Firi” muziek deelt! (FOTO: Raùl Neijhorst|Suritoppers 2012)


1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.