Religieuze organisaties voor waarheidscommissie in Suriname

53
proces Decembermoorden in Suriname

PARAMARIBO, 7 jul – De grootste religieuze organisaties in Suriname zijn voorstander van een waarheidscommissie. Maar het tijdstip van instelling en activering van zo een commissie verschilt hemelsbreed van dat van anderen. Onder meer hoofdverdachte en rpesident Bouterse wil een waarheidscommissie. Die zou moeten optreden nog voor een vonnis is geveld in het strafproces rond de decembermoorden.

Het Comité Christelijke Kerken, CCK, en de Interreligieuze Raad in Suriname, IRIS, zijn een andere mening toegedaan. “Het reeds gestarte rechtsproces moet ongehinderd worden voortgezet en afgerond”, vinden de organisaties. Vooral gezagsdragers moeten “afzien van het toepassen van wel of niet constitutioneel of moreel geoorloofde wetsmiddelen om het rechtsproces te verstoren.”

De samenleving wordt al te lang vastgehouden in een “greep van angst, onrust, onzekerheid en onvrede.” Volgens IRIS en CCK heeft het strafproces ook nog geleid tot een “diepe tweespalt en fragmentatie van de samenleving.” Na de uitspraak moet een waarheids- en verzoeningscommissie worden ingesteld. Die moet behalve de waarheid, ook mogelijkheden zoeken voor reparatie en genoegdoening van nabestaanden.


53 REACTIES

 1. Kalmte zal alle Surinamers Redden

  Suriname is een rechtsstaat, heeft een grondwet, Internationale Verdragen, cq Mensenrechten.

  De wet is voor iedereen van toepassing en niemand staat boven of onder de grondwet. De wet is voor iedere Surinamer of zij die zich op het grondgebied bevinden van toepassing en zijn gelijk voor iedereen.

  Leve:
  – de grondwet van Suriname,
  – Internationale Verdragen, mensenrechten,
  – het volk van Suriname,
  – de Trias Politica;
  – wetgevende macht,
  – uitvoerende macht,
  – rechterlijke macht,

  Hoera, Hoera, Hoera!

  De 8 december 1982 strafzaak is goed voor heel Suriname en ook Internationaal voor de Surinamers en daarom moeten de rechters/krijgsraad dit in alle rust goed kunnen uitvoeren. Aan de uitslag/het vonnis zal een ieder zich aan moeten houden

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 2. Die religieuze organisaties willen een waarheidscommissie na het proces, die moordenaar wil een waarheidscommissie voordat er een vonnis word uitgesproken, een waarheidscommissie bestaande uit criminele paarse ratten zeker, denkende om zo een vonnis te kunnen ontspringen, zal helaas voor die moordenaar niet lukken, de Internationale wetgeving, zullen deze moordenaar de das om doen.


  Maak melding

 3. “Volgens IRIS en CCK heeft het strafproces ook nog geleid tot een “diepe tweespalt en fragmentatie van de samenleving.”

  Even voor de duidelijkheid, NIET het strafproces maar de MOORDEN hebben voor tweespalt gezorgd.


  Maak melding

 4. Scheiding van kerk en staat, dus laat de kerk zich met kerkelijke aangelegenheden bemoeien en niet met de rechtsgang en wetten in Suriname


  Maak melding

 5. Volgens mij is er na de uitspraak 20 jaar cel, wat voor waarheid moet na de uitspraak dan onderzocht worden? Lijk mij beter de waarheid naar al het verdwenen geld te onderzoeken. Mooie taak voor RobG en kakkerlak Kevin.


  Maak melding

 6. Als iemand zich schuldig heeft gemaakt aan een strafbaar feit, moet de schuldige worden berecht en veroordeeld zonder aanzien des persoons. Helaas heeft het nieuw Front het naar zich toegetrokken om Amnestie te verlenen aan een groep (Jungle Commando en militairen) die na december 1982 zich schuldig hebben gemaakt aan strafbare feiten. Daardoor hebben ZIJ het land verdeeld in 2 kampen. Met alle respect voor de religieuze gemeenten, maar als de rechter een uitspraak in de zaak doet, waarom dan nog een waarheidscommissie. De waarheid is dan toch al naar boven komen drijven. Of hebben zij misschien een dubbele agenda. Zogenaamd wilt de CCK zorgen voor rust en vrede terwijl wij allemaal weten voor wat voor onrust en onvrede zij hebben gezorgd.


  Maak melding

 7. Idd,mits het volgens internationaal wet & recht gaat o wee als bouta zich ermee bemoeit want zijn aandeel als medepleger staat als een huis en mag nooit en te nimmer onder stoelen of banken worden geschoven.


  Maak melding

 8. Als reactie op Johan: Bouterse beweert dat hij door God etc…..Wat voor scheiding van Kerk en Staat.
  Het enige dat rest is luisteren en uitvoering geven aan wat door IRIS en CCK wordt gesteld.
  Het hoofd nederig buigen.


  Maak melding

 9. @Manu

  Jij leeft en denkt in t verleden,,of te wel Folklore !
  blijf maar hopen op holland.die hebben nog noooooooooooit een oorlog gewonnen die lafbekken.laat ze maar met het dosier komen die 60 jr gesloten moet blijven,…die hypocriete leugenaars.en dat zijn jou helden !..flapdrol.


  Maak melding

 10. Op dit moment moeten alle ….REDIEMOESOES IN DE HOUDING GAAN STAAN.vo de NDP,…….30 JAAR,..DE GROOTSTE,BESTE BEWEGING,in Suriname..kijken jullie morgen hoeveel mensen helemaal in PARA komen voor gewoon n vergadering..ga stiekem kijken noh !


  Maak melding

 11. Het Comité Christelijke Kerken, CCK, en de Interreligieuze Raad in Suriname, IRIS, zijn ILLEGAAL bezig, gezien KERK en STAAT gescheiden behoren te worden gehouden volgens de WET c.q. GRONDWET.

  Men is DOORGAANS al te GRAAG geneigd alhoewel SURINAME een SOEVEREINE STAAT is, SURINAME volgens Nederlandse STANDAARDEN te interpreteren, is het des te meer OPVALLEND, waarom nu NIET, te meer in HOLland, het PRINCIPE van het GESCHEIDEN houden van KERK en STAAT duidelijk GEHANTEERD wordt.

  Het CCK en de IRIS maken zich met dit KOLONIALE ofwel NEO-KOLONIALE gedrag, ERG ONGELOOFWAARDIG en hebben een BROERTJE DOOD aan de WET c.q. GRONDWET als het ze uitkomt en trachten (de) SURINAAMSE WETTEN te BEÏNVLOEDEN in plaats van te GEHOORZAMEN.

  Het CCK en de IRIS, NEGEREN de SURINAAMSE WET DOELBEWUST en maken er een JANBOEL of een nog GROTERE PUINHOOP van in zoverre deze nu reeds aanwezig is.

  Als elke WILLEKEURIGE organisatie op de STOEL van De Nationale Assemblee (DNA) zou willen PLAATS NEMEN met alle hun ‘GOEDE’ bedoelingen, is het EINDE uiteindelijk ZOEK.

  Het CCK en de IRIS lopen hier LETTERLIJK en FIGUURLIJK naast hun SCHOENEN en GEDRAGEN dan wel MISDRAGEN zich als (vooraanstaande) ORGANISATIES.

  Door te stellen “Het reeds gestarte rechtsproces moet ongehinderd worden voortgezet en afgerond” is een POLITIEKE STELLINGNAME, hetgeen inhoudt, alles wat ANDERS wordt BESLIST, niet zal worden ONDERSTEUND, ondanks elk land z’n GEKOZEN LEDEN (DNA) kent, die OPTREDEN als WETGEVER en zijn de WETGEVENDE MACHT in het land, OOK in geval van SURINAME.

  Het CCK en de IRIS dichten HUNZELF een SOORT MONOPOLIE-POSITIE toe en gaan VOORBIJ aan de REALITEIT dat er nog TIG ORGANISATIES en personen zijn, die zich niet binnen hun BEIDE organisaties VERTEGENWOORDIGD voelen.

  Men zou HAAST VERMOEDEN dat het deze TWEE organisaties (het CCK en de IRIS) zijn die ONLANGS op 25 Mei 2017 waren GEKOZEN als VERTEGENWOORDIGERS van het SURINAAMSE VOLK.

  Een TIKKELTJE RESPECT voor de SURINAAMSE VOLKSVERTEGENWOORDIGERS van de SURINAAMSE ASSEMBLEE is het MINSTE wat men zou mogen VERWACHTEN van deze zich HYPOCRIET PROFILERENDE organisaties.

  De SURINAAMSE REGERING Bouterse/Adhin MOETEN en MOGEN zich NIET, NOOIT en te NIMMER laten BEÏNVLOEDEN en in de MALING laten NEMEN door deze ZICH als ANARCHISTEN GEDRAGENDE en OPSTELLENDE organisaties met hun VOORINGENOMEN houding, die van WEINIG tot GEEN RESPECT duidt voor DE SURINAAMSE ASSEMBLEE.

  Een kort SCHRIJVEN van de SURINAAMSE REGERING Bouterse/Adhin aan het CCK en de IRIS van “SCHOENMAKER, houd je bij je LEEST, zou GENOEG moeten zijn om deze GEÏNDOCTRINEERDE NEO-KOLONIALE EXPLOITANTEN bij de LES te houden.

  Dat De NATIONALE ASSEMBLEE (DNA) van SURINAME als WETGEVER, haar KEUZE heeft BEPAALD voor een AMNESTIE-WET en WAARHEIDSCOMMISSIE met de INVULLING daartoe, is een FEIT.

  FEITEN LIEGEN NIET.

  How CAN you STOP, the SUN from SHINING?

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 12. @ zogenaamde Revo,

  Aan je reactie te zien op mijn bericht, is duidelijk te zien, dat je net zulke onzin uitkraamt als die andere paarse ratten zonder scholing, jullie denken de wijsheid in pacht te hebben, zoals Die moordenaar, Die zogenaamde profeet van een Misikaba, maar jullie gaan allemaal aan het kortste eind trekken.
  P.s.hopelijk begrijp je deze tekst, met je onozele visie van een paarse rat.


  Maak melding

 13. De term waarheidscommissie slat nergens op.
  Het is immers de taak van de rechter om de waarheid boven tafel te krijgen.
  Ik vraag mij dan ook af of het een kwestie van groot onbenul & onkunde was, dan wel omdat een politiek knieval naar verdwaasde paarse in hun gelederen omdat er anders geen gezamelijke verklaring kon komen.
  .
  Hoe het zij. De reactie is veel te laat en veel te zwak. Kennen ze hun verantwoordelijkheid niet?? Zijn ze niet gehouden te praktiseren wat ze prediken?? Of is het gewoon “money making business” voor hen??


  Maak melding

 14. Voor de duizendste keer bouta verdient de doodstraf!
  Deze man heeft wreed gedaan in het verleden en nu fokt hy suriname op met aaaaaaarmoedeeeeee!
  Kan iemand deze rioolrat liquideren? ??


  Maak melding

 15. Wat bouta aanhang? Die heeft hy allang niet meer!
  De meneen gaan naar para voor een bord eten en pakket en srd 50.
  De boel scheld bouta uit en vloekt hem dag en nacht!
  Iem sabie zelfs rustig slapen kan bouta niet!
  Deze man heeft su inderdaad vernietigd!!!


  Maak melding

 16. Sang ik ken hem niet maar Mr Wilgo Baarn is op 71 jaar overleden.
  Geen een van jullie heeft hem een R.i.p toegewenst.
  Maar die hele tijd alleen maar bouta dit bouta dat en bullshit erbij.
  En anderen proberen te corrigeren en kleineren.
  Daarom neem bouta ons als een kiek,wat de hele wereld doet.
  Dan hoor ik weer dat een of andere artiest Lil Prins of hoe die man heet ceaksoap wilt promoten in Su.
  Men waar gaan we heen.
  Denken jullie even na men.
  Politiek is politiek bemoei je r niet mee .
  Want een munt heet 2 kanten.
  Laten we ons zelf lief beginnen te hebben.
  En daar na kunnen we een verandering in die situatie brengen.
  A.u.b men Sranang want dat ding van God site oen kondre boeng nee luk.
  Wij moeten het doen en geen God we bidden.
  Naar welke God bidden we als we niet eens weten wat voor geloof we hebben.
  Love Sizzla – white God oen arkie a poku dat dang oen besef.


  Maak melding

 17. Is tog niet normaal dat ik thuis om 6:30 en mijn kop vol zit met gedachten.
  ik wil niet dat mijn kleine meisje van 6 over 12 jaar ook moet leven in gedachten .
  Want ik ben nu 32 en mijn generatie is al bedorven als jullie me snapen.
  Laten we die kinderen van 6 tot 18 een goeie voorbeeld geven en een goeie richting geven A.U.B blakka sma kon mik oen wise up


  Maak melding

 18. @ Goed na denken ip van lullen,

  Er zouden meer personen in Suriname hun stem moeten laten horen zoals van jou !!!
  Ons volk en vooral de opgroeiende jeugd gaat zo de verdoemenis in !!
  Ik heb begrepen dat als Surinamers vooral in het buitenland solliciteren, ze gelijk worden vergeleken met Bouta, drugs,moordenaar etc. !! sarie torie als het zo doorgaat !!
  Nog steeds dagelijks berovingen cq roofmoorden, maar Bouat weet niets !
  Hij slaapt waarschijnlijk op zijn” nieuwe matras” Mansaram;
  hopelijk bezwijkt zij niet onder zijn gewicht !!


  Maak melding

 19. Het Comité Christelijke Kerken, CCK, en de Interreligieuze Raad in Suriname, IRIS doen alsof zij de De Nationale Assemblee zijn en bemoeien zich met politiek. Dit is toch ongehoord en buiten de wet.


  Maak melding

 20. Een waarheids commissie?Dat moest dhr.Bouterse in het leven hebben geroepen toen hij aan het hoofd van het leger stond en de executies zich hadden voltrokken in fort Zeelandia.Hij was er niet bij..hij wist van niets?Wie heeft toen de opdracht gegeven aan deze jongens om deze mannen om te brengen?Dat had u toen moeten doen meneer Bouterse..een waarheidscommissie in het leven roepen.Zodat de militairen die naar eigen dunken gehandeld hebben hun straf zouden krijgen en zouden uitzitten.U heeft dat achterwege gelaten omdat u zelf de hoofd dader bent geweest.De pot op met je waarheidscommissie denkende de tijd te rekken…


  Maak melding

 21. Onder meer hoofdverdachte en president Bouterse, wil een waarheidscommissie. Die zou moeten optreden nog voor een vonnis is geveld. Zie daar de man met almacht ideeën die zichzelf God waant en denkt dat hij alles naar zijn hand kan zetten.

  De waarheid is reeds lang bekend en uiteindelijk wettig en overtuigend bewezen verklaard. Het recht zal dan ook zoals het hoort zijn loop hebben, want het spelletje met traineren van de rechtsgang met minachting voor het geachte rechts-college dat 35 jaar heeft bestaan, is voorbij.

  DDB heeft nimmer persoonlijk gevolg gegeven aan zijn dagvaarding en voorgeleiding bij de Rechter Commissaris.
  Er zijn m.i bij DDB aanwijzingen voor mogelijke psychische / persoonlijkheidsproblematiek en een gebrekkige gewetens-vorming. Edoch indien strafrechtelijke toepassing het alsnog zou kunnen toelaten, zou er achteraf alsnog ”onderzoek Psyche” kunnen worden voorgesteld, zodat er hiermee bij de uitspraak van het vonnis rekening kan worden gehouden.


  Maak melding

 22. DAMSCO

  Op dit moment moeten alle ….REDIEMOESOES IN DE HOUDING GAAN STAAN.vo de NDP,…….30 JAAR,..DE GROOTSTE,BESTE BEWEGING,in Suriname..kijken jullie morgen hoeveel mensen helemaal in PARA komen voor gewoon n vergadering..ga stiekem kijken noh !
  =
  =
  “Mi drape likie wang stier”. Ik begin al uren voor de aanvang te rijden zodat ik niet in een file beland.


  Maak melding

 23. W. Whome

  “Volgens IRIS en CCK heeft het strafproces ook nog geleid tot een “diepe tweespalt en fragmentatie van de samenleving.”

  Even voor de duidelijkheid, NIET het strafproces maar de MOORDEN hebben voor tweespalt gezorgd.
  =
  =
  Welke moorden bedoelt deze HYPOKRIET?
  De ene MOORD is de andere NIET?


  Maak melding

 24. De spreuk zegt “respecteer je haters, want zij zijn degenen die denken dat je beter bent dan hen”. Boem!
  O jee een bom. We want Bouta, we want Bouts!!! Ete wan lesi, we want Bouta!
  Hoe lijkt het alsof Jullie weer met jullie neus onze zaken zitten, we gaan niespoeder voor Jullie zetten. En voor de record win zijn immuun tegen Alle poedersoorten. Punt.


  Maak melding

 25. O ja, tang! Later toch, Para, Baas, lobi, swietie, massa fu Sranan, iem sabi.
  Lobi Jere…
  Kenki ju denki…
  Dan ju sa brinki…
  Want yu dof…
  Kon dringi wan soft…
  En tap anga onbeschoft…


  Maak melding

 26. Para(debiel)man

  Je bent rijp voor het gesticht. Ga je met een van de rolstoelen die door de VHP geschonken is aan het tehuis naar je streek van herkomst?


  Maak melding

 27. De rechters van de vhp doen er goed aan het bupo verdrag goed te lezen en Aldus uit te voeren. Win hebben het in ieder geval goed gelezen. Tjeh, de onwetenden niet, vandaar zoveel stommiteit. Ik weiger Julie te zien als koeien dat zou de hindoes beledigen. Mag ik volstaan met runderen, OK moet nu echt gaan luisteren naar onze nationale leader Desi Delano Bouterse. Onbetwist en onverslagen, redder van onze eer en identiteit. Big up Bouta.


  Maak melding

 28. Damn right,DIE HELE TORIE MOET ONDERZOCHT WORDEN,EN GOED OOK.,,WANT ER KOMT STEEDS MEER EN MEER BOVEN WATER OVER DE Z.G ..ONSCHULDIGE BURGERS…LAAT ME HOOR !


  Maak melding

 29. De religieuzen moetn zich er op toeleggen dat hun aanhangers de 10 geboden uitvoeren en zich nergens anders mee bemoeien.
  Laten ze beginnen te propageren met: GIJ ZULT NIET STELEN!!


  Maak melding

 30. Eerst VEROORDELING van de MASSAMOORDENAARS volgens principes van Onze Surinaamse Rechtsstaat !

  OPGELEGDE STRAF ONDERGAAN !

  Daarna over andere zaken babbelen !

  Er zijn ongewapende Surinamers in koelen bloede vermoord, door gewetenloze militairen, waarvan een deel de Nederlandse nationaliteit bezat !

  Ook hebben deze gewetenloze militairen (= REDIMUSU’S) hun koloniale coup tegen de rechtsstaat Sranan in samenwerking met de vm koloniale machthebbers gepleegd !

  IEDEREEN IN SRANAN IS GELIJK VOOR DE WET, MOORDENAARS MOETEN GEWOON BERECHT WORDEN !

  PS : Leve de HELDEN die hun leven op 8 december hebben gegeven voor de RECHTSSTAAT SRANAN !

  LEVE DE HELDEN VAN HET DORP MOIWANA, DIE HUN LEVEN HEEBEN GEGEVEN VOOR DE RECHTSSTAAT SRANAN !


  Maak melding

 31. “Redder van onze identiteit” ??????????????

  tjaaaah ………….door een ehhhh……………..

  tot ELF JAAR veroordeelde harddrugsdealer, die nu ook nog een STERKE STRAFEIS van 20 jaar op zijn dak heeft, wegens het mede-plegen van massamoord op SURINAAMSE STAATSBURGERS !

  PS : Het gekkengesticht, KOLERA, is toch nog niet gesloten ?


  Maak melding

 32. @W. Whome
  Para(debiel)man

  Je bent rijp voor het gesticht. Ga je met een van de rolstoelen die door de VHP geschonken is aan het tehuis naar je streek van herkomst?

  zaterdag 8 juli 2017 om 12:46 uur.
  //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

  Zo komt tenminste een deel van het door corruptie verdiende geld terug.bij het volk.


  Maak melding

 33. Boy moet een Indiaan zijn, anders is hij/zij door eigen mensen verkocht aan de blanken.

  Voor de goede orde, een Redi musu is een krijger die indienst was van de toenmalige kolonisator. Een voorbeeld; Keizer Bigi Mofo I (alias de seriemoordenaar Bouterse)


  Maak melding

 34. Hahahahahaaaa….En bouta en boutisten beweren zo onschuldig te zijn …hahjahahaaah…wat denken deze paarse idioten dat een voor een paar paar valse profeten de moordenaar de waarheid gaat opbiechten?!
  Hij moet voor de rechters staan en niet voor de paeudo profeten die hij zelf kiest!!
  De profeten zijn geen rechters….ook de rest van de moordenaars hebben het recht om voor deze waarheidscommissie te verschijnen en deze valse omgekochte profeten.Hmmmmm….hoe gaat bouta zijn verhaal beginnen voor deze niet echte profeten…
  hij gaat zeggen….beste nep profeten van mijn waarheidscommissie,…wat willen jullie horen..de Leugens en niets anders dan de leugens…….
  Whahahahahahahahahaaaaaaaa


  Maak melding

 35. De rechter moet vonnis uitspreken en geen enkel waarheidscommissie show moet bepalen,geen enkel boeler van welke religieuze organisatie dan ook moet voor rechter gaan spelen!@
  Opsluiten deze valse profeten en sandew hiera!! en de ndp aanhang.
  Deze mensen zijn heel gevaarlijk en op de dag dat de rechter vonnis gaat uitspreken moeten deze kwalen niet op vrije voeten zijn !!
  Rechters van Suriname wij hebben alsnog geloof in jullie en wij hopen hetzelfde van jullie.
  Laat een crimineel het niet voor jullie bepalen!Heb moed!
  LOCK HIM UP!!


  Maak melding

 36. @Boy
  Wees gerust we weten dat het teveel gebruik van poeder jullie immuun heeft gemaakt.Poeder is schadelijk ook voor de hersenen waar vermogen tot het denken doen en handelen zijn uitgeschakeld.Teveel poeder gebruik laat je hallucineren wat bij jou te merken is.
  Arme boy ,onze medelijden heb je!!


  Maak melding

 37. Oké jullie willen een waarheidscommissie, maar met familieleden van de slachtoffers van de 8 decembermoorden die ook deel uit moeten maken van de waarheidscommissie.


  Maak melding

 38. WAARHEID, commissie niet nodig !

  DE WAARHEID IS :

  Een liegende bevelvoerende legerleider die Ons land, Onze grondwet en Onze rechtsstaat heeft verraden !

  Die bovendien, tevens MEDE-DADER is van MOORDEN op Ons Volk !

  TRU TRU YERE !!!!!!!!!!


  Maak melding

 39. O ja Para, maar je wordt verplicht om te gaan. Willen of niet je moet gaan. Al laat je kinderen alleen thuis je moet gaan naar Para. Je hebt niets te vertellen en dansen naar de pijpen van de voorzitter van NDP.


  Maak melding

 40. OK koppige runderen merk dat bupo nogsteeds niet is gedownload of gelezen vandaar al die holle klanken uit Julie lege en dus met domheid gevulde hoofden. Nogmaals die eerst je huiswerk voor dat je weer met een bek vol tanden of zonder tandem voor deze klas komt lullen in de mede door Holland vervuilde ruimte. Leve de schone paraanse lucht.
  Paars vind Ik trouwens mooier en geestelijk belangrijker dan oranje. En Indiaan zijn is Nog al tijd beter Dan allochtoon want wij zijn immers Baas in eigen Huis als jij dat nou leuk prettig of amusant vind. Dat lappen win aan onze delilah tip tip. Knoop dat goed in je geimporteerde en domme hardleerse oren, rund!
  Para sjwietie !?
  Mvg
  Boy


  Maak melding

 41. In Holland wordt er geen kwik lucht ingeademd en het water wordt niet vervuild met zware metalen dat er geen vissen in willen of kunne zwemmen. In Holland mag je mening geven en onderbouwen zonder dat er op je wordt geschoten of wordt opgesloten. In Holland worden de mensen niet verplicht om lid te worden van een politieke partij en de mensen worden niet verplicht om op een vergadering te komen van een politieke partij. In de jaren 1980 en 90 werden we verplicht om op een vergaderen van NDP te komen.

  Zelf de militairen moesten en waren verplicht toen in burgerkleding op komen opdagen van een massameting van NDP er werd op je gelet.

  In Holland zijn er regels en wetten die gehandhaafd worden.
  In Holland is er niemand onder en boven de wet zelf de koning niet.


  Maak melding

 42. wat is dit voor nonsens waarheid dat kan hij niet aan de rechters vertellen als hij echt onschuldig was had hij dat al lang gedaan . voor de rechters , is het klaar als een klontje , en dat weet hij ook schuldig als maar kan self een kind kan je dat zeggen . en , een ding is waar in de recht zaal heeft god je gezet bouterse . slaap lekker tot voor het hekje baas boef bloed is aan je handen en daar kom je niet van af god is daar amen .


  Maak melding

 43. @Johan
  Scheiding van kerk en staat, dus laat de kerk zich met kerkelijke aangelegenheden bemoeien en niet met de rechtsgang en wetten in Suriname

  IRIS en CCK zeggen heel duidelijk dat eerst de rechter zich moet uitspreken en daarin niet beinvloed mag worden. Naar ik aanneem bedoelen ze daarmee ook dat een eventueel uitgesproken straf gewoon uitgevoerd moet worden.
  Hun woordkeuze is echter heel ongelukkig en hun uitspraken te vaag en te laat.


  Maak melding

 44. @Do the RIGHT thing!
  Heb je nog een fles black label gevonden op het kabinet. Je verhaal is één complete chaos en slaat werkelijk nergens op.

  @W. Whome
  Die loser gaat vroeg omdat hij al een week geen vreten meer heeft en nu op 2 porties BB&R zonder toespijs rekent. Moet een shot terpentine uit een black label fles.


  Maak melding

 45. In Holland word je als je arubaan bent door de politie voor de camera dood gemarteld en niemand lult. Houd toch je stinkende bek met arubaanse lijkenlucht dicht .rund!
  Mvg
  Boy


  Maak melding

 46. In Holland noem met dat incidenten, met andere worden het gebeurd niet elke dag. En zulke incidenten worden in Holland tot de bodem onderzocht om problemen te voorkomen.

  Maar in Suriname mag je niets tegen de DDB hebben en je moet ik herhaal je moet NDP zijn anders eet je niet.

  En niets doen aan de devaluatie zodat het arme volk alleen maar achter de NDP moet aan lopen voor een bordje eten.


  Maak melding

 47. @Boy
  Je opmerking toont slechts je beperkte IQ, draagt niet bij tot een betere wereld, in tegendeel zelfs, wn lijkt veel op de domme en walgelijke “2 wrongs = 1 good” logica van een stel zieke geesten.

  Voor de goede orde.
  Die Antilliaan is gestorven door een arm klem die omdat het riskant is niet toegepast mag worden.
  De 15 van 8 december zijn bruut gemarteld en doodgeschoten omdat een incompetente crimineel niet tegen kritiek kan en een enorme egoist is.

  Ik keur beide af. maar vind het walgelijk om ze op één lijn te stellen en zeker als dit bedoeld is om goed te praten.


  Maak melding

 48. Boy, paars is de kleur van de rouw, het (be)rouw waar vele surinamers in gedompeld zijn omdar ze gestemd hebben op moordenaars coke criminelen, oplichters en dieven, van de NDP


  Maak melding

 49. Neus je hebt problemen met je reuk orgaan, je ruikt aan de verkeerde zaken daarom sta je steeds Alleen. We zijn niet met poker spel bezig . neen, integendeel. Er komt n moment dat je iets gaat opsnuiven dat je n overdosis gaat bezorgen en je onze nationals leider de schuld van gaat Willen geven als je het kunt navertellen. Niks is minder waar, het is de aivd die al genoeg van je heeft. Je staat als n roepende in de woestijn. Je bent we’ll n hardleerse domkop n beetje als je bezopen Vader, die de kapper ook eens mag bezoeken en daarmee alvast de wereld nicer zou laten lijken. Zoek n leuke man die je op weg kan helpen want ook chan is moe van je. Je inbreng is politiek nihil dwz nul.
  Mvg
  Boy


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.