Cultuurguru Wilgo Baarn op 71-jarige leeftijd overleden

5
Cultuurguru Wilgo Baarn op 71-jarige leeftijd overleden

PARAMARIBO, 7 jul – Cultuurguru tevens Naksicoon Wilgo Baarn is er niet meer. Hij overleed op vrijdag 7 juli op 71-jarige leeftijd. Baarn werd in de vroege ochtend onwel. De ambulance was al ingeschakeld, maar het heeft niet mogen baten.

Wilgo Baarn, vanaf de jaren ’80 betrokken bij de culturele organisatie NAKS, is dé man bij de culturele organisatie NAKS (1959). Hij is hier al jarenlang in vele hoedanigheden aan verbonden – als regisseur, acteur, komiek, schrijver, zanger, danser en drummer. Hij beschouwt zich als een leerling van Eugene Drenthe.

De Naksicoon heeft ook vele jaren op het directoraat Cultuur van het ministerie van onderwijs gewerkt. Ook de Alakondre dron, die door Baarn is geïntroduceerd, werd speciaal voor de jarige bespeeld.

Er wordt binnenkort een boek over hem uitgegeven. Het boekwerk met als titel ‘Wilgo een Ware Alakondre Man’, zal later in het jaar gelanceerd worden als onderdeel van 70 jaar NAKS en als ode aan de multi-getalenteerde grondlegger van Naks.


5 REACTIES

 1. Cultuurguru heeft helaas weinig invloed gehad op de rovers en moordenaars. Als je alleen maar de lieve en goede mensen bereikt en niet de slechte, wat schiet je dan op?


  Maak melding

 2. ROSTU SRAFI LOBI BIGI BRADA ..
  U GO ROSTU noyaso .. TIDE ..
  ABUN BRADA … MASRA GADO .. TATA FU WI ALA MALA.. WI SA TAN MEMRE U…
  TE A DEY DORO SO FARA ..
  ODI ODI FITI FU TAKI NOW …
  WI noiti no sa frigiti U & U LOBI WAN… SRIBI SWITI … NA U MASRA & U LOBI WAN KROSBEY….. WI SA POTI MOI MOI BUKETI NA U BERIPE .. FU TAN MEMRE U NANGA U LOBIWAN FU TRU…..


  Maak melding

 3. Wilgo Baarn en zijn vrouw Elfriede Baarn blijven klinkende namen in het Surinaamse culturele veld. Het mooiste vond ik van Wilgo dat hij zichtbaar trots was op de Surinaamse cultuur en bruggen sloeg. Zoals met zijn baanbrekende Alakondre orkest waarin talrijke Surinaamse trommels waren vertegenwoordigd en composities in nieuwe stijlen en arrangementen werden uitgevoerd. Daarmee inspireerde deze aan NAKS verbonden grootheid talrijke musici, dansers, schilders en schrijvers en zeker ook mij. Ook zijn andere culturele en artistieke aktiviteiten waren opvallend.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.