Bouterse’s advocaat: einde strafproces nog lang niet in zicht

43

PARAMARIBO, 29 jun – Het einde van het strafproces rond acht december 1982 is nog lang niet in zicht. Dit zegt mr. Irvin Kanhai, advocaat van Desi Bouterse. Er is nog een lange weg te gaan. Het Hof van Justitie heeft weliswaar bepaald dat r geen reden is voor uitstel of afstel. Het strafproces wordt hervat met een requisitoir. Van de vervolging wordt onder meer verwacht dat er een strafeis komt tegen Bouterse.

Ook als de strafeis werkelijk bekend wordt gemaakt, valt er nog veel te gebeuren. Tegen alle ruim twintig verdachten moet een strafeis worden gesteld. Ook moet de verdediging nog aan zet komen. De strafeis moet immers beantwoord worden. Dan is de vervolging weer aan de beurt om aan te geven of de strafeis gehandhaafd wordt of niet. “Ik hoop tot dat moment te kunnen overleven”, zegt Kanhai tegenover de Times of Suriname.

Het mag niet worden uitgesloten dat het strafproces nog enkele jaren voortsleept. Een aantal verdachten is al overleden gedurende de loop van het proces. “Ik hoop dat mijn cliënt dan ook nog in leven is”, aldus Kanhai. Het strafproces loopt al zeker vijftien jaar. De vervolging heeft eerder gevraagd om beëindiging van het proces. De regering had dit opgedragen vanwege veiligheidsredenen.


43 REACTIES

 1. “Ik hoop tot dat moment te kunnen overleven” ???

  1 grote poppenkast. Deze zaak kan binnen 6 mnd afgerond worden mits Kanhai zijn vertragingstrucs achterwege laat.
  Pure treiterij.


  Maak melding

 2. We moeten niet horen dat Elgin zich verhangen heeft.Hij gaat liever dood dan een straf eisen tegen het volks idool.De kapitein van het piraten schip Suriname.


  Maak melding

 3. Kanhai, Bouterse heeft jou gekozen als advocaat, omdat je dezelfde ziekelijke mentaliteit hebt als hem.

  Bouterse gaat de geschiedenis in als de slechtste president van Suriname.
  Een moordenaar die aan het hoofd staat van Suriname.
  Een man die Suriname steeds naar de afgrond heeft gebracht. 3x is scheepsrecht.
  Een man die niet weet te communiceren met het volk.

  Bouterse zijn karma zal het werk verder doen, zoals hij nu ziek is en vele monden op hem gericht zijn.

  Gevangenis of niet hij is en blijft een waardeloze man op deze aarde in Suriname.
  =Als je weet dat je niets hebt gedaan stap je gewoon naar de Rechtbank om je onschuld te verklaren, maar mensen die weten dat hun geweten met zich vechten, omdat zij wel hebben gemoord zullen er alles doen om niet naar de Rechtbank te gaan.


  Maak melding

 4. Kanhai de zwerver heeft alles onder controle zo te zien,De rechters zijn bedreigd en geen 1 van ze zal proberen bouta te vervolgen .Het volk heeft zich aangepast met een moordenaar als lijder.Een dommere volk als de surinamers kan ik me niet voorstellen.


  Maak melding

 5. De Puinhopen Van 7 jaar Desie Bouterse.

  Beste lezers.

  Het doel van een advocaat is om zijn client vrij te pleiten…
  In dit geval gaat deze beste man de Hr kanhai zijn client nooit vrij kunnen pleiten.. Dat weet hij heel goed..
  Hij kiest daarom voor plan B.. En dat is de vertragingstacktiek toepassen…. Al was jij dat ook.

  Hij word goed betaald dus hij mt zijn werk goed doen


  Maak melding

 6. 2Ira, dat Bouterse de geschiedenis ingaat als de slechtste president is geheel aan Surinamers zelf te verwijten. Blijkbaar wenst een bepaalde bevolkingsgroep niet dat een Hindoestaan / Javaan/ Chinees / Indiaan president van Suriname wordt. Ik durf voor de volle 100% te wedden dat met een president uit een van de andere bevolkingsgroepen, het goed komt met Suriname. Het buitenland werkt niet graag samen met een massamoordenaar. Voor het welzijn van Suriname zal het goed zijn als iemand anders president wordt.


  Maak melding

 7. De Puinhopen van 7 jaar Desie Bouterse.

  Beste lezers

  Het doel van een advocaat is om zijn client vrij te pleiten..
  Bouterse gaat nooit vrij gepleit kunnen wrdn.. en dat weet deze beste hr kanhai ook.. Hij kiest dan vr plan B.. de vertragingstaktieck toepassen.. Al was jij dat ook

  Kanhai wrd goed betaald.. Bouta Kan dat permitteren hij heeft genoeg gestolen uit staatskast


  Maak melding

 8. Deze klucht, tevens list & bedrog soap van Surinaamse makelij word door de geciviliseerde buitenwereld met een vorm van stijgende verbazing gevolgd. Een mega-criminele drugsveroordeelde, meervoudig moordenaar , die al 35 jaar ongestraft zijn dictatoriale gang kan gaan. Beloond met het presidentschap door een laf, lamlendig en slaafs monddood volk Het getuigd van een misselijkmakende mentaliteit van een apathisch, laaggeschoolde cultuur.


  Maak melding

 9. Citaat
  “Ik hoop tot dat moment te kunnen overleven”, zegt Kanhai tegenover de Times of Suriname.

  Kanhai bedoelt dat hij zo lang mogelijk leeft en de strafzaak kan blijven rekken totdat Bouterse zelf ophoud te bestaan want dan is de zaak letterlijk dood en zal Kanhai dus geen centen meer krijgen.
  Voor een advocaat van de duivel doet hij het prima en vooral de poen die hij ontvangt van Bouterse of Suriname


  Maak melding

 10. Elk zelf respecterende advocaat zou nooit van zijn leven veelvuldige moordenaars hun diensten aanbieden. Alleen geldzuchtige gewetenloze beesten van mensen kunnen ddb en duivelse bende aanbidden, vereren en uit handen van de justitie houden, allemaal uit eigen belang. Het oerdom paars vervloek is verantwoordelijk voor de paarse misdadige kommer en kwel sinds 2010. Oma taki alle ndper’s zijn zonder het te weten vervloekte ddb moordenaar aanbidders, onder het mom van de paarse leugen….de nationale veiligheid. Opa taki, ddb, joe vervloekte moordadige beest, joe Dino nanga Meriba joe meki kong leki joe mpp dagu laffe klootzak.


  Maak melding

 11. Koos.
  Dit is zijn werk.
  Een advocaat moet zin werk doen zonder aanziens des persoon.
  Het publiek kan de beklaagde veroordelen. De advocaat dient hem te verdedigen.
  Je zou kunnen zeggen: dit gaat mij te ver. Dit doe ik niet.
  Wat ” dit” is, verschilt per persoon.
  De PG dient de advocaat te verslaan.
  De advocaat dient de PG te verslaan


  Maak melding

 12. De strafeis is hopelijk al voldoende om de ogen van de verdwaasde aanhang te openen. Dat was ook de reden dat alles in het werk gesteld werd om te voorkomen dat die strafeis uitgesproken zou worden. De reden dat er door Sandew Hira zo veel onzin verspreid is.

  of zoals de paarse trollen altijd zeggen: “WAAR ROOK IS IS VUUR”
  De auditeur heeft al duidelijk aangegeven dat er een bewust plan was waar de 16 belangrijkste verdachten mee bezig waren.


  Maak melding

 13. Pico een advocaat mag de morele kant van de zaak ook niet uit het oog verliezen. Een rechtszaak mag nooit 25 jaar duren. Ben benieuwd wat de orde van advocaten hiervan vindt.


  Maak melding

 14. baardmans, a.k.a neanderthaler, het langste touw heeft een begin en dus ook een eind, en dat kun je niet stoppen, in hoeveel bochten jij je ook wringt. Eat your heart out .


  Maak melding

 15. t paarse tuig is NIET verdwaasd , maar gehersenspoeld (ze hebben al weinig hersenen) en geindoctrineerd door het paarse gif.


  Maak melding

 16. BREAKING NEWS

  @ Mazda @Kevin, @RobG, @Paraman, @Damsco, @T{d}trt
  hebben zich per direkt aangemeld bij het Hof van Justitie als verdediger { advocaat } van Master Killer Bouterse.


  Maak melding

 17. zijn er geen Afrikaanse advocaten voor de farao? Want de NDP betaalt toch de advocaat? Toch?Deze man lijkt zo uit de sloppenwijken van Bombay te komen! Ik vertrouw het niet!


  Maak melding

 18. Hahaha blijkbaar zullen vele van die idioten het niet overleven vandaar dat ze nu al zitten te janken. Maar goed de advocaat heeft het al gezegd. Nadat de rechter ergens over 1 jaar aan de beurt is geweest, gaat de advocaat voor elke client apart in hoger beroep. Dit duurt soewiezo een paar jaar, daarna gaat hij in cassatie ook nog een paar jaar.

  Intussen hebben ze weer een slachtoffer gemaakt van de populsire volksPresident Bouterse waardoor die in 2020 nog groter de verkiezingen wint. Hihihihi


  Maak melding

 19. De advocaat die zal zorgen voor het recht en hoe dan ook recht zal er komen Is gado de beste advocaat voor surinaame daar kan kanhai nooit tegen op


  Maak melding

 20. De crematorium in Su, zal het heel druk krijgen van mensen die zichzelf van het leven hebben beroofd i.v.m. de veroordeling van hun halfgod !
  Inmiddels is er in A”dam twee lijken gevonden, het blijkt Damsco en Rob Gay te zijn !
  Bij het obductie blijken deze 2 lijken geen hersens te hebben, wat in mijn ogen niet vreemd is.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 21. Wat zijn jullie vreselijk dom met elkaar. Jullie vieren feest terwijl de muziek nog niet eens speelt? Weten jullie waarmee de verdediging gaat komen?

  “De strafeis is hopelijk al voldoende om de ogen van de verdwaasde aanhang te openen”

  Als iedereen op een strafeis zou worden veroordeeld zou het een mooie “janboel” worden.

  Jullie zogenaamde Su-kenners, Su-lovers en vooral betweters begrijpen dus helemaal nada niks van Su. De aanhang voor Bouta&Zn zal alleen maar groter worden. Dit is nog maar het begin.

  Echt waar wat zijn jullie een stelletje sukkels bij elkaar. Valt me nog mee dat jullie niet met toeterende auto’s door de Bijlmer rijden als overwinning op het “kwade”….Zielig gewoon……..


  Maak melding

 22. deze man heeft suriname nog meer ter gronde gericht self een kakker lak was nu opgestapt . kijk naar die man zijn ogen een kind self kan wel zien dat deze man een moordenaar is .


  Maak melding

 23. Paraman
  J. Zwartmans jo k@ lafaard jo,

  Waarom kom jij stronterij niet in OCER vertellen?

  woensdag 28 juni 2017 om 21:01 uur.
  *******************************************************************
  @Paraman …. dombo …. je bent dom geboren en je
  sterft DOM. Weet je wat sarcasme betekent?

  J.Zwartmans hoeft niets in Ocer te komen vertellen.
  In Ocer wordt alleen maar stronterij verteld door Master Killer Bouterse en zijn Abanie-bende.

  Binnenkort zal Ocer { jaren geleden ingepikt door Master Killer Bouterse } niet meer bestaan … dat stukje grond gaat terug in boezem van de staat …. bouw van huizen voor armlastigen.

  Kortom: Nationale Dieven Partij …. THE END IS NEAR !!!!


  Maak melding

 24. @Ira
  Kanhai, Bouterse heeft jou gekozen als advocaat, omdat je dezelfde ziekelijke mentaliteit hebt als hem.
  ……………………………………………………………………………………
  Heb jij ook commentaar,op de man zijn advocaat,..imbeciel.
  BOUTA BLIJFT VOOR ALTIJD OP VRIJE VOETEN.!..schrijf t maar op.


  Maak melding

 25. @ Hey …BOERIEKIE,,,JZwartmans,..de eis is een zoethoudertje vo jullie,JIJ ZAL HET NIET MEER MEEMAKEN,..als Bouta MISSCHIEN moet zitten (huisarrest ) juich maar vo niks,net als die domme CUBANEN IN MIAMI.toen de grootste REVO ..FIDEL CASTRO DOOD WAS.


  Maak melding

 26. @ Kevin

  “Wat zijn jullie vreselijk dom met elkaar. Jullie vieren feest terwijl de muziek nog niet eens speelt? Weten jullie waarmee de verdediging gaat komen?”

  Ja.
  Namelijk net als de afgelopen 10 jaar met praatjes en vertragingstaktiek.
  Net als bij de verdediging van Dino komen ze met onzin.

  De krijgsraad had indien zij een makelijke uitweg gezocht hadden al een andere uitgang genomen zonder een vonnis te hoeven wijzen.
  Kanhai kan de veroordeling alleen nog maar uitstellen door oneindig door te blijven praten.

  ik wil hierbijook graag onder de aandacht brengen dat het proces niet tegen de president gaat maar tegen de persoon die toevallig president is. Dat vergeten heel veel mensen.
  Bij een vonnis tegen de president heeft de DNA nog iets te verstellen. Bij een vonnis tegen de persoon die toevallig president is kan gesteld worden dat de grondwet niet toestaat dat veroordeelde mensen president worden dus ook niet kan toestaan dat veroordeelde mensen president zijn.

  Het is ongelofelijk dat een zich zelf respecterende mens het ambt van President zo te schande maakt en het land buiten de internationale rechtsorde plaatst.

  Is nog niemand opgevallen dat Bouterse buiten Venezuela, Haiti en Cuba nergens meer komt buiten Suriname. Zijn wereld wordt heel erg klein.

  Weer 1,5 ton heroïne uit Zuid Amerika in beslag genomen.

  Zodra Boerenveen en co hun straf eis gehoord hebben zullen de kikkers gaan springen omdat zij weten dat hun wereld ook erg klein gaat worden.

  Bouterse heeft nog 1 uitweg het voorstel van SOMO


  Maak melding

 27. @@Jzwartmans, Ray gefeliciteerd!! ik ben trots. En hij wilde nog 5!! maar de rechter gaf hem niet!! niet eerlijk hoor!!! dus dan zou 25 jaren op zijn plaats zijn eerlijk gezegd!!! Jammer!!!

  Damsco, Paraman, RobG, Parbo en andere paarse stronvliegen!! a rechter boel a basi fu yu kba!! dalijk na yu beurt!!

  A Wiep- Ding bung!!

  Ik dans nu al zonder muziek!!! Heb een Agio sigaar, een Parbo bier en geroosterde varken!! Ik mis de Pagara nog!!! het volgt!!!


  Maak melding

 28. Het is jammer voor de nabestaandenven voor andere mensen die mee leven ,maar er gaat niets gebeuren men een wedden schap ondetling houden boutetse gaat niet de gevanenis in .hij zal alkes doen om er buiten teblijven .alkes kan en mag hier in dit land.hoir je nederland wat zeggen .


  Maak melding

 29. @ Paraman

  Ik had geen andere reactie van jou, kunnen verwachten !
  Zulke reactie kan men alleen verwachten van iemand die bekrompen is,
  Jij kwam zeker toevallig van Ocer terug en je kop was vol met gratis drank ; vandaar deze reactie. Jij kan niet helpen mi Booi, omdat men vaak geweld gebruikt waar de hersenen ontbreekt. Hiermee kan men ook zien van welke partij je lid bent, de Nationale Dombo Partij.
  Mensen van jou soort en kaliber kennen geen dialoog, alleen jullie mening telt ( monoloog)
  Verder heb ik niks te vertellen, dat heeft iemand anders die
  wel hersen heeft, voor me gedaan !
  Hier uit blijkt dat Mul geen lid is van jou (NDP )

  sari tori

  @ Mul

  Mul hartelijk dank dat je het voor me opneemt, maar dat moet je niet meer doen. Het is gewoon tijd verspilling, om
  met zulke lieden in discussie te gaan. Je kan beter thuis met
  je gezin lekker chillen, dat is nuttiger dan reageren op idioten! ( Mul ) een ding weet ik zeker, het recht zal zege vieren ; niet alleen in sweet Sranang !

  Odi odi.

  Jacko


  Maak melding

 30. @@REVO, ik heb altijd commentaar gehad op vele NDPérs. Vergeet niet wat deze schoft Kanhai in het verleden heeft gedaan en vergeet vooral ook zijn dochter niet die in India werkzaam is.
  Laat Kanhai maar naar de kapper gaan.

  Bouterse mag op vrije voeten lopen, maar die KARMA doet wel zijn werk. Die vloek van velen rust al op zijn ziel. Zie waarom hij geestelijk ook altijd moe is.

  Zie jou waarde en normen. Ik zal NOOIT achter iemand staan die moorden heeft gepleegd, maar dit doe jij wel. OPVOEDING!!!
  Mensen die zeggen dat zij gelovig zijn houden zich zelf vaker voor de gek, en Bouterse bewijst dit weer.


  Maak melding

 31. @ Wiep- Ding.

  Fa waka man lang geen reactie van jou gezien, die pagara wat je zoekt heb ik in voorraad. Je mag ze komen halen, onder één voorwaarde ; je moet ze in de hol van broeder Damsco steken, hij vindt het heerlijk !!! Misschien kalmeert hij een beetje,en gaat zich beter eerst in de spiegel kijken voordat hij een ander gaat beledigen. Ach ja ; ik kan hem ook weer niet kwalijk nemen, hij is immers lid van het Nat. Dombo Partij. Als DDB achter de tralie komt te zitten zullen er een heleboel, niks meer te vreten en te zuipen krijgen.
  Van daar dat ze zo reageren, op deze veroordeling !

  Hallo domme Damsco :

  Dit nog ;
  Voor mij hoeft je President niet de gevangenis in, maar voor de nabestaanden is het wel een kleine troost dat dit gebeurt.
  Je moet je in hun schoen plaatsen,maar dat ga jij niet doen
  omdat je te dom bent. Jouw hersen als die hebt, is al aangetast door de gratis sopie die je dagelijks consumeert.
  Om je eigen woorden te gebruiken zeg ik dit; (domme pannenkoek )

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 32. @ Paraman

  “J. Zwartmans jo k@ lafaard jo,

  Waarom kom jij stronterij niet in OCER vertellen?”

  Er komt niemand meer naar Ocer om iets tegen te kunnen zeggen. de groepjes zijn zo klein dat ze met de bus naar Broko Baka mogen voor loze beloften zoals 50 ha grond.
  Nooit meer van gehoord nog van de opstandige NDPer.


  Maak melding

 33. @ JoJo

  De verdediging doet zijn werk…daar hoef jij of ik het niet mee eens te zijn.
  Maar ik ben wel erg benieuwd met wat ze gaan komen.

  En persoonlijk hoop ik dat “alle” bewijzen en dossiers op tafel komen.

  En helaas voor jouw gedachte dat hij pres af is bij een veroordeling; nope als pres is hij onschendbaar welke uitspraak er ook op hem rust. Is hij pres af, ja dan kan men hem wat doen.
  Of hij de eer aan zich zelf moet houden, tja……..doet hij dat……dan weet hij ook dat hij, bij een veroordeling, ook zijn straf moet ondergaan.

  Er is nog 1 heel belangrijk scenario:
  – hij wordt veroordeeld;
  – hij wordt ziek of kan om wat voor reden ook tijdelijk zijn ambt niet vervullen;
  – de VP kan hem dan gratie verlenen;


  Maak melding

 34. @@ JZwartmans!! tek a dey switi!!! Gado de wi fesimang!!!

  Ik ben lang uit de roulatie geweest van deze forum opzoek naar een goede advocaat tegen de DiDiBri! heb middels wel kunnen vinden, vandaar de 20 jaren!!!

  Wat de pagara betreft!!! gaat die Damsco naar de maan!! als het afgaat!! A go aw panja samen met die Pariaman en Parbo!!! A wan fu RobG de so fara kba!! ding man priting kaba!!


  Maak melding

 35. @@Kevin, maak je niet druk, Bouterse is erg ziek en geestelijk is hij een wrak geworden door alle ellende en het gespuis van mensen over hem.
  De vraag of hij dit jaar nog gaat halen. De dood is dichterbij bij hem dan je denkt.


  Maak melding

 36. @ Ira,

  Hij is niet erg ziek, maar dat hij niet het eeuwige leven heeft is zeker.
  Hij is wel vreselijk moe……daar heb je gelijk in.
  Deze termijn zit hij nog wel uit maar de termijn hierna? Dat betwijfel ik, in iedergeval niet meer op de voorgrond.

  Ik denk dat hij met een fles whisky lekker in een korjaal op de rivier gaat zitten vissen…….het ingi-bloed stroomt immers nog steeds in hem.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.