dinsdag, april 23, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieOM Suriname: Bouterse wel in fort tijdens executies 1982

OM Suriname: Bouterse wel in fort tijdens executies 1982

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 29 jun – Anders dan Desi Bouterse beweert, was hij wel in het Fort Zeelandia op acht december 1982. Auditeur-militair Roy Elgin heeft een gevangenisstraf van twintig jaar geëist tegen Bouterse. Elgin stelt in zijn requisitoir dat Bouterse gezien is ten tijde van de executies. De auditeur-militair heeft zijn conclusies gepresenteerd tijdens de voortzetting van het strafproces rond de decembermoorden. Onder meer Fred Derby heeft de toenmalige bevelhebber gezien. Bouterse kan minimaal als medepleger worden aangemerkt.

Weliswaar is er geen bewijs dat Bouterse heeft geschoten op acht december 1982. Elgin zei zijn stellingen uitsluitend te hebben gebouwd op verklaringen van getuigen die zich de gebeurtenissen wel kunnen herinneren. Getuigen die beweren zich niets te kunnen herinneren worden aangemerkt als ‘onbetrouwbaar’. Volgens de getuigenverklaring van Derby was Bouterse in zijn werkkamer.

Volgens Derby werden André Kamperveen en Soerindre Rambocus naar Bouterse gebracht. Kort daarop werden schoten gehoord. Vaststaat dat de zogenaamde Groep van Zestien een hoofdrol gespeeld heeft. “Sinds de staatsgreep van 1980 hadden Bouterse en andere coupplegers een historische verbondenheid”, zei Elgin. De intussen overleden legerofficier Paul Bhagwandas was volgens Elgin de “beul” en de “baas” tijdens de executies.

UPDATE: Tegen de Surinaamse president Desi Bouterse is 20 jaar cel geëist voor zijn aandeel in de Decembermoorden. Dat heeft aanklager Roy Elgin zojuist bekendgemaakt.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

117 REACTIES
 1. Ik wil de moordenaar en vernietiger van Suriname met zijn domme kop niet meer zien. Als hij een vent is dan moet hij zichzelf van het leven beroven, basta! NDP bestaat vanaf vandaag niet meer. Als al die paarse ellendelingen in een boot stappen en richting Noordzee varen, stuur ik wel iemand om die boot tot zinken te brengen. Weg, met de moordenaars en vernietigers van Suriname.


  Maak melding
 2. Ik dacht echt dat hij net een plasje was gaan doen toen de mannen werden afgeslacht….

  Dat had ik nooit verwacht dat jij als leugenaar en moordenaar ontmaskerd zou worden…..

  Paraman… kom er maar in…


  Maak melding
 3. Ik mis een persoon die geen haar beter was tijdens de binnenlandse oorlog, namelijk Ronnie Brunswijk. Hoeveel jaar krijgt hij voor bankovervallen en het moorden met zijn “jungle-commando”?


  Maak melding
 4. Of DDB deze straf moet ondergaan is vooraals nog onbekend, omdat hij nu onschendbaar is !
  Daarom proberen zijn domme onderdanen, hem in het zadel
  te blijven houden.Maar ala sani habi wan begin nanga wan einde brada´s / sisa´s. Ik hoop nog dat hij alsnog in het gevang beland,want hiermee wordt het leed van de nabestaanden enigszins verzacht.

  Bun tori.

  Jacko


  Maak melding
 5. Twintig jaar!

  Wahahahahahaa,
  Pfffff, Laughing my ass out Loud!!!!!!
  Vuuuuuuuuuurwerkkkkkkkk!

  28 juni 2017, een mijlpaal voor Suriname.
  Allen gefeliciteerd, neem een dubbele van mij, proost.
  Enne champagne natuurlijk.


  Maak melding
 6. Ma bigi p.p. @Kevin, @RobG, @Paraman, @Damsco, @Dtrt en alle soortgelijke randdebielen.
  What about(a)?
  Lang duurt het niet meer dat jullie de hand aan jezelf slaan.
  Whahahahahahaha; na mi dei tide tru tru na mi dei tide.


  Maak melding
 7. wie nog achter deze veroordeelde moordenaar staat, is mede verantwoordelijk over het faillietesement van ons land..

  hoe kan je in god naam achter zo’n lul lopen staan..,

  dan moet je behoorlijk gestoord zijn..

  hij moet onmiddellijk aftreden en worden opgesloten, anders is het recht niet geldig voor niemand in ons land..

  want waarom moeten anderen die beoordeeld zijn direct achter de tralies,,, wat is hij meer, dan anderen..


  Maak melding
 8. Schaamteloos!

  Plots heeft Bhagwandas het gedaan.
  Aangezien ik in mijn vrije tijd ‘rechten’ heb gestudeerd, weet ik zeker dat de schuldige schuldig is.

  Want al heeft Bhagwandas de opdracht gegeven, wie heeft de opdracht aan Bhagwandas gegeven?
  Zijn meerdere natuurlijk: “Eeh Bhaggie me go effe na toilet, soet deng sma yere”.

  Uitspraak guilty, geschoten of niet de ‘schuldige’ is Hoofd verantwoordelijk, onmiddellijk afvoeren.

  Dubbele punt!


  Maak melding
 9. Master Killer Bouterse …. eis 20 jaar …. come on …. de man verdient tenminste …. een straf voor het leven. Master Killer Bouterse mag nooit … nooit … nooit meer uit het gevang.

  Mijn wens zal niet bewaarheid worden. Why not !!!!
  Master Killer Bouterse pleegt eerder ZELFMOORD dan 20 jaar gevangenschap …. mark my words !!!!

  Intussen zijn een aantal NDP-anabies vluchtplannen aan het voorbereiden.


  Maak melding
 10. Er moet ergens nog een 4 jaar straf te vinden zijn, dan is het gelijk spel.

  11 jaar Interpol, plus 20 jaar december moorden + 4jr corruptie witwassen= 35 jr. straf.

  Suriname voor eeuwig bevrijd.


  Maak melding
 11. De pathologische leugens van dit bloedmonster zijn hiermee gelogenstraft…..De totale Bouta-clan zijn inmiddels de hoofdbewoners van diverse gevangenissen.


  Maak melding
 12. En nu de rest met hun drugs beleid in de jaren 1990,1991 en 1992 in Suriname. Melvin Linscheer Zorg en Hoop bij de groene hangaars heeft heel veel over je te vertellen.


  Maak melding
 13. Rechter kan Bouterse een hogere straf opleggen. Maar idd nu eea op Bhagwandas afschuiven is te zielig voor woorden aangezien Bouterse zijn meerdere was. 20 jaar voor meervoudig moord is een grap !!


  Maak melding
 14. Iedere NDPer zal nu beweren dat het Politiek is en dat men pas na het laatste oordeel van de allerlaatste rechtsgang echt veroordeeld is.
  In een echt land zou iedere functionaris na deze eis terug treden om zijn verdediging ter hand te nemen en het landsbelang niet verder te schaden.

  Kanhai kan slechts vertragen en Bouterse kan slechts dreigen maar niemand zal naar ze luisteren en de VS zal bij een minilandje als Suriname wel laten horen wie zij is indien er te veel gedreigd wordt.

  Bouterse kan natuurlijk nog gebruik maken van artikel 109 van de grondwet en zich zelf amnestie geven.

  Laat voor de NDP duidelijk zijn dat er niemand in het buitenland nog echt zaken doet met een president die in het boek staat voor 20 jaar Santo Boma.


  Maak melding
 15. Hahhahaahahha…………….Disie Faya….!!!!! 😉 🙂

  Baas gaat billen nú branden 🙂

  En nu…….?????

  Groet, Ram Ram, Goeda Hafies (Véél Wijsheid!!!)


  Maak melding
 16. Als die moordenaar een greintje zelfrespect heeft, dan moet hij vandaag nog aftreden en op zijn verweer gaan bezinnen. Maar, ach ja we weten hoe schaamteloos deze moordenaar en vernietiger is, daarom wens ik hem “slapeloze nachten” terusten moordenaar, 20 jaar onvoorwaardelijk..hihihi!


  Maak melding
 17. Ik wil die SNUIT van RobG alias LAUWPIE, Domsco, To The Wrong en Kevin horen.
  Tegen Hun Godfather is 20 jaar geëist:

  No deng Rechter Sa Go Pai Hem contant dang a kang horie A piekin Monie

  HIEPIEPIE: Aanklager Roy Elgin: You Have Made My Day!!


  Maak melding
 18. Hahaha blijkbaar zullen vele van die idioten het niet overleven vandaar dat ze nu al zitten te janken. Maar goed de advocaat heeft het al gezegd. Nadat de rechter ergens over 1 jaar aan de beurt is geweest, gaat de advocaat voor elke client apart in hoger beroep. Dit duurt soewiezo een paar jaar, daarna gaat hij in cassatie ook nog een paar jaar.

  Intussen hebben ze weer een slachtoffer gemaakt van de populsire volksPresident Bouterse waardoor die in 2020 nog groter de verkiezingen wint. Intussen staat de amnestie recht overeind want die is niet teruggedrasid na jullie rechtszaken is de amnestie aan de beurt, dus gasn jullie lekker weer slapen want niemand gaat het gevang in. Enne Bouterse is en blijft de Predident van Suriname. Hihihihi


  Maak melding
 19. -Of Bouterse nu 20 jaar de cel ingaat of niet, ik zou aan alle NDPérs vragen hoe zij zich voelen dat Suriname zo op de wereldkaart gezet wordt.
  Een president die moorden heeft gepleegd. Nationaal en internationaal staat Suriname door deze waardeloze man Bouterse negatief op de wereldkaart.

  Zie waarom er ook geen investeerders naar Suriname gaan om zaken te doen.
  De NDPérs beweren dat het goed gaat in Suriname, maar ik heb ook het volgende gelezen:::

  =Volgens een bericht scoort Suriname in de regio het laagst op het gebied van productiviteit.

  Het is de schuld van de ander!!!


  Maak melding
 20. @Mokro,

  Qoute:

  20 jaar onvoorwaardelijk voor de moordenaar en vernietiger van Suriname, dus SCHULDIG!

  @Mocro,
  Je bent te snel: De rechters moeten deze PLEE-sident nog uitspreken: Meneer de VERDACHTE: Wij verklaren u schuldig aan meervoudige Moord met Voorbedachte rade.

  Wij veroordelen u tot 30 jaar gevangenisstraf en dat is het Maximum.

  HIEPIEPIE


  Maak melding
 21. Wat een Cv voor deze moordenaar, eerst eeen 11 jarige veroordeling voor drugs, en nu een 20 jarige veroordeling voor betrokkenheid van massamoord, en deze veroordeelde massamoordenaar staat morgen met zijn veroordeling een toespraak te houden op de dag van Nationale rouw voor de nabestaanden van politiek geweld, waarvan deze kotskop zelf de veroorzaker is, lachwekkender kun je niet bedenken.


  Maak melding
 22. 20 jaar voor tenminste medeplichtigheid aan meervoudige moord, belachelijk, maar het is iets,
  maar het zal wel een gerechtelijke dwaling en andere blablablablabla zijn, volgens RobG, Kevin, Paraman, Parbo, Damsco, Paul e.a paars geindoctrineerden zijn.


  Maak melding
 23. Dit was toch jaren lang bekend de echte president was venetiaan nieuwfront nps nog nooit voor het gerecht geweest alle papieren en een goed hart en altijd zijn best gedaan jaren lang deze man verdient een standbeeld voor zijn inzet voor volk en land surinaame maar nu bouterse sport man soldaat de man van staatsgreepen drugs list en bedrog 20 jaar voor december en het heel land kapot gemaakt en de man van de ndp elke dag dat deze man vrij zijn gang kan gaan en president speelt Is meer schade voor land en volk surinaame laat er nieuwe mensen op staan met hart en visie voor surinaame en het land redden van deze afbraak en laat de ndp verboden worden als partij want het Is echt een boeven partij dat Is nu wel te zien president met een eis van 20 jaar aan de broek dit mag nooit meer gebeuren leiders moeten vrij zijn van strafzaken of verdenkingen en de juiste papieren hebben om een land te leiden gado bless surinaame


  Maak melding
 24. @Henry, alleen de eis al maakt mij gelukkig. Als de uiteindelijke uitspraak 30 jaar wordt dan ben ik nog gelukkiger. Ik snap je punt😉


  Maak melding
 25. @Morena; Je bent goed begonnen maar slecht geëindigd. Achter Surinaame hoort een punt te staan. Suriname schrijf je met één a. Als je korte zinnen zou maken en iets meer aandacht aan je grammatica besteedt, dan zou je slimmer klinken dan Somo en Brunswijk samen. Je bent in ieder geval slimmer dat de president van Suriname. Nu nog aandacht voor ABN-schrijftaal en je bent er.


  Maak melding
 26. @Mocro,

  Ook mijn dag is ook goed gemaakt met de eis van de aanklager.
  Nu is het aan de rechters om hem contant te betalen door de sleutel van zijn celdeur weg te gooien nadat hij zijn intrek heeft genomen in zijn nieuw onderkomen.

  HIEPIEPIE


  Maak melding
 27. Oma taki, petje af voor die drie wijze dames van de krijgsraad die deze paars misdadige vervloekte aanbeden moordenaars hebben veroordeeld tot gevangenisstraffen. Opa taki, jammer dat de doodstraf is afgeschaft, want anders zouden deze aanbeden vervloekte moordenaars net als in de VS een paarse spuitje krijgen vol dodelijk gif.
  Maar nog meer te beklagen zijn alle oerdomme dwaze debiele paarse stommelingen, van minister, awariedomrie tot verslaafde ddb schijtvreters. Wat komen gaat is weer een [aars misdadig doemscenario om deze mpp misdadige moordpresident aan de macht te houden. Zijn paars vervloekte geldzuchtige advocaat die letterlijk en figuurlijk oogt als een straatzwever zal alles doen om zijn oerdomme paarse stommelingen voor te houden dat het niet waar is. Oma blijft waarschuwen om geen enkele mpp ndper te volgen in zijn/haar voetsporen wanneer deze moordenaars de strafeis aan hun laarsen lappen en een paars doemscenario in werking brengen. Opa taki, da ga je die paarse idiote awariedomrie Meye en leugenprofeet Misiekaolo horen krijsen, ieder die voor deze strafeis is, is staatsvijandig. Ndper’s zijn een vloek voor het land met of zonder bijbele in de hand, het zijn paars bezeten ddb demonische klootzakken der misdaad.
  Nogmaals, het land is niet van ddb en zijn boevenbende.


  Maak melding
 28. Ondertussen beraden al die mpp paarse adviseurs hoe de naam van deze moordpresident te verschonen. Deze geldzuchtige adviseurs zijn ook criminelen met jas en das, met of zonder titel voor hun naam. Wat een grote blaam en schande voor elke anti ndper, zich door een moordpresident en diens paarse roverheid te worden vertegenwoordigd waar dan ook. Opa taki, voor het gros der paars verarmde ratten, muizen kakkerlakken en wc wormen, kortom dat zijn ndper’s maakt het allemaal geen nene moer meer uit, want voor deze mpp debiele stommelingen is ddb hun afgod. Wiens ai mek deng ka.


  Maak melding
 29. Ghana verpandt ‘klein deel’ natuurlijke rijkdommen.
  Als ddb en corrupte bende aanblijven zullen ze ook als de boeven in Ghana, verworden Suribabwe verpanden. Wacht maar af oerdomme ndper’s wo ka moro foe los deng paarse megaschulden af.


  Maak melding
 30. Is mooi en waar.
  Maar die proces begint bij jezelf.
  Het lijkt alsof we geen zelfrespect hebben.
  We gaan allemaal tekeer als kippen zonder kop achter die toetsenbord.
  Andere wilt andere ABN leren Nifo…..
  Als we zelfrespect hadden had deze man nooit gezeten en was Su nooit zo geweest.
  Laten we daar maar aan beginnen te werken.
  Want ok bouta op slot tog hoe verder….
  En daaraan moeten we werken.


  Maak melding
 31. Surinamers verlaten massaal het land. Dew Baboeram wordt de nieuwe min van Juspol. Nu kan hij samen met zijn moordenaar en vernietiger van Suriname ook gaan moorden. Dew Baboeram, broedermoordenaar. Same on You, bauxiet digger!


  Maak melding
 32. Alhoewel het nog te vroeg is om te juichen,want het is slechts een eis en het kan nog jaren duren eer er een uitspraak is en Bouta kan nog veel wilde acties uithalen, wil ik toch even proosten met alle voorstanders van rechtvaardigheid. Want ook al is de leugen nog zo snel de waarheid achterhaalt hem wel.

  Dus bij deze aan alle voorstanders van rechtvaardigheid :
  Proost !
  Proost op Justitia Pietas Fides !


  Maak melding
 33. Sinds wanneer is de eis hetzelfde als een veroordeling?
  De verdediging is nu aan de beurt…….dan weer aanklagers…verdediging…aanklagers……enz…enz…..

  Jullie lachen maar weten helemaal niet waarom. Maar ja…jullie hebben “rechten” gestudeerd in jullie vrije tijd…

  Nu begint het pas. Tegen de tijd dat er werkelijk een straf wordt uitgesproken zijn de meesten al in een andere demensie.


  Maak melding
 34. Hahahahahaha ik vind het zo grappig dat mensen niet begrijpen dat het slechts een strafeis is . De advocaten komen nog aan het woord.
  Waarom de surinamers in su zo achterlijk . Ik kan pas juichen als de krijgsraad het uiteindelijk meeneemt.
  En naar het schijn zal dit niet binnen de kortste keren gebeuren .
  Dus laten we niet te vroeg juichen zoals altijd.


  Maak melding
 35. Whahaha 20 jaar! F*** yeah!

  Bouta zal de geschiedenisboeken in gaan als niks minder dan dat – een ordinaire crimineel.

  Leve Suriname! Leve Suriname! Leve Suriname!

  Ps. Als hij klaar is met zitten, graag doorsturen naar NL en als hij daar zijn straf heeft uitgezeten, graag doorsturen naar de VS


  Maak melding
 36. @Ray; die paarse leeghoofden zijn zeker geschokt. Ze zijn met snode plannen bezig. Straks ga je ze horen zeggen; ” neks no fout, a no mie” etc. NDP is een vloek voor Suriname en iedereen die met deze vervloekte roversbende sympathiseert zijt vervloekt!


  Maak melding
 37. Mensen de advocaat heeft het al gezegd. Nadat de rechter ergens over 1 jaar aan de beurt is geweest, gaat de advocaat voor elke client apart in hoger beroep. Dit duurt soewiezo een paar jaar, daarna gaat hij in cassatie ook nog een paar jaar. Begrijpt u waat dit naar toe gaat?


  Maak melding
 38. @Kevin; je bent en blijft een achterlijke hindustaanse viswijf. Als de eis 20 jaar is dan is hij schuldig bevonden aan misdaden tegen de menselijkheid. Het spel van repliek en dupliek begrijpen we ook dombo. We zijn in een euforische stemming omdat we begrijpen dat dit een begin is en dat iedereen weet dat Suriname daadwerkelijk geregeerd wordt door een moordenaar en een clubje ellendelingen die alleen aan zichzelf denken, zichzelf verrijken en op jou spugen. Nietsnut! Ga je smoel met pis van je afgod schrobben, schaamteloze embiciel dat je bent.


  Maak melding
 39. Deze gasten zijn tegen die tijd ergens in de asiana te vinden .
  Die man is al over de 70 . Ik denk dat DDB zijn spel goed gespeeld heeft om al die 40 jaren buiten de cel te blijven . En nu nog ondanks de strafeis buiten de gevangenis te blijven .
  Aai boi su


  Maak melding
 40. @Maro

  Je punt is duidelijk -er is nog een weg te gaan en we zijn er nog niet.

  Maar feit blijft dat dit een zeer belangrijk moment in de strafzaak is. De kans dat het tot een uiteindelijke veroordeling komt, is hiermee namelijk flink toegenomen.

  De eis van 20 jaar staat nu zelfs op de voorpagina van de Volkskrant (en Nederlandse media berichten bedroevend weinig over Suriname, kan je na gaan)


  Maak melding
 41. @Pissed Off,

  Zelfs RobG alias LAUWPIE, Damsco, Parbo en To The Wrong zijn snugger dan Kevin.

  Ze laten namelijk hun KUMA-tronie hier niet zien. Gelijk hebben ze ook.
  Alleen zielige Kevin dacht een poging te wagen maar hij werd gelijk door jou teruggewezen in KUMAKOISI zijn smerige Reet waar hij thuis hoort.

  HIEPIEPIE


  Maak melding
 42. De Fronters hebben hun zin gekregen. Een politiek gedreven proces waarbij alles in het werk gesteld moest worden om de heer Elgin de gelegenheid te geven om zijn troep voor te lezen. Nogmaals jullie lakeien van de Noordzee kust wij zullen een veroordeling nooit accepteren. Sterker nog Bouterse zal nooit in de gevangenis belanden. Iedereen weet dat. Dus stop met deze onzin.


  Maak melding
 43. Parbo

  De Fronters hebben hun zin gekregen. Een politiek gedreven proces waarbij alles in het werk gesteld moest worden om de heer Elgin de gelegenheid te geven om zijn troep voor te lezen. Nogmaals jullie lakeien van de Noordzee kust wij zullen een veroordeling nooit accepteren. Sterker nog Bouterse zal nooit in de gevangenis belanden. Iedereen weet dat. Dus stop met deze onzin.

  Wahahahha kijk es wie praat over onzin wahahahaha baas zijn wc duiker


  Maak melding
 44. De leugen kan snel zijn ,de leugenaar vasthoudend in de leugen , maar hoe snel ook, de waarheid achterhaalt de leugen wel.


  Maak melding
 45. @ Pissebek

  ” Als de eis 20 jaar is dan is hij schuldig bevonden aan misdaden tegen de menselijkheid.”

  Dus hij is schuldig bevonden? Ok dan is de zaak klaar. Bouta is schuldig, geen rechtzaak meer nodig…….

  Yeah right….wie was de dombo hier?

  @Eye Opener
  Moeite met inzien? Schuldig is schuldig punt, maar………
  Het is nog maar de eis…jullie lachen en juichen te vroeg.

  Dat is geen moeite met inzien maar met inzien van de werkelijkheid.
  Nu pas gaat het kat en muis spel beginnen.

  @ Henry
  Kruip lekker in de reet van een ander, zelf heb je totaal geen mening en roep je alleen anderen na, papagaai.

  Probeer de posts van .o.a. Maro te begrijpen inlaats van populair domme dingen te roepen.


  Maak melding
 46. Alle dieharde oerdomme debiele ndper’s staat het huilen nabij net als ddb. Fa a kang dat Elgin kan eis foe mi so wang strafoe, mi na a mang ooktoe president en daarmee basta. Opa ddb no mang knapoe behoorlijk nanga alle hebi foe deng misdaden sa a habi tapoe eng nemg. Ma toch a didibri ddb nooit e go geve op of go kmopo. Tussen nu en 2020 zullen de vervloekte ndper’s alles doen om hem aan de macht te houden, en misschien komen er ook geen verkiezingen met deze strafeis. Het volk zal verder de paarse rekening krijgen vol megaschulden en steeds verdere verarming, moord, drugsvloek, roof, verval van normen en waarden. Alleen de WAARHEID kan land en volk nog redden. De paarse leugen is sinds 2010 bezig vele mensenlevens te vernietigen olv ddb en gangsters aan de macht. WO KA.


  Maak melding
 47. @Kevin,

  Qoute:

  @ Henry
  Kruip lekker in de reet van een ander, zelf heb je totaal geen mening en roep je alleen anderen na, papagaai.

  Probeer de posts van .o.a. Maro te begrijpen inlaats van populair domme dingen te roepen.

  @Kevin,

  Je bent een idiote `SILLY FOOL` dat je niet inziet dat de reeds veroordeelde Drugscrimineel veroordeeld zal worden voor meervoudige moord met voorbedachte rade.

  Er is geen weg meer terug voor jouw criminele Godfather die jij zo adoreert.

  Donder op Kevin: Kruip maar lekker diep in de Drugscrimineel zijn smerige reet.

  Straks is hij geen moordverdachte meer maar hij zal worden gepromoveerd tot 8 DECEMBER MOORDENAAR.


  Maak melding
 48. @Kevin

  Hallo Reetkever, Je zit zeker met je hoofd in de kont van Bouterse.
  Als je hoofd eruit trekt blijft waarschijnlijk de stront in je ogen hangen idioot.


  Maak melding
 49. Kevin,

  Je maakt in iedere zin een spelfout, je bent fan van Bouta en je spendeert al je tijd aan op dit forum mensen trollen. Kortom, je komt over als een vrij dom kneusje ^ ^ ga eens wat nuttigs met je leven doen


  Maak melding
 50. Heeeeeeeeeey JK………
  Lekker weer vieze woordjes aan het typen?
  Een hand op de toetsen en de andere in je kruis?

  Zakdoekje bij de hand? Voor als het mis gaat?


  Maak melding
 51. @ Puristische struikrover

  Quote:
  ” je spendeert al je tijd aan op dit forum mensen trollen.
  Kortom, je komt over als een vrij dom kneusje ”

  En jij betichd mij van voutiefe speling?


  Maak melding
 52. @AJ
  Ben je zo dom dat je niet weet dat dit over 8 dec gaat of ben je gewoon een onbeschofte paarse troll??

  @Kevin
  Met een eis van 20 jaar, het maximum dat mogelijk is, en de gegeven motivatie staat de veroordeling voor 20 jaar nagenoeg vast.

  Het was een vooropgezet plan de tegenstanders te vermoorden.
  Bouterse was aanwezig en had dus weet van de martel en moordpartijen en heeft niets ondernomen.
  Na het gebeuren heeft Bouterse nooit een onderzoek ingesteld maar wel van alles gedaan om de sporen uit te wissen.
  Bouterse mag van geluk spreken dat de doodstraf is afgeschaft. Ik dacht dat hij die zelf heeft afgeschaft.


  Maak melding
 53. Zielig dat bepaalde mensen steeds weer onder een andere naam komen om de rest te laten “geloven” dat ze veeeeeeeeeel vriendjes hebben die hun mening delen.

  Ze zijn echter te dom om te bemerken dat ze constant door de mand vallen.

  Begint bijna op Schizofrenie te lijken: Me, myself and I.
  Gezellig met mijn vriendjes………..


  Maak melding
 54. @ Neus

  Het is en blijft een strafeis….geen veroordeling.
  Uiteindelijk zal een rechter uitspraak moeten doen of zij meegaat met deze strafeis indien blijkt dat Bouta&Zn schuldig worden bevonden.

  Meerder opties:
  – schuldig bevonden en 20 jaar conform eis;
  – schuldig bevonden maar lagere straf (20 jaar is maximum);
  – schuldig maar geen straf;
  – niet schuldig aan moord maar dood door schuld en bijbehorende straf;
  – medeplichtigheid;
  – vrijspraak maar verantwoordelijk;
  – vrijspraak, geen vervolgig;
  – enz, enz, enz,

  Alles is nog mogelijk…………….


  Maak melding
 55. @kevin,

  Luister noh, als je iets tegen mij wil zeggen mag je gerust het ‘apenstaartje’ @ gebruiken.

  Het is niet je dag vandaag hé. maandenlang geven reageerders aan dat je een boutamang bent, en steevast hou je vol dat dit niet zo is, en dat het recht moet zegevieren, bla, bla, bla.

  Hou je zelf voor de gek jochie.

  Vervelend voor je dat je vandaag niet met cijfers en contracten van je baas kpmg kan strooien op wkn, zielughhhh hoor.

  Als je geen respect kunt tonen voor de nabestaanden en andere geïnteresseerden die jarenlang op een vonnis hebben moeten wachten, blijf weg, oké.


  Maak melding
 56. @ Kevin

  Ik zal het je proberen uit te leggen. Ik neem aan dat je naar school bent geweest dus dan zal je het volgende voorbeeld misschien wel begrijpen:
  Stel je hebt voor een repetitie van het moeilijkste vak een dikke voldoende gehaald, dan ben je blij toch. Misschien wel heel erg blij ook al weet je dat er nog veel te doen is om over te gaan of om te slagen. Maar je bent alvast blij met die dikke voldoende.

  Precies .. Dusdat ..


  Maak melding
 57. @Kevin

  Hoi Pisvlek,

  Voor soort als jou, hou ik mijn handen op mijn hoofd. Omdat ik dan zit te denken, hoe stom je kan lullen.
  Je doet net alsof je verstand van alles hebt. Maar in werkelijkheid ben je gewoon weg een huichelaar.


  Maak melding
 58. Door de rechtzaak te vertragen geef je eigenlijk al een verkapte schuldbekentenis. De eis van twintig jaar is zeker terecht.
  Als grote man van de organisatie ben je sowieso eindverantwoordelijk. Wat eerder al terecht opgemerkt werd, waarom geen onderzoek gestart na de moordpartij in 1982/83? En argumenten “ze pleegden een tegencoup, en dat mag niet” wat deden ze dan zelf in 1980? Een ordinaire coup en geen revolutie.


  Maak melding
 59. -Ik had mijn vermoeden al dat velen NDPérs op deze forum als buiten de schuld zullen geven aan de Fronters. Zie maar weer het denkwijze van deze personen.

  Deze mensen zijn ongelukkige mensen en daarom blijf ik ook aangeven dat hun gezinnen hun alleen maar kopzorgen geven.
  Waarde en normen hebben deze gasten niet meegekregen.

  =Al blijft Bouterse buiten de gevangenis hij is en blijft een moordenaar en een waardeloze schoft.


  Maak melding
 60. En nu nog de politieke veroordeling voor corruptie de afgelopen 37 jaar. Deze zogenaamde bevrijder van Suriname heeft het land naar de afgrond gebracht met zijn kornuiten.
  Ze hebben hele generaties bestolen van hun toekomst.

  Hij moet vervolgd en aansprakelijk gesteld worden voor alles wat mis is gegaan de afgelopen 37 jaar met Suriname.


  Maak melding
 61. De NDP zal het goede werk voortzetten ondanks een eventuele veroordeling van de heer Bouterse. Van een eventuele tenuitvoerlegging van een mogelijke vonnis zal geen sprake zijn.


  Maak melding
 62. @Parbosingh-Paarse-KrontoEde, zegt :
  ´De Fronters hebben hun zin gekregen. Een politiek gedreven proces waarbij alles in het werk gesteld moest worden om de heer Elgin de gelegenheid te geven om zijn troep voor te lezen.`

  Kronto-ede, helaas voor u, een strafproces dat door burgers ZELF in gang is gezet, op basis van de wettelijke mogelijkheden ! Rechterlijke Macht is ONAFHANKELIJK, dombo !

  mr ELGIN leest geen TROEP voor, hij stelt voor uw moordbaas 20 jaar achter de tralies te plaatsen, voor zijn leiding, planning en aandeel in de 8 Dec MASSAMOORD !

  In uw dombo-termen : hierna geven de advocaten hun mening, waarna de KRIJGSRAAD weer troep gaat uitspreken, een EINDVONNIS inhoudende de aan uw Paarse Baasje OPGELEGDE ZEER LANGDURIGE GEVANGENISSTRAF !

  BEWIJS LAI ! PAARSE MASSAMOORD BEWEZEN !
  TRA FASSI NO DE INI A RECHTSSTAAT SRANAN !!

  PS : Ga in Sranan de Rechterlijke Macht beledigen, laffe Bijlmersukkel ! Kijken wat er dan met u gebeurt !


  Maak melding
 63. Kevin jongen .het is tijdverspilling.laat die gasten hun gram halen.
  Hier is het feestje voor een selecte groep eensgezinde.
  Die ook nog op oorlog pad zijn.
  Zo gepassioneerd door woede.
  Willen en kunnen ze niet snappen dat;
  1 slag winnen niet betekent dat je de victorie hebt binnen gehaald.O ja en dat er in een oorlog alleen maar verliezers zijn,daar denkt men geen seconde aan zo gepassioneerd door woede.
  No peace of mind .untill it,s too late.
  En dan zal Nederland na 136 jaren komen
  als mediator tussen een volk dat totaal versplinterd is.


  Maak melding
 64. Jammer dat de NDP de grote man achter de “GOEDE” werken zal moeten missen.Enfin…jullie nog altijd aanbellen voor instructies voor nog meer “goede” werken.


  Maak melding
 65. Een strafrechtszaak tegen Massamoordenaars van ONGEWAPENDE STAATSBURGERS, IS GEEN GRAM HALEN !

  PAARSE FAILLIETMAKERS WETEN NIET WAT RECHTSSTAAT EN ONAFHANKELIJKE RECHTSPRAAK INHOUDEN !

  Laten de Paarse debielen-moordenaars uw onschuldige familieleden martelen en doden, stompzinnige idiots !!

  LEVE DE RECHTSSTAAT, WEG MET DE PAARSE MILJARDEN-ONGEDEKTGELD-DRUKKERSBENDE !


  Maak melding
 66. In Nederland en de VS zitten onschuldigen vaak jarenlang onterecht in de gevangenis, in Suriname zit een crimineel, waarvan vaststaat dat hij schuldig is, jarenlang niet in de gevangenis, integendeel mag hij met zijn criminele inborst jarenlang presidentje spelen en van alle geneugten van het leven genieten, samen met zijn criminele familie en vrienden.


  Maak melding
 67. RobG

  “De NDP zal het goede werk voortzetten ondanks een eventuele veroordeling van de heer Bouterse. Van een eventuele tenuitvoerlegging van een mogelijke vonnis zal geen sprake zijn.”

  Beste Rob u neemt een vrij genuanceerde positie in. Veroordeling wordt door u mogelijk geacht en de rechtbank wordt niet al politieke front organisatie weg gezet.

  >>> Zodra veroordeeld ontstaat er een omstandigheid waaronder de Persoon Bouterse geen President meer kan zijn en alles wat hij tekent van nul en generlei waarde zal zijn indien hij blijft zitten. Als oppositie zou ik heel duidelijk maken na de volgende verkiezingen alle beslissingen van de regering, na de veroordeling van de heer Bouterse, als onrechtmatig te beschouwen, aangezien de grondwet niet toelaat dat haar president tegen de grondwet gehandeld heeft. Medeplegen van moord kan mijns inziens gezien worden als handelen tegen de grondwet.

  >>> Het is niet alleen Bouterse die met een Vonnis bedreigt wordt. Een fors deel van de NDP kern staat op de lijst. Het is al moeilijk de eenheid te bewaren. Het zal dan moeilijker worden aangezien er dan net als in de periode Wijdenbosch een stevige leiderschapscrisis zal ontstaan. Geef een Surinamer macht en er ontstaat een kleine dictator.

  >>> Adhin schuift bij afwezigheid van de President door tot het Ambt van President. Denkt u dat Parmessar, Dhoeki, Hooghart, Abdoel, Hoefdraad, etc een president zullen volgen met het profiel postkamer jongen. Wie zal de functie van President dan nog serieus nemen.

  >>> Wat denkt u van de mensen met een Vonnis die door te verklaren er beter af hadden kunnen komen. Die krijgen een reden om hun straf te reduceren en die van Bouterse te verzwaren.

  >>> Bouterse is een sterke en geslepen leider binnen zijn organisatie. Echter hij is al jaren in feite demissionair voorzitter van de NDP. Raar dat niemand op gevallen is dat er al jaren geen verplichte bestuursverkiezingen gehouden zijn. Beter gezegd er schort iets aan de interne democratie van de NDP.
  Er kunnen veel redenen voor zijn maar een belangrijke is zeer waarschijnlijk verdeeldheid.Verdeeldheid die zichtbaar is in de geringe opkomst in Ocer bij partij bijeenkomsten (alleen mensen met functies en mensen met honger die niet te verweg wonen). De hoeveelheid paars op straat wordt snl minder Rob.

  Laten we hopen dat de Trouwe NDP achter ban een huis houd waarin s,imme, zelfdenkende, betrouwbare mensen het voortouw nemen, dus geen Doekhie, geen Hooghart, geen Miesikaba (hoewel zijn verstand goed genoeg is), geen Algoe, vooral geen Abdoel maar wellicht een Benschop of een bekeerde Simons, Mensen die een gedecimeerde NDP tot aanvaardbaar gesprekspartner kunnen maken van andere partijen waardoor er weer wat te kiezen valt.

  Laat de NDP als haar laatste reddingsboei het kiesstelsel eerlijk maken waardoor de splinters hun plaats verliezen, de macht van ABOP tot haar basis en redelijke proporties terug gebracht wordt.

  Zonder Bouterse met formele macht gebeurt in Suriname op de Surinaamse wijze water in Venezuela gebeurt (zonder kogels of milities).

  Ik denk dat Bouterse de gok niet neemt, zich terug te trekken op Broko Baka. maar kiest voor Cuba of Equatoriaal Guinee. Hij is namelijk een heel laffe man die stelt het nooit gedaan te hebben.
  Na een veroordeling heeft hij niet meer de resources om zich te vrijwaren voor Santo Boma


  Maak melding
 68. @@RobG, er is bewijs dat Bouterse WEL in het fort was, dit terwijl hij al die jaren GELOGEN heeft.

  @@Jojo, bedankt voor jou mening en het klopt wat je aangeeft.


  Maak melding
 69. Een grote groep is blij, viert feest. Een andere groep nuanceert en/of is verdrietig, maar wijst erop dat er alleen maar een eis ligt.
  Ik heb ook een mening.
  Een derde groep (ik en voorlopig nog niemand anders).
  Een grote groep geeft duidelijk aan waar hun voorkeur ligt

  Eerst over de eerste groep. Twee opmerkingen
  1) Ik ben blij voor jullie dat jullie blij zijn. Iemand schreef:
  wij mogen, al is het nog maar een eis, een feestje vieren
  2. Ik dacht typisch Surinaams, meteen een feest.

  De tweede groep, likt zijn wonden en ziet de eigen toekomst
  ineens niet meer zo rooskleurig. Al is Bouterse (nog) niet veroordeeld (als dit ooit zal gebeuren).
  Het is en blijft een smet

  Ik ben niet blij, ik heb geen wonden te likken en mijn toekomst is niet afhankelijk van een veroordeling Bouterse of niet.
  Maar, ik maak mij wel zorgen. Nu hoeft dit niets voor te stellen, aangezien ik deze eigenschap van mijn moeder geërfd heb.Ik maak mij namelijk nogal snel zorgen.
  Wat nu gebeurt doet mij namelijk denken aan het verdrag van Versailles.
  Een speciale afgezant (J.M.Keynes, een van de grootste economen) van de minister van Engeland, nam zijn ontslag.
  Hij kreeg het idee dat de herstelbetalingen die het westen aan Duitsland wilde opleggen, meer gericht was op politieke wraak en dat hierdoor de Duitse economie ontwricht zou worden.
  Sommigen zeggen dat dit de oorzaak (dus niet de aanleiding) was van het uitbreken van de Tweede wereldoorlog.
  Te lezen in The Economic Consequences of the Peace.
  Is dit ook het geval in Suriname?
  Is men uit op wraak? Overziet men niet de (economische) consequenties van het verlangen naar genoegdoening.
  Zag de heer Venetiaan dit wel? Is het daarom dat hij dacht:
  ik ben er niet blij mee, ik zou het liefste ook zien dat een rechtbank zich over deze zaak zou buigen.
  Maar overzag hij de consequenties hiervan? Zou dit de Surinaamse economie ver terugwerpen? En deed hij daarom op dit gebied niets?
  Ik weet het niet, maar ik maak mij zorgen over de arme mensen in Suriname. Zullen zij het nog slechter krijgen?


  Maak melding
 70. Haco
  Kevin@
  Is jou nick name ook niet per ongeluk damsco

  donderdag 29 juni 2017 om 11:58 uur.
  ******************************************************************
  Beste Haco …. het is niet per ongeluk …. die laffe onderkruiper Kevin … is … Damsco !!!! En … Damsco … is … Parbo !!!! Hé boys … Kevin, Damsco, Parbo … what about …. een frisse duik van 5hg flat Frissestein Adam z.o


  Maak melding
 71. @Pico

  Natuurlijk moet men bezorgd zijn want hoe dan ook het zal geen feest zijn als Bouterse niet veroordeeld wordt of wel veroordeeld wordt.
  In alle gevallen is iedereen verliezer omdat het veel te lang geduurd heeft en er grote wonden opengetrokken worden door alle zijden.

  Een verstandige president weet dat hij verantwoordelijk is en dat hij in een stelsel als het Surinaamse zich moet kunnen verantwoorden.
  Bouterse is niet direct door het volk gekozen maar indirect in processen die men met recht enigszins dubieus mag vinden.

  Pico een verantwoorde regering en president regelt de opvolging en ik ben bang dat Bouterse dat niet gaat doen en dat Adhin nergens toe instaat zal zijn.
  Letwel de president kan wel ministers vervangen maar niet de VP omdat die door de DNA met 2/3 meerderheid gekozen is. Ofwel het zal onmogelijk zijn een andere loyale en sterke man in het zadel te helpen en u mag er ook zeker van zijn dat de DNA geen quorum zal krijgen om een nieuwe VP te kiezen.

  Het land wordt dan een Chaos waarin de belangrijkste rol voor Simons weg gelegd zal zijn.

  Interessant om over na te denken maar ook om bang van te worden. Ik hoop dat Benschop als rustige man met statuur de rust kan laten bewaren (geen revo of staatsgreep maar als laatste orde bewaarder)..


  Maak melding
 72. @ Esmerald

  Vindt jij jezelf niet vreselijk zielig?

  Het feit dat jij alleen maar in hokjes kunt denken geeft jouw bekrompenheid goed aan (en van de meesten hier) Je bent voor een beleid, dus ben je ook gelijk Bouta man? En verdedig je die dan ook……….in alles.
  Wat nu als je wel met het beleid eens bent maar geen fan van de leider?
  Dat kan natuurlijk niet. Stel je voor?
  Vertel mij dan eens:
  Wat is dan het alternatief? De huidige oppositie? Olifant San en de Walrus Greg?
  Uhu…jij je zin noem jij mij dan maar een “Bouta-man”

  Ps; ik zou geen lot kopen….gokken is niet je sterkste kant


  Maak melding
 73. @Jojo,
  Waarom zou de heer Bouterse nu moeten aftreden terwijl hij de president van het land is? Ik zie het er niet van komen. President Bouterse heeft een mandaat van de kiezers en dat zouden de kiezers hem zeer kwalijk nemen als hij zou besluiten af te treden.Mensen zitten echt niet te wachten op een regering van NPS/VHP.


  Maak melding
 74. @ JoJo

  Zowel de vicepresident als ook de president worden op dezelfde “indirecte wijze” gekozen. Indien na twee ronden niet met een tweederde meerderheid van stemmen in de Nationale Assembee de pres of de vp worden gekozen wordt een volksvergadering uitgeschreven.

  Of Bouta &Zn n wel of niet wordt veroordeeld doet niks terzake aan de functie Pres. (in theorie). Zolang hij pres. is kan men hem niks maken.
  Hij zal zich zelf geen gratie verlenen, maar uiteraard kan de vp dat wel bij afwezigheid van de pres.

  Men onderschat de groep Boutisten, die is veel groter dan men denkt. Mensen die bereid zijn hun leven te geven in ruil voor niks. Wat denk je dat er gaat gebeuren als men om de een of de andere reden het wel lukt Bouta&Zn in het cellenhuis te krijgen?

  Daarnaast ben ik bang dat de Auditeur-militair buiten zijn boekje is gegaan om op de stoel van de uitvoerende macht te gaan zitten. Maar goed dat is voer voor rechtsgeleerden.
  Aan de andere kant kan de uitvoerende macht ook niet de rechterlijke macht “misbruiken” in zijn eigen voordeel.

  Wat naar mijn idee wel een grote rol dient te spelen, los van de schuldvraag en het wel of niet willen vervolgen van Bouta&Zn zijn die andere ca. 450 “gevallen” medemensen in de periode 80 – 92?
  Waarom de decembermoorden wel en de rest niet?
  En als je dan wilt vervolgen, wat niet alleen een recht maar ook een plicht is, waarom dan niet met alle bewijzen en dossiers op tafel?


  Maak melding
 75. Het gaat op dit moment over DEZE massamoord op onschuldige ongewapende Sranan-staatsburgers, deze WREDE MASSAMOORDENAARS worden NU bestraft !

  Naar andere gevallen en personen wijzen heeft geen zin, wij hebben een voor harddrugshandel veroordeelde president, die zeer veel JOKT, “op de vlucht doodgeschoten” en “ik was niet in fort tijdens de massamoord” !

  Door deze mede-pleger van massamoord, staan vele buitenlandse investeerders in de rij om naar Sranan te komen !

  PS Staat is nog STEEDS failliet door wanbeleid en Illegale Gelddrukkerij van DDB en zijn ondeskundige Gilmore !

  Inflatie meer dan 70 % en staatsschuld meer dan 10 MILJARD !

  “wij zijn op de goede Paarse dode weg ” !!!!!

  Leve de Rechtsstaat Sranan, Leve de onafhankelijke Rechterlijke Macht !


  Maak melding
 76. @ RobG

  In de grondwet staat

  Artikel 92
  1. Om tot President of Vice-President te kunnen worden gekozen moet een kandidaat:
  – de Surinaamse nationaliteit bezitten;
  – de leeftijd van dertig jaren hebben bereikt;
  – niet uitgesloten zijn van het passief en het actief kiesrecht;
  – geen handelingen hebben verricht strijdig met de Grondwet

  Als hij veroordeeld is / wordt als mededader kan eenduidig vastgesteld worden dat hij duidelijk handelingen verricht heeft die tegen de grondwet in gaan en dus niet voldoet aan de primaire functie eisen.
  Bij een veroordeling is hij gewoon geen president meer!

  De president heeft de eed afgelegd te handelen conform de grondwet etc. dus hij kan niet anders dan af te treden op de zelfde seconde als de rechter vonnis wijst.

  Uw mandaat verhaal is niet geheel correct want als hij de meerderheid in de DNA verliest en dat kan nu makkelijk gezien de gewijzigde overloop wet (ooit terugroep wet) dan is het volksmandaat ook weg of stelt het niets meer voor indien de DNA niets meer goedkeurt.

  Stel je voor dat de DNA de begroting niet goedkeurt dan is er na 31.12.2017 geen geld meer voor de regering en is alles wat zij doet illegaal.


  Maak melding
 77. @Kevin-Anti-Surinaamse- Paarse-Sukkel,
  “men kan hem niks maken “, tjaa ?????

  Tjek a Sranan visitekaartje : onherroepelijke veroordeling voor internationale harddrugshandel, EIS van 20 jaar voor medeplegen Massamoord op ongewapende onschuldige Surinaamse staatsburgers !

  Monnie De !! Neks no fout ! Moro moord o doro !

  Hopelijk doorzeeft Opa nu vele Paarse families, ija toch !!!!!

  LEVE DE PAARSE SLACHTER VAN EIGEN VOLK !!!!!


  Maak melding
 78. @ Kevin

  Indien er voldoende boutistas zijn dan waren die wel gemobiliseerd voor macht en krachtvertoon. In 2012 heb ik genoten van de Wandelmarsen en dat kwam voor een groot deel van wat de NDP allemaal op straat bracht.
  In 2016 en 2017 was er niets van over. Een paar Brassbands konden ze niet meer brengen.

  Surinamers zijn geen vechters maar dansers en feestvierders. En als ze willen vechten gewoon wachten tot ze moe worden dan gaan ze eten en slapen.

  U maakt een vergelijk tussen 8 december en het binnenlandsconflict. Dat moet u niet doen want de aard, de schaal en de omstandigheden zijn geheel verschillend. Daarnaast zouden de misdaden van de regeringszijde (Moiwana, de Linscheer exepedities, kettingzaag moorden) wel eens heftiger kunnen zijn dan die van de opstandelingen.

  Er is in een politiek proces een vergelijk ontstaan dat zeker voor Bouterse en vrienden gunstig genoemd kan worden. Hij was de baas van het leger en dus verantwoordelijk voor een substantieel deel van de dood en het verwonden van slachtoffers.
  Laten de internationale vonnissen met betrekking tot Moiwana maar eens uitgevoerd worden door de regering.

  Beter gezegd het leed van die nabestaanden is minimaal even groot als van de nabestaanden van 8 december moorden en dat wordt door niemand ontkent. Het is schaamteloos om deze mensen te misbruiken om eigen verantwoordelijkheid af te wijzen en andere onbekenden medeschuldig te maken.

  Suriname staat weer op de wereld agenda en zakt weer in aanzien. Bouterse maakt dat niets uit.


  Maak melding
 79. =Je kunt merken dat Suriname onder deze man Bouterse “GEEN” beschaafd land is en velen die achter hem staan zegt ook iets over hun OPVOEDING.

  Het is ook gemakkelijk om zwakkelingen te hersenspoelen met pakketjes en cadeautjes.
  Een ander groep doet het voor dat geld.

  Ik zou zeggen, laat Bouterse verhuizen naar een eiland en alle boutisten meenemen dan heeft hij weer een paar slaven die voor hem werken en doen wat hij te zeggen heeft.
  Opgeruimd staat netjes.
  Zijn verleden heeft laten zien uit welke nest hij komt.


  Maak melding
 80. @ JoJo

  Jij verwart NDP-aanhangers met Boutisten.
  Het gaat niet om de massa, het gaat om de puinhoop die ze kunnen aanrichten.
  Boutisten geven hun leven blind voor Bouta. Die groep is groot genoeg om voor totale chaos te zorgen. Op straat tijdens een wandelmars voor welke politieke partij ook zul je deze idealisten en nationalisten niet of nauwelijks tegen komen.

  Daarnaast maak je een vergissing dat ik suggereer dat de wreedheden tussen 80 – 92 niet door regeringszijde zijn uitgevoerd, of op zijn minst de meest wrede afslachtingen.
  Het gaat mij erom dat u alleen de 8 december moorden er worden uitgelicht. Er zijn meer slachtoffers ergens tussen de 400 en 500 dacht ik zo. Nu gaat het alleen om de 15 slachtoffers van het Fort. What about de rest? Hun families? Die mochten ze wel afslachten?

  Het is ook verwerpelijk dat jij suggereert dat men de slachtoffers van o.a. Moiwana misbruikt om eigen verantwoordelijkheid af te wijzen en andere onbekenden medeschuldig te maken! Nergens wordt dat genoemd.

  Maar waarom wel de dood van de 15 van het Fort willen berechten en de rest niet…………dat is schaamteloos!

  Een ieder die alleen die gebeurtenis wil berrechten en de rest niet en die nu hun grote mond opzetten over de “Nationale Rouwdag” moeten zich vreselijk gaan schamen. Bah….. 450-15 = 435 mensen voor de Nationale Rouwdag wel maar die 15 hebben een aparte status.

  Die zijn de standaard voor alle slachtoffers? Voor alle nabestaanden? Yeah right “We love Su”


  Maak melding
 81. Vandaag is Decemberkwestie en Strafeis hot item.

  Zaterdag hebben wij het over 01 Juli Slavernijverleden.

  Deze wordt rechtsstreeks uitgezonden door de zenders
  van de ex-kolonisator.

  Hebben deze ex-mensenmisdadigers ooit hun Excuus aangeboden.

  Bouterse heeft dat wel gedaan en heeft zelfs politieke verantwoordelijkheid opgeeist.

  Hebben de ex-kolonisator Nederland bij monde van de regering dat gedaan toen zij de 15 slachtoffers hebben opgejut tegen het toen op scherpzijnde regime onderleiding van Bouterse?

  Hebben de ex-kolonisator excuus aangeboden voor de vele doden tijdens de binnenlandse broederoorlog in Suriname onder Brunswijk die zij hebben gefinancierd en gefaciliteerd?

  Ik vind Bouterse toch een leider met lef dat hij zelfs het proces zijn beloop zal laten hebben. Maar vergeet niet dat de NDP nu de meerderheid heeft en de amnestywet meegenomen zal worden en geen bewijs is gevonden dat Bouterse zelf aanwezig was of de trekker zou hebben overgehaald.

  Nood: Een strafeis is slechts een repliek.
  Er zijn zoveel strafeisen in de wereld geweest zonder toepassing hiervan. Een veroordeling dat is pas de key.


  Maak melding
 82. @Kevin

  De 80 soldaten, 69 jungle commando’s en ongeveer 300 burgers zijn de slachtoffers van geweld tussen min of meer georganiseerde partijen.
  Dat maakt leed niet anders voor de nabestaanden. Echter het is een soort van oorlog geweest waar de rede ver weg was behoudens dat wat Linscheer met de Tucajana Amazones willens en wetens heeft georganiseerd in het binnenland.

  U spreekt over leed maar dreigt er mee dat een heel kleine groep Boutisten maar zo weer over zouden kunnen gaan tot enorm geweld dat lijkt op dat van de Tucajana Amazones.
  Ik hoop dat u inzien aan welke kant van de medaille het inhumane geweld zich bevindt.

  Niemand heeft ooit gesteld dat de nabestaanden van deze ongeveer 450 mensen geen vergelijkbaar of wellicht groter leed ervaren hebben.

  De strijders (139) zijn gevallen bij het uitoefenen van hun taak (bescherming van iets), de burgers zijn deels gewoon vermoord (Tucajana’s en Moiwana zijn daar voorbeelden van) of tussen de strijders ingekomen en ongewenste slachtoffers van buitenproportioneel geweld.

  De politiek heeft in een nationale discussie besloten dat het juridisch vervolgen de samenleving meer schade en leed zou bezorgen dan door de schuldvraag en vervolging middels amnestie (generaal pardon) af te handelen.

  Nu de 15. Deze mensen zijn opgehaald en waren in de macht van het gezag en zijn zonder recht te hebben op een eerlijk proces te krijgen geliquideerd.
  De bevelhebber was zelfs zo laf te stellen dat de achteruitlopend op de vluchtwaren dood geschoten.

  Kevin dat mensen sneuvelen is erg, zij hadden de kans om weg te lopen, te schuilen en waren niet altijd machteloos. Ook de andere slachtoffers waren min of meer vrij behoudens zij die willens en wetens geëxecuteerd zijn, ze hebben een kans gehad. de 15 hadden geen kans en dat maakt het moord met voorbedachte rade.

  De 450 zullen deels het slachtoffer zijn van voorbedachte rade maar dat zal niet bewijsbaar zijn tenzij de daders zich zelf aangeven.

  Het is een reusachtig groot verschil en het is schaamteloos leed te misbruiken om de schuld van Bouterse te bagateliseren.
  Het is nog schaamtelozer dat een leider dreigt dat zijn achterban tot niet gesanctioneerd geweld over zal gaan zodra de rechtelijke macht Bouterse zou laten arresteren.

  Die dreiging kan gezien worden als het dreigen met een staatsgreep.


  Maak melding
 83. @ Baas B.

  “Vandaag is Decemberkwestie en Strafeis hot item..
  …….
  Hebben deze ex-mensenmisdadigers ooit hun Excuus aangeboden.”

  Baas B.
  Welke ex- mensenmisdadigers zouden hun excuses nog kunnen aanbieden. Ze zijn net als hun slachtoffers al meer dan 100 jaar dood.

  U heeft onvoldoende historisch besef. In die tijden was slavernij over de hele wereld normaal. Er werden ook Europeanen als Slaven gehouden in het Ottomaanse rijk. Zelfs de elite troepen van de Sultan (de Janitsaren waren slaven/ geroofde christelijke kinderen) en Hollanders roeiden op Berber Galleien tot ze dood aan hun roeiriem hingen.

  Beste Baas B 50% van de Afrikaanse slaven ging via Zanzibar naar het Arabisch Schiereiland, Noord Afrika en India. Daar wordt geen woord aan vuil gemaakt.
  Het aanbod aan de west Afrikaanse kust van verse slaven werd door zwarte en arabische handelaren aangevoerd en door zwart personeel van de “Mensen misdadigers” verder gehandeld.

  Baas B dat was een andere tijd waar iedereen mee te dealen heeft.

  Wat veel erger is dat er nu meer slaven gehouden worden, over de hele wereld, dan er in ongeveer 250 jaar vanuit Afrika naar de Amerika’s verhandeld zijn.
  Deze slaven maken het mogelijk dat onze computers en smartphones functioneren en maakbaar zijn voor betaalbare prijzen. Deze slaven maken super goedkope textiel (9 broeken per uur, 10 uur per dag, 6 dagen per week voor $150/maand. haalt men de target niet dan werkt men gratis over.

  Weet u dat een mevrouw die voor Nike schoenen maakt vele maanden moet werken om zelf die schoenen te kunnen kopen. Dat is slavernij en wel nu.

  De mensenmisdadigers van toen kwamen leefden toen.
  De kolonisators van toen waren ondernemingen, steden en individueen.
  Om een voorbeeld te noemen Nederland bestaat pas sinds 1815 daarvoor was het van alles maar geen natie staat.


  Maak melding
 84. Meneer Kevin begrijpt het verschil niet tussen personen die omkomen in een gewapende strijd (twee gewapende groepen tegenover elkaar) en personen (ongewapende onschuldige burgers) die door een waanzinnige/idiote legerleider worden opgepakt, gemarteld en vervolgens worden doorzeeft met kogels !

  Paarse-futu-boi KEVIN, GO SRIBI YERE !!!!!!

  PS : Paarse overvaller tegen de rechter : Ja mevrouw de rechter maar er worden door anderen nog veel meer overvallen gepleegd, dus moet u mij vrijspreken !!!


  Maak melding
 85. @ Strafu

  Dus de burgers, vrouwen en kinderen van Marowijne/Moiwana/Atjoni en dergelijke….de meer dan 200 onschuldige burgers die zijn afgeslacht waren gewapende groepen?

  Mafkees


  Maak melding
 86. Bouterse is een moordenaar punt uit.Al die lul verhalen ten spijten.Zo lang deze man de president is van Suriname komt het land niet vooruit.Hij heeft zelf het land leeggeroofd.Daarom moeten ze hem oppakken en opsluiten net als zijn zoon die opgesloten zit in Amerika.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES