‘Zwaktes Surinaamse overheid duidelijker door crisis’

53
DNA voorzitter Simons

PARAMARIBO, 19 jun – De zwaktes in het overheidsapparaat zijn nog meer naar buiten getreden sinds het aanbreken van de crisis. Dit zegt parlementsvoorzitter Jennifer Greelings-Simons. Het apparaat dat onder meer het regeerbeleid moet dragen, is daartoe niet of niet helemaal in staat. Het is ook waarom het parlement meer dan ooit meewerkt aan het snel doorvoeren of aanpassen van wetgeving.

Er zijn enkele initiatiefwetsvoorstellen bij. Dat zijn wetvoorstellen die het parlement zelf produceert. Dat moet helpen de bureaucratische weg te omzeilen en zo sneller te komen tot doorvoering. Het is broodnodig ook. “Aan onze overheidsorganisatie schort een heleboel. De zwakte van het overheidsapparaat is duidelijker geworden in de crisis”, zegt Geerlings-Simons tegenover de Times of Suriname.

Het voorbereiden van de wetsvoorstellen gebeurt in overleg met de regering. Op den duur moet vooral de economie er beter van worden. Met minder nepotisme en corruptie kan het investeren alleen maar aangemoedigd worden. “We moeten wetten voor productie en het overheidsapparaat beter regelen en ernaar werken om geen voedselimporterend land meer te zijn”, aldus Geerlings-Simons.


53 REACTIES

 1. sZiedonie is losse flodders. De aandacht proberen af te leiden van het echte armoede probleem van de Surinamers. Het Surinaamse Volk heeft haar, ddb, ndp, gangsters door.

  Luchtkastelen No Wroko, Morro. No Na String in de bil.

  Einde Oefening, Ingerukt, Mars!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 2. Regeren is vooruit zien.

  Sinds 25 februari 1980 is Suriname onder ddb en gangsters één en al armoede, 3 x skeer geweest.

  De regering Venetinaan – Sardjoe heeft meer dan 1 miljard us-dollars achter gelaten bij de regeringsoverdracht op 25 mei 2010.

  De goud en olie prijzen lagen toen ook zeer gunstig.

  Zie wie zichzelf goed gezegend hebben met het kruis, geen vis meer verkopen met dala lai las aan hun voeten, helikopters hebben, veel ha domeingronden, rondhout exporteren naar China, in zwarte Pardo’s rond rijden, top salarissen hebben, enz. en zie wat het Surinaamse Volk sinds 25 februari 1980 onder ddb, ndp, gangsters, awariedomries, overlopers, mee maken en ook dat te danken is aan de zwakzinnige paarse kakkerlakken.
  Al die tijd zag Sziedonia dit niet gebeuren. Dan is ze niet een knip voor de neus waard. Net als de hele ndp-gang.

  Sari Histori dat na ongeveer 37 jaar zij ziet wat er aan de hand is.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 3. Klopt als een bus. De kas vol en een land vol achterstallig onderhoud. Dat was zeker vooruitzien van Venetiaan.

  Daarnaast:

  Zou ik een ieder adviseren om bijvoorbeeld de Surinaamse economie aan de hand van de Nederlandse econoom Marein van Schaaijk te bekijken. Hij bouwt economische modellen waarmee hij de Surinaamse economie analyseert. De uitkomst is interessant, vooral als je in beschouwing neemt dat hij geen aanhanger is van de huidige regering. Van Schaaijk is een vooraanstaand en bekend econoom uit NL en zeer deskundig.

  Zijn tekst: “Het monetaire probleem van Suriname lijkt misschien uitzichtloos, maar het dieptepunt kan in de loop van het eerste kwartaal van 2017 worden gepasseerd, behoudens kapitaalvlucht. Dan kan de koopkracht daarna in enkele stappen verbeteren, maar niet volledig herstellen. De koopkracht zal nog jarenlang circa 25% beneden het hoogtepunt van oktober 2015 blijven en pas hoger uitkomen na de ontwikkeling en uitvoering van een groei en armoedereductieprogramma. Daarbij zijn na december 2016 geen verdere leningen door de Surinaamse overheid nodig.” (p.6) (bron: jaarverslag Stichting Stuseco over 2016)

  (Note; 25% onder het hoogtepunt van 2015 is nog altijd meer dan onder Venetiaan)

  De oppositie, de vakbeweging en de werkgroep “Wij zijn moe en opgefokt” hebben hoog van de toren geblazen en gezegd dat de crisis kwam door corruptie. En nu komt een “witte” man uit Holland, die nota bene een deskundige econoom is en zegt tegen hen: “No mang, is niet waar. De oorzaken zijn overheidsbeleid en internationale markten.”

  De deskundige “witte” man uit Holland zegt dat het beleid van de regering werkt. Hij geeft de feiten om het te onderbouwen. Gedurende 2016 heeft de regering de overheidsuitgaven bevroren. Het gevolg is dat ze minder importeerde en minder deviezen uitgaf. Het tekort op de lopende rekening van de betalingsbalans was gemiddeld per kwartaal 202 miljoen Amerikaanse dollar in 2015 en daalde tot 52 miljoen Amerikaanse dollar in het derde kwartaal van 2016. De lopende rekening registreert de ontvangsten en uitgaven met het buitenland als het gaat om goederen en diensten die je koopt en verkoopt. Een andere rekening, de financiële rekening, registreert de investeringen uit het buitenland en de winstovermakingen naar het buitenland. Wat blijkt? In de eerste drie kwartalen van 2016 was er een overschot op deze rekening. Het totaalresultaat is dat de deviezenvoorraad van de Centrale Bank is gestegen en het beleid van de regering om de economie te stabiliseren, werkt.

  Maar waarom leidt dat niet tot een daling van de koers? Van Schaaijk noemt het “kapitaalvlucht”. Ik noem het economische sabotage en corruptie. Mensen die met manipulatie van aan- en verkoop van valuta proberen om de koers kunstmatig hoog te houden.


  Maak melding

 4. Regeren is vooruit zien.

  Elke regering moet deskundig zijn, deskundigen, cq economen hebben.

  Wie zijn de economen van de regering ddb en de gang?

  Die bakken er sinds 25 februari 1980 niets van en zoeken de fout bij anderen of door bepaalde oorzaken.

  Regeren is vooruit zien. De NDP is hiermee nooit bezig geweest en heeft geen enkele nationale doel om het Surinaamse Volk Welzijn en Welvaart te brengen vanaf 25 februari 1980 tot heden gebracht.

  ddb is een sergeant geweest en de slechtste president die Suriname gehad heeft sinds 25 november 1975. Die man heeft de knowhow niet om een land te besturen, ook de adviseurs die hij om zich verzameld heeft. Zelf die president waren, hebben er niets van gebakken in hun periode.

  Sari (his)tory

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 5. @ Passant,

  Schijnbaar is niet iedereen het met jouw mening eens. En zijn er toch heel wat economen die het model dat Su nu hanteert ondersteunen.


  Maak melding

 6. Die witte econoom? Heeft gevraagt hoeveel geld su regering geleend en op welke conditie..en van wie zijn die geld $700.000.000 op zwiterse rekeningen en hoe gaat su Al die leningen sflossen…hoe komt dat Al die topper van ndp in grote Villa wonen en allemaal dure auto’s rijden..


  Maak melding

 7. Kevin
  Inderdaad moet er nog veel veranderen maar dan moet er eerst sprake zijn van positieve wil t.g.v. het gehele Surinaamse volk en land en niet alleen voor individuen van bepaalde garnituur.


  Maak melding

 8. @ Sjaamie

  “Die witte econoom? Heeft gevraagt hoeveel geld su regering geleend en op welke conditie..en van wie zijn die geld $700.000.000 op zwiterse rekeningen en hoe gaat su Al die leningen sflossen…hoe komt dat Al die topper van ndp in grote Villa wonen en allemaal dure auto’s rijden..

  Die “witte” econoom weet echt wel hoe hij een model moet bouwen.

  Als je wilt weten van wie de $ 700.000.000 zijn op Zwitserse rekeningen zal je dat Zwitserland moeten vragen. Dat kan heel gemakkelijk onder de hoed van terrorisme.
  Of zou het kunnen zijn dat Zwitserland een belangrijke importpartner is waar veel $ naar toe worden overgemaakt in ruil voor import, welke door sommigen gezien worden als illegale handelingen?

  En al die toppers van de NDP in grote villa’s en auto’s? En al die toppers van de andere partijen dan? En al die toppers van regeringen in het buitenland? Vraag het ze.

  @ Bigi Sma
  Maar ook de welbekende krabbenmentaliteit en het denken in bevolkingsgroepen/rassen.


  Maak melding

 9. De ndp is de oorzaak van alle crisis in Suriname!!
  Als heks simons denkt dat ze ons wat komt wijsmaken,,,aah we geloven haar eenmaal niet,
  Ze moet Kevin en de rest van de ocer gangers haar praatjes gaan verkopen.Z is en blijft een heks en medeplichtige in het verval van Suriname..


  Maak melding

 10. Invoering van wetgeving die regeringen van Venetiaan en Sardjoe hebben laten liggen moet deze regering oppakken.Dit is maar het topje van een ijsberg van nalatigheid van de Fronters.


  Maak melding

 11. @Kevin
  Flash news voor je ..je baas is de terrorist van Suriname,de enige terrorist en zijn volgelingen zoals jij zijn de wanne be terroristen!!


  Maak melding

 12. @ Ray

  Vertel: “De ndp is de oorzaak van alle crisis in Suriname!!”

  Waar heb je die onzin vandaan gehaald? FB? Twitter? De Margriet? Fabeltjeskrant?
  Top economen hebben het allemaal fout want Ray weet het precies!! Dom huisvrouwen geklets.

  Laat eens een keer zien hoe jij aan die onzin komt. Maar dat kun je niet………..alleen maar dom tetteren.


  Maak melding

 13. @RobG
  Weer wakker kleutertje?
  Venetiaan en Sardjoe moesten het puin van je baasje opruimen begin maar bij de puinhopen van 1980…Kom Venetiaan de schuld niet geven ,hij heeft zijn best nog gedaan.Vergeet niet dat je baasje nog altijd de bevelhebber gebleven was en hoe krankzinnig hij wordt als hij in het bezit is van wapens. Hij sleurt je uit je bed om je kapot te schieten daarna loopt hij te smeken om vergiffenis als een bedelaar.Jij mag die lafaard bewonderen ,wij gelukkig niet.


  Maak melding

 14. Alleen in Suriname is en blijft eeuwig crises. Geef het beestje maar een naam. Kan je er altijd achter verschuilen. Stelletje lafaards!! Suriname blijft altijd in crisis. Wat een lachertje…..


  Maak melding

 15. het beste wat deze mevrouw kan doen is,, aftreden en weg gaan..

  ze kan er niks van bakken en komt geen enkel ontwikkeling onder deze regime..

  het volk pinaart nom ka en dagelijks wordt het erger..

  we gaan gewoon richting één op honderd s r d. voor de euro / dollar..

  schappen worden nu al leeg, niemand doet er nog iets in het land..

  de moordenaar dokt gewoon onder het mom van ziek zijn..

  land is failliet weet iedereen, maar we zwijgen als het graf..

  gelukkig hebben we nog wat familieleden, die uit Holland wat stuurt het zij pakketten als wel wat euro’s..

  nu zijn we eindelijk wat wijs geworden en schelden niet meer naar de families over-zee..


  Maak melding

 16. Dit viswijf van Geerlings laat weer eens zien, hoeveel boter dit mens op haar hoofd heeft, het is die paarse vervloekte criminele organisatie, die schuldig is voor deze crisis, dankzij het roven uit de staatskas, en al die corruptievehandelingen, die door deze paarse club dagelijks plaats vinden.
  Bovendien heeft dit mens van Simons, als voorzitter van de Dna, de mogelijkheid, om de anticorruptiewet te behandelen, maar dit word bewust nagelaten, doordat er dan teveel paarse koppen zullen rollen.


  Maak melding

 17. @Kevin
  Net wat ik dacht .Jij bent zeker gisteren geboren !
  Ga de naam desire bouterse googlen,idioot!!
  Amnestie is voor criminelen ,het is niet de latest mode zoals je baasje jou doet geloven.En iemand die niks fout heeft gedaan en anderen geen kwaad doet loopt niet te smeken om vergiffenis!!


  Maak melding

 18. @Kevin

  Gelukkig vermoord ik niemand …je baasje wel
  Ik smeek niet om vergiffenis omdat ik geen zonden bega…je baasje wel
  Ik prijk niet op de most wanted list van de euro en Interpol je baasje wel


  Maak melding

 19. Kevin.
  Dus als de witte man het zegt dan is het zo.
  Ik heb nieuws voor je.
  Dit heb ik al veel eerder gepost.
  In de periode dat Su van plan was met het IMF in zee te gaan.
  Het recept van het IMF is bijna altijd hetzelfde.
  De economie zal herstellen bij een fundamental disequilibriu, door:
  de overheidsuitgaven te verminderen, en belastingen te verhogen. Daarnaast moet de valuta fors worden afgewaardeerd om afvloeien van deviezen te voorkomen. Tegelijkertijd zal de import afnemen agv de devaluatie. Dit heeft weer een positief effect op de deviezenvoorraad.
  Het hoeft dit geen wit mang te zijn. Een hindoestaan kan het je ook.vertellen.
  De economie is hersteld, maar de bevolking is overleden.
  De wit mang maskt een voorbehoud. Dit doet hij omdat het bovenstaande betrekking heeft op de lopende rekening en kapitaalvlucht op de kapitaalbalans wordt geboekt dit heb je niet in de hand.
  Niets nieuws onder de zon. Jij bent onder de indruk lees ik


  Maak melding

 20. Ach wil niets horen, dat had Bouterse ook vertelt in de jaren 80
  Laat men het geld terugbrengen naar het staatskas zodat het volk geen honger lijdt


  Maak melding

 21. “Klopt als een bus. De kas vol en een land vol achterstallig onderhoud. Dat was zeker vooruitzien van Venetiaan.”

  Achterstallig onderhoud overgenomen van hetzij de bloeddorstige militairen (die mensen contant betaald hebben) of van Wijlenbos ook ndp.

  Wanneer gaan de ogen open of spelen er corrupte belangen de hoofdrol?!

  Niemand, maar ook niemand kan ontkennen dat reeds drie maal een lege staatskas en totaal vernietigde infrastructuur en instutieten is overgenomen van de Nationale Debiele Personen.

  Tante Jenny is wedreom aan het a no miën.

  Weg met deze vernietegers die een land slopen onder de noemer opbouw.


  Maak melding

 22. “Klopt als een bus. De kas vol en een land vol achterstallig onderhoud. Dat was zeker vooruitzien van Venetiaan.”

  Achterstallig onderhoud overgenomen van hetzij de bloeddorstige militairen (die mensen contant betaald hebben) of van Wijlenbos ook ndp.

  Wanneer gaan de ogen open of spelen er corrupte belangen de hoofdrol?!

  Niemand, maar ook niemand kan ontkennen dat reeds drie maal een lege staatskas en totaal vernietigde infrastructuur en instutieten is overgenomen van de Nationale Debiele Personen.

  Tante Jenny is wedreom aan het a no miën.

  Weg met deze vernietegers die een land slopen onder de noemer opbouw.


  Maak melding

 23. Die motjo van een ka Simons moet haar smoelwerk houden. Ze beschermd haar minnaar en baas Desi met hand en tand. Smerige praktijken die het daglicht niet verdragen. Opgekrast met die 2 idioten.


  Maak melding

 24. Ray, dat het in de jaren 80 niet lekker liep met de economie was het gevolg van de Nederlandse boycot.Nederland had Suriname internationaal geïsoleerd.Zij wisten de Europese Unie mee te krijgen om Suriname economisch en sociaal-cultureel te isoleren. Daarnaast had Nederland ook de ontwikkelingshulp geldkraan dichtgedraaid. In de jaren verkeerde de wereld ook in een grote economische recessie.Het ging slecht met de economieën van o.a. Nederland, Duitsland, België, Het Verenigd Koninkrijk, Canada en Amerika,de Aziatische landen, enz. Door de wereldwijde economische crisis en de crisis in Suriname veroorzaakt door Nederland, kwam de klap in het land hard aan. Mijn verhaal over de economische crisis in Suriname kan ik onderbouwen met aantoonbare feiten. Daarom geloof ik geen snars van de beweringen uit het Front kamp. Met goedkope retoriek ben ik niet te koop.


  Maak melding

 25. Samen met de pikin ingi boi heeft deze Simons de rode loper uitgerold voor de doos van Pandora.Wie kent de kreet van haar nog ‘we zijn vrij’bij de beëdiging van de president?
  Nu zijn er zo veel plagen dat de regering niet meer weet waar te beginnen.Het blijft brandjes blussen en anderen de schuld geven.


  Maak melding

 26. BLA BLA BLA BLA , MEVROUW SIMONDS HOELANG ZIT JE AL DAAR TE POEPEN EN NIKS TE DOEN VOOR HET LAND ALS HET JE MAAR GOET UIT KOMT VOOR JE GELD . EN NIET ANDERS MET DE POEP VLIEGEN DAAR IN JE BIJ ZIJN IK HEB GENOEG VAN JULLIE NIETS NUTTEN KIJK MAAR IN DE SPIEGEL , WAT EEN GRIEMAS .


  Maak melding

 27. Pico
  Jou relaas inzake IMF is inderdaad het doel van de IMF waar ook ter wereld.
  Dat onze econoom RobG dit niet snapt is één ding, maar dat anderen die wellicht geen economie hebben gestudeerd als RobG zaken van deze RobG kopiëren om de huidige coalitie en hun leger te bejubelen kan bij mij niet in mijn verstand.


  Maak melding

 28. Ik kan het niet nalaten van al dit dom gezwets van RobG.
  Het ging slecht met de economieën van o.a. Nederland, Duitsland, België, Het Verenigd Koninkrijk, Canada en Amerika,de Aziatische landen, enz. Door de wereldwijde economische crisis en de crisis in Suriname veroorzaakt door Nederland, kwam de klap in het land hard aan.

  RobG jou woorden dus:
  Over de hele wereld ging het slecht met de economie.
  Alleen de economische verslechtering van Suriname, die in de achterhoede vertoeft dus ook de na-ijling voelt als de gevestigde landen dit reeds hebben gevoeld, is veroorzaakt door Nederland.

  Man man man hoe dom kun je eigenlijk nog kletsen?
  Ik hoop dat je weet war na-ijlen inhoud.


  Maak melding

 29. @ RobG

  Niet Nederland isoleerde Suriname. Het gaf eerst dfl 500.000.000 nood hulp. Die werd verspilt waarna de burgers het wanbeleid aan de kaak stelden en Bouterse richting Maurice Bishop en Casto ging neigen.
  Toen het volk Bouterse vernederde tijdens het bezoek van Maurice Bishop is hij geradicaliseerd en heeft Bouterse Suriname geïsoleerd.
  Die isolatie is nog eens versterkt door de lijnen met het Medelin kartel.

  U bent kampioen zaken verdraait weer te geven.


  Maak melding

 30. Simons heeft gewoon gelijk. Zolang als alles goed gaat en er voldonede middelen zijn is er niets aan de hand. Op het moment dat er minder middelen beschikbaar komen komen de zwaktes naar boven.

  @ Johan,

  Als jij het excuus van NL een feitelijke reden noemt wordt het tijd dat je weer even de geschiedenisboeken in duikt of je hebt echt boter op je hoofd.


  Maak melding

 31. @ Johan,

  Dan vertel wat in jouw ogen de “feitelijke reden” is.
  Zullen we dan eens naar de dagbladen van die tijd gaan, zowel de NL als ook de SU dagbladen, kijken wat deze erover hebben geschreven en wat de verklaring waren van meerdere politica in NL en SU? En wat de “officiele” verklaring was van NL?

  Kijken we dan of ik aan het verdraaien ben of jij wederom.


  Maak melding

 32. @Johan

  Oooooo dus als JoJo het zegt, dan is het waarheid!?
  Jij gaat daar dan blind van uit en roept haar dan maar na..!?
  Of had het ook op FB gestaan?

  Dus de verklaring van de toenmalige Minister voor Ontwikkelingssamenwerking Eegje Schoo kunnen we gewoon aan de kant schuiven? Als reden werd de schending van de mensenrechten aangehaald (Coup door Bouta&Zn). Echter……….
  Juridisch adviseur van Buitenlandse Zaken W. Riphagen concludeerde al snel dat onder de huidige omstandigheden éénzijdige stopzetting door Nederland van de ontwikkelingssamenwerkingsovereenkomst met Suriname volkenrechtelijk niet geoorloofd was. Na de verdachte december moorden was die “reden” er wel.

  Nu dan de echte reden volgens toenmalige Minister voor Ontwikkelingssamenwerking Eegje Schoo in een intervieuw met Leon van Damme, auteur van “De decembermoorden als excuus, De ontwikkelingsrelatie tussen Nederland en Suriname.

  Schoo:
  “We zaten eigenlijk met een onmogelijke situatie met Suriname. Het verdrag (ontwikkelingshupverdrag) werkte niet en veroorzaakte een steeds grotere afhankelijkheid van Nederland in plaats van grotere financieel-economische zelfstandigheid. De toen circulerende projectenmap leek wel geheel samengesteld door het Ministerie van Cultuur, Recreatie en Maatschappelijk Werk. Het was geheel tegen de bedoelingen in een welzijnsland geworden wat bijdroeg aan een zeer ongezonde verhouding tussen Suriname en Nederland en waarbij de regering van Suriname zijn verplichtingen steeds minder nakwam”

  Lees daarnaast ook eens het rapport uit 2004: “Een belaste relatie. 25 jaar ontwikkelingssamenwerking Nederland-Suriname”

  JoJo spreekt nog steeds de waarheid die je hard na kunt gaan roepen?


  Maak melding

 33. @ Kevin

  “Dus de verklaring van de toenmalige Minister voor Ontwikkelingssamenwerking Eegje Schoo kunnen we gewoon aan de kant schuiven? Als reden werd de schending van de mensenrechten aangehaald (Coup door Bouta&Zn). ”

  De verklaring van Schoo en mijn verkorte weergave zijn in lijn met elkaar. U geeft dat ook toe.

  Of Nederland terecht of ten onrechte schending van mensen rechten opvoert is minder belangrijk. Suriname heeft dat beeld niet weten te elimineren en is door eigen handelen in een isolement geraakt net als nu.

  Hakrim bank heeft vandaag cijfers met de wereld gedeeld en legt de vinger op de zere plek.Het beleid is fout en kan niet tot herstel leiden.

  Omdat de koopkracht van de burgers helemaal weg valt ontstaan er deviezen waar men in het land helemaal niets mee kan.
  Deze deviezen vertrekken ook langs de kortste weg naar Newmont zodat die versneld haar schulden kan aflossen en enorme rendementen op haar beleggingen gaat maken terwijl Suriname nauwelijks de rente kan betalen over haar investeringen.

  Kevin niemand wil iets met Suriname zolang de NDP aan de macht is.


  Maak melding

 34. @ JoJo,

  Je weet het weer heerlijk te draaien.
  Lees m’n post en commentaar nog een en lees eens goed wat en waarom ik dat schreef:

  Post Johan:
  “RobG, vertel er dan ook gelijk bij wat de feitelijke reden was waarom Nederland de geldkraan dichtdraaide, draaikont.”

  Post Kevin:
  “@ Johan,

  Als jij het excuus van NL een feitelijke reden noemt wordt het tijd dat je weer even de geschiedenisboeken in duikt of je hebt echt boter op je hoofd”

  Post Johan:
  “Kevin, begrijpend lezen is een kunst .blijkbaar ook voor jou, of wil jij de feiten verdraaien?”

  Het gaat mij om het excuus dat NL aanvoerde om de samenwerking te stoppen en ook de werkelijke reden.
  Zelfs nadat Bouta het veld had geruimd wou NL niet meer de relatie met Su op oude voet voortzetten.

  Lees ook:
  Politici en ambtenaren over de Nederlandse ontwikkelingssamenwerking, 1949-1989, Boom, 2009 • J.A. Nekkers en P.A.M. Malcontent;
  De geschiedenis van vijftig jaar Nederlandse ontwikkelingssamenwerking 1949-1999;

  De reden was: De onmogelijke situatie betreffende de ontwikkelingshulp Ned-Su (Financieel-plan)
  Het excuus was: Schending mensenrechten;

  Ik geloof niet dat Johan bedoeld heeft met zijn feitelijkheid: De onmogelijke situatie (financieel) zoals aangehaald door Mw. Eegje Schoo.


  Maak melding

 35. @ JoJo,

  Waar schrijft De Hakrinbank dat het beleid “fout” is? en niet tot herstel kan leiden? Ik lees continue: “De CBvS was genoodzaakt.” Dat komt voort uit externe factoren. Nergens staat letterlijk het is de schuld van de regering. Wel wordt er verwezen naar de wereldeconomie etc. en terrecht ook naar een deel van monetaire financiering in 2013 t/m 2015.

  Overigens een compliment voor deze bank dat zij ondanks de zo slechte economie zoveel winst en zelfs een verhoging van de winst weten te behalen.


  Maak melding

 36. Je moet niet lullen Kevin, de posting van JoJo was al na die van mij geplaatst, dat er nederlandse politici waren die het toen niet met de gang van zaken eens waren interessert me geen hol, want geef jij me het verschil tussen waarheid en werkelijkheid, kwestie van interpreteren, en jij als paarse promotor zal er altijd een draai aangeven die het beste uitpakt voor Bouterse en NDP zooitje, en de visie van van Schoo is en blijft de visie van hem die figuren als jou natuurlijk wel goed uitkomt alleen, niet meer dan dat.
  Dat nederland alles stopgezet heeft na de moorden is een oorzaak en gevolg waar nog steeds de bittere vruchten van geplukt worden door de surinaamse burgers met als grote boosdoener Bouterse, wat moet je van die crimineel dat je hem en zijn handel en wandel steeds verdedigt, is het misschien wiens brood men eet, diens woord men spreekt.


  Maak melding

 37. @Johan
  Thx vor de uitleg. Datwas nu precies wat ik bedoelde. Je verschuilt je eerst achter de post van iemand anders en als je daar op wordt aangesproken eigenlijk weer niet!?

  Je lult maar wat:
  De visie van Schoo is een visie? De voormalige Minister voor Ontwikkelingssamenwerking, die aangeeft wat de werkelijke reden was? Een visie? Dat je niet eens weet wie het is zegt mij al genoeg, de heer Van Schoo, Nee Johan het is Mw. Eegje Schoo, de minister voor Ontwikkelingssamenwerking in die periode.

  Ook de “Visie” van de chef van de Directie Ontwikkelingshulp Azië, M. Damme dan maar terzijde leggen? Die zei het volgende in een memorandum op Indonesië: ofschoon er in Oost-Timor en West-Irian regelmatig willekeurige executies plaatsvonden, onderhield Nederland een nauwe ontwikkelingsrelatie met Indonesië. Damme: ‘De parallel met Suriname ligt voor de hand en men hoort deze vaak bediscussiëren: Vijftien doden in Suriname zijn voldoende voor opschorting, maar alle schendingen in Indonesië tezamen zijn kennelijk nog niet genoeg voor enige maatregel.’

  Nederland wilde alleen nog maar een bilaterale relatie met Su en zocht een uitweg om de ontwikkelingshulp stop te zetten.

  Nogmaals Johan:
  De reden was: De onmogelijke situatie betreffende de ontwikkelingshulp Ned-Su (Financieel-plan)
  Het excuus was: Schending mensenrechten;

  Daarnaast geef ik totaal geen draai in positieve of negatieve zin. Iets wat jij wel doet. Als het niet in het nadeel is van NDP en/of DDB is het fout en klopt het niet en het zal wel verdraaid zijn.


  Maak melding

 38. Je reactie is verstuurd maar moet eerst goedgekeurd worden.

  Kevin

  @Johan
  Thx vor de uitleg. Datwas nu precies wat ik bedoelde. Je verschuilt je eerst achter de post van iemand anders en als je daar op wordt aangesproken eigenlijk weer niet!?

  Je lult maar wat:
  De visie van Schoo is een visie? De voormalige Minister voor Ontwikkelingssamenwerking, die aangeeft wat de werkelijke reden was? Een visie? Dat je niet eens weet wie het is zegt mij al genoeg, de heer Van Schoo, Nee Johan het is Mw. Eegje Schoo, de minister voor Ontwikkelingssamenwerking in die periode.

  Ook de “Visie” van de chef van de Directie Ontwikkelingshulp Azië, M. Damme dan maar terzijde leggen? Die zei het volgende in een memorandum op Indonesië: ofschoon er in Oost-Timor en West-Irian regelmatig willekeurige executies plaatsvonden, onderhield Nederland een nauwe ontwikkelingsrelatie met Indonesië. Damme: ‘De parallel met Suriname ligt voor de hand en men hoort deze vaak bediscussiëren: Vijftien doden in Suriname zijn voldoende voor opschorting, maar alle schendingen in Indonesië tezamen zijn kennelijk nog niet genoeg voor enige maatregel.’

  Nederland wilde alleen nog maar een bilaterale relatie met Su en zocht een uitweg om de ontwikkelingshulp stop te zetten.

  Nogmaals Johan:
  De reden was: De onmogelijke situatie betreffende de ontwikkelingshulp Ned-Su (Financieel-plan)
  Het excuus was: Schending mensenrechten;

  Daarnaast geef ik totaal geen draai in positieve of negatieve zin. Iets wat jij wel doet. En als het niet in het nadeel is van NDP en/of DDB is het fout en klopt het niet en het zal wel verdraaid zijn.


  Maak melding

 39. Het land is op elk gebied een chaos…jammer voor de mensen die er wonen.Vooral de groep die moeite heeft de eindjes aan elkaar te knopen.Alleen de rijken en de groep rond de beleidmakers heeft een rustig bestaan.Mijn neef is nu bezig met de bouw.Toen ik bouwde diende ik een aanvraag in bij de SWM/EBS..nu gaat het via een tussen persoon.Wat een onzin..voor een klein huisje met een minimaal aan stopcontacten is hij rond de 1000 euro kwijt.Gaat het goed in Suriname …JAWEL…😈


  Maak melding

 40. @ Kevin

  mijn conclusie is gebaseerd op het artikel in starnieuws over het Hakrin jaarverslag.

  Ik volg de trends die daar in vermeld zijn. Schulden en rentelasten die boven houdbaar oplopen. Ik voeg dat bij de overzichten van het bureau van Staatsschuld.en vooral het daar gehanteerde bruto binnenlands product dat krimpt in de reeele wereld en dat enorm groeit als Bouterse en Hoefdraad met percentages gaan goochelen.

  Wat de winst van Hakrin betreft is die herleid tot koerswinst op valuta. Of wel een papieren winst voor de buhne.


  Maak melding

 41. @ JoJo

  Jij bent een van de weinigen hier die onderbouwd iets post. Ik ben het er niet altijd mee eesn maar over het algemee weet je wel waar je het over hebt. Echter is het mijn mening dat je teveel de wens van de gedacht mee laat spelen in je onderbouwing waardoor het in mijn ogen nog wel eens vertoebelend overkomt.
  Daar probeer ik je op te wijzen. Niet als een betweter/leraar of zoiets maar wel als iemand met een andere kijk.

  Kijk vooral ook eens op Stichting Stuseco en hun jaarverslagen en vooruitzichten (geen voorspellingen). Ik luister eerlijk gezegd niet naar Bouta & Zn en Boefdraad ik volg de cijfertjes, politiek gepietpraat koop ik niets voor.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.