donderdag, december 7, 2023
HomeNieuws uit SurinameBurgers: beleid Surinaamse regering onsamenhangend

Burgers: beleid Surinaamse regering onsamenhangend

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 19 jun – Het beleid van de regering is onsamenhangend. Dit stelt het Burgerinitiatief, Bini. In haar eerste verslag ooit geeft het collectief van maatschappelijke organisaties een dikke onvoldoende. Het beleid heeft veel weg van springen van de hak op de tak. Onmacht voert de boventoon en inspelen op pijnkreten vanuit de samenleving lukt dan ook zelden of nooit.

Voor het inspelen is uiteraard goed inzicht nodig in complexe maatschappelijke problemen. Dat deze problemen maar niet worden opgelost, duidt nog het meest op het gebrek aan inzicht. Dit wordt nog verergerd door een slecht functionerend, uitgehold overheidssysteem. Overigens is dat niet het resultaat van alleen het huidige beleid. Ook vorige regeringscombinaties hebben het laten afweten.

Intussen blijft goed en effectief beleid uit. Als er sprake is van beleid is dat niet het resultaat van overleg met maatschappelijke organisaties. Het zal dan ook vaker dan niet verkeerd uitpakken. Van financiële verantwoording is geen sprake en transparantie is zoek. Speciale wetgeving tegen corruptie laat eindeloos op zich wachten. Dit geldt evenzeer wetgeving op openbaarheid van bestuur.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

48 REACTIES
 1. Ha,ha,ha, achter deze tijdelijk in het leven geroepen nep organisatie met de naam Bini staan enkele grappenmakers uit het kamp van de oppositie. Bini staat voor buigen.Hun streven is erop gericht de regering zover te krijgen dat deze het beleid gaat ombuigen naar de wensen van de verzwakte oppositie. Zij willen op hun wenken bedient worden terwijl deze wensen niet realistisch zijn. De beweging ‘ we zijn moe ‘ is aan gebakken lucht en de wanen van de leiders ten onder gegaan. Nu komen deze leiders terug in een nieuw jasje.


  Maak melding

 2. Het beleid heeft veel weg van springen van de hak op de tak.
  Dit noemt men Djompo foetoe dus is niet onbekend in Suriname.
  De coalitie probeert ook bons bak te spelen maar de oppositie speel waka tjopoe met een grote boegroe


  Maak melding

 3. Opsluiten moeten ze allen die onder leiding van de grootste aanbeden misdadiger corruptieve handelingen hebben gepleegd. Oma taki, ndper’s zijn ddb misdadig vervloekt en zijn de oorzaak van alle onrust, onvrede, chaos, armoede, stijgende misdaden en geestelijk en moreel verval. Ieja, laat de hele wereld het weten dat een oerdom paarsziek bezeten ddb volk verantwoordelijk kan worden gesteld voor die duivelse slang die ze aanbidden en hen laat lijden. Ze verdienen alle paarse kommer en kwel. Ndper’ s zijn sinds 1987 de grootste vijanden tussen het volk. En hun baas en corrupte adviseurs, erger dan de kolonisator. Opa taki het zijn ware klootzakken van beesten die de duivel ddb aanbidden.


  Maak melding

 4. Wat verwacht je anders van een regering die compleet bestaat uit criminelen waaronder moordenaars,drugs en wapendealers,en bankrovers ,verraders van allerlei soorten zoals broeder en landverraders,dagdromers zoals dubai,flyovers weg naar brazilie,trein droom…en nog veel meer …
  Onheil staat ons te wachten !!Je moet knap gek zijn als je in deze incompetente ndp regering gelooft,!


  Maak melding

 5. Het volk moet het anders bekijken.De volks president heeft de armoe,zijn grootste vijand, binnen gehaald.En nu vecht hij als Don Quichot tegen de vijand.
  En als de vijand alleen voelbaar is en niet zichtbaar,blijft het een moeilijke strijd.En de onschuldige slachtoffers is het volk.Nog even en dan lopen ze met dunne ledematen,groot hoofd en dikke buik.


  Maak melding

 6. @RobG
  Ik weet het echt niet meer of ik moet lachen of huilen om je domheid.
  Waar was jij toen God wijsheid aan het uitdelen was?Hield jij je schuil in de bil gat van je baasje bang dat je dan niet meer dom zou blijven maar ineens met een beetje wijsheid gezegend zou worden?! Kruip maar liever terug in het chocolade fabriek van je baasje zijn achterste!!


  Maak melding

 7. Ha, ha, ha ,ha met die @Ray. Zo zie je maar weer.Wanneer jouw intellect tekortschiet om mij bij te benen verander je in een ongeleide projectiel en ga je over tot het gebruik van vulgaire taal.Vulgaire uitingen moet je nooit met vulgaire woorden beantwoorden.Ik ga mezelf niet verlagen tot het niveau van de ongeletterden van de samenleving,De kracht zit in het intellect.


  Maak melding

 8. Corruptie heeft bij ons in Suriname altijd de overhand gehad.
  Het beleid was en is ‘Hoe sla ik ze snel mogelijk mijn slag!

  Het beleid is verder ook nog onsamenhangend omdat verslaafden het beleid maken en uitvoeren.
  Wie heeft een verslaafde normaal zien doen of praten?

  drugs verslaafden
  sex verslaafden
  alcohol verslaafden
  geld verslaafden


  Maak melding

 9. @Bigi Sma,
  Terwijl volgens jou in de Surinaamse politieke arena volop bons bak en waka tjopoe wordt gespeeld, vermaken onze maron broeders in het binnenland zich met het spel olo meti bij de Dominicaanse schonen.


  Maak melding

 10. @RobG
  Doe niet zoveel moeite ,je hoeft je niet te verlagen ,wij schatten je IQ niet hoger dan 0,0!!
  Als je knap genoeg zou zijn zou je een moordenaar niet aanbidden!!


  Maak melding

 11. Iedereen in Suriname weet, beseft en voelt de financieel / economische pijn, chaos en ellende, welke de afgelopen 7 jaar is veroorzaakt door het criminele, corrupte wanbeleid van een legertje laaggeschoolde en zichzelf verrijkende schurken o.l.v. de drugsveroordeelde meervoudig moordenaar DESIRE DELANO BOUTERSE De staatskas is leeggeroofd, inflatie 77%, economische krimp 9-11%, devaluatie van de SRD met 65%. Slechts een kleine, hersenloze, paars geindoctrineerde clan wringt zich, tegen beter weten in, in allerlei bochten om de handelswijze van deze dictator recht te lullen.


  Maak melding

 12. Ray, maak je niet druk, Dat opgeblazen mannetje lijdt aan een grandioze zelfoverschatting, die flikkert vandaag of morgen vanzelf wel van de troon waar hij zichzelf opgeplaatst heeft.


  Maak melding

 13. Er is 33 miljoen uitgegeven om 10.000 pakketten van 50 SRD te verdelen!!
  50 * 10.000 = 0,5 miljoen.
  Waaraan is de andere 32,5 miljoen uitgegeven??!!


  Maak melding

 14. Ray, een moordenaar? Zoveel jaren na dato heb je het nog over “moordenaar” terwijl vaststaat dat anderen fysiek hiervoor
  verantwoordelijk zijn. Jij veegt een ieder onder een en dezelfde noemer. Mijn inziens is dit een duidelijk teken van onmacht om met de waarheid om te gaan. Op basis van voortschreidende inzichten ontstaat er een heel ander beeld over de avond van de gebeurtenissen.Ik bekijk dit vraagstuk niet vanuit een emotionele invalshoek maar vanuit een rationele kijk naar de gebeurtenissen.


  Maak melding

 15. Het beleid van de regering is onsamenhangend. Het is gewoon pappen en nat houden. Het is vlees noch vis.

  Dit omdat ddb, ndp, gangsters bezig zijn met hun enige eigen belang(en), nl niet in de gevangenis te recht komen, plee zie end te blijven.

  De Sibieboesie is de (vele arme) Surinamers nog niet aan de neusvleugels genaderd. Ze kunnen nog op hun tenen gaan staan of watertrappelen.

  Het volk bepaalt wanneer het genoeg is en de bestorming van het Ka Bie Net van de Plee Zie end moet plaats vinden. Dan is het echt over en uit.

  De (deels) ontklede gestrafte ddb en gangsters moeten met verwarmde pek of teer ingesmeerd of overgoten worden, waarna hij/zij met veren worden bedekt en uit Ka Bie Net worden getrapt.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 16. Wat had men dan verwacht van een moordverdachte en veroordeelde drugscrimineel die ook nog voor Pleesident speelt?

  Dit is een NAK-PANJA beleid dat door dit heerschap wordt gevoerd. Onder lijding van deze veroordeelde crimineel zal het Schip Suriname zinken als deze figuur aanblijft als PLEESIDENT tot 2020.

  Suriname; recht je rug en laat het niet zover komen!!!


  Maak melding

 17. RobG

  Neemt u aub Nota van de tekst van de vorige vice president die de regering fileert ten aanzien van de zorgwetten en de chaos die het door ondeskundigheid tot stand brengt.

  Zelfs loylisten beginnen te klagen over het onvermogen van de regering te regeren.

  Het wordt buigen of barsten de komende zomer!


  Maak melding

 18. @ RobG: Waar je allemaal verstand van hebt weet ik niet, maar van juridische zaken blijkbaar niet.

  In de tijd van de decembermoorden was ik in Suriname en het was heel duidelijk dat Bouterse zowel opdrachtgever als aanwezige was bij de gebeurtenissen in Fort Zeelandia. In die zin is hij juridisch volledig aansprakelijk voor de dood van elk van de slachtoffers en mag hij met recht een massamoordenaar genoemd worden.

  Je kunt wel spitsvondig proberen te zijn, zoals een advocaat met laag moreel besef, en stellen dat als hij niet zelf, fysiek, gedood heeft dat hij dan geen moordenaar is, maar daar kom je bij de rechter niet mee weg.

  De oppositie, via de media, werd Bouterse te brutaal, te gevaarlijk en te luidruchtig en daar moest een einde aan komen. Hij had ook nog wat persoonlijke rekeningen te vereffenen, zoals met Daal en Rambocus.
  Wat volgde was zijn oplossing. Het was moord met voorbedachte rade.


  Maak melding

 19. Het enige dat BINI doet is kijken naar welke van hun prioriteiten door de Regering EN Overheid wordt uitgevoerd.

  Dan heeft men het over een speciale wetgeving tegen corruptie betreffende het Inter-Amerikaans Verdrag tegen corruptie (1996). Als gevolg hiervan werd een ontwerpwet tegen corruptie in 2002 ingediend bij De Nationale Assemblée. Nadat de wet in de eerste ronde in behandeling was genomen is er ook niets meer gebeurd.
  Onder Venetiaan is er dus ook niks meegebeurd.
  Evenals een wet voor openbaarheid van bestuur. Iets wat nu wel op tafel ligt om behandeld te worden sinds 2012.

  Best als je roept dat er niks mee gebeurd onder Bouta & Zn, Maar waarom is er dan de jaren ervoor ook niks meegebeurd?

  De belangrijkste vraag voor mij is: Of een Anti-Corruptiewet feitelijk iets toevoegt aan het Wetboek van Strafrecht, waarin strafbare delicten als fraude, oplichting, diefstal en verduistering zijn opgenomen.


  Maak melding

 20. RobG , zit net als een junk en alcoholist nog steeds in de ontkenningsfase wat betreft de massamoord of liquidatie van 15 mannen, en probeert dat nog steeds met vage nergens op gebaseerde kutsmoesjes te verdoezelen, vertel eens waarom zou iemand er voor zorgen dat er amnestie verleent moet worden voor iets wat hij niet gedaan heeft, is dit eigenlijk al geen schuldbekentenis op zich?


  Maak melding

 21. @ Hans v/d Broek:

  “In de tijd van de decembermoorden was ik in Suriname en het was heel duidelijk dat Bouterse zowel opdrachtgever als aanwezige was bij de gebeurtenissen in Fort Zeelandia.”

  Weet jij dat zeker, was jij erbij op het fort?


  Maak melding

 22. Ik ben reuze benieuwd of er morgen tekst en uitleg wordt gegeven door de”President”: want … ach ja hij was ziek, ik heb ook weleens de griep maar ga gewoon naar mijn werk dus ik kijk uit naar morgen om nu eindelijk eens te horen wat de zgn. begrotingsplannen v.h jaar 2017 zijn, het is toch een blamage van jewelste als je geen verantwoording wil afleggen over je beleid en dan met de smoes kom van ziek zijn. Vind je het dan gek dat je een onvoldoende krijgt, domme domme man.


  Maak melding

 23. @ Neus,

  Wederom moeite met lezen en begrijpen en nu ook nog met rekenen.

  33 miljoen wordt er uitgegeven voor voedselpakketten
  Elk pakket heeft een waarde van 200 SRD en wordt voor SRD 50 verkocht.
  Olifant Mattahoeri vraag hoe 10.000 pakketten worden gedistrubueerd. Er staat nergens dat 10.000 pakketten 33 mijoen kosten.
  Er waren reeds pakketten verstrekt.


  Maak melding

 24. Kevin@
  Speciale wet op corruptie na 11jaar nog steeds niet rond, waarschijnlijk niet realistisch, om dat dan half suriname word opgepakt, wat en wie word er verdedigt, maar het zal allemaal wel weer de schuld van, die andere zijn, wie houd wie voor de gek
  Sari Tori


  Maak melding

 25. @ Trabniest

  Volledig gelijk, het is en blijft wijzen naar de ander.
  Een wet die overigens weinig toevoegd, maar dat terzijde.

  Symbool politiek van de bovenste plank die nu gebruikt wordt door schreeuwers die er zelf ook niet mee hebben gedaan.


  Maak melding

 26. Kevin@
  Jou op merkingen worden zo langzamerhand ziekelijk, natuur gaat het niet goed in Suriname, en wie daar de schuld van is, laat zich raden.
  Het is de schuld van Javanen Creolen Hindoestanen, indianen marrons Chinees, Hollanders Duitsers, Fransen ganeesen Amerikanen Canadezen, hand in eigen boezem steken en toegeven dat er een hele hoop fout is gegaan, en dat er een bepaalde groep behoorlijk hun best gedaan hebben om er niet armer van te worden, groot grondbezitter goud mijnen, en zo kunnen we een heel epistel vol schrijven, en ik hoef het niet te weerleggen, het zal mij worst zijn, ik heb er van 1960-65 een heerlijke tijd gehad, en iedereen had het naar z’n zin


  Maak melding

 27. @ Trabniest

  Ik ben het volledig met je eens hoor. Laten we vooral de hand in eigen boesemsteken en eens ophouden met de pot verwijt de ketel. Wie er ook in de regering zit het maakt niet uit…de hond of de kat bijt je.

  Maar schijnbaar mag je dat niet vinden en moet je hier op WKN volledig tegen de huidige regering zijn en alles geloven wat er op FB, WKN, Twitter etc etc ongefundeerd wordt geroepen. O wee als je het er niet mee eens bent.


  Maak melding

 28. RobG

  “Ha,ha,ha, achter deze tijdelijk in het leven geroepen nep organisatie met de naam Bini staan enkele grappenmakers uit het kamp van de oppositie.”

  Beste RobG u hd even moeten checken voor dat u zo afgeeft op burgerinitiautieven. Zie hier onder de reactie van mevrouw Simons zoals opgetekend door Star nieuws

  “Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons noemde het een van de belangrijkste sociaal-maatschappelijke initiatieven die we in ons land kunnen hebben. “Elke regering en elke oppositie zal rekening moeten houden met deze duidelijke en zakelijke manier van het beleid volgen”.

  Beste RobG u bent zelfs voor de NDP een blamage


  Maak melding

 29. Lontai Pesi.
  Ai boi dat ik daar niet aan gedacht heb “olo meti”

  Maar één ding weten ze niet en dat is verbinden dat deden wij met anda hoe langer de vingers hoe meerdere anda’s je kon maken.
  Maar met lange vingers van heden doen ze andere dingen


  Maak melding

 30. Mede forummers odi aan jullie allen.
  Ik ben al lange tijd gestopt om RobG onze afgestudeerde econoom, onze docent economie en onze IT specialist.
  Want wat er bij hem uit de mond komt is echt niet van deze aardbol.
  Dus zoals er zo vaak wordt gezongen “let is go let it go”


  Maak melding

 31. Jojo gij denkt aan mij gebakken lucht te verkopen, maar daar trap ik niet in. Gij doet vergeefse pogingen om het initiatief van de grappenmakers in Bini een serieus tintje te geven. Maar dit initiatief is zoooo doorzichtig waardoor dit tragisch initiatief door de mand valt. Bini is niets anders dan een organisatie met een holle rug. Wat heeft de gemeenschap aan goedkope stemmingmakerij? De regering heeft haar beleid uitgestippeld en met name de kwetsbare groepen wil men ontzien. Daarnaast streeft de regering naar stabilisatie van de wisselkoers. Het is laveren tussen diverse belangen voor de bestuurders? Van Venetiaan staat bij de gemeenschap bekend als de man die een hardvochtig beleid voerde. De man voerde een beleid die desastreus uitpakte voor de bevolking.


  Maak melding

 32. @Robje-G-Leerling-Paarse-Propagandist, GEEN GEBAKKEN LUCHT is het NDP Staats-faillissement van Sranan !

  GEEN GEBAKKEN LUCHT ZIJN Uw Opa D en Gilmore Hoeffie die IN HET GEHEIM, snachts, MEER DAN DRIE MILJARD ongedekte SRD-bankbiljetten drukken en uitgeven aan consumptieve zaken !

  Alle Reserves , goudvoorraad, alles is volgens de Paarsen VERDAMPT !

  Nu laten de Paarsen AL HET GELEENDE GELD VERDAMPEN, de bevolking zal ervoor opdraaien !

  PAARS = WANBELEID, PAARS IS EEN HEBI !!!!!

  PRODUCTIE NO DE ! VALUTA NO E KOME !!!!

  ZAKENKABINET NU, OM UIT HET FAILLISSEMENT TE KOMEN !
  MEK DENG PAARSE DOMBO GWE !!!!

  Robje G, leer paarse DESI tellen 1 + 1 = 2 en niet 4 !!!!!!


  Maak melding

 33. Paarse economie, wij lanti verhogen vele prijzen,

  waaronder de brandstofprijzen,

  hierdoor stijgen de productiekosten als gevolg waarvan de

  productie van goederen duurder wordt , de verkoopprijzen

  gaan omhoog !

  Daarna zal Sranan meer goederen EXPORTEREN !
  (Deng tra kondre law ! )

  Leve de paarse rekenkunde en de Paarse economie !

  Staatsuitgaven nog steeds hoger dan de staatsinkomsten, leve de Paarse leningen-economie !!!


  Maak melding

 34. @Robje-de-leerlng-Paarse-propagandist, volgens Desi hadden wij een Bigi-lip-president, helaas hebben wij thans een PROBLEEMGEVAL als president !

  NEKS NO E WORDE ! VALUTA NO DE !

  Ps : 16.888 Paarse Volkswoningen DE NA PASI E KONG !


  Maak melding

 35. @Oso-Srafu, alleen het feit dat men aangaf dat er 18000 woningen gebouwd moeten worden geeft aan dat dit onderwerp de hoogste prioriteit genoot.Het Front draait het hoofd weg voor dit soort vraagstukken. Maar achteraf kwam men er achter dat er niet voldoende geld in kas was. Venetiaan had de mensen een worst voorgehouden dat er veel geld in de staatskas beschikbaar was.Dit bleek een grove misleiding van Venetiaan te zijn.


  Maak melding

 36. @ RobG

  “Jojo gij denkt aan mij gebakken lucht te verkopen, maar daar trap ik niet in.”

  Beste RobG het zijn niet mijn woorden die Bini serieus nemen maar die van de voorzitter van de DNA en prominent NDP lid Simons Geerlings.
  Verkoopt zij nu ook gebakken lucht.


  Maak melding

 37. RobG
  @Oso-Srafu, alleen het feit dat men aangaf dat er 18000 woningen gebouwd moeten worden geeft aan dat dit onderwerp de hoogste prioriteit genoot.

  Wat goedkoop grootspraak is dit.
  Ik constateer
  Ik beloof
  Ik wil uitvoeren maar heb geen geld, de kas is leeg
  Ik wil uitvoeren en zal geld moeten lenen
  De aflossing en de hoge rente als gevolg van het achter de hand houden van grote bedragen dat laat ik door jullie betalen
  Wanner de 18.000 woningen komen tja dat weten wij nog niet want de prioriteit is achteraf bekeken toch niet zo groot daarom wachten wij even tot 2020 als de verkiezingen worden gehouden.


  Maak melding

 38. @Robje-G-mislukte-Paarse-propagandist : Mijn

  eindconclusie na uw WARTAAL over VENE is, dat zowel bij

  president DDB als bij uzelf,Robje-G, sprake is van een

  PROBLEEMGEVAL !

  PS : Er zullen weer enkele MILJARDEN aan Ongedekte bankbiljetten worden uitgegeven door de Paarse VLOEK !
  De prijsverhogingen van de corrupte overheid, leiden tot een algehele prijsspiraal !


  Maak melding

 39. @ Strafu,

  Wederom een bewering zonder enige maatstaaf van waarheid: “MEER DAN DRIE MILJARD ongedekte SRD-bankbiljetten drukken en uitgeven aan consumptieve zaken !

  Alle Reserves , goudvoorraad, alles is volgens de Paarsen VERDAMPT ! ” – – – – Kom een keer op met je bron(nen) en cijfers die dit stafen? En dan bedoel ik geen dom stukje in De West wat nergens op slaat en die door De West zelf wordt gecorrigeerd in een later stadium. Echte cijfers en geen verzonnen cijfers van jou of een neppe krant.

  “hierdoor stijgen de productiekosten als gevolg waarvan de
  productie van goederen duurder wordt , de verkoopprijzen
  gaan omhoog !” – – – – – – In ander post’s beweer je keihard dat de productie nihil tot 0 is?

  zie jouw post: vrijdag 16 juni 2017 om 11:00 uur.
  “……………Economie ingekrompen, nagenoeg geen productie !…………..””

  Terwijl cijfers van het ABS andere gegevens tonen!
  (Tip check eerst iets voor dat je zomaar iets roept)

  Je lult wederom als een kip zonder kop en probeert wederom populistisch te doen met domme ondoordachte uitspraken die kant nog wal raken. Maar schreeuwen, ja dat kun je………Zielig


  Maak melding

 40. @ Haco

  Als je zo wilt en gaat denken…succes verder dan maar.
  Officiele instanties die rapporten uitgeven, waaronder ook IMF,ABS etc?? of toch liever FB en geschreeuw op o.a WKN?


  Maak melding

 41. @Hans van den Broek
  Niet reageren op idioten als RobG en Kevin.

  Gewoon de voortgang van het proces afwachten. Daar zijn betrouwbare getuigen geweest die onomwonden verklaarden dat Bouterse eigenhandig minstens 2 mensen in december heeft vermoord. Dus we wachten dat gewoon ff af.
  Zijn we hoogst waarschijnlijk gelijk verlost van die idioten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES