donderdag, april 11, 2024
HomeFotoSchenking voor nazaten oorlogsvrijwilligers Korea

Schenking voor nazaten oorlogsvrijwilligers Korea

-

Does Travel - naar Suriname

De Koreaanse ondernemer Jaewon Lee (2de vanuit rechts) heeft vrijdag cheques van elk US$ 2.500 geschonken aan negen studerende nazaten van Surinaamse oorlogsvrijwilligers, die in de Koreaanse oorlog (1950- 1953) hebben gevochten. Het geld is bedoeld als studiebeurs voor de categorieen MULO tot en met universiteit in Suriname. De geste is uit dankbaarheid van de bijdrage van de Surinaamse oorlogsvrijwilligers aan de bevrijding van Zuid-Korea uit handen van Noord-Korea.

Voorzitter Fred van Russel van de Vereniging van ex-Korea Oorlogsvrijwilligers(r) in Suriname en zijn secretaris Wilfred van Gom(l) waren getuige van de schenking. De twee oorlogsveteranen hebben ook medailles van de Zuid Koreaanse regering, bestemd voor hun ondertussen al overleden strijdmakkers, overhandigd aan de nazaten.

opening
Fernandes Express
BODO Party

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES