zo 18 feb 2018 03:58
post thumbnail

Docu125 start project Kinderhuis Leliëndaal in Suriname

1

Docu125, de makers van Jaji – Lotgenoten, hebben gisteren de start van een nieuw project aangekondigd. Jaji is gemaakt ter gelegenheid van 125 jaar Javaanse Immigratie en is mede tot stand gebracht door crowdfunding. De Javaans Christelijke werkgroep van de Evangelische Broedergemeente in Nederland heeft hieraan ook bijgedragen. Tijdens hun kerkdienst op Vaderdag kondigde Melvin Toemin, de producent van Docu125, aan dat het volgende project over kinderhuis Leliëndaal in Suriname zal gaan.

Zijn vader Djoeminadi viert op 19 juni zijn 74ste verjaardag. Zijn ouders waren beide overleden toen hij 9 jaar oud was en hij werd als weeskind in het kindertehuis opgevangen. Daar heeft hij zijn vrouw ontmoet en ze zijn nu al 54 jaar getrouwd. Docu125 zal de mooie en minder mooie herinneringen in een nieuw tijdsdocument vastleggen. Dit kindertehuis wordt volgend jaar 100 jaar.

Om de soft launch van crowdfunding gestalte te geven doneerde Melvin Toemin, namens Docu125 een symbolisch bedrag van €100. In een later stadium wordt de crowdfunding officieel aangekondigd en zal er ook een rekeningnummer worden gecommuniceerd.

(Foto: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

<- klik hier om te reageren op dit bericht
11 Reactie | Plaats Reactie

  1. Als je geen geld hebt is crowd funding good instrument om een project te financieren. Eeen paar grote donors hebben is wel goed. Veel success met de “lendar” projewct.

    dinsdag 20 juni 2017 om 00:01 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ads:
Bezoek ook:
www.suriname.nl

Adverteer ook op:
www.suritrade.com