dinsdag, april 23, 2024
HomeOnderwerpenEntertainmentKotomisi Grand Gala in Theater Zuidplein R'dam

Kotomisi Grand Gala in Theater Zuidplein R’dam

-

Does Travel - naar Suriname

Op zondag 2 juli vindt in Theater Zuidplein te Rotterdam de Kotomisi Grand Gala plaats van 13.00u – 20.00u. De koto hoort sedert enige eeuwen tot een onderdeel van het Afro-Surinaamse cultureel erfgoed afkomstig uit de slavernij periode. Bij de Koto Grand Gala is de ‘koto’ in volle glorie te bewonderen. En voor wie het nog niet weet: de ‘koto’ is een traditioneel Afro – Surinaams kledingstuk. De dames die een koto aan hebben worden ‘kotomisi’ genoemd (misi = mevrouw). Er bestaan koto’s voor verschillende gelegenheden, o.a. de verjaardagskoto, werkkoto, rouwkoto, trouwkoto. De ontwikkeling van de koto als kledingstuk is niet gestopt, maar ontwikkelt zich nog steeds.

Ook de bijbehorende hoofddoek bij de koto – de angisa – heeft een speciale betekenis. Het vouwen van deze hoofddoeken is een speciale kunst die mondeling wordt overgedragen en nog steeds onderwezen wordt. Ook bij dit Grand Gala is een workshop om het vouwen van de angisa te leren door Romeo Prade. Nana Markelo en Black Harmony openen op spirituele wijze middels een libation het programma. De sfeer makende muziekformatie Sabakoe is de hele dag de muzikale gastheer. De Kotomisi Fashion Parade toont een aantal creaties die vervaardigd zijn door de top Surinaamse costumier Giovanni Soekhoe.

De bezoekers kunnen zich ook presenteren in schitterende orginele koto’s. Hieraan is de verkiezing van de mooiste en uniekste kotomisi uit het publiek verbonden. Het gaat om de “Kotomisi Award 2017”. Belangrijkste voorwaarde om mee te dingen: de koto moet van orginele Surinaamse snit getuigen, geen namaak uit o.a. Thailand en China. De winnaar van de award ontvangt een kunstwerk en een retour ticket Suriname, die ter beschikking is gesteld door reisbureau Selkam Travel aan de West-Kruiskade.

Informatie
Kotomisi Grand Gala
Tijd: vanaf 13:00 uur inloop, 14:00 uur, start – 20.00 uur
Adres: Zuidplein 60-64 | 3083 CW Rotterdam
Kaartverkoop: voorverkoop €27,50 bij Bill Board Mall en Theater Zuidplein. Kassa Theater Zuidplein is te bereiken op dinsdag tot en met vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur, telefoon 10 20 30 203
Kaarten aan de deur €32,50
Infophones organisatie
06 37 77 44 12 | 06 33 52 74 34 | 0634521819

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES