Kleurrijk Voetbal krijgt grond voor academie in Suriname

16

PARAMARIBO, 8 jun – De stichting Kleurrijk Voetbal krijgt een stuk grond van tien hectare om er een adacemie op te zetten. Dit zei vicepresident Ashwin Adhin bij de herdenking van de SLM-vliegramp. De nagedachtenis het het streven van de omgekomen voetballers mag nooit verloren gaan. Daarom ook zullen de Surinaamse Voetbal Bond en de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij een wat socialer gezicht moeten tonen.

Zowel de voetbalbond als het luchtvaartbedrijf laten het afweten bij de herdenking. En dat al jaren. Over het in ere houden van wat de stichting en de voetballers nastreefden, wordt dan nog niet eens gesproken. Adhin zegt dat de regering het plan adopteert om een voetbal acedemie om te zetten. Het plan is reeds besproken in de ministerraad. President Desiré Bouterse wil dat het uitvoeren zo snel mogelijk begint.

Er is al een speciaal team opgezet. In het team zitten behalve de stichting ook de ministeries van Ruimtelijke Ordening Grond- & Bosbeheer en Sport & Jeugdzaken. Roy de Miranda, voorzitter van stichting Kleurrijk Voetbal, vindt dat de samenleving een ‘morele verplichting’ heeft na te komen. Het komt er op neer dat de missie wordt voortgezet, waar de voetballers toen hun leven voor gegeven hebben.


16 REACTIES

 1. De naam van Roy Miranda al is een garantie dat er niets van dit plan komt.Die stamt van de verkeerde tak der Miranda’s af.
  Trouwens zijn er nog vrije gronden in Sur?


  Maak melding

 2. Gek niet waar?
  De SLM vliegramp en Dec 1982 ,beiden een nationale rouwdag en alleen 1,de SLM
  vliegramp word erkend en de andere niet?!
  Voor de SLM vliegramp bestaat geen belangstelling en hiervoor sloven Adhin en bouta zich uit?!
  De SLM vliegramp was a human mistake,maar Dec 82 was moord met voorbedachte rade en wel door bouta!!!


  Maak melding

 3. Als je de voetbal goed volgt, zijn er genoeg voetballers die in eredivisie/buitenland spelen voor Surinaamse elftal willen uitkomen. Alleen moet de suri voetbalbond erkennen de paspoort van geboren Surinamers.


  Maak melding

 4. Die Roy de Miranda is één van de laagste ratten.
  Hij plaatst in het verleden altijd de meest onzinnige en walgelijke berichten pro-Bouterse tot hij, in een vlaag van grootheidswaan, veel te ver ging en een bericht plaatste dat Bouterse niet aanstond. Toen was hij voor maanden van het toneel. Blijkbaar heeft deze idioot zich weer ingelikt.
  Hij staat bekent als gestoord, arrogant en oplichtertje.


  Maak melding

 5. @ Jacobus @ Lilian,

  Van de tak “Notaris Miranda Tjorie kare” !!
  Dagelijks schreeuwde een Hindostaanse karreman dat in Paramaribo !! Als dat niet waar zou zijn dan zou deze gedupeerde toch opgepakt zijn geweest door de politie .Maar het was een waaheid als een “koe” !
  Eugene korte-lont-tollie zou zeggen “Jo koe” !, maar is intussen zelf een Jo koe geworden .


  Maak melding

 6. Een voetbal academie is wel het laatste waar men over na zal moeten denken.

  Daarnaast 10 hectare is idioot groot voor dat doel. Wie heeft de fondsen om iets te realiseren en wie zal het onderhouden.

  Indien men het wil kan men het Seedorfstadion weer een kleurtje geven en onderhouden.


  Maak melding

 7. @ Jojo,

  Gelijk heb je !!
  Doe liever iets voor de ziekenhuizen “idote” regering !!
  En doe wat aan de medcijnvoorzieing in het land !!


  Maak melding

 8. In de DNA moeten vragen gestelt worden over deze gift. Is er wel een gedegen plan of is die 10 ha zomaar cadeau gegeven?? Waar is het plan en waarom is dit nooit aan de DNA voorgelegd?? Hoe is de beoogde financiering ?? Zijn er al geldschieters?? Wie zitten in he bestuur?? Etc.


  Maak melding

 9. Zeker is dat we later gaan horen dat Miranda de grond door verkocht heeft.Zijn reputatie loopt hem voor.

  @Bong-koro-sranangman

  de naam van de Miranda’s zijn te vinden op het net.Naar de goede Miranda is een straat in Paramaribo vernoemd en slechte is roemloos ten ondergegaan na in de gevangenis gezeten te hebben.
  De persoon die op straat liep te roepen dat de notaris een boef is,is later een grote ondernemer geworden.Helaas kwam hij tragisch om het leven.
  Kan geen namen noemen omdat zijn kinderen die ook ondernemers zijn,nog in leven zijn.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.