Surinaamse oppositie houdt rekening met val kabinet Bouterse

41

PARAMARIBO, 5 jun – Er moet rekening mee gehouden worden dat het kabinet Bouterse nog voor 2020 ten val komt. Dit is de kern van de evaluatie die de vier grootste oppositiepartijen gemaakt hebben van hun recente publieke protestbijeenkomst. Mogelijk moeten nog voor 2020 algemene verkiezingen uitgeschreven worden. De oppositie wil in elk geval een plan opstellen om de periode na Bouterse te overbruggen.

Het maakt dan niet uit of het voor of na 2020 is. Het zogenaamde Nationaal Crisisbeheersingsplan moet uitgewerkt worden door verschillende maatschappelijke groeperingen. Het blijkt volgens oppositiepartijen dat enkele van deze groepen aan een eigen plan werken. Daar moet een groot plan van worden worden gemaakt. Er kan dan rekening worden gehouden met alle belangen.

Bepaalde ideeën zijn rijp genoeg om meteen uit te voeren. Alleen, het komt er maar niet van onder de huidige regering. “Veel dingen zijn haalbaar, maar niet onder deze regering, want die heeft het vertrouwen niet. In feite zegt men dat we ons nu al moeten voorbereiden op overname van het bestuur. Dat kan constitutioneel in 2020, maar het kan ook eerder”, zegt VHP-leider Chandrikapersad Santokhi tegenover de Times of Suriname.


41 REACTIES

 1. Neem over ,wacht niet totdat we allemaal niet meer in leven zijn !Doe het nu! Vervroegde verkiezingen houden en nu.!
  Laat de maatschappelijke groeperingen aan een kant als we op hun moeten wachten dan is het met ons gedaan,vraag de gewone burger,iedereen wil vervroegde verkiezingen.Weg met bouta,weg met de ndp!


  Maak melding

 2. @Kevin
  Hou toch je mond dicht idioot!
  Je baasje de bedelaar heeft miljoenen aan dollars cadeau gehad van de arme dalits ,onze voorouders, om jou te verzorgen,ondankbare ezel ….


  Maak melding

 3. Die Santokhi is echt geen tactische meesterzetter. Zulke informatie moet je voor je houden en pas spuien als het ter zake doende wordt. Die man tettert maar al z’n plannen de ruimte in zonder dat die plannen actueel zijn.


  Maak melding

 4. “En als wij komen’ zullen wij alles terugdraaien !!!

  Kome pé ? Kong doe sang ? A no dja jo kome !

  Deze kerels zien ze idd heel erg vliegen. De oppositie heeft de protestacties weggekaapt van; Wij zijn moe, Burgercollectief en Maisha Neus en ziet nu wat het resultaat daarvan is.

  Niks, nakkes, nada. Zonder deze protestgroepen is de oppositie (incl de vakbeweging) nergens !
  Ik heb een soort van onderbuik gevoel dat de oppositie wederom contact wil met de actiegroepen om hun strijd nogmaals voort te zetten.

  Maar…….! Er is een Engels spreekwoord en die luidt als volgt; shame on you if you fool me once, but shame on me if you fool me twice !

  Ik denk niet dat de jongeren zo dom zijn om zich nogmaals te laten pakken door de oude politici, want ze zijn behoorlijk ondersteboven genomen in Grun dyari enkele weken terug.

  Als de protesterende jongeren nogmaals in de boobytrap van de oude politici trappen, dan denk ik dat we ook deze generatie van zogenaamde ‘nieuwe leiders’ kunnen afschrijven.


  Maak melding

 5. Een Volk Dat Voor Tirannen Zwicht Zal Meer Dan Lijf En Goed Verliezen Dan Dooft Het Licht.

  De ndp van ddb en gangsters is niet opgericht om de belangen van het Surinaamse Volk, uitdagingen van de “huidige democratische rechtsstaat”, welzijn en welvaart van het Surinaamse Volk, het land en Volk naar grotere hoogten te brengen, maar om de belangen van ddb en gangsters veilig te stellen. De belangen van hen zijn oa, alles te doen dat ddb ontkomt aan het 8 december 1982 strafproces, zie welke awaridomri en anderen van de ndp gewerkt hebben aan de waardeloze gewijzigde amnestiewet, zie de advocaat barba man van ddb, zie radio man van ndp, zie adviseurs, zie strafbare feiten van ddb veroordeeld tot 11 jaar gevangenisstraf door de rechtbank van de Noordzee om drugscriminaliteit, ddb op de opsporingslijst van DEA in de USA, talrijke misdaden tegen de menselijkheid, verantwoordelijk voor de Moiwana 86 moorden, een gekozen wettige regering op 25 februari 1980 om ver heeft geworpen door middel van een coup, zich zelf en gangster verrijkt hebben met miljoenen guldens uit de verdragsmiddelen bij de totstandkoming van de Onafhankelijkheid op 25 november 1975 tussen Nederland en Suriname, ( ongeveer 400 miljoen gulden is in de periode 25 februari 1980 tot 8 december 1982 naar Suriname vanuit Nederland overgemaakt, ddb heeft het West-Surinameplan stop gezet, mensenrechten vertrapt, telefooncoup, enz, 3 x skeer van Suriname, de regering Venetiaan- Sardjoe heeft op 25 mei meer dan 1 miljard us dollars in staatskas achter gelaten, enz, enz.

  ddb is uit op zijn eigen belang, niet in de gevangenis in Suriname, Nederland en USA te komen, zichzelf blijven verrijken en in weelde te leven, bodyguards om zich heen, die zwaar bewapend zijn, waardoor niemand in zijn/hun buurt kan/kunnen komen en als dat wel gebeurt het volk weer te misleiden, met buku-muziek, op de markt verschijnen met ndp-petje of Adidas -petje, en zonnenbril, gewoon poppenkast. Hij en de gang moeten in weelde leven Zie hun paleizen waarin ze wonen, zie de zwarte auto’s waarin ze in de rondte rijden, politie- escorte met knipperende lichten, zie hun feesten die ze geven, whisky die ze drinken en anderen die een graantje willen mee pikken, met whisky vandoor gaan, enz.

  ddb en gang heeft schijt aan de Surinamers en de republiek Suriname, de grondwet van de republiek Suriname, goed gedrag, zie maar neks no fout, mik din kon, we waki din!, na gon put mi dja en na gun kan poer mi, ctu, in lang leger groen naar Lelydorp enkele jaren geleden voor viering 25 november 1975 Onafhankelijkheidsdag/viering.

  Het zullen de Surinamer moeten zijn die zelf de straat op moeten gaan om hem weg te jagen en te voorkomen dat hij hen verdeeld, misleid, belazerd met allerlei luchtkastelen,, vierbaansweg met fly -over, 4- baanweg naar Brazilië, bruggen over de grensrivieren van Suriname, tram/treinverbinding van Poelepantje naar Onverwacht, die binnen enkele jaren gereed zou zijn, aldus de expert eddie jozefzoon, lijkt wel de zoon van jozef en maria. hahaha!, voedselschuur van het Caribischgebied, grootste cassavefabrieken van de regio, 18000 woningen, miljoenen euro’s aan schoolboeken die in het magazijn van het ministerie van onderwijs zijn blijven liggen, enz, Sranan skeer, hoge valutakoersen, ontwaarding srd, winkels die massaal sluiten, geen werkgelegenheid, heel grote armoede al om, enz

  Het Volk zal zelf massaal de straat op moeten gaan en de gewapende machten moeten heel goed beseffen en kijken hoe hun leven van hun familie, enz eruit ziet en hun hersenen heel goed gebruiken, vooral de mannendie maskers aantrekken als gewapende macht(en) en mensen/actievoerders slaan e/o in laadbakken van auto’s gooien en snel wegrijden.

  Recht En Waarheid Maken Vrij’

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 6. Prediker 10
  Spreuken over wijsheid 1 Van één dode vlieg bederft de zalf.
  Van een klein beetje dwaasheid bederft een wijs mens.
  2 Het hart van een wijs mens weet de goede keuzes te maken.
  Het hart van een dwaas mens ( of oerdomme ndper )kiest voor het kwaad.
  3 Wat een dwaas ( of oerdomme ndper ) ook doet, hij doet het zonder verstand.
  Hij laat iedereen zien dat hij een dwaas is.
  5 Ik zag nog iets slechts onder de zon, iets wat gebeurt bij de machtige mensen. 6 Dwaze mensen ( ndper ’s ) kregen belangrijke plaatsen in de regering. Maar de wijze mensen kregen onbelangrijke baantjes. 7 Ik zag slaven op paarden zitten. Maar koningen moesten te voet gaan als slaven.
  8 Iemand die een valkuil graaft voor iemand anders, zal er zelf in vallen.
  En iemand die een muur doorbreekt, zal door een slang gebeten worden.
  10 Als je bijl bot is geworden, moet je hem slijpen.
  Doe je dat niet, dan moet je steeds meer kracht gebruiken.
  Als je iets goed wil doen, kun je het beste met wijsheid te werk gaan. ( Zeg het niet aan de ndper ’s een oerdom dwaas debiel idioot onberechte misdadiger didibri erend volk )
  11 Als de slang je al heeft gebeten vóór de bezwering,
  heeft het geen zin meer om de slangenbezweerder nog te laten komen. ( Ven beng waarskow deng dong ndper ’s gi sneki didibri )
  12 Iedereen luistert graag naar de woorden van een wijs mens. ( Ndper ’s nooit )
  Maar de woorden van een dwaas storten hem in het ongeluk. ( Zie didibri en volgelingen )
  13 Eerst zijn zijn woorden alleen maar onverstandig.
  Maar later wordt het zelfs gevaarlijk wat hij zegt. ( Wie tegen zijn beleid is is staatsvijandig )
  14 Dwaze mensen ( ndp marionetten, misleider en corrupte aviseurs )praten en praten maar,
  terwijl niemand weet wat er in de toekomst zal gebeuren. ( Zoals vasle profeet Misjiesosoka Dabai en valse geldgierige tienden eisende Stef Anus Meje, na 25 nov 2015 ga vele investeerders kome, hoeleeleeja )
  Niemand kan zeggen wat er na zijn dood zal gebeuren.
  15 Een dwaas ( ndper ) zwoegt en zwoegt tot hij doodmoe is.
  Maar hij bereikt er nooit iets mee. Voor hem geldt het spreekwoord:
  “Hij is nog te dom om de weg naar de stad te vinden.”
  16 Het zal slecht aflopen met het land ( verworden narco dicatuur ) waarvan de koning nog maar een kind is,
  of waarvan de leiders ( didibri en gangsters )tot de volgende morgen vroeg zitten te feesten en te drinken.
  17 Maar het zal goed gaan met het land waarvan de koning hard werkt en op de juiste tijd eet om zich te versterken, niet om dronken te worden. ( Zucht, na twee veertig jaren onafhankelijkheid, nog afhankelijker en verarmd door ddb en consorten, misdadig gespuis dat oerdomme dwaze debiele idioten willen als hun afgod, soso lobi misleider die hen doet lijden. )
  18 Door luiheid gaan de dakbalken rotten.
  Door nooit wat te doen, raakt het huis lek.


  Maak melding

 7. Oma taki, ook de gehele oppositie is debet aan het paars misdadig verarmd verval. Ze moesten nooit de verkiezingen zijn ingegaan met verraders als Somo en Loni, ze hebben een koekje van eigen deeg gekregen. heri kondre e go trong bakka leki jare tachtig efoe heri volk no e go jagi deng didibri sa deng dong dong dong ndp sma lobi. Weg met paars misdadig ongedierte die alleen maar kwaad, onrecht en paarse kommer en kwel veroorzaken. Een zieke bezeten paarse knettergekke ndper vervuilt het forum met zijn paars kleuter ndp geleuter ene……..K. Oma bong hefting bakka go efoe a beng ding e gran pikien.
  Elke dag houdt oma haar kleinkinderen het volgende voor, pas op voor ierdereen en alles die ndper is, geloof ze nooit van je leven en ga nooit met ze aan de praat, loop met een grote boog om hen heen, alla ndper sma besmet nanga a didibri paars virus foe misdaad. Deng ai nanga jesi tapoe, didibri tapoe deng ai nanga jesi zodat na soso lobi neks no fout deng krijs bezeten. Ndper’ s zijn de oorzaak van alle geestelijk en moreel verval sinds 1987.


  Maak melding

 8. Wij van V7 of Nieuw Front gaan al vast plannen schrijven voor 2020 dat is goed wij wachten niet op anderen .

  NDP heeft de verkiezing gewonnen zonder een verkiezing programma te schrijven .

  NDP gaat een Hersel programma schrijven zij Adhin vice President voor twee 2017 .

  Cocos bommen planten 5000 hectare plan van NDP welk jaar gaat men oosten en verschepen.

  Abdoel of Abboel van NDP heeft in DNA vergadering vorige week gezeg de Cocos project is een midden lange en lange termijn project .
  Wanneer krijg men dan een beeld wat gedaan gaat worden op korte termijn met de Cocos project .

  Rusland had toen gevraag naar de Cocos project ,voorzitter Simons ging ook bemoeien met de antwoord van Adboel van NDP .

  NDP mensen gaan jullie alvast Cocos bommen leren klemmen meld je aan bij Ocer bij Ramon Abrahams of bij Limbo SRS Radio

  Saramacca gegraven door NDP Regering in 1965 project leider Henk Herrenberg .


  Maak melding

 9. -Al wie straks president van Su mag worden zal het een groot probleem zijn om het land goed draaiende te houden, dit vanwege het wanbeleid van Bouterse.
  Men gaat het volk met bewijsstukken wakker moeten schudden over al de gelden die verspild zijn.

  Persoonlijk heb ik er geen moeite of de subsidie wordt afgeschaft, maar niet op deze manier zoals het nu gebeurd onder deze regering.
  Je kunt geen subsidie een op de ander dag afschaffen en mensen in de steek laten. Zie de ziekenhuizen wat er nu gebeurd, geen medicijnen etc;;; Vanaf 2013 zijn de subsidies stop gezet.

  Er zijn vele instituten door deze Bouterse kapot geslagen. Toren hoge schulden die de volgende generatie mag komen betalen zoals altijd. Zie het voorbeeld van de jaren 80 en erna toen de NDP de macht had in het land.
  -Wijdenbosch brug die nooit betaald was en niemand weet waar al dat geld naar toe is gegaan.
  -Nu weer twee bruggen gebouwd, maar NOOIT heeft de regering ervoor betaald. betaald.

  Corruptie viert hoogtij bij Bouterse en dit is altijd zo gegaan.

  Bouterse mag met zijn mensen die het land naar de verdoemenis hebben gebracht gewoon letterlijk opgehangen worden aan een boom.


  Maak melding

 10. Ray, keep dreaming.Jij ziet samen met de oppositie spoken vliegen.Jullie zullen moeten wachten tot 2020.Na de verkiezingen van 2020 krijg je weer een regering met de NDP aan het bewind.


  Maak melding

 11. @Kevin Tor mai ke ghar me haathi chodis hai ka tap to paida bhaile hai bander chod.Biena haathi ke to pakka chatya kroomchod.

  Jay Hindoestaani


  Maak melding

 12. Op basis waarvan houdt men rekening met het val van de kabinet? De huidige regeerders zijn zo machtswellustig dat niemand succesvol een beroep kan doen op hun verstand of geweten om af te treden en de bevolking en sociale instanties hebben geen enkele macht. Dus waarom zouden ze aftreden? Gaat niet gebeuren!


  Maak melding

 13. Hypothetisch gesproken kan het wel kloppen wat de oppositie zegt. De paarse roversbende hebben intussen alles kunnen pakken wat ze konden pakken. Alles overhoop gegooid wat er overhoop te gooien was. ZE hebben nu zoveel ellende voor land en volk veroorzaakt, dat het op dit moment niet anders kan dan oprotten. De domkoppen van paars hebben geen ziel voor het land dan alleen maar graaien en alles wat los en vast zit te naaien; inclusief de grote bek van Kevin, Milton, Do the Right Thing en geitenneuker Milton.


  Maak melding

 14. @ Sir, nog 1 maal maar dan in het nederlands graag:
  Ik lees nu namelijk dat jij een kruising bent tussen een aap en een olifant die in mijn huis wil bevallen?

  Misschien moet je daarvoor bij de ZOO zijn?


  Maak melding

 15. @ Milton,

  Jij hebt het prima omschreven. Eerst heeft die kliek van V-4 de actiegroepen, Wij zijn moe, Burgercollectief en Maisha Neus de hete kolen uit het vuur laten halen. Vervolgens zijn zij op het strijdveld gekomen toen de strijd al gestreden was, hebben nadien lopen pronken met andermans veren en geven als dank nog een trap na. Toppunt van ondankbaarheid en arrogantie. En deze idioten verwachten dat wij hun vertrouwen gaan geven ?

  Lees ook onderstaande alinea uit het artikel:
  ” Het blijkt volgens oppositiepartijen dat enkele van deze groepen aan een eigen plan werken. Daar moet een groot plan van worden worden gemaakt. Er kan dan rekening worden gehouden met alle belangen. kon je het niet verwoorden. ”

  Met andere woorden: Wij zijn moe, Burgercollectief en Maisha Neus moeten aan banden worden gelegd, want de vrees bestaat dat zij anders groter worden dan de V-4.

  Wij zijn moe, Burgercollectief en Maisha Neus, als jullie serieus genomen willen worden ga dan alstublieft niet meer met dit zooitje ongeregeld ( V-4 ) in zee. Zonder negatieve energieën om je heen kan je grote stappen maken.

  Ga met z’n drieën de samenwerking aan voor het opzetten van een nieuwe politieke partij die er is voor alle bewoners van het land. Geen hokjesdenkers, zakkenvullers, en machtmisbruikers meer.

  Keer het tij.


  Maak melding

 16. Sang! Opeens ondersteunt men Maisha, Curtis en Burger Collectief. Wat een ommekeer! Men slaat om zoals het mooie weer van vandaag morgen gaat omslaan…….


  Maak melding

 17. Ben eens met de mensen die vinden dat deze regering blijven moet.Al is het maar om hun kiezers een lesje te leren.Nu al beginnen de levensmiddelen buiten hun bereik te raken.
  Tegen 2020 gaan ze pinaren als kerkratten.


  Maak melding

 18. ik heb meer het gevoel dat de ”pro ndp ” boys een zeer welvarende leven hebben in het land der blinden, waarbij één oog koning is letterlijk en figuurlijk….

  laat mij hopen,, dat zij de n d p aanhangers goed van kunnen leven, onderdak hebben van daar deze ondersteuning..

  het gaat ze goed..


  Maak melding

 19. Een ding staat als een rots boven water, de ndp is opgericht om ddb en de gang de mogelijkheid te geven om aan zijn criminele daden te ontkomen.

  ddb had geen kaas gegeten van de politiek en zat behoorlijk in de nesten door zijn criminele daden/misdrijven tegen te menselijkheid.
  Daarom is de ndp opgericht.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 20. Geruchten doen de ronde dat Bouterse en Abrahams naar Cuba zijn voor medische zorg. Misschien dat het einde van hun bestaan zal worden ingeleid.


  Maak melding

 21. Je bent 1 van de grootste ezels en zet 1 van de domste comments betreft de situatie het al niet goed gaat in Suriname,met tijperende karakterstieken die als jou denken gaat Suriname eerder naar zijn graaf. Zulke idioten als jou hebben we niet nodig gelukig denkt niet iedereen zo achterlijk als jou u ab Gado fanowtie


  Maak melding

 22. Bouterse heeft maar een belang dat is zijn eigenbelang.
  Zolang hij in het machtcentrum waant hij zich machtig.
  Daar zal de bevolking hem uit moeten verjagen.
  Zolang de oppositie een beetje doelloos loopt te toeteren zal er niets veranderen.In het parlement maakt de oppositie geen schijn van kans omdat een marionet van Bouterse de vz is.
  Bouterse zal waarschijnlijk niet meer vervolgd worden omdat de dood hem inhaalt maar de meelopers om hem heen zullen moeten vrezen voor strafvervolging.
  Dan pas zal Suriname weer de bloeiende bloem zijn die het ooit was.


  Maak melding

 23. Oma taki, alla ndpsma habie wang geestelijke gebondenheid, ddb en wang geestelijke afwijking, misdaad zien als goed.


  Maak melding

 24. hallo hermien,, je moet geen onzin kraaien, maar de waarheid zeggen, met de leugens van jou is niemand gediend..

  blijf realistisch oprecht, daarmee kom je het verst, let wel eerlijkheid duurt het langst en je hebt nog een hele leven te gaan..

  jou baas moordenaar is een gaande man..


  Maak melding

 25. Hey mietjes hebben jullie niets beters te dun dan alleen lullen met jullie kowlo grote bek…alleen door werken kom een oplossing en niet ouwe hoeren..jullie allemaal boelers bij mekaar.


  Maak melding

 26. Je moet ziende blind en horende doof zijn of zover met je koop in het zand zitten om niet te kunnen of willen zien, dat Bouterse president is geworden voor zijn politieke onschendbaarheid en om zijn terechte straf(fen) te ontlopen voor zijn wandaden, intussen is zijn verdere doel geworden de zelfverrijking van hem en de personen in zijn Inner cirkel, de genen dit met alle kracht ontkennen zijn van hetzelfde allooi als de volgelingen van Hitler in het verleden, blinde adoratie voor een machtswellusteling en crimineel


  Maak melding

 27. Overnemen en dan? Spa,Da geen aangang. Pl oude javaan die biet te vertrouwen us. Nps een dwerg als voorzitter die geengezag uitstraalt net zijn overzise hemden. Abop met een leider die bankroveris en waar deze partij heek wat heeft af geknoeid met de gaarkeukens ook deze is niet te vertrouwen Vhp top heeft in de regeer periode van ze hecrares aab grond bmachtigf.zij nog nps hebben de moedgehad om te zorgen dathet 8decemberproces voortgang heeft kunnen hevben,LAFAARDS zijn ze geweest.nu aks ippositie weten ze het beter financieel econonisch ging het onder het front maar ook vele struikrovers zateb tussen ze.


  Maak melding

 28. Een slecht teken aan de wand voor ndp. Een koninkrijk dat tegen zichzelf is gaat vroeg of laat ten gronde. Alle oerdomme paarse dwazen zullen verder schijten van de komende ongeregeldheden, anarchie, chaos, wanorde, brandhaarden her en der en conflicten om de macht. Wo ka.


  Maak melding

 29. Na de Bokito van der Sa actie lijkt het zinvol dat na de uitspraak van de Krijgsraad Bouterse hard na gaat denken over het voorstel van Somohardjo.

  De regering valt uit elkaar en vlucht slechts voorwaarts naar groter indianen verhalen en grotere schulden.

  Deze week moet er antwoord komen op Alcoa en het MOP.
  En dat alle maal na Bokito van der San die de regering in wanorde gebracht heeft en een bom onder de trias politica gelegd heeft.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.