Ajax speler ondersteunt damesvoetbalproject in Suriname

6
Ajax speler ondersteunt damesvoetbalproject in Suriname

Jong Ajax speler Mees De Wit in samenwerking met zijn zaakwaarnemer Stefano van Delden en de Torarica Group of Hotels ondersteunen het damesvoetbalproject Ascona van Rodney Babel, d.m.v. het doneren van 43 bedrukte voetbal tenues, Nike voetballen, voetbalschoenen en het geven van een voetbalworkshop aan de dames van Ascona. Deze workshop zal aanstaande dinsdag, 6 juni, gehouden worden om 14:30 uur op de tennis baan van hotel Torarica. Na de workshop zullen de gesponsorde items worden overhandigt en is er voor de deelneemsters gelegenheid om te zwemmen en te eten.

In Suriname is het damesvoetbal nog niet zo ontwikkeld als in Nederland. Met deze actie vraagt de Wit, spelend voor jong Ajax, aandacht voor het damesvoetbal in Suriname. De Wit hoopt doormiddel van zijn bijdrage dat, naast een leuke dag, de voetbalsters van Ascona een succesvol voetbalseizoen zullen hebben.

De Wit, die drie keer in de prijzen is gevallen met zijn team Ajax O19, was in alle drie de wedstrijden zeer bepalend voor de winst. De Wit komt komend jaar uit voor Jong Ajax en is heel dichtbij Ajax 1. Deze reis naar Suriname is deels vakantie maar ook ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. De Torarica Group biedt de juiste faciliteiten voor topsporters om deze combinatie mogelijk te maken. Het is voor De Wit de eerste keer in Suriname.

Voor Van Delden, geboren in Nederland van Surinaamse komaf, is het niet de eerste keer dat hij zich maatschappelijk inzet in Suriname. Hij is eerder actief geweest in Suriname o.a. voor de stichting Rumas. Ook is van Delden betrokken bij het realiseren van een voetbalveld te Latour. Bij zijn volgende bezoek gaat hij verder met dit te realiseren project.

De dochterondernemingen van de Torarica Group of Hotels vieren dit jaar hun jubileum, Torarica 55 jaar, Eco Resort 20 jaar en Royal Torarica 10 jaar. In het kader hiervan worden er gedurende het jaar verschillende sociale projecten ondersteund. In april 2017 zijn de kinderen uit Huize Maria Hoeve en Huize Claudia A uitgenodigd en is hen een leuke dag bezorgt. Gedurende dit jubileum jaar zullen er verschillende projecten worden uitgevoerd. (FOTO: De Wit, met Rodney Babel trainer van damesvoetbalproject Ascona


6 REACTIES

 1. Wij vragen jou aandacht voor de hartverscheurende medische zorg in Suriname,voor de criminaliteit in Suriname,voor de voedselpakketten ….en nog zoveel meer.Hoe gaan de dames voetballen als zij niks te eten hebben want je moet toch fit genoeg zijn als je aan sport wil doen!!!
  Je bedoeling is niet slecht maar stop je energie in zaken die prioriteit verdienen en damesvoetbal is niet 1 van ze!!


  Maak melding

 2. @ Ray
  Die jongen bedoelt het goed. Waar zijn de goederen gebleven die de Suri profs hebben gestuurd; of is die container nog niet ingeklaard??


  Maak melding

 3. @Prof .misababoi
  O, als de suriprofs goederen stuurt dan is het niet 10 euro om een voetbal te kopen maar aan lading aan goederen die wij heel goed kunnen gebruiken.Je moet leren om onafhankelijk te worden en niet om de minste en geringste zitten wachten op de jongens van Suriprofs,Zij doen een heleboel voor de gehele maatschappij .


  Maak melding

 4. Oh,wij zijn allemaal het produkt zegt maar award van een voetbalmatch tussen ma en pa!We are the champions.
  Wie zegt dat de vrouwen moeten leren om met een bal te spelen?!


  Maak melding

 5. @Prof Misababoi
  En de suriprofs die is de president niet. De suriprofs hebben geen enkele verplichtingen om te zorgen voor de surinamers. Je moet met deze vraag stellen aan je plesjidentje bouta!Je stelt je vraag aan de verkeerde personen in deze de suriprofs. ,


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.