vrijdag, april 19, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieMinister van Justitie Suriname: Santokhi ‘vijand’ en ‘intrigant’

Minister van Justitie Suriname: Santokhi ‘vijand’ en ‘intrigant’

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 5 jun – Minister Eugène van der San van Justitie & Politie ziet VHP-leider Chadrikapersad Santokhi als vijand en intrigant. Als voorzitter van de VHP heeft Santokhi verklaringen uitgegeven die een verkeerd beeld geven van de criminaliteit in het land. Zoals de in haar woning dood aangetroffen jonge vrouw. Santokhi ‘huichelt’ ook met veiligheidsfunctionarissen van president Desiré Bouterse.

Het gaat om ‘nauwe contacten’ tussen Santokhi en topveiligheidsadviseur Melvin Linscheer. Onder meer wordt informatie verschaft over ontwikkelingen binnen het ministerie van Justitie & Politie. “Meneer Linscheer is veiligheidsfunctionaris en hij weet waarom hij zo handelt, dat is zijn zaak”, zei Van der San tijdens een persconferentie. Ook binnen het Korps Politie Suriname heeft Santokhi contacten.

De verkregen informatie wordt dan misbruikt om het justitieel beleid onder vuur te nemen. Vandaar ook het overdrijven en beweren dat het onveilig is. “In een land kan elk moment een roofoverval plaatsvinden of een moord, zoals op elk moment een liquidatie kan plaatsvinden”, aldus Van der San. Hij ziet een scenario waarin getracht wordt het beleid vast te laten lopen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

61 REACTIES
 1. Deze minister is als een dolle stier om zich heen aan het slaan .

  Indien iemand uit de entourage van de President informatie deelt met Santohki dan is Santohki niet de intrigant maar Linscheer of van der San.

  Zoals ik al meerdere keren heb getracht duidelijk te maken de NDP bezwijkt van binnen uit.

  Deze man zet zijn broeders voor Aap omdat hij zichzelf voor Aap gezet heeft.

  Bokito van der San kan zichzelf niet meer serieus nemen door te stellen dat operatie Octopus (wat dat ook mag zijn) tussen het kabinet van de President en de Korpsleiding plaats vindt en hij er niets van hoort of weet.
  Van der San laat toe dat een dienst die hij leidt om hem geen geleidt wordt door derden. Als dat kan rest slechts een optie namelijk ontslag nemen.


  Maak melding
 2. Het was beter geweest om tijd en energie te stoppen in die zaken van criminaliteitsbestrijding in Suriname te hebben.

  Deze mini ster kan de eer aan zich zelf houden.

  Wat een vertoning.

  Sari (His)tory van mini ster Van der San

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 3. Hallo minister van Justitie,

  Als je nog steeds de enorme toename van roofovervallen op bepaalde groepen willen ontkennen ben je de grootste blinde koe van Suriname.

  Santhokhi is nu gewaarschuwd omdat er elk moment een liquidatie op hem kan plaatsvinden zo te zien.

  Wat hebben we aan een blinde rund, ach ja, we hebben er zovelen gehad deze kan er ook nog bij.


  Maak melding
 4. Eugène van der San gooit de handdoek in de ring.Iedereen weet dat hij nooit zal wachten tot hij een jaar in functie is om te profiteren van de faciliteiten die verbonden zijn aan het minister ambt. Daar is hij veel te trots voor en daar pocht hij regelmatig mee.Dus het reshuffelen zal hij zelf in gang zetten voordat de president daarmee op de proppen komt.Maar net als een straatvechter zal hij zeker meer personen in zijn val meesleuren.


  Maak melding
 5. @Rosan

  ” Maar net als een straatvechter zal hij zeker meer personen in zijn val meesleuren.”

  Goede constatering. Van der San zet de bijl aan de wortel van de NDP als hij zo blijft door gaan met zijn uitspraken.
  De regering spreekt met 1 mond en met zij koeien uitspraak en deze de vrienden van Linscheer zijn mijn vijanden compromiteert hij zowel de regering (incl. de President) en het kabinet van de president.


  Maak melding
 6. De oppositie in Su ziet het als een taak om het de regering zo moeilijk mogelijk te maken en ze zullen al hun ten dienste staande middelen daarvoor aanwenden. Daar moet deze minister terdege rekening mee houden. Hij moet dus gewoon zijn werk doen en niet zitten huilen over mogelijke scenarios, anders is hij niet geschikt voor die job.


  Maak melding
 7. Jaren tachtig perikelen gaande olv van de grootste aanbeden misdadiger die ooit is geboren in het land, didibri, wiens zoon, stiefzoon en vele ndper ’s misdadiger zijn verworden, met5 of zonder titel voor hun naam, foe sranang. Het land is niet van deze paarse misdadigers die de hoogste posities bekleden en ook niet van al die bezeten knettergekke paarse dwaze dombo ’s alleen. Het gros der misdaden zijn boutisten of brunswijkers gebleken. Dit land gaat sinds 2010 weer naar de klote mislukte revo periode. Wo ka.
  Oma taki a mang disie na leki wang paarse poepvlieg e free streel baas jesi.


  Maak melding
 8. Dit soort excessen kun je verwachten van een ontoerekenbaar personage met een kort lontje, die nu al bewezen heeft, totaal ongeschikt te zijn voor deze functie als juspol, maar ja wat wil je, als je door een moordenaar word voorgedragen, die zelf totaal ongeschikt is voor het ambt van president.


  Maak melding
 9. Olifant San is ook intrigant.
  Het constante geroep het is onveilig etc….gelul.
  Su is nog steeds 1 van de veiligste landen ter wereld.

  Het enige dat ik hoor is stemmingmakerij vanuit de Olifanten Partij dat een bepaalde bevolkingsgroep het “slachtoffer is” van dit justitieel beleid.

  De dief roept: “houdt de dief”

  We praten dan niet over het wegnemen van een gasbom maar serieuze criminaliteit.
  Vraag:
  – hoe weet een crimineel hoeveel geld er in huis is?
  – En waar hij moet zoeken (i neem aan dat $ 25.000 niet los op tafel ligt?;

  9 van de 10 keer kent de dader het slachtoffer of is hij getipt door familie;

  Regelmatig blijkt dat er opzet of door familie zelfverrijking in het spel is, of zoals ik het laatste geval (triest) zelfmoord. Maar de Olifantenpartij heeft wel het hardst getetterd: kijk wederom moord, moordbeleid…… intrigant.
  Daarnaast ben ik zeer benieuwd wat de familie van haar te vertellen heeft over gelijk het geroep roofmoord $ 120.000,00 en SRD 80.000 weg. Terwijl het gewoon nog in huis was.

  Of het slim is van Van der San om zo te reageren? Of hij is heel erg dom…of hij slaat precies de spijker op z’n kop…..ik denk een gevalletje van “wordt vervolgd”


  Maak melding
 10. het worden harde tijden de komende 3 jaren

  we zullen als poep volk niet beter op worden of we willen of niet.

  het beste voor land/volk is, dat deze bende z.s.m. weg trekt en nooit meer deel neemt in land bestuur, heeft er nooit iets goeds van gebakken..

  de jongeren weten / kennen het verleden niet, dus zijn onkundig om te oordelen, laat staan om mee te praten over sme’s politiek..

  rest nog,, je wilt toch niet je hele leven in een land leven met allerlei achterdochtige meningen die nergens opslaan.
  .
  boeven schurken, moordenaars, dieven oplichters , zo wil je toch je gezin niet groot brengen onder deze bende..

  je wil toch oprecht eerlijk waardig leven, met respect voor je zelf je man/vrouw kinderen families..

  ergens hadden de families groot gelijk toen zij voor de srefidintie het land sme hadden verlaten..


  Maak melding
 11. Deze man is niet capabel om de functie van minister te bekleden als je zo kleingeestig op de man gaat spelen en je eigen functioneren niet in het juiste perspectief ziet,

  Dit zijn geen uitlatingen voor een minister, en om ook nog de top veiligheidsadviseur v/d president erbij te halen is helemaal beneden alle peil, ik ben geen lid v/d VHP en ook geen liefhebber van de president maar ik geloof dat hij (Bouterse) eens goed moet nadenken wat hij heeft gedaan om deze man als minister van Justitie te maken, een grote mistake zou ik zo zeggen. Dus … in dit geval ,ophoepelen met deze van der San, dit brengt alleen maar ellende. Dit houd niet op , het lijkt me een gevalletje Trump, ziet ook zijn eigen fouten niet .


  Maak melding
 12. Eugène van der San gelooft sterk in een politionele en dictatoriale staat. Overleg en democratie komen niet in zijn vocabulaire voor. Hij heeft lak aan overeenkomsten die Suriname met andere landen gesloten heeft en komt met plannen om de criminaliteit rigoureus aan te pakken. Als die plannen na hearings worden afgewezen omdat die juridisch niet uitvoerbaar zijn, wordt er gelijk geroepen dat er gelekt wordt. Ook voelt hij zich als minister gepasseerd wanneer er overleg tussen diverse actoren wordt gevoerd om uit de impasse te geraken.Maar degene die zich buitenspel heeft geplaatst is HIJZELF !


  Maak melding
 13. Dit is echt net een komisch toneelstuk!
  Lachen ,gieren, brullen met de Nationale Dieren Partij!
  De linkerhand vertrouwd de rechterhand niet meer.
  Eugenie wordt binnenkort benoemd tot ambassadeur!


  Maak melding
 14. Mini-ster E. van der San (overigens niet mijn vriend vanwege het gegeven dat hij een MOORDENAAR als zijn Guru ziet) raakt een gevoelige snaar. Zijn opmerkingen geven aan dat Suriname een Dictatuur is met als verpakking het Kakabinet. In een Democratie is een minister verantwoordelijk voor het te voeren beleid (de eindverantwoordelijke is de President maar dan wel via het parlement) en niet een Kakabinet
  van de MOORDENAAR.


  Maak melding
 15. Deze minister weet echt niet waar hij over praat. Zoveelste schaamteloze vertoning van deze man. Hij is het exemplarische voorbeeld van een NDP-er. Het is maar te hopen dat de generatie 80 lering kunnen trekken van al de mistoestanden van afgelopen zeven jaar en in de nabije toekomst met deze partij afrekenen.


  Maak melding
 16. Libi a tori disi mi mati. Het komt nooit meer goed als zovelen op jou afgeven. In Suriname staan de beste regeerders ALTIJD aan wal.


  Maak melding
 17. Mr van dersant heeft zijn hart uitgelucht dingen die hem dwars zitten als ik zo luister .hij heeft hulp nodig en kan liever op deze leefdtijd leuke dingen gaan doen met gezin .ik ben bang dat dezecgast domme dingen kan gaan doen om dwars tegaan schiet in het parlement als het hem teveel wordt.deze gast heel goed in de gaten houden .ik verwacht nog meer rommel .


  Maak melding
 18. Het middel is erger dan de kwaal. De oplossing van de criminaliteit zal niet worden opgelost en we mogen onze borst flink nat maken.

  Nu komt de beer uit de string onderbroek

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 19. -Zelfs denk ik dat van der San zijn diploma gratis heeft gekregen door te spieken of te betalen ervoor.

  Deze man leest alles vanuit een papier. Ik denk dat zelfs wat op papier staat voor hem is geschreven. Dit is toch een schande!!!!
  Hij ziet ze vliegen,,


  Maak melding
 20. Van der San is duidelijk in paniek. Hij heeft daarnaast last van paranoia.
  Hij gaat als een dwaas tekeer tegen personen.
  Duidelijk niet geschikt als minister.
  Overal ziet hij samenzweerders.
  Op zijn departement gebeuren dingen buiten zijn weten om zegt hij. Het lijkt mij dan dat je niet aan het hoofd staat, of men neemt je niet serieus. Om wat voor reden dan ook.
  Jongen, denk aan je gezondheid, schaam je niet en vraag de president of hij je (natuurlijk eervol) uit je functie wilt ontheffen.
  Dit is voor iedereen beter


  Maak melding
 21. Chan santhki hadden ze of moeten ze nog neer knallen.wat heeft hij gedaan toen hij minister was?drugs handel en die kleine arme kinderen neer laten schieten. Hij moet ook een kogel vangen of zijn naasten.hij zeurt te veel in dat land alleen maar aandacht wil hij.


  Maak melding
 22. Kevin
  Olifant San is ook intrigant.
  Het constante geroep het is onveilig etc….gelul.
  Su is nog steeds 1 van de veiligste landen ter wereld.

  Kevin mi boi wat een onnozel gebral van je.
  Ik ben voor het laatst in 2015 naar Suriname geweest. Hierna niet meer en wel om de doodsimpele reden “Sranang is voor mij onveilig en ik voel mij er niet veilig.”
  Ik spendeerde gedurende mijn vakantieperiode, 3 maanden per jaar, zeker 10.000 euro, is wel een druppel die de emmer doet vullen hoor, waar Suriname nu niet meer aan kan komen.

  Suriname is niet meer voor mij gemaakt ondanks mijn liefde van het oerwoud en temperatuur.


  Maak melding
 23. Jojo, gij durft niet toe te geven of gij wil het niet inzien dat Santokhi zich niet als een gentleman gedraagt. Hij toont laag-bij-de-grond gedrag. Santokhi heeft als lid van het parlement en mogelijk ook als lid van een justitiële commissie recht op bepaalde ” inside ” informatie. Deze informatie misbruikt hij voor politiek gewin. Ik ben daarom van mening dat een figuur als Santokhi een onbetrouwbare persoon is. Hij krijgt informatie van zijn ” vrienden ” maar naar zijn achterban wekt hij de indruk dat hij met de vijand te maken heeft. Santokhi neemt zijn achterban en vele anderen in de maling.


  Maak melding
 24. @Kevin “in een van de veiligste landen ter wereld”

  is de bevolking, domweg GERIPT door jouw machthebbers, die in de nacht, en in het geheim, MEER DAN DRIE MILJARD, ongedekte SRD-bankbiljetten hebben gedrukt en uitgegeven !

  Deze corrupte figuren hebben Sranan FAILLIET gemaakt !

  Nu zijn zij bezig de bevolking met een zo GROOT MOGELIJKE staatsschuld op te zadelen met ONNODIGE MILJOENEN-LENINGEN, die niet voor PRODUCTIEVE doeleinden worden ingezet !

  En deze Kevin, spreekt op RACISTISCHE wijze over Bevolkingsgroepen die deze zware criminaliteit In Sranan aan zichzelf te danken zouden hebben !

  WIJ ZITTEN VOLGENS KEVINS racistische JARGON, dus met een Creoolse INFLATIE van meer dan 70 % !

  Wij zitten volgens Kevin met een CREOOLS Staats-faillissement !

  In de strafinrichtingen zitten volgens de onze racist KEVIN niet veel van onze Creoolse broeders !

  STOP UW RACISME ! OPO YU AI !!!!

  De huidige machthebbers hebben Ons Land vernietigd en failliet gemaakt ! Hun afkomst is niet belangrijk !

  Deze corrupte Machthebbers, MOETEN IN ELK GEVAL OPDONDEREN WIL SRANAN WEER AAN OPBOUW DENKEN !

  PS : KEVIN, wanbeleid goed proberen te praten via RACISTISCHE PRAATJES, zal ook jouw niet lukken !


  Maak melding
 25. @Robje-G-de-leerling-propagandist van opa D : Volgens u is hr Santokhi geen “gentleman” :

  Zeker GEEN GENTLEMAN is uw Opa D ,

  Meervoudige Couppleger !

  Een harddrugshandel-veroordeelde !

  Een hoofdverdachte van massamoord op eigen bevolking !

  Een drukker van Miljarden ongedekte SRD biljetten !

  Een leider die Corruptie niet WIL bestrijden !

  Een fantast die de bevolking alleen NEP-projekten voorhoudt !
  (19 000 volkswoningen zijn onderweg ! De Sneltrein naar Onverwacht rijdt zeker in 2017 ! )

  Robje-G, babbel aub niet meer over GENTLEMAN etc ,
  je maakt JOUW LIJDER ONSTERFELIJK BELACHELIJK !


  Maak melding
 26. De familie van Bouterse is crimineel en ongeschoold.
  De vrienden van Bouterse zijn criminelen en ongeschoold.
  De kennissen van Bouterse zijn ondeskundig en corrupt.
  De hele omgeving waarin hij zich vertoeft is hebberig!
  Wat moet het volk dan verwachten?
  De oppositie wil uiteraard de macht overnemen om het beetje dat nog over is van de parastatale bedrijven zichzelf toe te eigenen. Volk!!! Mi sari joe. Volk van SU, ik hoop niet dat u ernstig ziek wordt. De zorg is heel slecht. Houd het hoofd koel, doe een beetje aan tuinbouw en wacht tot dat er betere tijden aanbreken. Steun elkander met een pakje brood of melk. Jullie verdienen het misschien wel. A no joe stem gi NDP a nga stront!!! Begin te werken anders ga je ook nog stront eten.
  Koe neti. Sorry Koe Asiesie.


  Maak melding
 27. Mi Gado, mi masra:
  De hoogbejaarde Eugene, korte tollie-lont, de man man die jarenlang dank zij de NPS, als ambtenaar steeds bevorderd is geworden en benoemd in verschillende functies, maar later een Redi Moessoe was geworden tegen de NPS heeft zijn niveau getoond !!
  Eerlijk gezegd, gelukkig dat zijn plan om militairen (veel uitschot zit in deze dienst)een algemene opsporingsbevoegdheid te geven, niet door Desie is goedgekeurd !!
  We zouden gelijk in een dictatuurstaat belanden !!
  Misschien gaat hij samenwerken met de Russische Mafia die binnenkort naar Suriname komen om te investeren in
  “poppie-plantages”


  Maak melding
 28. @Misterbojo, WIE moeten zij NEERKNALLEN in jouw enge zombie filosofie, voor de 8 december-massamoord of voor de Moiwana-massamoord ???????

  PS : Wij kunnen ook iemand laten neerknallen voor het veroorzaakte Staats-faillissement, TOCH !

  PS : SRANAN wil een RECHTSSTAAT ZIJN/BLIJVEN !!!


  Maak melding
 29. Paraman
  Libi a tori disi mi mati. Het komt nooit meer goed als zovelen op jou afgeven …….. .

  maandag 5 juni 2017 om 21:22 uur.
  *********************************************************************
  @ Paraman … ” Master Killer Bouterse …. libi a tori disi mi mati. Het komt nooit meer goed { bedank ! … aftreden ! } als zovelen … op jou en de abanies van je kabinet … afgeven .”

  Waarvan acte !!!!!!


  Maak melding
 30. RobG ….. Boeboe bit Sjori …. zou zich diep schamen …. jou als pupil gehad te hebben.

  @ Astaman … heeft het zeer netjes verwoord …. ga alstublieft slapen. Gij { ik zou zeggen: DONKEY } spreekt wartaal.


  Maak melding
 31. santje santje santje je ben toch een ezel in je soort..je kan niet eens in woorden brengen nog meer in daden..ezelig ding.maarja neks no fout soso lobi..nog5


  Maak melding
 32. Deze paarse drol van baas lijkt op een kleine paarse deugniet die het net in zijn broek heeft gedaan, wetende dat hij op de paars po van papa baas moet. Ndp na soso ka


  Maak melding
 33. Door mijn bericht heb ik binnen een paar seconden het verstand van astaman,mul, srafu en nog vele anderen gesloopt. Santokhi is een uiterst onbetrouwbare schepsel, geen gentleman, een figuur die niemand kan vertrouwen. Dit is niet de eerste keer dat deze geboren anti-politicus zeer laag onder de gordel politieke winst denkt te scoren. Deze man heeft geen politieke uitstraling, hij komt stroef, mechanisch, roestig, of monotoon analoog over. Het gemis aan politieke ” flair ” denkt deze oorwurm te compenseren door laaghartig politiek te bedrijven.


  Maak melding
 34. Robg, je hebt door je bericht helemaal niets gesloopt, je hebt je zelf alleen maar meer te kakken gezet, zelfingenomen kwast, zelfreflectie ontbreekt ten enenmale.


  Maak melding
 35. Dhr.Santokhi mist wat dhr.Bouterse heeft ‘politieke’flair.Suriname zou baat hebben aan een beetje ‘menselijke’flair.Dat heeft dhrSantokhie echt MEER als DDB.Zijn voorkomen,uitstraling,karacter,komt bij mij over als iemand die het meent.Niet een uitstraling van” Welke worst zal ik ze vandaag weer voorhouden?”


  Maak melding
 36. RobG

  “Jojo, gij durft niet toe te geven of gij wil het niet inzien dat Santokhi zich niet als een gentleman gedraagt. Hij toont laag-bij-de-grond gedrag.”

  RobG
  Van der San is begonnen Santohki met van alles en nog wat te beschuldigen zonder dat Santohki iets over schijnbaar geheime zaken in het openbaar of de DNA besproken heeft.
  Zelfs in het onderhavige en de koe affaire heeft Santohki of de VHP zich slechts formeel geuit.

  Van der San is de enige die tot nu toe geheel vergeet wat vertrouwelijk en integer betekend,

  1>> Hij zet Linscheer voor schut door hem tot verrader en intrigant te kwalificeren.
  2>> Hij zet de president en de korpschef voor schut door ze te verwijten buiten hem om beleid te implementeren.
  3>> Hij schoffeert de PG
  4>> Hij maakt zich zelf belachelijk door als een dolle de DNA en de regering te schofferen.

  Ondertussen is geheel onduidelijk welke informatie Santohki misbruikt zou hebben en welke afspraak er tussen Linscheer en Santohki was omtrent vertrouwelijkheid omtrent de wellicht gedeelde informatie.

  Door uw gebrek aan nuance maakt u zichzelf tot de Surinaamse versie van Mohammed Said Al Sahaf.

  Beste RobG van der San was een steun pilaar van Bouterse die nu geheel ingestort is. Bouterse kan hem niet meer vertrouwen, Linscheer en de directeur Nationale Veiligheids Dienst kan hem niet meer vertrouwen, Zijn departement (PG en Korpschef) kan hem niet meer verstrouwen, De regering kan hem niet meer vertrouwen. Terwijl de DNA de man die een van haar leden als koe uitscheld en een ander tot vijand verklaart de toegang zou moeten ontzeggen.

  Beste RobG met dit soort vrienden heb je geen vijanden meer nodig. De NDP is van binnen verrot en stort van zelf in.


  Maak melding
 37. Misschien weet van der San niet dat Santokhi geen wanted man is als zijn baasje,Santokhi heeft geen amnestie ,wel zijn baasje en amnestie is alleen bestemd voor criminelen. Santokhi reist de wereld rond zonder angst opgepakt te worden terwijl bouta zichzelf onder huisarrest heeft geplaatst. Santokhi is de ere ex voorzitter van de CICAD en bouta is een couppleger ,massamoordenaar drugsdealer,….en zoveel meer!


  Maak melding
 38. @RobG

  Wat jij nodig hebt is een goede psychiater!! Eentje die sterk is om jou te behandelen!!
  De naam Santokhi en Hofwijks doet je al schijten!!


  Maak melding
 39. Robg, alvorens je anderen wilt bespreken….kijk in in de spiegel en beoordeel jezelf eerst…..dan zal je zien dat je iemand van de laagste soort bent….en dus geen recht hebt om anderen te bespreken!! Dit soort uitlatingen durf je alleen als een echte lafaard anoniem te doen op internet……!!


  Maak melding
 40. @ Neus,

  Nee niet gepoederd. Dat laat ik aan de Olifanten over en een ieder die echt zo dom is dat ze niet zien wat er werkelijk gebeurd in dit land omdat ze verblind zijn door etniciteitsproblemen en zich daardoor een slachtofferrol aan meten alsof zij het slachtofer van racisme zijn. Olifanten Bull Shit
  Als er 1 bevolkingsgroep is die racistisch is in Su: Hindoestanen! Waarom? Geef antwoord op de volgende vraag:
  – Wat gebeurd er met familieleden die met een creool/marron trouwen?


  Maak melding
 41. Je reactie is verstuurd maar moet eerst goedgekeurd worden.

  Kevin

  @ Neus,

  Nee niet gepoederd. Dat laat ik aan de Olifanten over en een ieder die echt zo dom is dat ze niet zien wat er werkelijk gebeurd in dit land omdat ze verblind zijn door etniciteitsproblemen en zich daardoor een slachtofferrol aan meten alsof zij het slachtofer van racisme zijn. Olifanten Bull Shit
  Als er 1 bevolkingsgroep is die racistisch is in Su: Hindoestanen! Waarom? Geef antwoord op de volgende vraag:
  – Wat gebeurd er met familieleden die met een creool/marron trouwen?


  Maak melding
 42. @Kevin
  Hou op met je racistische uitlatingen. Er zijn degelijk wel marrons en creolen die met een hindostaan samenwonen en ze leven lang en gelukkig.
  De reputatie van een creool of marron is niet fantastisch en je hoopt en bidt als hindostaan dat een geliefde van je niet verliefd wordt op 1 van die 2!!De hindostaan werkt voor zijn toekomst ,hij werkt voor de toekomst van zijn kinderen,creolen en marrons zijn traag van begrip en denken alleen aan de dag van vandaag.Aan jou de vraag..
  Waarom wil de creool en marrons perse met een hindostaan trouwen?!
  Laat maar ik geef zelf het antwoord…als een marron of creool een hindostaan als partner heeft ziet hij zijn /haar status verrijzen.


  Maak melding
 43. @ Ray:

  “Er zijn degelijk wel marrons en creolen die met een hindostaan samenwonen en ze leven lang en gelukkig” Klopt als een bus, maar ze zijn niet meer welkom bij hun hindoestaanse familie.

  “De reputatie van een creool of marron is niet fantastisch en je hoopt en bidt als hindostaan dat een geliefde van je niet verliefd wordt op 1 van die 2!! = Wie is hier nu racistisch? Je geeft het zelf al aan dat je bid en hoopt dat het niet gebeurd!

  “Creolen en marrons zijn traag van begrip” = wederom jouw racistische uitspraken!!

  En dan vraag JIJ mij om geen racistische uitspraken te doen? Hahahahaha

  Ik geef aan dat een hindoestaan racistisch is, jij bevestigd dat!


  Maak melding
 44. @Kevin

  Zoals gebruikelijk zit je dom te lullen en laat je slechts blijken hoe laag en gestoord je bent.
  Geen enkele reactie van jouw komt boven het niveau van de 3-de klas lagere school uit.


  Maak melding
 45. Ach, ik pas me alleen maar aan jouw niveau aan zodat jij het ook n beetje begrijpt. Dat jij alleen in poedertaal kunt communiceren kan ik niets aan doen.

  Maar ik berijp best wel dat het niet leuk is als mensen met hun NEUS op de feiten wordt gedrukt in plaats van de roddel en achterklap vanuit de olifanten Partij ((Veel Hãathie Paagal)


  Maak melding
 46. @Kevin : Stop uw racistisch gebabbel !

  Denk a tori :

  Paars creools staats-faillissement !

  Paars creoolse inflatie van meer dan 70 % !

  Paars creoolse 8 december massamoord !

  Paars creoolse massamoord op dorpelingen van Moiwana !

  Paars creoolse drukker van Miljarden aan ongedekte SRD-bankbiljetten ! (Sranan oa daardoor failliet !)

  Paars creoolse onzin-LENINGEN-economie !

  Stop dus uw racisme, paarse dombo !

  PS : Weg met de huidige faillietmakers van Sranan !
  (afkomst onbelangrijk, de heren zijn ongeschikt en hebben zeer slechte adviseurs, zoals paranoia Van der San !)

  Zakenkabinet nodig, dat orde op zaken stelt en corruptie vernietigt !


  Maak melding
 47. Van der San is gewoon paranoia, kierewiet !

  Wie heeft een dergelijke paranoia-figuur als adviseur ????

  Wie is nog gekker om deze Kierewiet te benoemen tot minister ?????

  PS : De machthebbers in Sranan zijn de weg kwijt ! Monnie no de, en het interne gevecht in de paarse partij zal verder escaleren !


  Maak melding
 48. laat die kort lont v/d san een uitleg geven over zijn baas de moordenaar een omschrijving geven , beoordelen dan zien we wel waar we eindigen..

  waar blijft de reactie van miesie kabana nu amzaad abdoel..

  ze zwijgen in alle talen dokken weg..

  van die man uit Nickerie die schoppen moest accepteren in het poppenkast van ronny en somo hoor je ook niks meer..

  mevrouw de v. z. simon hoort je ook niet een oordeel vellen over haar baas.


  Maak melding
 49. Jojo, de kwestie van der San wordt door u en de overigen van de tegenpartij ingedikt om een forse rel te fabriceren. Van der San zal wel een paar ontactische uitspraken hebben gedaan maar dat kan ik hem niet verwijten. De man is een technocraat en geen geslepen politicus. Van der san heeft mijn inziens niet door gehad dat Santokhi zich ziet als de godfather op het gebied van justitie en dat Santokhi hoopt de buit binnenhalen door continu te focussen op criminaliteit gerelateerde zaken betreffende de burgers in de samenleving. Maar het is ook van der San die aan het licht brengt dat Santokhi en mensen van de NDP goed bevriend zijn en dat er zelfs informatie onderling wordt uitgewisseld. Jojo gij maakt een ontactische en doorzichtige grote omtrekkende beweging om deze constatering. Er is nu een prangende vraag die beantwoord zal moeten worden. Wie neemt Santokhi in de maling?


  Maak melding
 50. In ander nieuws de 18 jarige dochter van minister Sjene van der Sang is sigma cum laude geslaagd in doctor in de asociale wetenschappen. Ze is inmiddels benoemd tot minister zonder portefeulle in het kabinet van bouta om banden te houden met criminelen in de ndplee.


  Maak melding
 51. @RobG

  “Jojo, de kwestie van der San wordt door u en de overigen van de tegenpartij ingedikt om een forse rel te fabriceren.”

  Wie fabriceren er forse rel. Niet de oppositie die verklaren net als Misiekaba dat van der San heel ver buiten zijn boekje gegaan is.

  Van der San fabriceert de rel door Linscheer en de President te bespreken in het openbaar en dat op een wijze die ongekend disloyaal en volgens zijn coalitie genoten ook nog eens ver buiten de waarheid is.
  Van der San beledigt zijn President door in het publiek te stellen dat de toon hem niet aanstond.
  Van der San komt met een verklaring die tegen die van de regering ingaat (verzoek positie beschikbaar te stellen versus ik heb met onmiddellijke ingang ontslag genomen omdat de toon mij niet aanstond).
  Door alle schadelijke en schandelijke gedrag van van der San was Linscheer genoodzaakt te verklaren (waardoor enorme blunders in beeld komen) en een kort geding aan te kondigen.

  Beste RobG van der San is ontploft in het hart van de NDP regering. De man heeft zijn incompetentie getracht af te schuiven op een infantiele wijze die Bouterse NOOIT kon aanvaarden.

  En dat allemaal zonder enige hulp van de oppositie. Dat is knap.

  Beste Kevin ik doe geen enkele moeite om met wat voor omweg iets op te rakelen. De NDP is in de modus self-destruct geraakt.

  De revolutie eet haar eigen kinderen op.


  Maak melding
 52. Meneer van der San werkloos ??
  Als u niet aangenomen wilt worden, sta ik met open handen klaar u te ontvangen om mijn koeien te wijden.

  Hierbij bent u reeds aangenomen.

  De directie

  Lang lontje


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES