donderdag, april 11, 2024
HomeOnderwerpenEconomieWorkshop 'Discovering new gold deposits' in Suriname

Workshop ‘Discovering new gold deposits’ in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Het staatsmijnbouwbedrijf NV Grassalco heeft de internationaal befaamde onderzoeksgeoloog professor dr. Richard Goldfarb naar Suriname gehaald om zijn kennis over de geologie van goudafzettingen te delen met wetenschappers en andere belangstellenden in het land. De onderzoeker verzorgt op 22, 23 en 24 mei zijn Internationaal gerenommeerde workshop ‘Discovering new gold deposits’ in de aula van het IGSR-gebouw op het complex van de Anton de Kom universiteit van Suriname.

Op verzoek van het staatsmijnbouwbedrijf heeft de Vereniging van Geologen en Mijnbouwkundigen in Suriname (VMGS) deze activiteit georganiseerd. De Suriname Environmental and Mining Foundation (SEMIF) heeft het project mede-gefinancierd. Met deze bijdrage wil Grassalco wederom inhoud geven aan zijn rol van maatschappelijke verantwoord ondernemen.

opening
Fernandes Express
BODO Party

9 REACTIES
 1. De Fransen hebben niet gewild dat er op hun grondgebied naar goud werd gezocht en hebben de goudzoeker verjaagd.
  Onze regering heeft gewild dat er een beschermd natuurgebied op milieu bewuste manier vernield is en de daarin gelegen gebergte met watervallen met de grond is gelijk gemaakt


  Maak melding
 2. In 2006 heeft men in Frans Guyana de import en het gebruik van kwik in de (kleinschalige) goudwinning verboden. In 2008 was o.a Suriname uitgenodigd en aanwezig om hierover te discuseren met alle stakeholders inclusief Surinaamse gouddelvers en concessiehouders, maar die gaven totaal geen gehoor.
  Vanaf 2006 is in Frans-Guyana het daar verboden is kwik te gebruiken bij de goudwinning. Vanaf toen werden ook de import van kwik stopgezet, de wetgeving aangepast en een bewustwordingscampagne opgestart. Met de nieuwe wetgeving werd de kleinschalige goudindustrie in dat land volledig gelegaliseerd. Het zou Suriname sieren om de kennis en de ervaringen van de Fransen te bestuderen danwel toe te passen.

  In Suriname hebben we nu eenmaal twee soorten goudwinning. Kleinschalig (uit zacht materiaal gehaald goud) en grootschalig (uit hard materiaal).
  Daar het nu eenmaal geen doen is, ondanks alle moeite die men heeft gedaan om de kleinschalige goudwinning te reguleren, is het noodzakelijk in mijn ogen om de kleinschalige goudwinning te legaliseren en deze uit de illegaliteit te halen. Alleen dan kun je invloed hebben op deze groep en een bewustwordingscampagne voeren voor alternatieve winnings methoden zonder kwik.


  Maak melding
 3. De paarse boeven olv ddb, die dankzij oerdomme paarse dwazen de macht is gegeven om land en volk verder paars uit te zuigen en leeg te roven zijn een en al oor en loerende. Wo ka.


  Maak melding
 4. Als mensen een vergunning kunnen afhalen, dus legaal bezig mogen zijn is het makkelijker te controleren. Tevens controleren zij zelf dan ook beter op illegalen. In Frans Guyana werkt het goed.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES