Honger naar medicamenten in Suriname niet te stillen

19

PARAMARIBO, 24 mei – De vraag naar medicamenten in Suriname neemt steeds meer toe. Import- en productiebedrijf BGVS merkt een steeds grotere vraag naar sommige medicamenten. Volgens de Ware Tijd zijn er zelfs importbedrijven die nu met een tekort zitten. De vraag naar onder meer medicijnen tegen sinus sitis is niet bij te benen.

Dat kan te maken hebben met de griepepidemie in het land. Ook de angst voor besmetting met het oogvirus legt een zeker gewicht in de schaal. De medicijnen zijn gewoon niet aan te slepen. “”Ik hoop dat wij dit spoedig kunnen oplossen, zodat onze klanten deze medicijnen gewoon kunnen aanschaffen”, zegt Arthuro Rodriguez van drogisterijketen Dio. Bij het publieke bedrijf BGVS is er nog geen tekort.

De levering houdt nog gelijke tred met de vraag. Volgens BGVS-directeur Ingrid May is de vraag vooral aan het toenemen als het gaat om bepaalde medicijnen. Het betreft dat vooral medicijnen die gebruikt worden door diabeten en patiënten die lijden aan verhoogde bloeddruk. May denkt dat patiënten nu beter geïnformerd zijn. Mensen hebben nu meer en gemakkelijker toegang tot informatie, dankzij het internet.


19 REACTIES

 1. Waar blijft de vieze president met zijn Ayurveda?
  Is Sur zouden Ayurveda medicijnen gemaakt worden.
  Of is de VP van mening dat NDP poep en plas Ayurveda medicamenten zijn??????

  volgende verkiezingen ONE MAN ONE VOTE!!!!


  Maak melding

 2. Wordt dit de inleiding van sommige importeurs, meer vraag dus hogere prijs? Of probeert men nu het “nutrilon effect” op medicijnen toe te passen nadat het met de valutamarkt is mislukt.

  Als dit echt toe te schrijven is door een toenemende vraag door een verbeterde informatiestroom aan de patienten zal dit van zeer korte duur zijn want zoals mevrouw May het op tv aangaf het een gevolg was van te weinig activa ten opzichte van de vraag. Deze zal dan snel worden ingelopen omdat dat alleen een na-ijl effect kan hebben.


  Maak melding

 3. Tragisch om te zien hoe Sur sinds de onafhankelijkheid langzaam is afgegleden naar de status van derdewereldland. De criminele en honds-incompetente Bouta vernielt de broze instituten van de rechtstaat en koerst het land naar een economische implosie.

  Sur is in de ogen van de wereld niet meer de rijzende ster die ze ooit was, maar ziet haar nu als een gefaalde, corrupte bananenrepubliek.

  Doodzonde, gezien de enorme potentie van het land. Dappere Surinamers -geef de strijd niet op!


  Maak melding

 4. Opa Bakoeba heeft een landje en in dat landje heeft hij het goed.
  Hij heeft het volk bij de pitten
  bij de pitten heeft hij het volk.


  Maak melding

 5. Honger naar geldt door ndp lijder en geboefte een der oorzaken dat er geen medicamenten zijn in Suriname niet te stillen.

  Omgekeerde paarse maatschappij: De 33-jarige Gerry S. en zijn zoon Gavin B. (16) zijn zondag ingesloten wegens het mishandelen van Soebhaas R. (43). R. had ingebroken in het huis van S. en werd op heterdaad betrapt. Vader en zoon hebben de inbreker toen vermoedelijk mishandeld.
  R. liep een armfractuur op en een verwonding op zijn hoofd. Onderzoek wijst uit dat R. een bekende van de politie is en wordt gezocht voor andere strafbare feiten die hij heeft gepleegd. Hij is na medische behandeling heengezonden.
  S. en B. zijn ingesloten. De minderjarige is ingesloten in het jeugdcellenhuis in Opa Doeli.
  Misdadigers worden met liefde omringd.


  Maak melding

 6. de reactie van de bevolking, dat ze al bij voorbaat medicijnen gaan inslaan voor het geval dat er weeeeer een tekort aan medicijnen zal komen


  Maak melding

 7. @Kevin, je ben de realiteit bijster. Dus blijf maar uit je dikke vette nek blèren net als die massamoordenaar en vernietiger van Suriname. O ja; hij moet nog 11 jaar in Ned brommen.


  Maak melding

 8. Tekort aan griepmedicijnen? Hou toch, op. Er is geen medicijn tegen de griep. Gewoon uitzieken, gezond eten en veel vocht tot je nemen. De farmacie maakt misbruik van de onwetendheid van de Surinamers.


  Maak melding

 9. En de gemiddelde surinamer is ook nog dom om je te geloven, maar slim genoeg om van de nood een deugd te maken. Ziek melden bij de eigen werkgever, en pezen bij een andere om iets extra’s bij te verdienen. De politiek van paars is erop gericht om ellende te creëren, althans daar zitten ze nu middenin, om straks in 2018 met een overvloed aan middelen en mogelijkheden te komen zodat ze met het misdadige kiesstelsel de verkiezingen in 2020 te kunnen winnen en opnieuw met het spel kunnen beginnen. Stelletje losers bij elkaar…die voor een dubbeltje bereid zijn om hun zonen, dochters en moeders te verkopen.


  Maak melding

 10. Jeetje gebeurd dit in Suri-Bai en ondanks een groeiende economie, aardolie, goud , en de graanschuur van Zuid-Amerika, no mang is puur odrie-ai.
  Tjé potie.


  Maak melding

 11. Die dongkaw minister van gezondheid moet 10 Surinaamse producten (vruchten, gewassen enz) aanbevelen voor dagelijks gebruik waarin zowat het hele arsenaal aan vitaminen en mineralen zit dat een mens nodig heeft.
  Als ze zulke eenvoudige dingen niet eens kunnen doen, wat kunnen ze dan wel?


  Maak melding

 12. Begin maar met z’n allen alvast in de rij te gaan staan in Guyana of Frans Guyana voor medicijnen en andere boodschappen, ala Venezuela!!…..


  Maak melding

 13. As mense hebbe geen enersjie, se moete eete suyker. Wie eet suyker met boter, die wort niet siek so gouw. Suyker heef veel krakt. Vooral die riete suyker.


  Maak melding

 14. er was is sprake van zoveel medicinale planten in sme, dat grote delen van het bos on ontgonnen moeten blijven..

  bovendien,, in Holland bij bijna alle markten crioelt het van ” oso ” dresie uit sme..

  overal kun je allerlei dresie kopen niet vergeten dresie tegen ” impotentie ” die jou weer gezond en jong maken..

  de zwarte broeders weten het als geen ander, kijk maar naar de productie aan nakomelingen..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.