zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijSurinaamse protestgroep We zijn Moe vindt oppositie slap

Surinaamse protestgroep We zijn Moe vindt oppositie slap

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 22 mei – Protestgroep We zijn Moe heeft het bijna gehad met de oppositiepartijen in het parlement. De politieke partijen ABOP, NPS, VHP en Pertjajah Luhur eisen niet meer dan ‘ombuiging’ van het regeerbeleid. We zijn Moe vindt dat de regering Bouterse genoeg tijd heeft gehad om het roer om te gooien. Het is nu hoog tijd om de koffers te pakken.

Hoog tijd voor president Desiré Bouterse dus en zijn regeerteam. We zijn Moe vindt de parlementaire oppositie maar erg soft. Hun ‘grootse’ protestmanifestatie heeft niet meer opgeleverd dan een gemeenschappelijke verklaring. “Wij hebben niets aan de zoveelste verklaring”, zegt We Zijn Moe-leider Curtis Hofwijks tegenover de Times of Suriname. Volgens de oppositiepartijen is het tijd voor beleidsombuiging.

We zijn Moe ziet dat als een gepasseerd station. De verklaring lijkt meer een soort compromis zonder tekenen van pressie op de regering. “In de verklaring is niets opgenomen over een ultimatum of wat het vervolgtraject zal zijn”, aldus Hofwijks. Zijn organisatie en het even radicale Burger Collectief lieten zich dan ook vanaf de kantlijn horen tijdens de manifestatie. Het is voor hen nog immer: weg met Bouta!

opening
Fernandes Express
BODO Party

76 REACTIES
 1. De volks president is van huis uit geen beschaafd persoon.Dan begrijpt hij ook niet wat een protest brief betekent.Pas als er ergens mensen op straat zijn,begrijpt hij dat er wat verkeerd gaat.Zie zijn bezoek aan Hofwijks tijdens diens actie.
  De president zei al bij zijn aantreden dat hij niet veel op heeft met papieren ‘dingen’.[MAW ‘ mi no go na skoro]


  Maak melding
 2. We zijn moe heeft groot gelijk.
  Weg met al die criminelen. Voor goed opsluiten en alles terug nemen wat ze gestolen hebben, inclusief rente en een forse boete.
  De tijd van praten is al lang voorbij.


  Maak melding
 3. Hofwijks, wat wil je met je ultimatum doen. Durf je de mijnenveld over te steken. Deze bakroe blèrt vanaf warungs om zijn statement te maken maar in tussen schijt hij alle kleuren van de regenboog. Zelfs de oranje olifant van de VHP lacht zich drie slagen in de rondte. Hofwijks gedraagt zich als een Don Quichot.


  Maak melding
 4. Natuurlijk heb je gelijk Curtis; deze K-Administratie met aan het hoofd een moordverdachte en een tot 11 jaar gevangenisstraf veroordeelde drugscrimineel,moet opzouten.

  Er valt niet meer te praten over ombuigingen of whats so ever! Deze gasten gaan Suriname te pletter laten vallen in de ravijn.

  Leve Curtis, Maisha en Biervliet.

  Weg met de drugsveroordeelde samen met zijn Daltons.


  Maak melding
 5. De oppositie toont zich weer een onbetrouwbare partner en besluiteloze partner in het protest tegen deze regering.

  De slappe vertoning van dit weekend toont eens te meer aan dat een nieuwe generatie integere politieke leiders met ballen hard nodig is in dit land.

  Het NDP geboefte moet worden verdreven om het land te redden en dat doe je niet met een vergunning aanvragen om te protesteren, plichtmatig gemekker en tot slot een verklaring die nergens op slaat. Wat een afgang.


  Maak melding
 6. Curtis,
  de oude politieke dieren hebben iet de guts om hun oude broeder af te danken want dan denken zij dus ook afgedankt te zullen worden.
  Maar wilt Suriname orde op zaken zetten dan zal er een keuze moeten worden gemaakt niet meer en niets minder.
  De keuze is dan “afscheid nemen van al die oude rukkers die hun blazoen rood gekleurd voeren omdat ze dezelfde privileges hebben en willen behouden als de coalitie. Kunnen verrijken met vrienden en familie”

  Wij zijn moe en Burger Collectief moeten duidelijk aansturen op verjonging van de politiek met frisse jonge ideeën en bovenal integriteit en betrouwbaarheid in het vaandel.

  Weg met de oude garde.


  Maak melding
 7. Hebben Hofwijks en Neus nu nog steeds niet door dat ze misleid en misbruikt zijn door de V7 (-1 of -2) om zich voor hun politieke karretje te laten spannen?


  Maak melding
 8. Ach man de oppositie kan bij het grofvuil neergezet worden. Gros is corrupt en deugen voor geen millimeter. Ook deze Curtis is een werkeloze branie schopper. Een nietsnut. Deze malloten proberen iedere vooruitgang de frustreren. Hard aanpakken. Liggen ze morgen 6 meter onder de groene zoden dan is er niemand die ze gaat missen. Ook dat is Suriname.


  Maak melding
 9. Curtis heeft gelijk . Ik ben teleurgesteld , maar geef niet op .
  Ik had zoals het Fijenoords clublied luidt “” Geen WOORDEN ,maar DADEN verwacht . De opstelling maakt dat de vloer wordt aangeveegd met alle normen en waarden in Suriname . Je voert protestaktie of niet . Geen slap gedoe. .En daarom zijn jullie jongeren die voorgaan in de strijd , zo belangrijk, de nieuwe wind die moet gaan waaien in Suriname. Ze zijn getreiterd geworden ,mochten niet hier, niet daar en nog gaan ze als het ware tangi tangi vragen om verandering. Die tijd is V O O R B I J .Get it !!!Verandernin di enodig is in Suriname moet AFGEDWONGEN worden, en niet in de schoot geworpen. Ik heb me meer geergerd aan bepaalde sprekers , die in herhalingen vielen . Het was mevrouw Poki als ik het goed heb , die begon met de mensen aan te spreken met “”mijn e mensen” en Santhoki ging er ook mee door . Staat dat zo geweldig interessant ? Neen , ik heb me aan geergerd en meerdere met mij.heeft e zich niet voorbereid?Bepaalde uitingen van bravo waren nog net niet van: geef ze nog een kans en als ze het verkloten dan pas zullen ze worden weggejaagd” Ik had veel meer verwacht met duidelijke taal en actie.


  Maak melding
 10. Geef maar op! Vertrouwen, solidariteit, samenwerken, discipline, eenheid, lef, demonstreren zijn enkele woorden die het Su. volk niet kent. Zit niet in hun bloed, genen en mentaliteit. Gewoon afwachten totdat er ”iets” gebeurt of anderen het opknappen voor hun. Als dat betekent pinaren, nemen ze dat op de koop toe…. Laf volk!!!


  Maak melding
 11. de enige taal die deze moordenaar verstaat is,,, ”’ if ju opo gong da i no soe toe ,,, da i moes sabi da jo doe..

  die tijd komt steeds dichter bij..


  Maak melding
 12. Zolang paarse verraders en politieke hoeren in de oppositie zitten zal het lullen in de wolvenputten blijven. Somo en Lonny zijn onbetrouwbaar tot op het bot. Zonder het te weten zijn zij de oorzaak van de zwakke oppositie die anti oerdom paars volk niet vertrouwen. Allen die moordenaars en verraders, rovers en bankrovers, bij verstek veroordeelde drugsbonzen en schenders van mensenrechten geloven of samen met hen hopen in zee te gaan zijn dom of hebben een dubbele agenda. Wat komen gaat zijn de jaren tachtig, zevenmalen harder, feller en erger van paarse kommer en kwel vol stijgende moorden, drugshandel, geweldsdelicten, diefstallen, roofmoorden. bedreigingen, moreel en geeste;lijk paars verval, nog meer valse awarie domries, nog meer paarse marionetten, schaarste van a tot z, armoede, onrust, onvrede, natuurrampen, overstromingen en een devaluatie als in vele arme Afrikaanse landen. Een dictator hebben oerdomme paarse debiele idiote stommelingen gewild, die hen verder zal misleiden en zijn paars misdadige corrupte hel in zal doen lijden. Wo ka, en niemand zal dit paars verdoemd verarmd volk helpen, want ze krijgen wat ze hebben gewild………een duivelse bedrieger en misdadiger als hun afgod en lijdsman sa e mek deng ka.


  Maak melding
 13. Ai mie boy,…ghaaaa gha ghaaaaaa..wo tjier mie,…Hofwijks wij zijn moe,..a pa dies moe op bouta,,,moe op regering,no am mang moe op de oppositie,…a trawang genaamd NEUS moe op oppositie,a sma heeft pauze,….SOMMO..Wel of geen masker.HET VOLK wordt gek van jullie,men heeft jullie door.,..laten jullie de regering rustig z`n missie afmaken,…BOUTA KIJK LACHEND NAAR JULLIE.jullie zijn al GEBOST .Nu op weg naar 2020.dan gaan jullie vo goed verdwijnen,maar jullie zijn zulke EZELS,dat jullie het niet zien.domme PANNENKOEKEN.


  Maak melding
 14. Beste mensen, de tijden zijn veranderd en je ziet dat iedereen probeert een slag te slaan. Bij sommigen lukt het, bij anderen niet. Dat kan gebeuren. Maar laten we eerlijk zijn: een volk met een populatie van 500000 mensen is toch niet moeilijk om te managen? Tenzij management gebaseerd is om eigen zakken te vullen, dan ontstaat er mismanagement, wat resulteert dat rijkdom bij een handvol mensen beland en armoede overheerst. In zulke gevallen zal er een nieuwe wind moeten komen, waarbij alle vergaarde rijkdommen van dat handhevolle elite, met name politici, in beslag worden genomen en terug in de staatskas gezet waarbij het in beslaggenomen gelden/rijkdom zal voortvloeien naar de behoeftigen in de samenleving: goede gezondheidszorg(gratis), goed onderwijs, fabrieken opzetten die de lokale bevolking kan voorzien in eigen behoefte: denk aan kippenteelt/ veeteelt. Grote gronden ontbossen om aan veeteelt te doen. Later ook voor de caricom. Suriname is rijk. Mensen als iedereen eerlijk zou zijn en hart Suriname zou hebben, dan zou Suriname echt tot een van de rijkste landen behoren. 5 honderd duizend mensen maar. Denk erover na.


  Maak melding
 15. PANIEK IN DE TENT !………….BANDIETEN onderling kunnen noooooit SAMEN een eenheid vormen,..de hele oppositie,..is een… SCHURKEN – BOEVE – BENDE,.. BIJ ELKAAR !…Zij komen nooit meer overeind….now ding o boro bakkantie go na BOUTA go slijm.WIE IS DE EERSTE ?..GHA GHAAA !


  Maak melding
 16. @Bob
  Roerend mee eens. wegschieten wie niet weg wil. er moet een andere wind gaan waaien in HET PRACHTIGE LAND SURINAME.

  Mensen neem jou verantwoordelijkheid. ( IEDEREEN )


  Maak melding
 17. Aaai baja ‘We zijn moe’ nu sta je er wederom alleen voor want bijna een ieder heeft jou verlaten.

  Mw Neus heeft eindelijk door dat ze haar neus heeft gestoten tegen een cordon van oude politieke tarantula’s, wormen en schurken.
  Gelukkig is ze wijs genoeg om haar studie weer op te pakken want ze moet nog heel veel gaan leren.
  Uit het niets verschijnen en zomaar op een sound truck springen en dingen tegen de huidige regering roepen maakt je nog geen leider van een volk !

  En zo zie je maar want in het begin ging ze hard. Heel hard, zelf harder dan Hofwijks en Boerleider echter had ze helemaal geen plan of visie waar ze naar toe wilde en hoe haar doelen te bereiken.
  Dit is wederom het spreekwoordelijk bewijs dat hardlopers doodlopers zijn !

  Die Boerleider houdt zich nog een beetje gedeisd, maar het lijkt alsof de Hofwijks een enorm bord voor z’n kop heeft om niet te zien wat er aan de hand is.
  Of is hij een heel dom en koppig baasje die nog steeds denkt dat hij onze president (met 26 zetels) naar huis kan sturen.

  Aaai baja ! Vandaar dat men zegt, je kunt liever dom zijn dan naïef.

  Als je naïef bent bv zoals mw Neus kom je er ooit achter dat je bent gepakt !
  Maar als je (olie)dom bent zoals Hofwijks kom je er nooit achter en ziet men jou als volksvermaak en algemene mafkees, want je snapt het niet en zal het ook nooit vatten !


  Maak melding
 18. Bob,

  Helemaal mee eens. Maar dat handje vol “elite” dat nu overigens hoofdzakelijk aan de zijlijn staat heeft er alles voorover om Su als een importland te behouden. Waarom? Kijk eens wie er achter de importbedrijven zitten.
  Beslist niet investeren in infrastructuur, want stel je voor dat Su zelf gaat produceren…of dat er multinationals naar Su komen die productie bedrijven opzetten. Dat wordt pinaren met de import.
  Aan de zijlijn weten ze als geen ander te roepen hoe dat het anders moet (hoe ze dat willen doen verklappen ze pas als ze aan de macht zijn).

  Probeer eens langs deze groep producten te importeren die Su vooruit kunnen helpen om zelfstandig te worden. Wedden dat de importheffingen fors omhoog geschroefd worden of…hun eigen fors naar beneden!

  Deze regering (ook niet geheel vrij van corruptie en andere praktijken) geeft mij in iedergeval nog het idee dat ze daar wat aan proberen te doen zodat het voor Su eindelijk wat makkelijker gaat worden om op eigen benen te staan. En uiteraard gaat er in dat proces ook nog genoeg verkeerd.


  Maak melding
 19. Hofwijks moet niet te hard van stapel willen lopen. Hardlopers zijn doodlopers.

  Tactvol optreden, strategisch zijn en kijken hoe de vlag bij hangt bij het Volk, kijken hoe de schaakstukken op het bord liggen en vooruit denken.

  Met een van moordverdachte persoon, voor drugs veroordeelde, pathologische leugenaar, iemand met een narcistische persoonlijkheidsstoornis, opsporingslijst van DEA, crimineel moet de tegen partij
  alles goed in de gaten houden om spel goed te spelen en de winst binnen te halen.

  CH kalmte zal je redden, je moet nog veel leren om een strijd tot een succes te maken. Wees voorzichtig met je uitspraken en wees niet al te enthousiast.

  Het Volk bepaalt wanneer het genoeg is en bereid is om de strijd aan te gaan. De kracht van de massa moet je heel goed kennen en weten dat de tijd is aangekomen voor de eindstrijd. Er zijn nog te veel bange mensen en het water is velen nog niet naar de neusvleugels gestegen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 20. Veel geschreeuw weinig wol. Jij bent een van die typische oproekraaiers. Een lafaard die nooit het voortouw neemt. Waarom die jij dan niets iets zonder vergunning te hebben. Wanneer zie ik jw in actie op het plein met je grote bek.


  Maak melding
 21. Lafaard. Waar was jij dan ?. Waarom heb je je stem niet laten horen ???
  Nee, zo een held ben je niet. Incognito weet je wel op te jutten en strijdvaardig te doen
  Ik walg van je.
  .


  Maak melding
 22. Jammer genoeg zijn er niet zoveel mensen, die dezelfde denkwijze als Curtis hebben, deze jongeman praat duidelijke taal, koffers inpakken en wegwezen, lang genoeg de tijd gehad,om dit wanbeleid om te buigen. Deze mensen van we zijn moe, hebben tevens door, dat met deze oppositie ook geen vuist gemaakt kan worden, en zullen naar andere alternatieven moeten uitkijken.


  Maak melding
 23. Slecht een mier is van nature tienduizend malen wijzer dan al die oerdomme paarse idiote debiele ndper’s bij elkaar, inclusief hun misleider en lijdsman sa e mek deng ka.


  Maak melding
 24. @Parbo

  “Hard aanpakken. Liggen ze morgen 6 meter onder de groene zoden dan is er niemand die ze gaat missen. Ook dat is Suriname.”

  Stoer maar niet heus.
  U geeft een wel heel erg vreemde interpretatie van Democratie.

  De opmerking van Hofwijks is begrijpelijk echter de zwakkere houding van de politiek ook. De politicy zullen langs de democratische weg (praten en elkaar begrijpen) tot een oplossing moeten komen en niet middels de ME en geweld.
  Ze moeten dus schipperen en openstaan voor alternatieven en concessies. Politici moeten altijd een extra deur open hebben.


  Maak melding
 25. Als geroepenen in de paars misdadig verwordende maatschappij zijn Curtis en aanhangers. Veel oerdomme ndper ’s wacht de paarse hel waarin zij gaan lijden onder hun gekozen duivels misleider. De geaardheid van alle ndper ’s zijn als hun misleider, zeer slecht en verdorven, bestemd voor de paarse verdoemenis.


  Maak melding
 26. Ja, een paar verdwaalde Haitianen waren komen opdagen te Groeng Djarie omdat hen beloofd was dat ze een verblijfvergunning zouden krijgen. Verder was er geen kip.


  Maak melding
 27. Bouterse heeft weer flink in de staatskas gegrepen gezien het aantal paarse trollen dat hier en elders de zaak zit te vervuilen met onzin.
  Triest dat mensen zich zo te kijk zetten.


  Maak melding
 28. Van der San is de 1000 kilo Cocaine van nieuwe haven al verbrandt .

  Wij demonstreren maar de 1000 kilo Cocaine is al uit de kluis gehaald door NDP mensen .

  Minister Van der San is als minister benoemt om de Drugs Cocaine te beschermen ,hij is daarom Maandraak de Tovenaar .

  Daarom moest Cilos weg bij Justitie ,om de 1000 kilo Cocaine

  Suriname zit al vol met zwervers rond Paramaribo ,een pot pinda kaas kost ook 45 srd .

  Waarom vraag men Bouterse niet wanneer de Cocaine wordt verbrandt in DNA vergadering van vrouw Simons

  Wij van V7 hebben geduld ,niemand moet ons later komen vertellen dat drugs weg is uit de kluis .

  De groeten aan Damsco en de rest van NDP .

  getekend door BoBo Bouterse .


  Maak melding
 29. @Parbo
  Ach man de oppositie kan bij het grofvuil neergezet worden. Gros is corrupt en deugen voor geen millimeter. Ook deze Curtis is een werkeloze branie schopper. Een nietsnut. Deze malloten proberen iedere vooruitgang de frustreren. Hard aanpakken. Liggen ze morgen 6 meter onder de groene zoden dan is er niemand die ze gaat missen. Ook dat is Suriname.
  ===============================================

  “Deze malloten proberen iedere vooruitgang de frustreren..”
  Volgens mij zit je gemakshalve de feiten te verdraaien…het zijn juist de NDP abbanies die het land niet tot ontwikkeling willen en kunnen brengen en zelfs naar de afgrond helpen.

  “Liggen ze morgen 6 meter onder de groene zoden….”
  Stoere taal, totdat je zelf aan de beurt bent…je zal maar continue over je schouders heen moeten kijken..


  Maak melding
 30. Even iets anders, waar ik echt van schok is,Goudzoekers moeten belasting gaan betalen, zoiets van je mag stelen je moet alleen belasting betalen, mijn klomp brak door 2 toen ik dat las, wat raar is dit al die tijd goud uit het oerwoud halen zonder vergunning , veel kwik in de grond alles mag, je hoef alleen maar belasting te betalen ze doen dit al jaren zo, zonder ook maar een cent te betalen, zijn ze van de pot gerukt of zo, echt .
  Dat kunnen ze toch niet toe staan, het is niet te controleren.


  Maak melding
 31. Vele Afri-Su zijn niet in staat om goed te denken. Ze zijn zo gekoloniseerd dat ze niet weten wie ze zijn en dat ze meer anderen bewonderen dan naar zich zelf te kijken en richting aan zichzelf te willen en te kunnen geven.
  Ze staan op hoeken, oerlui, anderen moeten het voor hen doen, willen als de kolonisten leven, willen niet werken met hun handen in het modder, vinden voedsel van anderen heel lekker. Hun voorouders zijn n al zo lang Suriname, Paramaro, maar kijk hoeveel ondernemingen van hen zijn. Hoog uit enkelen. Hoe Zou dat toch komen. Van ondernemen hebben ze geen verstand.

  Ja je zal eerst jezelf moeten kennen voordat je weet wie je bent en richting aan je doelen wil geven. Dat hebben velen niet. Het kolonialisme zit heel diep in hen. ddb heeft dit door en maakt net als de kolonisten hier gebruik van, buit ze uit en plaats zich zelf als pikin ingiebooi op de troon en strooit ze zand in de ogen.

  Iedereen kan vele van de Afri-Su gewoon voor de gek houden, omdat ze geen ruggengraat hebben. Wat zijn deze mensen toch oerdom.

  Sari (his)tory van de Afri-Su.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 32. nu kan je zien dat deze volk slaven zijn geweest . veel bla bla , maar komt niets van de grond . het is net ik eet die poep wel op . is niet te overzien hoe deze mensen hun ogen nog niet open zijn . tang boeng .


  Maak melding
 33. Ha,ha,ha. Prachtig om te zien hoe de autist Curtis zijn kop voor de zoveelste keer stoot. Deze naïeveling vecht om een plek binnen de oppositie, een plek tussen het bonte gezelschap van rovers, dieven,volksmisleiders en politieke leugenaars. Curtis en Noso snappen niet dat men een plek binnen de gelederen van de oppositie alleen kan veroveren via de vloedlijnen van VHP en NPS.Zij moeten een ” swerie ” ondergaan bij NPS of VHP en zich jaren aan deze swerie houden. Wie denkt de swerie te overtreden kan het vergeten. Kijk maar wat naar Van Koblijn, alias Kobie is overkomen.

  Het geeft mij in elk geval een heerlijk gevoel om te zien hoe de oppositie rollebollend over straat gaat. Het lijkt wel een geschenk uit de hemel. De zoveelste miscalculaties, frustratie en dip voor Ray, Jojo, Bigi Sma,enz.


  Maak melding
 34. Nu is de man ècht moe ! ..OMOE GA WEER SOLLICITEREN GA WERKEN,..JIJ BENT BIJ DEZE AFGESCHREVEN.je bent van generlij waarde meer voor de SLAPPE OPPOSITIE,..JIJhebt hun beledigd.zij vertrouwen jou niet meer,..GA NA NDP. wij vangen je wel op.je bent niet slecht maar naief .join Bouta net als SHARMILA RAMSARAN.zij is wijs.suc6


  Maak melding
 35. Ha,ha,ha. Prachtig,
  Robg, kan jij mij met jou volle verstand uit leggen, hoe het kan hoe een crimineel, drugsbaron coup pleger, moordenaar, corrupteling , president van suriname kan worden.
  En kom niet met dat democratische gedoe aan we hebben er voor gestemd, want dan vraag ik jou keihard waar is die heli gebleven, waarom moest er weken over gedaan om stemmen te tellen, we kennen allemaal de ver halen van zout vlees en rijst wat jij dan weer misbruikt om de oranje olifant in een hoek te zetten, mensen met jou opleiding moeten toch weten dat je bruggen moet bouwen, en niet afbreken


  Maak melding
 36. @Robje, betaalde leerling-propagandist van Opa D heeft het over :

  “het bonte gezelschap van rovers, dieven,volksmisleiders en politieke leugenaars” zegt u over Curtis ea ?????????????

  Deze beschrijving van u is echter de 100% juiste beschrijving van de Clan van uw Opa D, die Sranan failliet hebben gen\maakt !

  In die clan zitten ook de MOORDENAARS van ons Volk !
  Moorden op ongewapende burgers !

  Opa D heeft OPENLIJK het vervolgen van CORRUPTIE afgeschaft ! President ZAND ER OVER, gooit alle CLAD-rapporten weg !

  De paarse LENINGEN-SHIT heeft ons land voor langere tijd in een Faillissement gestort !

  NO WAN INKRI EXPORT-PRODUCT NO DE en de paarse
  corrupte politici trachten alle dollars te bemachtigen !

  Inflatie meer dan 70 % , terwijl Opa D en zijn PAARSE clan ruim 140.000 burgers uit de BASISZORGVERZEKERING DONDEREN, MONNIE NO DE !!!!!

  PS : Op D en Gilmore kunnen nog wat miljarden ongedekte bankbiljetten drukken !

  Qua geweld tegen BURGERS en qua geldontwaarding is de Paarse clan bezig ziek VENEZUELA te volgen ! Helaas !!!


  Maak melding
 37. RobG

  Als men op basis van de feiten leeft en niet op basis van waanideeën is niets een dip.

  Er bestaat een verschil tussen de straatbeweging, de politiek en maatschappelijke organisaties.

  De tegenstelling die u ziet bestaat niet.

  De kracht van de oppositie is kleiner dan zij dacht. De verdeeldheid die Bouterse gecreëerd heeft door tegenwerking (o.a. hekken om het Onafhankelijkheidsplein) en het toegeven aan de vakbonden hebben allemaal bij gedragen tot een tegenvallende opkomst.

  So be it. Actie leidt tot reactie. Alleen leidt deze regering tot de vernietiging van het land en pas actie als het water letterlijk tot aan de lippen staat.

  U heeft gelijk indien u stelt dat de oppositie niet sterk genoeg is om direct het alternatief te zijn. Echter gods molens malen traag.

  De mensen gaan zien dat santohki het enige alternatief wordt. Zelfs voor de creoolse en maron bevolking.


  Maak melding
 38. Wees blij dat er nog zulke mensen zijn die tegen onrecht protesteren. Top dat het ook zonder wapens kan.mensen als Kevin.Parbo,Rob en nog een paar van hersenloze paarse ratten,zelf jullie gaan feesten als Bouterse dood is. Jullie zijn honden die met de sterkste mee lopen en verschuilen achter wapens van baas.


  Maak melding
 39. En toch hoort SWITI Sranan tot 1 van de veiligste landen in de wereld.Watch UK,en toch steeds maar lullen wat willen jullie eigenlijk.In geen enkele land zorgt de regering voor zijn bevolking wij het volk moeten het zelf doen.Dit geld ook voor SWITI Sranan.


  Maak melding
 40. Hofwijks,jij moet niet opgeven.De surinamers nemen aan dat jij namens hun vecht.Ze wachten of op jou of op Santokhi.Zelfs nemen ze geen stappen om te eisen dat bouta vertrekt.In andere landen zijn het de burgers zelf die massaal protesteren en volhouden totdat de lijders opstappen en verdwijnen.Surinamers zijn liever moe dan lui.Jij alleen bent voldoende om bouta nachtmerries te bezorgen. Hij is eerder bang voor jou dan voor de rest van de surinamers en de oppositie.Jij bent het symbool dat het niet goed gaat met ons land en ik waardeer dat.
  Hup Hofwijks ,hup!


  Maak melding
 41. @RobG
  Jij idioot als wij op jou moeten rekenen dan zijn wij voor altijd gevangenen van bouta!!Jij geeft geen moer om je medeburgers .Jij moet ophouden te denken dat jij een patriot bent omdat je de moordenaar steunt.Zie maar hoe blij je bent dat je medeburgers zijn overgeleverd aan een couppleger en een massamoordenaar.Wij rekenen niet op jou steun,je bent hetzelfde als bouta,je hebt een even criminele mind als die van hem.gewoon des duivel en van de duivel verwachten wij geen hulp en dus ook niet van jou.Kijk hoe kleinzerig je denkt…het is niet santokhi die ons moet bevrijden maar elke surinamer moet meehelpen!!Santokhi vecht niet namens alle surinamers!!Als surinamers dit konden begrijpen en jij ook dan was de gevangenneming en berechting van bouta een feit !!Je kan nu ophouden door de surinamers hun hoofd vol te pompen dat alle schuld bij Santokhi ligt.De rest van de surinamers moeten begrijpen dat ze geen niemedaaltjes zijn en mee moeten doen aan het gevecht om bouta je baasje af te zetten!


  Maak melding
 42. Waarom wonen de mensen die het hardste schreeuwen niet in SU?
  En waarom praten deze zelfde mensen in woorden als “Mijn Suriname” en in de wij vorm alsof zij diegene zijn die hier actie voeren? Maar waarom zijn deze mensen dan niet in Su?

  En waarom wordt weer de vinger naar een ander gewezen wanneer blijkt dat er geen oppositie is. Alleen maar gelul in de ruimte. Ineens wordt het de oppositie te moelijk gemaakt? Hoe dan….door een paar hekken en vergunningen zodat ze niet kunnen demonstreren? Dus oppositie voeren is demonstreren?
  Door dit zouteloze geschreeuw, ondoordacht gezwam en totale onkunde laten julie het gebeuren dat Bouta & Zn op hun zetel kunnen blijven. Zorg er nou eens voor als oppositie of als partij dat de wij wat te kiezen hebben.
  Op wie zouden we nu moeten stemmen? Op die poppenkastfiguren van afgelopen zaterdag? Zijn dat de mensen die vooruitgang moeten gaan brengen in SU?
  Als dat niet veranderd is er wederom in 2020 niks te kiezen. En dat kunnen de andere partijen zich zelf aan rekenen in plaats van vingerwijzen.


  Maak melding
 43. @Kevin
  Misschien woon je in Suriname en dat is een grote zonde want je gaat niks doen voor land en volk.Al zouden wij die praten over ons geliefd Suriname,al zouden wij op de maan wonen ,Suriname is alsnog ons land!!Je bent geen moer waard.Je bent gauw ontmoedigd met wat anderen doen.maar je hangt aan de reet van een moordenaar daar wordt je niet moe van.Ik hoop dat je kinderen wijzer zijn dan jij want een vader zo dom als jou hebben wens ik niemand toe.Idioot niet de oppostie moet voor jou kiezen,jij moet zelf beslissen of je voor een moordenaar kiest of voor een niet moordenaar.Je keus is duidelijk .je kiest eerder voor een moordenaar omdat het kiezen van een echte LEIDER te veel werk voor je is.Je hebt hulp nodig zogenaamde patriot!!


  Maak melding
 44. Beste Ray,

  Niks hier is van jouw! Alles hier is van de surinamers. Met de uitspraken als: Surinamers zijn liever moe dan lui, de rest van de surinamers enzovoort enzovoort heb jezelf al aangegeven dat jij je boven ons verheven voelt. En dan durf jij je nog Surinamer te noemen……?
  Jij zult ons surinamers wel even vertellen wat wij moeten doen? Je bent een charlatan en een schaamteloze persoon.
  Je hebt die aardappel ingeslikt waardoor je nu denkt dat je beter bent. Jij bent geen Surinamer maar een land verrader. “Surinamers zijn liever moe dan lui” wie denk je wel niet wie je bent?
  Wij, Surinamers, moeten jouw taal spreken? Anders zijn wij de criminelen?
  Bah bah bah – ” Surinamers zijn liever moe dan lui” schaam je landverader, opstoker, charlatan


  Maak melding
 45. De vernietiger van Suriname en de bejaarde drugsveroordeelde crimineel moet in zijn gestreepte pyama op een bridge in Santo Boma gaan slapen. Ik wens slapeloze nachten. Mi no mang anga papiera, dat is al gebleken. Maar toch denken de paarse kuddedieren dat hij Suriname iets te bieden heeft. A massamoordenaar o dede binnenkort met een overdosis in zijn neus.


  Maak melding
 46. Op de succesvolle manifestatie van 20 mei 2017 is duidelijk komen vast te staan, dat de traditionele oppositionele politieke partijen ( de organisatoren) zijn uitgepraat. Men heeft geen antwoord op de actuele ontwikkelingen en vervalt in herhaling. Dit heeft een demoraliserend effect. Positief is, dat men dat zelf ook beseft. Negatief is dat de jonge nieuwe leiders en de buitenparlementaire oppositie dit hadden moeten weten van te voren en hadden moeten klaarstaan (anticiperen) om de estafettestok over te nemen van de mastodonten in een breed oppositioneel front. Men reageert om begrijpelijke redenen overigens veels te laat.


  Maak melding
 47. Ik denk dat het aller belangrijkste voor Su is om elkaar niet te bekladen maar laten we het goede doen. Kunnen we dan niet maak je handen niet vuil aan handelingen let op je woorden en geef moed aan elkaar waar dat nodig is. Laten we werken aan dit land het begint met de kleine dingen om ons heen. Complimenteer elkaar in plaats van afbreken. Wat hebben we eraan om steeds zo te fitten op elkaar?


  Maak melding
 48. Curtis Hofwijk, We zijn moe, de oppositie, vakbonden, bedrijfsleven alle Surinamers waar ook ter wereld die tegen ddb en de gang zijn, we komen er wel.

  Samen Sterker, Eenheid In Verscheidenheid.

  Kalmte zal ons ook redden en het gezond verstand gebruiken.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 49. Een narcist heeft geen gevoel voor een ander en wil altijd in de middelpunt staan van anderen.
  Een ander heeft het altijd gedaan en zij kunnen ook niet tegen hun verlies.
  Een narcist kan zich niet verplaatsen in een ander, dus maakt het niet uit wat met de ander gebeurd.

  Bouterse, Misiekaba, Doekie, Boefdraad, Simons en nog vele waardeloze van deze Surinamers moeten levend opgehangen worden.

  Een oude vrouw wordt een op de ander dag uit het basispakket gehaald, dit omdat ze een aov en een kleine pensioen ontvangt tot een bedrag van ongeveer 700 srd. Huur, water en nog vele andere zaken moet deze vrouw ook nog betalen waar helemaal geen rekening mee is gehouden.
  -Ja hoor zij is ingestort en na een paar weken daarna is zij dood gegaan.

  Bouterse, die vloek zal je familie nog dragen zoals het in de bijbel staat.


  Maak melding
 50. Ik vind die postings van Kevin steengoed. Iemand die neutraal is, dus geen partij kiest. Hij post gewoon wat waar is. Een echte Surinamer met hart voor het land. Hij blijft altijd netjes in zijn postings.

  Vreemd dat de waarheid hard overkomt op sommige lezers.

  Peace out,

  Kwamma (de Saamaka)


  Maak melding
 51. De oplossing voor Suriname is samen bundelen, zowel coalitie als oppositie moeten een middenweg vinden. Met al dat geschreeuw en vinger wijzen komen we geen stap verder.

  Hoe moeilijk het ook is, wij moeten met z’n allen proberen het verleden achter ons te laten en vooruit te kijken. Ontwikkelen van Suriname heeft de hoogste prioriteit.

  Peace out,

  Kwamma (de Saamaka)


  Maak melding
 52. Wat doe je als je MOE bent? Dan GA je toch SLAPEN. Ik zie
  “we zijn moe” liever in een WINTERSLAAP dan ROTZOOI lopen te VERKONDIGEN.

  “Als je MOE bent, Ga je SLAPEN”!

  How CAN you STOP, the SUN from SHINING?

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding
 53. Als we buitenlandse bedrijven willen stimuleren om zich hier te vestigen zullen we ook de infrastructuur moeten aanpakken zodat ze beschikken over voldoende energie en transportroutes en een aanpassing van het douanebeleid. Van dat laatste kan dan tevens de import ook gebruik maken waardoor de (import)prijzen kunnen dalen en er vooruitgang kan plaats vinden.

  Of hebben we liever een kunstmatige lage dollarkoers, gesubsidieerde bussen, gesubsidieerde energie, gesubsidieerde brandstof enzovoort zodat er nog meer fasfoodketens geopend kunnen worden waar we met zijn allen in de rijgaan staan voor de drive-in om ons geld aan uit te geven in plaats van vooruitgang.

  Ik zie graag een leider die de subsidies eraf haalt, het land aantrekkelijk maakt voor investeerders en daardoor en met behulp van werkgelegenheid creeert in zowel landbouw als ook (hoogwaardige) industrie en studie op een hoger niveau brengt. Puur voor mijzelf hoeft dat niet meer. Maar voor mijn kinderen graag, zodat ze niet net als zovelen naar het buitenland “vluchten” omdat Su is stil blijven staan.

  Iedereen in Su heeft het maar over een waarde vaste SRD. Daar ben ik het helemaal mee eens, maar ik denk dat de meesten bedoelen 1 dollar = 3,35 SRD. in plaats van 1 dollar = 7,40 SRD.

  Voor buitenlandse ondernemingen die zich hier willen vestigen is dat laatste natuurlijk veel interessanter. Voor diegene die wil importeren het eerste.

  Een oppositie die alleen maar kan roepen “terugdraaien” en “stop de verarming” en zich dus op deze manier “populair” wil maken is voor mij totaal geen alternatief voor het beleid van de zittende regering.


  Maak melding
 54. Een politieke massameeting in een politieke partij centrum is wat anders dan een volksdemonstratie dat zelf door het volk wordt opgezet en gehouden wordt op een openbare plek met protestborden, leuzen, geluid, enz. tegen het huidige beleid. Omstanders kunnen het ook meemaken als ze langs rijden, lopen enz en zo ook iets van mee pikken, omdat het openbaar is.

  Het ontevreden Surinaamse Volk heeft zich niet kunnen uiten.

  Wat wel goed is, is dat het ontevreden Surinaamse Volk zich wel heeft laten zien, aanwezig was en dat is wel een positief van deze politieke massameeting.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij MetOns Suriname/rs


  Maak melding
 55. Kevin ea paarse promotors JUICHEN, Opa D heeft 140.000 Sranan burgers (ouderen en jeugdigen) uit de basiszorg-verzekering GEDONDERD ! Zonder overleg en als een dief in de nacht !

  De machthebber, Opa D, die Corruptie WEIGERT aan te pakken, is wel bereid jeugdigen en ouderen MEDISCHE ZORG TE WEIGEREN. Hij pakt hen doodgewoon hun MENSENRECHTEN en GRONDRECHTEN af !

  Weer blijkt dat de machthebber alleen bezig is met manipulaties om uit de gevangenis te blijven, dat is het hoofdbeleidsdoel. De belangen van het Volk tellen niet mee, bij deze heerser !

  Srananmans blijf protesteren, totdat deze FAILLIET-MAKERS opdonderen !

  Span anoe makandra !!!!!

  Trap niet in de paarse verdeel- en-heers-politiek van faillietmaker, Opa D !

  PS : Opa D , TOETS JEZELF , SCREEN JEZELF ,
  TEK YU BUNDRU DANG YU GWE !


  Maak melding
 56. Het is duidelijk dat de economie in Suriname een tweevoudige economie is. De hoge ambtenaren worden betaald in US Dollars of in Euros in het buitenland. De industry/handel lenen van de Surinaamse banken gelden in Euro tegen een laag rente tarief. De banken moeten die Euros kopen en valt dus onder deviezen.

  Zolang Suriname aan blijft rommelen met leningen in vreemde valutas in Suriname en ambtenaren in het buitenland betaald worden is de economie niet controleerbaar en uiteindelijk zijn de gegevens die verstrekt worden door de Surinaamse Bank van Suriname slechts “FAKE”.

  Mensen die klagen over Bouterse doen niets anders dan klagen. Bouterse is aan de macht gekomen via een coup en later herkozen door verkiezingen (hij had nu geld!) via de corruptie weg tot President. Alle mensen die voor hem gekozen hebben zijn allen schuldig want ze wisten op wie ze stemde. Een moordenaar en een drug smokkelaar!

  Er moet nu gewoon een contra coup komen, een nieuwe President wordt ingezet tot aan nieuwe verkiezingen. Bouterse wordt opgepakt, afgezet als President en voor het gerecht gesleept.
  Probleem is, Surinamers hebben geen lef en daarom gebeurd er niets. Zolang ze geen left hebben of krijgen zullen ze wel moe blijven!!!!!!!!!!!!


  Maak melding
 57. Ik ben onaangekondigd binnengestapt in een bijeenkomst van groeperingen die bezig zijn voorbereidingen te treffen voor een harde strijd tegen de regering. Er zijn verschillende organisaties en mensen uit alle lagen van de samenleving en alle bevolkingsgroepen, het leeuwendeel gestoken in witte trui met als opschrift ‘I love SU’. Daar ik Surinamer ben in hart en nieren, vind ik het prachtig deze kleding te aanschouwen. Maar naarmate de verschillende sprekers het podium betreden en hun toespraken houden, wordt het zichtbaar donker van regenwolken boven ons.

  Terwijl ik me klaarmaak om te vertrekken, stopt één van de organisatoren mij een microfoon in de hand om de aanwezigen toe te spreken.
  Ik vang mijn spreekbeurt aan en zeg:
  • Hoe kunnen wij de jeugd leren nee te zeggen tegen onbetrouwbare politici, wanneer leiders zelf deze lieden omhelzen en bij elkaar harken alleen ter wille van politieke macht? Het roepen van racistische uitlatingen en het opwekken van ras-sentimenten denkende daarmee politiek, maatschappelijk en economisch voordeel te halen; Het constant zitten duimen en hopen dat alles fout gaat ongeacht wat de gevolgen voor land en volk zullen zijn. Yu love SU?
  • Er worden plannen gemaakt om het land lam te leggen. Leerlingen en studenten hebben onderwijs moeten ontberen, hun toekomst staat op het spel. Werkwilligen worden gechanteerd. Dezelfde leerkracht die weigert overdag les te verzorgen, geeft of geniet in de avonduren wel onderwijs op een opleiding. Yu love SU?;
  • Er komen harde protestacties met als eis: regering naar huis. De leiders weten dat de actievoerders hun veiligheid in het geding is, want straatacties brengen risico’s met zich mee. En als de tekenen niet bedriegen zal het gevecht op straat gevoerd worden en zal er sprake zijn van burgerlijke ongehoorzaamheid. Het bevoegde gezag zal trachten de orde te handhaven c.q. te herstellen met alle gevolgen van dien. Zullen de leiders met hun gezinnen ook meedoen aan de straatacties? Of zitten hun gezinnen veilig in het buitenland? Yu love SU?
  • Via nieuws en sociale media wordt er in het buitenland bewust valse informatie over Suriname verspreid met als doel -de regering, de President- ons land in diskrediet te brengen. Het hogere doel daarbij is steeds weer minachting van ons land en onze landgenoten en alles van het buitenland de hemel in prijzen. Yu love SU?
  • Wanneer sporters of een Surinaams team in het buitenland moet uitkomen, is de aandacht vanuit de media bijna nihil, maar gaat het om buitenlanders die je alleen van de televisie kent, dan zijn ze ‘tout l’ jour’ in het nieuws. Alles wordt uit de kast gehaald om dit kenbaar te maken. Yu love SU?
  • Er vindt milieuverontreiniging op grote schaal plaats. Het binnenland wordt vernietigd door goudwinning. Er wordt zelfs niet geschroomd om in de directe omgeving van wooncentra deze activiteiten te ontplooien met alle gevolgen van dien. Ook Paramaribo is niet bespaard gebleven. Riolen en kreken worden vol gedumpt met afval. Uit rijdende voertuigen wordt vuil op straat gegooid. Maar wanneer deze gasten in het buitenland vertoeven kunnen ze deze praktijken wel achterwege laten en zich behoorlijk gedragen. Yu love SU?
  • Afgestudeerden zitten zonder werk terwijl personen die niet eens over de nodige ervaring en capaciteit beschikken wel aan de bak komen gewoon omdat ze lijnen hebben met invloedrijke personen. Yu love SU?
  • De jeugd wordt aan hun lot overgelaten en soms worden jeugdigen zelfs seksueel misbruikt. Er worden kinderen verwekt waarbij de vader onvindbaar is en de moeder alleen voor de opvoeding moet zorg dragen. Dat deze kinderen in een labyrint van armoede terecht zullen komen ligt voor de hand. Het gevolg is dan dat ze geen of minder ontwikkelingsmogelijkheden hebben en dat kan ertoe lijden dat deze kinderen in het criminele circuit belanden. Yu love SU?
  • Er zijn jonge leiders die zich aanbieden om de huidige generatie politici te vervangen, maar hun eigen verleden is geen voorbeeld voor de leeftijdgenoten. Yu love SU?
  • Er zijn mediahuizen en journalisten die de goede dingen die in dit land gebeuren verdonkeremanen en meer aandacht besteden aan minderprettige en slechte dingen en die ook nog eens opblazen. Ook wordt veel ruimte gegeven aan het zaaien van haat en het spuien van gif. Wi love SU?

  Na deze vragenronde wordt het stil. Yu love SU? Time will tell!

  Robby Amain


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES